Gå til innhold

Luffe_81

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luffe_81

  1. Takk for svar LMH1. Har byttet ut ssddisken til den du anbefalte. Syntes den cpukjøleren var litt dyr. Greit nok at den sikkert er bedre enn den som følger med, men vet ikke om den er verdt 665 kr på et system til ca 5000?

     

    Ser også litt vanskelig ut å få et kabinett som passer inn i hjemmekinoracket med nok diskplasser. Vurderer å ta i bruk et skap og kanskje gå over på noe ala denne http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=650876#extra . Jeg lurer dog på om det fort kan bli problemer med varme i så kompakte kabinetter. Det enkleste er nok å kjøpe større leilighet, men det har jeg definitivt ikke råd til.

  2. Takk for svar XfsB. Skulle spørre om bakgrunnen for anbefalingen, men så fant jeg dette sitatet fra brukeren MrPr0 i en annen tråd "Herlig å se at noen anbefaler en HDD som ikke er grønnere enn Mor Theresa. Når PCen ikke er i særlig bruk vil HDD roe seg ned til nesten stopp, og da tar det tid før den øker spinnehastigheten og kommer igang igjen når du ber om det. Mange produsenter får faktisk bort fra disse miljøvennlige HDDene. Ettersom disse green-HDDene er litt treigere vil oppgaver ta lengre tid, og de vil dermed trekke like mye hvis ikke mer enn om du hadde en kjapp HDD som er ferdig med oppgaven på 1-2-3." Er det noen harddisker som er spesielt anbefalt? (Billig og bra selvfølgelig :wee: )

     

    Edit: Fant denne fra en annen tråd: http://www.komplett....aspx?sku=653071 Går for den hvis ingen klikker. (Har også oppdatert handlelisten)

  3. Hei

     

    Jeg har vært utenfor "hardwaresirkuset" en stund nå og er derfor ikke særlig oppdatert på hva som er dagens gode standarder. Jeg har behov for en liten hjemmeserver som hovedsaklig skal gjøre følgende hovedaktiviteter:

    • Laste ned torrents
    • IIS Hosting (Bare noen små interne servicer og sider)
    • SQL-Server (Igjen bare internt)
    • Kanskje bruke den som mediaserver i Plex
    • Kanskje virtualisering
    • Fillagring (Mediafiler)
    • Byggserver for kode

     

    Prioritering:

    1. Pris
    2. Støy
    3. Ytelse

     

    Jeg har satt sammen et forslag på https://prisguiden.no/liste/133331 ,

    men jeg håper dere finner komponenter som er bedre/billigere og aller viktigst: avslører kompabilitetsproblemer.

     

    Jeg har ganske liten plass i leiligheten derfor må serveren stå under tv-en sammen med resten av hjemmekinoopplegget (maks høyde ca 20 cm). Kabinettet har jeg egentlig bare slengt inn for å få en pris, jeg syns det er vanskelig å finne et ordentlig kabinett når man legger vekt på begrensningen jeg har nevnt ovenfor.

     

    Jeg er absolutt ikke negativ til å kjøpe en ferdig løsning, men så langt har jeg ikke klart å finne noen som kan passe.

     

    Håper på noen (gode) tilbakemeldinger

  4. Hei

     

    Jeg skal snart ha lønnsforhandling og vil gjerne ha et par tips fra dere om hva jeg kan forvente

     

    Harde fakta

     


    •  
    • Dataingeniør
    • Totalt fire års erfaring som systemutvikler
    • To siste årene har jeg jobbet i en av de største norske konsulentfirmaene.
    • Vært utleid til samme kunde i de to årene jeg har vært ansatt i konsulentfirmaet.
    • Jobber i en av de største norske byene (Ikke Oslo)
    • Fastlønn: Noen tusenlapper under 500' (Det er en bonus på max 10' så ikke mye tillegg å snakke om, har betalt overtid)

     

    Har jeg i dag et greit lønnsnivå og hva burde jeg kreve? Hvordan burde taktikken min være i forhandlingen?

