Gå til innhold

.:CyberMan:.

Medlemmer
  • Innlegg

    720
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av .:CyberMan:.

  1. Jeg lurer på hva slags avtale Komplett Mobil har fått med Telenor som gjør at dette ikke fører til store kostnader for dem, jeg har vanskelig for å tro at de klarer å dekke inn folks frie bruk i disse landene med de ganske rimelige abonnementsprisene de tilbyr kundene i Norge.

     

    Jeg syntes egentlig det er positivt at en av de små og uavhengige operatørene er først ute med noe nytt som dette og det blir nok å bytte til en operatør med fri roaming i USA når jeg skal dit senere i år

     

    Om man er en liten operatør i Norge, så har disse ein del "fordeler", dvs. at dem slipper å betale like mye for at demmers kunder skall ringe til Telenor/telia, som om demmers kunder får tlfer inn. :)

     

    Så om dem eks har mange kunder som har langt flere inngående samtaler, ein utgående, så kan dem bare sitte der å "melke" :)

     

    (Dette er så klart en stor fordel for konkuransen i Norge, da det det faktisk er mulig for små operatører å ettablere seg og starte opp. :) )

  2. Interessant hvordan Telenor og Telia har akkurat samme prisene på data, ned til siste øre. Prøver de i det hele tatt å konkurrere? Er som de to lokale bensinstasjonene der jeg bor. Samme prisen på øret hele tiden.

     

    bensinstasjonene: Pris sammarbeid er ikke lov, så her går dem ansatte åpentlyst ut med kikert, å ser på nabo bensinstasjonen, å juster prisen der ette. :)

     

    Så om det samme gjelder her, så har det vært "intresting", å vite hvem som gikk ned i pris først, å hvem var det som bare "kopierte" ;)

  3. Det eneste som i mine øyne skurrer litt er at det da er lov med "dingser" som kan kjøre 20 km/t av seg selv, uten at de har bremser eller lys. Samtidig som det sies de skal "sidestilles med sykler". Elektriske sykler har meg bekjent kun lov å sykle 6 km/t på egen hånd. Går de 7 km/t er det påkrevd med registrering, førerkort, forsikring og hjelm......

     

    Elsykkel har max motor kraft assistanse opptil 25KM/h, ikke 6, som du skriver. :)

  4. For dyrt. For en slik pris burde basestasjoner og kontrollere vært inkludert. Hva skal Vive eiere gjøre med det gamle headsettet om de ikke kan videreselge det? Jeg mener hvem vil kjøpe en vanlig Vive uten basestasjoner og kontrollere? Skal man måtte kjøpe basestasjoner og kontrollere for å kunne selge sine Vive, nei det funker jo heller ikke, der skal HTC jaggu ha 600 euro for 2stk basestasjoner og 2stk kontrollere - nøyaktig det samme som de altså selger hele pakken til en vanlig Vive for.

     

    Godt mulig at Vive Pro ikke virker med TPCast wireless løsningen jeg eier heller. Så her er det bare ikke nok insentiv til å skulle bruke hva som mest sannyligvis er 11-12.000,- med porto, toll og mva. bare for litt ekstra pixels (78% sier de, men er nå forskjellen virkelig så stor?). Nei takk, spesielt ikke når det betyr at jeg må traske rundt i kabler igjen også.

     

    Skjønner ikke logikken til HTC her, de har her en gylden mulighet til å igjen utkonkurrere Oculus med bedre teknologi (slik som roomscale var). Men i stede så priser de seg ut av markedet? Og for de av oss som har lagt ut masse penger for å lage et marked for Vive i utgangspunktet - hva slags brand loyalty tror HTC at de skaper her?

     

    Prisene i fra HTC, har vel altids vært inkludert frakt, toll, mva, osv. :)

    (Så blir vel ikke noe i tilleg.. Er vel derfor dem ofte også he samme pris i $ som i Euro, pga. at EU prisen inneholder frakt, Toll og mva. :)

  5.  

