Gå til innhold

hishadow

Medlemmer
  • Innlegg

    968
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hishadow

  1. Den PC-en du har kjøpt har en altfor svak prosessor og grafikkort til å kjøre nyere spill. Det er prisen du betaler for batteritid og vekt. Det er også nevnt i en test at prosessoren hadde problemer med å drive Vista. Maskinen er først og fremst beregnet for kontorarbeid og nettsurfing.

  2. Funket fint for en T500 jeg hadde når jeg brukte recovery dvdene. Hvis du brukte en ordinær Vista installasjoncd, så må du sikkert installere en bråte med ekstra drivere fra Lenovo. For å få en full liste over drivere du trenger kan du skrive inn model-nummer her. Prøv å start med "Windows install supplements" driveren som inneholder chipset driverene.

     

    Kopier alt av drivere til en dvd. Hvis den ikke leser dvd plater, må du ta med disken og sette den i en ordinær pc med sata og kopiere over alle drivere manuelt.

  3. Er det noe gode bedriftsbærbare, må ha docking muligheter, som er utstyrt med middels god gpu? HP sine tidligere bedriftsmodeller var utstyrt med dette (har selv en 17" (Radeon X1600) og en 15" (HP 8510p med HD2600) anbefalt til en bekjent), men det virker som dette er blitt ofret for portabilitet i de nyere modellene.

     

    GPU bør minimum være noe ala Radeon HD 4570.

  4. Processoren i denne er veldig svak. En test nevnte at SU3500 slet med å drive Vista. Maskinen er først om frems rettet mot letthet og batteritid, så jeg regner med at den kun er ideell for de som trenger den på batteri til office-bruk og surfing. Vil tro SU9400+ATI takler hd-video fint.

     

    Kunne godt tenke meg en tilsvarende i "Travelmate-utgave" med bedre processor.

  5. Men til slutt vil jeg tipse deg om Scala. Det er et kjekt språk, der alt er objekter og ting som operatorer er metoder. Scala kompilerer til Java bytecode, og kan således benyttes i ethvert Java-prosjekt. Man kan også benytte seg av alle Java-API'er som finnes.

    Har brukt det over et år nå og er relativt fornøyd med språket, men er veldig omfattende å sette seg inn i hvis en kommer fra Java/C/C++. Spesielt hvis en ikke har noe som helst erfaring med funksjonell programmering og avanserte typesystemer. Ytelsen kan også være litt variabel hvis en benytter funksjoner som verdier eller når floats og ints auto-konverters til objekter. Neste versjon av Scala skal visst komme med noen forbedringer her.

     

    Det er heller ikke et stabilt språk og er under konstant utvikling. Det høres kanskje drastisk ut men språket er bygd opp i to deler: kjernespråket og API-et. Scala har også den egenskapen at ting kan "se ut som" det tilhører kjernespråket. F.eks. er ikke "for-loop" en del av kjernespråket men kall til iterator-objektets foreach og filter metoder. Scala får ofte kritikk for å være for komplekst, men det er egentlig kompleksiteten til API-et det ofte er snakk om. Det fine er at dette er bare kode som kan skrives om eller utvides og er hvorfor Scala er under konstant forandring.

     

    Et eksempel fra noe kode for en type-parametrisert matriseklasse som jeg bruker som base for diverse andre klasser:

    object Matrix2
    {
     protected def copy[T](from: Array[T], to: Array[T]) {
    assert(from.length == to.length)
    Array.copy(from, 0, to, 0, from.length)
     }
    }
    
    class Matrix2[T](val rows: Int, val cols: Int, elemsToCopy: Option[Array[T]])
    {
     assert(rows > 1 && cols > 1)
     val elems = new Array[T](rows * cols)
    
     elemsToCopy match {
    case Some(from) => Matrix2.copy(from, elems)
    case None =>
     }
    
     override def toString() = "(Matrix2 rows:" + rows + " cols:" + cols + ")"
     def apply(i: Int): T = elems(i)
     def apply(x: Int, y: Int): T = elems(y * cols + x)
     def update(i: Int, value: T) { elems(i) = value }
     def update(x: Int, y: Int, value: T) { elems(y * cols + x) = value }
    }

    Notis:

    - T er matrisens datatype for elementene som vanligvis settes til Byte eller Double, aka bytt alle forekomster av T i koden under med Byte/Double etc. Eksempel: var rgbaImage = new Matrix2[int](256, 256, null)

    - alle klasser kan ha et "kompis-objekt" hvor alt av statiske ting defineres

    - siden kompilatoren kan resonnere seg frem til korrekt type trenger en ofte ikke angi disse for variabler og returtypen til metoder.