     

    Håper på noen gode tips :D

  5. Takker så mye SamBell, jeg kårer deg herved til ekspert :new_woot:

     

    Jeg ser absolutt poenget ditt med Miami. For min del kunne jeg droppet hele strandlivet, men vi er to som reiser sammen og det blir da et kompromiss mellom opplevelser og strand.

     

    Forhåpentligvis kan jeg gjøre litt andre ting alene i Miami, jeg kommer til å være drittlei etter andre dagen på stranden.

  6. Nå føler jeg meg litt dum, hadde helt glemt denne tråden :innocent: Tusen takk for alle gode svar.

     

    Ser det har vært snakk om at vi hadde planer om å kjøre bil til New York, da har jeg nok ordlagt meg dårlig, vi har ingen planer om å kjøre til New York. Var snakk om å fly tilbake til New York, men det har vi skrinlagt.

     

    Ruten som vi har satt opp nå er følgende:

     

    Oslo - New York (Fly)

    New York - Miami (Fly)

    Miami - Key West (Bil)

    Key West - Orlando (Bil)

    Orlando - Oslo (Fly)

     

    Her kan vi få billetter med Continental hele veien til ca kr 5000, da skal det sies at vi har utsatt utreisen til 16.08.

     

    Ideelt sett skulle vi flydd til Orlando og kjørt nedover, men det er et lite ønske om å ta en badeferie i "midten" av ferien, regner ikke med at det blir for mye strand i Orlando.

     

    Har planer om å fordele antall dager på følgende måte (Innspill mottas med takk):

     

    New York: 4 dager

    Miami: 5 dager

    Key West: 2 dager

    Orlando : 4 dager

     

    Hva tror ekspertene?

  7. God morgen

     

    Jeg og en kamerat planlegger en reise til USA i sommer (Som resten av Norges befolkning :)) Er litt usikker på hvordan vi skal legge opp reisen for å få den mest effektiv/billigst

     

    Vi har i utgangspunktet planlagt å reise fra Norge mandag 2 august med retur onsdag 18 august, datoene er forøvrig rimelig fleksible, men tidligste utreisedag er lørdag 31 juli.

     

    Vi ønsker å besøke New York, Miami, Orlando og Key West. Spørsmålet er da hvordan vi skal fordele dagene og hvordan vi skal reise for å få mest mulig ut av turen.

     

    Vi har i utgangspunktet tenkt å fly tur-retur Oslo (eller Bergen) - New York. Vi planlegger da å ta noen dager i New York før vi flyr til Miami og etterhvert tar bil til Key West, mot slutten av

    turen planlegger vi å reise tilbake til New York for å ta et par dager til der før vi returnerer til Norge.

     

    Et annet alternativ er å fly til New York, men å returnere til Norge fra enten Miami eller Key West. Tar selvfølgelig i mot andre alternativer med stor takk.

     

    Det jeg primært ønsker hjelp til å er å lage det beste alternativet basert på at vi selvfølgelig ønsker det billigst mulig og vi ønsker å se så mye som mulig. Setter også pris på forslag til

    antall dager på hver destinasjon.

     

    Få forhånd takk for hjelpen :)

  8. Hei Sorry for litt sent svar.

     

    Du holder inne "-" knappen på tv-en samtidig som du trykker inn "info" knappen på fjernkontrollen. Da kommer det opp masse tekst på skjermen og da er det bare å skru av/på tv-en. Du må huske å ta ut alle HDMI-kabeler før du gjør dette.

     

    Spennende å høre om din også har tatt permanent kveld, har du samme tv?

  9. Hei

     

    Jeg fikk et kjipt problem i helgen. Jeg har kjørt følgende oppsett smertefritt på Windows XP i snaue to år.