     

    Endelig, men det blir vel helt usaklig dyrt å ringe derfra også, så da er vi jo like langt.

    Ringe? Er jo 4G det er snakk om her, som er et rent data signal, som ikke muligjør for ringing. :)

    (Ringe via data trafikk derimot, det går ant, eks. Messager, skype, snapchat osv. :) Eventuelt ringing som data trafikk, via 4G tale, om TLFen og operatøren takler det. :) )

    (Lel om e tippe du spøkte mest her. )

    Jeg har kjørt taletrafikk over 4G i snart ett år. Har du hørt om VOLTE? Både Telia og Telenor tilbyr det.

    Hehe, trur ikke du kjenner til den så godt som du trur, da du da har vist at VOLTE = 4G Tale, som jeg faktisk nevnte og snakket om i den quoten som du selv quote her. ;)
  6. Endelig, men det blir vel helt usaklig dyrt å ringe derfra også, så da er vi jo like langt.

     

    Ringe? Er jo 4G det er snakk om her, som er et rent data signal, som ikke muligjør for ringing. :)

     

    (Ringe via data trafikk derimot, det går ant, eks. Messager, skype, snapchat osv. :) Eventuelt ringing som data trafikk, via 4G tale, om TLFen og operatøren takler det. :) )

     

    (Lel om e tippe du spøkte mest her. )

  7. Men det burde vel være såpass enkelt at det ikke går ann å spørre om det.

    Fri roaming gjelder på båt\fly også? Hehe hadde vært bra. For er dyrt med satelitt.

     

    Forresten hvordan er det med satelittbredbånd i dag? er ikke 10-25 mbit maks?

    For er ikke mulig å strekke fiber til månen\mars det hadde ikke gått.

     

    Ergo blir det feil å kalle det 4g siden 3G-nettet er makshastigheten på data 42 Mbit/s.

     

    Hehe, 4G signal er 4G signal, uavhengig av eventuelt max inn "data" senderen har. :)

     

    På samme måte at fiber er fiber, lel om eventuelt kundens abbonemang, max gir 10MB/s :)

     

    (Lel om e tipper du va litt på spøke siden her. :p )

  8.  

    Jeg hadde tilfeldigvis LAN-party hjemme i perioden X til X. Jeg har heller ikke full kontroll på hva kidza holder på med. Dessuten kommer jeg tilfeldigvis til å ha en fysisk kopi av den aktuelle filmen. Jeg ønsket å lage en backup, men utgiver hadde gjort dette svært vanskelig ved å legge til diverse beskyttelsesmekanismer. Jeg valgte derfor å laste ned en digital kopi av samme film, som i praksis vil gi samme resultat som å sikkerhetskopiere den fysiske platen.

     

    Bortsett fra at torrent deler ut filen til andre også. Som da ikke er lov.

    ..Som er helt frivillig, å kan lett slåes av, om man itte vil. :)

  9. Med tanke på de rillene som vil havne på undersiden av telefonen (CA der SoC normalt er plassert) så ser det for min del ut til at denne docking stasjonen kommer med aktiv kjøling. Med tanke på hvordan telefoner i dag varierer klokkehastigheten så ville jo dette kunne være svært praktisk om enheten vil havne under tung bruk som den naturlig ville i en "dock" situasjon. Aner ikke om Samsung fortsetter med glass på baksiden av telefonen eller ikke, men om de bruker aluminium og dekselet som en kjøleribbe så vil jo aktiv kjøling ha enda bedre effekt.

     

    Uansett alt for dyr tlf i forhold til hva jeg trenger, men er fantastisk å se slike muliugheter dukke opp på markedet.

     

    Med tanke på at forgjengeren til S8 hadde aktiv kjøling, så sku e itte bli overaska om denne også har det. :)

  10. Håper tiden det tar å portere fra operatør til operatør vil forkortes fra 10 dager til 10 sekunder når e-SIM kommer for fullt. Det er håpløst sånn som det er i dag hos flere operatører.

