Gå til innhold

rstange

Medlemmer
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rstange

  1. Hei !

     

    Vi har ett nettverk hjemme med en Cisco Pix 501 som router. Vi har bredbånd fra Catch, en linje med fast IP. Jeg har en annen 501 liggende som jeg har lyst å sette opp. Det jeg ønsker meg er 2 internenettverk og 1 eksternt. Da altså med den 501en som står i dag i front.

     

    Hvordan bør dette oppsettet se ut? Det jeg sliter med å finne ut av er hvordan jeg kan lage en rute fra rett gjennom den første 501 routern, til nr2. Altså at den som står bak ikke havner bak regelsettet fra nr1. Rett og slett 2 nettverk og 1 internettlinje, som er uavhengige av hverandre.

     

    Noen som skjønner hvor jeg vil, å hvordan oppsettet bør se ut?

  2. Hei!

     

    Har en mynt liggende her som jeg ikke er sikker på hva jeg gjør med ?

    Fikk den av en gammel dame for flere årsiden, hun påstod at den er værdt en del penger. Sanheten var vel er at jeg solgte dagbladet på en søndag og hun hadde ikke penger å betale, så jeg fikk mynten og betalte avisen hennes selv. Uansett, lurte på om noen kunne si noe om mynten ut i fra disse opplysningene:

     

    - det er en sølvfarget mynt med riksvåpnet til nederland på forsiden

    - det står 1969 på øverst på forsiden (19 på venstre og 69 på høyre, delt av riksvåpnet)

    - under står det 2 1/2 G (2 1/2 på venstre G på høyre, delt av riksvåpnet)

    - nederst på forsiden står det "Nederland"

    - på baksiden er det en siluett av en dame, rundt henne står det "Juliana Konigin Der Nederlanden"

     

    mynten ser fin ut, litt småskraper, ellers blank og fin.

     

    Tenkte jeg skulle finne mer ut om den før jeg bestemte meg for hva jeg skal gjøre med den. Selv er jeg ingen myntsamler ^^,

  3. Finnes det noen norske profersjonelle lakkerere?

     

    Jeg har en 15" powerbook jeg ønsker å modde litt på, om mulig få lakkert ett stilig mønster/bilde på lokket. Noe som står litt i stil til applet som er der. For de av dere som har sett/følger med på American Chopper på discovery så er dere med på hva jeg tenker. Altså en lakkeringsjobb i stil med hva de får til der.

     

    makeawish04_vzoom.jpg

     

     

    Evt. om dette blir for kostbart, eller det ikke finnes noen i det hele tatt som kan gjøre en slik jobb. Hvor kan jeg hendvende meg for å få gjort en skikkelig lakkeringsjobb til en billig penge?

     

    -Takk

  4. Hei!

     

    jeg trenger hjelp til hardware og barebone maskin, trenger en maskin som kjører vista business, det er eneste kravet jeg har annet at den må være pen å se på og helst så stille som mulig.

    Må være en maskin som har mest mulig RAM og best mulig CPU til minst mulig penger.

    HDDen har jeg ingen krav til annet enn 160GB.

     

    Har ikke så mye peiling på bygg av barebone, så vet ikke hvor jeg skal lete. :-)

     

    Trenger også tips til hvilken CPU jeg bør gå for?

     

    Maskinen skal ikke brukes til tunge oppgaver, skal settes opp med vista slik at jeg har noe å se etter når jeg gir telefon support. Blir nok også installert XP, ellers skal den kun kjøre vanlige kontor programmer som citrix og office, men vil at den skal være rask slik at det blir minst mulig vente tid på at ting skal skje. :-)

     

     

    Takk!

