Gå til innhold

GeirHH

Medlemmer
  • Innlegg

    1 840
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GeirHH

  1. To siste versene av den kanskje beste protestsangen noensinne:   The Universal Soldier/Buffy Sainte-Marie

    But without him how would Hitler have
    condemned him at Dachau
    Without him Caesar would have stood alone
    He's the one who gives his body
    as a weapon to a war
    and without him all this killing can't go on
     
    He's the universal soldier and he
    really is to blame
    His orders come from far away no more
    They come from him, and you, and me
    and brothers can't you see
    this is not the way we put an end to war
     
    Finnes en norsk tekst sunget av Lillebjørn Nilsen.
     
     
    • Innsiktsfullt 1
  2. Selv om dette er en to år gammel tråd vil jeg nevne EN SVÆRT VIKTIG ting for alle menn. Hvis du er iferd med å innlede et forhold; vær realistisk, sjekk ut hennes syn på abort og få gjerne ned på papiret dersom hun har et liberalt syn på dette og ikke gir deg noen rettigheter i "saken".

    Jeg vi si: Uansett syn, få ting skriftlig. Det holder ikke med bare flyktige ord når alt er rosenrødt. Pusekatten endrer seg fort til tiger. 

     

  3. Det gjør saken litt vanskeligere å foreslå når vi ikke vet ca. hvor du bor. Jeg vet om diverse privatpraktiserende og en er t.o.m. ganske rimelig. Finnes innen en time fra Oslo (kan tipse via Meldinger). Det finnes også noen spesialister med trygderefusjon. Jeg tror noen av disse kan man gå til uten via fastlege. Noen har også telefonkonsultasjon (du får google), disse kan sikkert både hjelpe deg og gi råd om videre hjelp. Så konsultasjonen kostet kr 300 for ca 3 år siden.

  4. De listene er ikke oppdaterte. Jeg har snakket med kundebehandlere og de henviser bare til siden, men jeg traff på ett unntak. Han jobbet på teknisk og ramset opp noen  iallfall disse i tillegg: Motorola G7, Cat, Asus, Xiaomi 9 lite, 10 Pro. Husker ikke eksakt når dette var, men du kan vel regne med at nyere modeller av disse også er aktiverte.

    Vet ikke om de var avhengige av å være kjøpt hos Telenor. Jeg kjøpte iallfall fra nettbutikk en Huawei-modell som ikke var oppført på listen, men den hadde VG-tale (volte) på displayet.

    Det er noe forvirrende her. Ser at listen ikke har endret seg på lang tid.

     

  5. Zlatzman skrev (På 11.7.2021 den 21.42):

    Vurderer OBOSbanken selv, har ikke noe behov for stort boliglån. Har de bra nettbank? Funker de til aksjesparekonto og sånt, eller bør jeg da ha egen nettbank til sparing?

    Jeg syns nettbanken er/var super,  bedre enn Sbanken etter min smak.. Utrolig oversiktlig og lett å bruke. Vet de har spareformer utenom de vanlige. Dette kan du vel sjekke selv, er ikke der selv foreløbig. Jeg har beholdt nettbanken inntil videre, men bruker den ikke pga bankbyttet. Nå må jeg føye til at det heller er Sbanken som er hakket over rause på utlånsbeløp. Obosbanken ligger på linje med andre banker (Sparebank 1 ga meg ingenting), men har en fantastisk lav rente. 1,29 % på rammelån som jeg kunne tatt.

    Men mye tyder på at de er litt firkantet, ikke forhandlingsvillig. Der er min erfaring at menn er lettere å ha å gjøre med, kvinner har tendens til å være litt redde for å "gå over streken". Kompetansenivået er vanskelig å uttale seg om.

    PS: Beklager sent svar, det hender jeg kan være borte litt lenge noen ganger.

    • Innsiktsfullt 1
  6. Ei av de framavlede kvinnene i DnB bedyret "Gi oss en sjanse" som om det kommer til fortsatt å være like gunstig. Det første som skal gjøres er å fjerne navnet noe de ikke gjorde med Postbanken - det er et dårlig tegn. De håper vel at folks hukommelse er dårlig og sakte, men sikkert tygger opp SB.

    Jeg var veldig fornøyd med Obosbanken inntil det kom til størrelsen på boliglån. De ga meg mindre enn kalkulatoren enda de burde gitt noe mere. Men Sbanken var rausere. Jeg sitter på gjerdet og ser utviklingen an og jammen skal de få høre hva de egentlig har lovt med en slik uttalelse - eller er det bare et "advokatsvar"?

     

  7. Iallfall liten tvil om at denne saken er mat for mobben.

    Floyd var ingen engel - mye kriminalitet - og politiet sliter mye med "farget kriminalitet". Det gir de selvsagt ingen rett til å drepe noe jeg betviler er gjort med forsett. I USA hvor det enkleste er pistol, er det som skjer i Norge nærmest for en barnehage å regne.

