Gå til innhold

SemikolonP

Medlemmer
  • Innlegg

    1 497
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SemikolonP

  1.  

    Noen som har Macbook fra USA?

    Er fristet til å kjøpe her i Miami. Macbook Pro koster 10k. Hvordan er det med engelsk tastatur?

    Begge mine Macbooks er kjøpt her. Ikke noe problem med engelsk tastatur. Bare endre til norsk i OSX. Null stress at all.

     

     

    Skifter du til norsk blir symbolene registrert i OSX forskjellig fra det amerikanske tastaturet. Og jeg gidder ikke å skifte mellom norsk og engelsk, så for min del var det nok til at jeg byttet til norsk tastatur (noe som ikke er en lett jobb med mindre du jobber med Mac daglig).

    post-70204-0-80107300-1522967214_thumb.jpg

  2. Det kommer til å være mye mekanikk som må til for å skifte batteri, og virker litt for komplisert til å gjøres hver gang du "fyller tanken". Om noe skjærer seg blir du i verste fall stående med batteriet halvveis inne i bilen og må vente til en servicetekniker kommer og ser på det. Mindre komplisert å bare plugge i hurtigladeren og ta seg en dopause og noe mat mens man venter (med mindre du er den typen som kan kjøre 1500km+ uten å hvile). Og etter hvert som batteriteknologien blir bedre vil det også ta enda kortere tid å lade opp bilen.

    • Liker 1
  3. Er det ikke bedre å kutte all kommunikation fra dataen til bilen??

    Hvorfor trenger bilen min å vaere oppkoblet? Ser INGEN fordel for meg.

     

     

    En bil kan være oppkoblet for å laste ned nye kartdata og trafikkinformasjon pluss flere andre fordeler, og da er det mediasenteret (radio/DVD/touchskjerm) som er koblet til. Sikkerhetshullet hos Jeep var at det var mulig å hacke seg inn på radioen og bruke den til å sende kommandoer inn på bilens CAN nettverk, et nervesenter som alt i bilen er koblet til (klima, ABS, vindusviskere, sentrallås). Etter det jeg skal ha lest var CAN-teknologien aldri ment for å kobles til omverden, og enhetene på nettverket har derfor ingen mekanisme for å kontrollere om senderen er autorisert til å sende den spesifikke kommandoen. 

  4. De fleste innlegg som dukker opp som "Sponset" er dessuten åpenbart svindel. Flere av dem har blitt rapportert et dusin ganger uten at det skjer noe med dem.

     

    Men jeg må innrømme at noen av dem er til å flire av. bla. et slankeprodukt skrevet med en god dose Google Translate. Artikkelen som blir linket til omhandler en mann som testet det superbra produktet og gikk ned 3 kjolestørrelser.

    • Liker 3
  5. Strømforsyning til PC skal fungere fint til forsterkeren. Bare regn med at du ikke får 500W ut av forsterkeren da spenningen er lavere enn den er spesifisert med. En strømforsyning på 400W skal duge.

     

    Ellers så kan du, som Maxopp sier, skaffe et bilbatteri med en lader, så har du et godt batteri til å hive inn i bilen når du får deg en bil.

  6. Jeg har prøvd med Kingston-RAMen jeg bestilte med hovedkortet og noe Corsair RAM jeg hadde liggende til overs. Ingen forskjell. Koblet en LED til speaker-utgangen, og får et veldig kort blink/pip idet jeg slår på, og et akkurat idet hovedkortet "resettes".

     

    Jeg fant ikke noen liste over høyttalerkoder i manualen, annet enn på siden som forklarer pinnene der knapper og LED kobles til, hvor det står "The system reports system startup status by issuing a beep code. One single short beep will be heard if no problem is detected at system startup."

  7. Hallo folkens. Jeg har nå opplevd at mitt nye oppsett kun bootet 1 gang, som ser ut til å være siste gangen også, for etter det har det nektet å boote. Det er slik at CPU-viften starter og stopper. Samtidig går hovedkortet igjennom den samme syklusen igjen og igjen.

     

    LED displayet på hovedkortet går bla. igjennom 15 (Pre-memory North-Brighe Initialization is started), 36 (CPU DXE initialization is started), 4F (Reserved), 72 (PCH devices initialization), og det siste det viser før viften stopper er 96 (Assign PCI device resources), og da går den samme løkken igjen og igjen. Noen ganger henger hovedkortet på 94 (PCI Bus enumeration for detecting how many resources are requested), og det er 50-50 sjanse ser det ut som.

     

    Jeg har koblet fra alt som ikke er nødvendig, med bare ATX 24-pin og CPU 8-pin kablene i, kun 1 RAM-brikke i, andre RAM-brikker jeg har hatt liggende. Jeg har prøvd flere skjermkort som jeg vet fungerer, integrert skjermkort på VGA, HDMI og Displayport, ingen form for bilde. Har prøvd på 2 PSU-er, resettet CMOS med knapp, resettet ved å ta ut batteri, prøvd main bios og backup bios, men ingenting har hjulpet.

     

    Noe sier meg at problemet ligger i hovedkortet. Men mine kunnskaper om hardware er utdaterte og flere komponenter har flyttet inn i prosessoren, så jeg er ikke sikker. Er det noe mer jeg kan gjøre, eller er det tid for å kontakte Komplett og sende inn hovedkortet, evt. prosessoren?

     

    Mitt oppsett:

    Gigabyte GA-Z77X-UD3H

    Intel Core i7 2700K

    Kingston DDR3 HyperX 1600 MHz 16GB Black

×
×
  • Opprett ny...