  5. Liten oppdatering for å vise hva jeg gjør:

     

    Slik så det ut før:

     

    17047.jpeg

    bilde1

     

    Slik ser det ut nå:

     

    22219.jpeg

    bilde2

     

    Dette har jeg gjort:

     

    På loftet (som er over rommet mitt) har jeg lagt en koblingsboks:

     

    22221.jpeg

    bilde3

     

    Kabelrøret på venstre side (oppe og nede(bilde3)) er røret som gikk til kontakten på veggen her:

     

    17049.jpeg

    bilde4

     

    Kablene i dette røret er urørt. De er bare ført inn i koblingsboksen og ut igjen. Dette er gjort fordi jeg har trukket ny kabel i kabelrøret fra bryteren til koblingsboksen på loftet:

     

    22222.jpeg

    bilde5

     

    De to rørene øverst (til høyre (bilde3)) går gjennom to hull i taket:

     

    22224.jpeg

    bilde6

     

     

    Der er lampene plassert nå.

     

    I veggen der bryteren er (bilde4) har jeg laget nytt hull og satt inn en tabbeboks:

     

    22225.jpeg

    bilde7

     

     

    Her skal jeg sette dimmer modul 2. Slik at jeg kan styre de to lysene uavhenig av hverandre (bilde8). Foreløpig har jeg bare en vanliglys bryter på det ene lyset siden jeg var uheldig å ødela den andre dimme-modulen(bilde9).

     

    22226.jpeg

    bilde8

     

    22227.jpeg

    bilde9

     

     

    Dette er så langt jeg er kommet. Når det gjelder lysene som går på 12V er jeg ikke sikker på hva jeg gjør, om det ikke lar seg ordne dette med blikingen er det mulig jeg satser på å kjøpe en skinne som ikke trenger noen trafo, altså 230V lys.

     

    Ja, vet jeg ikke har lov å holde på med dette selv. Føler meg dog fagkyndig nok til å gjøre disse koblingene, går VG1 Elektronikk og har holdt på med elektronikk en del år nå. Verktøy til å jobbe med dette har jeg også. Vi snakker ikke billige skrutrekkere fra rema, men orntlig utstyr. Blant annet utstyr som er godkjent for anlegg på opp til 1000V. Jeg anbefaler ikke andre til å gjøre disse koblingene uten tilstrekkelig med kunnskap. Da dette kan medføre brannfare eller at du selv eller andre blir skadet! Selv har avtale med en bekjent (som er elektriker) om å få dette godkjent når jeg er ferdig. Dette er ikke en kompis tjeneste, men en forsikring om at anlegget er forsvarlig og sikkert.

  6. Kan sikkert stemme.

     

    Ting løste seg nemlig (delvis) med en ny trafo. Bare synd jeg litt forhastet klarte å koble feil. For den nye trafoen hadde en ingang og en utgant på 230V siden, så jeg koblet en kabel på inngangen og en på utgangen, noe som resulterte i at jeg sprengte den ene dimmeren. Så nå må jeg kjøpe ny...

     

    Uansett, fikk det som sagt delvis til å virke. Problemet er at av og til så begynner lysene å blinke dette løser seg ved å dimme opp/ned, men så skjer det samme etter en stund (ikke altid). Hva er grunnen til dette? Hvordan kan jeg løse dette? Har hørt at dette kan bli ett problem når man dimmer på 230V siden av en trafo...

  7. Har handlet på clas ohlson nå.

     

    Kjøpte trådløs sett fra Waveman.

     

    Har kjøpt 2 slike moduler + en fjernkontroll...

     

    1 for å styre 230V lysene og 1 for å styre de som går på 12V.

     

    Siden jeg pusser opp rommet nå har jeg ikke fått testet dimmeren på 230V lysene, siden de ikke er koblet opp.

     

    Når jeg skal teste dette på 12V anlegget så blir det bare masse støy når jeg kobler trafoen inn i støbslet. Det skjer ingen ting, ikke lys eller noe. Når jeg skrur dimmeren til maks effekt står lyset og blinker som ett disco-lys. Jeg tror jeg vet hvor feilen ligger. Dimmeren gir ut 15V-200V(har målt dette med multimeter) mens trafoen gjør om 230V til 11,8V. Jeg har lett på nettet etter en trafo som kan funke, men finner bare 230V trafoer. Leter jeg etter feil? Har jeg kjøpt katta i sekken nå kanskje?