     

    Å portere i fra ein operatør til en anna ein i Norge, tar allerede nå ca. bare 1 dag. :)

     

    unntaket er om sim kortet må sendes til deg, da legger dem ofte opp til 10 dager, for å være sikker på at du ahr fått dette, før du blir portert over. :)

     

    Løsning: Gå til en fysisk butikk og bestill overføring, isteden for å gjøre det via kundeservice, eller web. :)

  11.  

     

     

    Kan jeg altså kjøpe et abonnement i Finland og bruke ubegrenset med data i Norge? Hvem skal jeg kaste pengene mine på?

    Det kan du faktisk, men du må helt sikkert ha en faktureringsadresse i Finland. Det er kun Telia som leverer denne tjenesten, og du finner den i linken et par poster over her under tilbudet som er knotete oversatt til "TILSTREKKELIG ALT".

    Jeg hadde selv dette en stund, men Telia skrudde meg såpass grundig med både fastlinje pluss en telefonselger som tok dobbelt betaling av nordmannen som ikke kunne lese avtalen godt nok, så da avsluttet jeg alt Teliarelatert fra min side.

    Fantastisk.

     

    Så lenge alt av faktura sendes på epost og man har to SIM-slots vil det være helt uproblematisk. Kan bare slenge på røret hver gang uvedkommende ringer på det finske nummeret, og ta telefonen når noen ringer på det norske.

    Som sagt, bare du kan vise til en Finsk adresse er det nok greit. Selv har jeg sett veldig mye Netflix i Norge på mitt finske abonnement uten ett øre i økning på regningen :)

    I norge har man noe som heter en "kreditt sjekk", dvs. man sjekker om man har intekt og kan betale regningene sine i norge. :)

     

    Noe sier meg at dem også har dette i Finland, å det langt i fra bare holder å ha ei addresse? :)

  12.  

     

    Garantien på iPhone i Norge er på to år, mens lovfestet reklamasjonsrett er på fem år for mobiltelefoner. 

     

     

     

     

     

    Apple gir bare ett års garanti, men viser i tillegg til den lovfestede reklamasjonsretten:

     

    https://www.apple.com/legal/warranty/products/norway-universal-warranty.html

    1år er det alle produsenter har som standard fra fabrikk uansett land.

    Derimot må ALL elektronikk som selges i Norge ha 2års garanti og opptil 5års reklamasjon. Men det er butikkene som må betale for dette etter 1års garantien til fabrikk er utgått. Mange som ikke bet dette

    Say what? Loven sier vel ingenting om garanti, anna ein at den må gi deg mere ein vanlig reklamasnon. :) Så hver produsent står fritt til å gi akkurat den garantien dem selv vil?

  13. Tenkte også at dette må være en genial måte å kvitte seg med tjuvgods på.

    Det er vell ein del treigheit i systemet frå folk merker at telefonen er vekk, til politiet får ein anmeldelse til telefonselskapet får spora opp IMEI og blokkerer det, til Netcom mottar beskjed om kva telefonar som er rapportert stjelt.

    Hehe, greit nok at tjuva itte e de smarteste av oss, men i følge netcom sine sider, så må man identifisere seg, når man leverer de inn..

    Så blir no svært lett for poletiet da, å finne tjuven, om han e dum nok, te å kvitte seg med tjuvgodset på denne måten her. :D

  14. Utrolig som de skiller på merke. Om du tar utgangspunkt i xperia z3 og iPhone 6, to toppmodeller som starter på ca 5600 og er 6mnd gamle gir NetCom vilt forskjellige priser. Ca 1700 for en z3 og ca 3000 for iphonen

    Er vel ingen hemmelighet, at brukt verdien på ein iPhone, er en del høyere, ein andre merker. :)

     

    Bare å sjekke ut div. kjøp og slags grupper det, så ser du at flere år gammle iphoner, kan gå for både 1 og 2 1000 lappa.. :)

    • Liker 1
  15. utrolig glad eg har adblock på mobilen. rekner ikkje android er langt bak. desverre...