    • POWERCOLOR Radeon HD 3650
    • BENQ 24" LCD G2400W BLACK
    • DVI - HDMI overgang
    • 42" TH-PV70 Panasonic TV

     

    I helgen satte jeg i gang med oppgradering til Windows 7 og alt gikk knirkefritt. Jeg la inn versjon 9.12 av driverne fra denne siden - > ATI 9.12

     

    Etter litt tid tenkte jeg at jeg skulle få koblet opp tv-en også for å få satt opp mediasenteret. Uansett hva jeg gjorde fikk jeg ikke bilde på tv-en, vel det er ikke helt korrekt, første gang fikk jeg bilde, alle andre ganger ble det bare svart. Hovedproblemet ble at pc-skjermen oppførte seg som at den var en "extended" versjon av hovedskjermen så jeg fikk ikke endret noen innstillinger. Jeg tulla på frem og tilbake med alle forskjellige innganger, men pc-skjermen oppførte seg like idiotisk (pc-skjermen fungerte ypperlig når bare den var koblet til). Jeg var da rimelig frustrert og bestemte meg for å se Arsenal - Everton på tv-en. Det er da sjokket kommer, ingen av mine to HDMI-innganger fungerer mer. Alt er helt svart og uansett hva jeg kobler til (dekoder, ps3, popcornhour, pc) så er alt svart som i graven. Jeg tenker "til h...... med driten, ringer Panasonic på mandag".

     

    Mandagen kommer og jeg ringer Panasonic, de guider meg i hvordan jeg skal kjøre en "master reset" av tv-en, dette fungerer selvfølgelig ikke. Nå skal jeg levere tv-en inn til service og da blir sikkert hdmi-inngangene fikset, men jeg står da igjen med et stort spørsmål. Skal jeg tørre å prøve å koble pc og tv sammen igjen?

    Jeg trenger da noen tips om hva dere tror er årsaken? Er det Windows 7? Er det driverne? Hvis noen har forslag til løsning er jo det også kjekt, jeg ser for meg at Panasonic kommer til å steile hvis jeg knerter inngangene mine med en gang tv-en kommer fra service.

  10. Hei

     

    Jeg ser litt på noen forskjellige serier, jeg foretrekker da å se de omtrent når de kommer ut i USA.

    Noen ganger glemmer jeg helt når det kommer nye episoder, det blir derfor noen skippertak innimellom.

    Noen som har tips til en nettside som kan gi meg påminnelser om når episodene er blitt vist i USA?

    Ser for meg at jeg motter en e-post eller liknende med beskjed om at episode xx av serie xx sesong xx er nå blitt vist i USA. Ser for meg at dette er spesielt nyttig når det har vært pause mellom sesongene en stund og man nesten har glemt hele serien.

     

    Finnes noe sånt eller er dette bare en høytsvevende drøm?

  11. Det er jo greit nok at det ikke er lovlig å sote/tone alle rutene , men det verste som skjer er jo at man får beskjed om

    å fjerne det. Jeg lurer på hva som skjer om man er i en ulykke? Kan forsikringsselskapet her gå inn og klage på dette? Jeg vurderer å tone alle rutene mine, men hvis det er en risiko for at forsikringsselskapet lager trøbbel er det jo rimelig uaktuelt...Noen som vet noe om dette?

  12. Hei

     

    Jeg har bortimot bestemt meg 100% for at min neste bil skal bli en Volvo v50 1.6D.

    Jeg har nå fått tilbud om en 2008 modell Summum som er gått 33500 km. Prisen for denne er

    satt til 280', prisen inkluderer omregistreringsavgift på utrolige 16500 (Hva i all verden er det staten driver med?).

    Bilen ligger ikke ute på finn så jeg kan ikke linke til den, men utsendemessig er den kliss lik denne

    <V50> (interiøret er ulikt, quartz på den aktuelle).

    Når det gjelder utstyr har den en standard summum pakke pluss et par småting som nok ikke påvirker prisen noe særlig.

     

    Høres dette ut som en grei pris for en v50 av denne typen?

×
×
  • Opprett ny...