Jump to content

toriamos

Medlemmer
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Så slutten på en film: Grøssersjanger antagelig. - filmen slutter med at en liten jente gjør fingerbevegelser (tvangsmessig «pilletrilling» eller lignende) og hovedpersonen (helten) forstår da at demonen (eller hva det var) nå har besatt jenta og er likevel ikke beseiret, slik helten trodde. Vel, dette er hva jeg husker. Navnet på filmen?
 2. Nvidia GeForce 8800 GTS døde i dag og jeg trenger nytt skjermkort. Vil helst slippe å byttte hovedkort om jeg kan. Er interessert i det best skjermkortet som kan passe i dette hovedkortet. .. Hovedkort. Asus P5Q Pro Cpu. Intel Core 2Cpu 6600@2,40GHz, RAM Kingston 4GB DDR2 (Nvidia GeForce 8800 GTS) Dødt. Seagate St3320620AS 298GBog SG ST2000DM001-9yN1 2TB ..
 3. Har Windows XP. Ser at Control Panel har forandret seg. Det går nå ikke lenger an å legge til eller fjerne programmer. Er rett og slett ikke et valg under "legg til eller fjern programmer", eneste som vises er hvor ofte programmet er brukt og størrelsen. Hjelp?
 4. Vanskelig å si hva som menes med "samme stil" - spiller kanskje heller ET enn RTCW på tomme servere - kanskje.. Praeferox var innom en annen RTCW-tråd og lengtet tydeligvis tilbake til de gode gamle tidene - men det gjør vi jo alle. Pest og sott til Waster som la ned de norske serverene.
 5. Dette høres jo meget bra ut. Jeg antar at billedkvaliteten vil variere med valg av objektiv?
 6. Er klar over at Epson RD1 ikke er et speilrefleks, men synes ikke et målsøkerkamera hører hjemme i kompaktkameraavdelingen. Noen som har noen som helst formening om dette kameraet? Finner veldig få tester på nettet. Er mest ute etter hvordan det fungerer under fotografering, er fokussystemet like godt som hos Leica? Det ser ut som Epson opererer med faste lysrammer a la Leica for 28, 35 og 50MM? Ser nå at jeg faktisk finner svar på spørsmålene mine her: http://www.luminous-landscape.com/reviews/...epson-rd1.shtml - men lurer likevel om andre har synspunkter.
 7. Er vel den gode gamle celloloid-filmen som tar skade av gjennomlysning.
 8. Snakker vi om det opplevde sette perspektivet her? Jeg for min del mener (fortsatt) at ca 50mm er det objektivet som på et fotografi utviser et perspektiv som er lik det øynene våre ser når vi skuer rundt i verden. Men jeg kan ta feil, jeg tar mye feil.
 9. Har titta litt rundt ja, ikke mye Epson RD1 å finne. På sidene til Epson har de imidlertid Epson RD1s, som ser ut til å være på markedet. Finner ingen detaljister i Norge. Finnes ingen på Ebay heller. Litt krass må det være lov å være, da kan man jo være litt stram tibake
 10. Har sett noen bilder av Bresson, men "forlest meg" har jeg ikke akkurat. Så der tok du feil, på et punkt - om vi virkelig skal gidde å kjøre en slik tone. Fasinasjonen min for 50mm objektiv kommer nettopp av at jeg har benyttet nettopp et slikt en del, og liker det. Når det kommer til Streetphoto eller hva man skal kalle det når man lunter rundt i byen med kameraet over nakken og tar bilder av folk som de dukker opp er helt klart et lite målsøkerkamera optimalt. Leica M8 f.eks - hadde ikke prisen vært så avskrekkende. Epson Rd1 virker interessant, tror jeg skal lese litt om det jeg.
 11. Presis. Det er også nærmere den matematiske normal, og er egentlig lettere å sette opp. Det er i alle fall min mening, som altid har likt å bruke 40mm (Rollei 35, Leica CL og en haug glimrende målsøkere fra seksti og syttitallet). 9133773[/snapback] Tar vel egentlig bilder mer a la reportasje/dokumentar. Er ikke så glad i oppstilte ting, være seg menensker eller landskaper. Okei, mulig jeg er litt overskeptisk ang. 42mm - men har alltid benyttet 50 og liker vel egentlig ikke noe som er videre enn dette - men nå har jeg bare forsøkt 35mm da. Skal tenke. Kjenner ikke til den matematisk normal, men inbiller meg at 50mm ligger nærmere den biologiske normal enn 42mm - kan ta feil her.
 12. Nja, det blir vel effektivt en 42mm? Men Canon EOS 30D ser ikke værst ut. Prisen er ikke dum heller.
 13. Bruker ikke zoom så lenge jeg kan unngå det. Planen er et ok kamerahus (helst fullformat, men er ikke millionær), fast brennvidde tilsvarende 50mm, lyssterkt objektiv. Det er alt. Har hatt Canon 300D kit, men kombinasjonen av zoom, dårlig lysstyrke og plastikk ble til slutt for mye. Preferansene går i retning Leica M3 og håndholdt lysmåler - noe jeg holdt på med opp til for fem år siden, men ble til slutt lei av å stå i mørkerommet. Men den type tilnærming til fotografering er i alle fall min greie - lystterkt normalobjektiv og solid kamerahus.
 14. Ja... Vel var jo et par negative ting dette da.... Mnjei.. blir vel kanskje heller en Nikon D200 da tenker jeg. Takk for svar.
 15. Tror da jeg skal fikse det, har hatt et par Canon EOS 1, filmbasert. Du sier de fleste områder? Noen områder der EOS 1D står tilbake for mer moderne saker?
×
×
 • Create New...