    Hadde Floyd holdt sin sti ren samt ikke motsatt seg arrestasjon, hadde han nok levd i beste velgående. Det er lett å bli sinna uten å se en sak fra to sider og så er det bare å knuse butikkvinduer og forsyne seg i sekken som de tilfeldigvis hadde på seg.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  8. Har hatt https://www.google.com/chromebook/ i 3.5 år og er stort sett fornøyd, men ville valgt 64 GB for sikkerhets skyld. Aldri treg maskin og innebygd sikkerhet, men vær obs på at du utover basic bruk har med et annet OS å gjøre så finn demovideo av maskin i bruk så du vet hva du har å forvente. Til ditt bruk skulle ikke dette være noe problem. Og jeg hører ikke lyd fra maskina i det hele tatt.

    Elkjøp sluttet å selge fordi folk sjekket ikke bruksmåten og leverte tilbake, men nå har vel tilbudet tatt seg opp igjen. Ellers kan jeg ikke gi råd om akkurat hvilken maskin. Jeg har Acer C910 fra 2016 til ca. 3500 (+ at jeg har annet datautstyr).

    Jeg finner også stadig nye funksjoner, det er vel fordi jeg har vært litt treg i å sjekke + at den utvikles stadig.

     

     

  9. Det er jo så enkelt. men likevel vanskelig, at det har med inntak av næring vs. forbrenning. Finn et fysisk aktivitet som er litt lystbetont og så man du lære litt om kaloririk mat. Nå har jeg fått "alderstillegget", men merker at litt variert gåing/småløping i skog og mark og en velsmakende salatblanding som middag kanskje annenhver dag er ganske effektivt. Kutt mest mulig på mineralvann, sjokolade, junkfood o.l. så kan du fort få et overraskelse at det behøver ikke være så vanskelig. Lykke til.

  10. Fjordkraft Mobil har jeg opplevd som supre med god app og god kundeservice. Tror beste selskapet jeg har opplevd ever, men må presisere at jeg ikke har lang fartstid der. De viste fleksibiltet og ga meg 1 GB data gratis (vil ikke forklare sammenhengen).

     

    GE Mobil forlot jeg. Hele selskapet virket uferdig hvor de strevde med bruksoversikt på data. Ikke imponerende nivå på kundebehandlerne. Det eneste som er like bra er vel Telenor-dekningen. GE Mobil er det første selskapet jeg har forlatt pga opplevd dårlig kompetanse, det er bare å håpe de bedrer seg.

     

    Forøvrig vil jeg si at Telenor har imponert på dekningen i fjellheimen denne sommeren (områder i Gudbrandsdalen/Østerdalen). Blitt markant bedre vs. to og fire år siden. 

  11. . Men hvorfor ikke ta en telefon å høre med dem? 

     

     

    Fordi det sitter noen kundebehandlere og ikke vet mer enn listen.

     

    Faktisk visste de mer på Komplett fks. hadde de prøvd ( i sin tid) en Huawei som fungerte og samtidig ikke stod på listen. Telia opplyser om Motorola, men tilnærmet uaktuelt da jeg går med planer om et fjellområde som dekkes mye bedre av Telenor (jeg skjønner dekningskartet viser teoretisk dekning, men Telia og ICE er helt blanke).

     

    Takker begge for svar og håper på flere. Det er vel en billigtelefon i dette selskapet her, men sikler litt på Vision One (eller var det omvendt?), nå er vel ikke akkurat denne modellen klargjort for volte ennå heller.

  12.  

    Mon det. – Abort gir ikke psykiske problemer

     

    "Kvinner som blir gravide uten å ønske det, har tre ganger høyere risiko for å få psykiske problemer. Hvorvidt de velger å ta abort eller å få barnet påvirker vel å merke ikke risikoen, ifølge BBC."

     

     

    Geir :)

     

    Vel, som man googler får man svar. Her demonstrerer du lite balansert/reflektert tenkning. At noen ikke lar seg affisere (sjekk fks. Kari Jaquesson) betyr ikke alle  https://sykepleien.no/forskning/2013/06/far-angst-og-depresjon-etter-abort Vi mennesker er ulikt sammenskrudd påvirket av ulike faktorer og fortrengningsmekanismer. Det klassiske eksempel på dette er amerikanske vietnamsoldater. Abort lar seg ikke reversere og det hender vel at fortiden kan innhente en (nei, dette har jeg ikke googlet - kall det generell livsvisdom uten søkemotor).

  13. Jeg lever ikke noe noen gudommelig livskraft. Jeg har aldri levd i gudommenlig livskraft og kommer aldri til å gjøre det.

     

    I motsetning til noen som er død,  erkjenner du ikke at du lever i en energi? Hva/hvor er kilden til denne (spørsmålet er retorisk)? 

  14. Fri abort - hvor faren skal ha null å si - er lov fordi det er den viktigste saken for feminister.

     

    Ah, diese Untermensch.  Det bare defineres bort; celleklump etc. Har lest noen mener at fosteret ikke er fullverdig så lenge det er avhengig av å leve i en livmor. Man vet mye mer om fosterets utviklingsstatus nå enn da loven om fri abort kom - “men drit i det da” er nok tanken. De fleste abortene tas også i den alderen det er fysiologisk best med svangerskap for både mor og barn (20-24 år iflg. statistikken) Noen kvinner får store psykiske problemer etterpå når de virkelig skjønner…., men denne for feminister “hellige lov” har senket terskelen for motrefleksjoner. Et menneskefoster er en atskilt kropp og ikke kvinnens.

     

    Og den guddommelige livskraft, som vi alle lever i, ofres ikke en tanke.

     

×
×
  • Opprett ny...