    "leverer Google annonser til både Android og iOS" <-- Du mener framom? :p

     

    Da slik reklame dem har snakket om her, har allerede funnes lenge både på IOS og android, OM appene leverte reklame via google sitt reklame system.. :)

     

    "Nyheten" her, var at nå tilbud også apple sitt anonse system, slike å..

    (Trur du blander Apples anonse system, med IOS.. Da det er bare et av mange anonse system som finnes på IOS. :))

  16. Argumenterer ikke mot at Nokia 1020 er den beste kamera mobilen, eller ikke.. Men å kåre den eventuelt beste kameramobilen, til beste konsert tlf, bare pga. av det brae kameraet bli feil..

     

    -Hva om det regner? Vil ikke da egenskapene til Sony Z2 og Samsung S5, å at dem er vanntet da komme bra med?

    -Hva om konserten er i natterstid, med dårlig lys? (Vil itte da lys følsomheten til HTC M8 da komme godt med?

    -Hva med det faktum at man på konserter er gjærne i mangel på vesker osv? Vil ikke da størrelsen på Apple 5S, Sony Z1 compakt osv, da komme godt med?

    -Hva med panarama effekt/bilder?

    -Lukke tid, for raske bilder..

    -Rask fokus.. Progresiv fokus?

    ^^ Føler selv at mange av de punktene ovenfor her, burde ha fått større vekt, ein "best kamera", ass. ;)

  17. dem fleste nymotens dingser, kutte no ladinga av seg selv, når den er ferdig.. Å om så, så har d ingen negative ting me at laderen står i i mange døgn ekstra. :p

     

    Er så mange andre apperater som står på døgnet rundt.. alle slaks nettverk/rutera,, TVa, vidoea, decodera osv, osv.. Absolutt alt med ein transformatoer, eller som kan slåes på med en fjærn kontroll, er potensiell farlig..

     

    Så for folk som så lel he slike ting på, så er d nok itte så "farlig" me ein ekstra lader på.. Men for de som også drar ut slike, så bør dem nok heller itte lade om natta heller, nei. :)

  18. Bytte batteri? Bytte brikke? :?

     

    Gjelder dette hele tat i Norge? da her blir ikke iPhoner på garanti reparert, men byttet til nye de to første årene.. (Swapet) ;P

     

    Å er ihele tat mendmyi et godkjent apple autorisert verksted? (I Norge, så har vel ikke apple autoriserte verksteder lov å skru på iPhoner..)

     

    Å hva deffinerer dere som ikke orginale ladera? -er STOR forskjell på ikke orginale ladere kjøpt i Norge.. Å kjøpt eks. på ebay.. Da de fleste kjøpt i Norge, er Apple lisensierte med samme strøm brikke/chip som apple selv har i sine.. Om så, så fungerer disse akkurat like bra, om ikke bedre (Høyere A) ein apple sine. ;)

  19. Eg har forsåvidt ein viss forståelse for at Netcom ser seg nødt til å sette ei begrensning.

     

    Men dette bærer eigentleg veldig preg av å være eit lokketilbud der berre nokre få kunder får kjøpe den prisgunstige vara som det blir reklamert for medan dei neste kundane får eit dårligare produkt.

     

     

    Det handler heller ikkje berre om ei grense på 6GB er mykje data eller ikkje. Det største argumentet for å kjøpe seg eit abonnement med fri databruk er at du kan bruke datatrafikk utan å trenge å bekymre seg for å få ekstrarekning eller nedsatt hastigheit.

     

    Er fri bruk av data i dette tilbudet, men hastigheten reduseres ette 6GB. :)

    (Dvs. blir aldri kostenes noe ekstra, bare redusert hastighet, når man når 6GB. :))

×
×
  • Opprett ny...