    - (val rows: Int, val cols: Int, copyFrom: Option[Array[T]]) er argumentene til primær-kontruktøren. Når argumentene angis med val eller var vil de bli attributter i klassen. Det går an å angi "enkle" tilleggskonstruktører i klassen, men disse må til slutt delegere til primær-konstruktøren.

    - val = konstant, var = variabel, def = metode

    - primær-konstruktørs koden er på samme nivå som attributt- og metodedeklarasjoner

    - apply håndterer indeksering

    - update håndterer indeksering med oppdatering

     

    (fikk gjort noen forbedringer i samme slengen av originalkoden min... hehe)

  6. Angrer litt på at jeg kjøpte blue ray og ikke holdt meg til DvD, men får da bare håpe på det beste. Noen som veit hvor stor tv man må ha for å få slippe disse strekene? hehe. 50" ??

    Antall tommer på tv-en har ikke noe å si for strekene, men forskjellen mellom bredde/høyde forholdet til tv-en og filmen.

     

    For å få vekk strekene kan du enten:

    * zoome inn og kutte sidene av filmen

    * strekke filmen i høyden

    * Eller en kombinasjon av disse

    Ellers kan du jo begynne å se TV-serier i stedet som nesten alltid kommer i 16:9 format. Lost tar seg veldig bra ut. :)

     

    42" er nesten for lite til å få utbytte av full HD men kommer an på hvor nærme du sitter. Jeg er nærsynt og klarer ikke se noe forskjell mellom DVD og HD mellom 1-2m, men med briller er detaljene synlige. Hvis du sitter mellom 3-4m så forsvinner straks detaljene uansett.

  7. OCZ Vertex har ikke stuttering. Stuttering er et fenomen man kan oppleve på enheter som ikke klarer mer enn ~100 random write IOPS, vertex klarer greit over 1000. Stuttering kan også skje med harddisker dersom disse blir utsatt for kontinuerlig random write raskere enn de får tømt cache til disk.

    Jeg tviler ikke på din ekspertise men Serpensis har uansett dette problemet og mistenker Vertex.

  8. Hvis du setter deg inn i arkitekturen av SSD vil du se de fleste SSD har dette problemet, og noen har fikset det. Problemet stammer hovedsaklig fra mangel på TRIM kommandoen og et fenomen som kalles patologisk skriving. Jeg har skrevet en mindre "avhandling" om dette i en annen tråd, men orker ikke å finne det eller gjenta det nå. Jeg fåreslår du leser de 4 anbefalte SSDartiklene i signaturen min pluss SNIA og kommer tilbake med spørsmål i SSD-tråden om du lurer på noe etter det ;)

    Jeg kom over denne tråden ved drive-by så måtte nevne artikkelen til Serpensis. Har han fortsatt mulighet for å rette stutteringen til OCZ Vertex?

  9. Vertex-disken min fungerer kanonbra, og de første dagene gikk alt helt glatt. Jeg har pr dags dato ikke gjort noen tweaks, jeg har slått av indexing, og har ikke tenkt å defragge den. Disken (30GB) var så billig at jeg har tenkt å bare teste den ut som en vanlig harddisk for å se hvor lenge den lever med vanlig bruk, uten spesielle forbehold.

    Fra artikkel (nevnt tidligere også)

    Oz sin SSD mister ytelsen sin når disken er blitt fullt opp or dette kan heller ikke reverseres ved å frigjøre plass igjen. Vertex er optimaliser for båndbredde kontra rask levering av data, så tror det er grunnen til at du merker ytelsesproblemer i spill. Problemene med disken står godt detaljert i artikkelen.

  10. Slenger meg på denne tråden...

     

    Jeg og en kompis har tenkt å ta bilder av fugler med D40, men har bare standard objektiv. Sjekket litt priser på teleobjektiver med stabilisator og ble litt skremt. Vi kommer sannsynligvis til å bli sittende stille og observere, så vil stativ + teleobjektiv veie opp for mangel på stabilisator da? Hva med to objektiver Simen1 listet: Tamron 70-300 f/4-5,6 med fokusmotor 1190 kr or Sigma 55-200 f/4-5,6 med fokusmotor 1392 kr?

×
×
  • Opprett ny...