     

    Dimmeren funker med en ordinær arbeidlampe på 250W. Den dimmer og slår seg av og på uten problem, både med fjernkontroll og manuelt. Så jeg er sikker på at det er trafoen som er feil.

     

    Er ikke sikker på hva jeg skal lete etter heller, for om jeg finner en trafo fra 15V-230V på primær siden så vil den vel hele tiden gi ut 12V på sekunder siden. :ermm:

     

    Noen som kan hjelpe meg til hva jeg bør lete etter/gjøre?

  8. Hei!

     

    Jeg og noen venner har laget film, sitter å skal redigere den nå. Trenger noe orntlig techno og hiphop musikk til den! Er ikke så inne på hva som finnes og hvilken grupper som er populære i disse sjangrene. Noen som har peil?

     

    Eneste jeg vet om er Scooter, men det er litt feil type musikk. :)

  9. Så det er noe slikt jeg trenger?

     

    Altså, jeg kjøper 2 slike? En for 230v anlegget og 1 for 12v anlegget? + en fjernkontroll?

    Eller 1 for begge? (Må se litt ann hva jeg trenger, hadde vært kjekt å kunne skru av bare den ene delen).

    Forstod det slik det disse dimmer trådløst?

     

    Men jeg dimmer altså da på 230v siden av 12ven.(?)

     

    Kan jeg ha 1 dimmer på hele greia?

     

    For om jeg finner ut at økonomien sier nei til ett slikt anlegg og jeg heller kjøper en dimmer som jeg bytter lysbrytere ut med, så dimmer jeg begge med en dimmer.

  10. Hei!

     

    Sitter og søker litt på nettet osv. for å finne et greit system til lysstyring.

    Har 1 rom i huset jeg kunne ønsket å dimme og slå av og på lys ved hjelp av fjernkontroll.

     

    Noen som vet om noen fine systemer for dette?

    Evt. ett bedre forum jeg kan søke hjelp på?

     

    Er kanskje noen som har erfaring med slikt her inne?

     

    Det er ikke snakk om ett veldig avansert system, men det som gjør det litt komplisert er at det er ett 230v anlegg og ett 12v anlegg på 1 kurs! Er ikke sikker på om jeg kan dimme før trafoen på 12v anlegget?

     

    Har litt erfaring med elektronikk (går elektro på VGS), og har utstyr til lodding osv. så om noen virkelig er inne på dette og kan hjelpe meg med hva jeg trenger og hva som må gjøres så kanskje jeg kan lage min egen kontroll boks?

     

    Men bare jeg får en fungerende lysstyring som ikke blir alt for dyr så er det greit! :)

  11. Har begynt å spare de stakkars pengene jeg tjener til ett lcd display til macen. Jeg vil ha ett display over 23" da jeg jobber mye med bilder og dreamweaver samtidig. Ofte kjører jeg 8-9 apps samtidig på den stakkars macen, og fort blir det mye for et 15" display. Siden pengene ruller sakte inn og jeg til nå kun har skrapet sammen 1800,- tar det nok enda noen månder før jeg får kjøpt meg ett orntlig display. I mellom tiden sikler jeg bare etter de displayene jeg har lyst på. Nå sitter valget mellom denne fra dell, og apple cinema 23". For meg er det ikke viktig at det er apple. Vil bare vite hvorfor jeg bør velge dell forran apple.

     

    Lurte også på om noen kan gi meg tips til hva jeg bør se etter. F.eks. hva betyr 1000:1 contrast framfor 700:1 og 450 cd/m2 brightness framfor 400 cd/m². TCO99 f.eks. hva betyr det? Trenger litt tips til hva jeg bør se etter på displayene jeg vurderer :-) slik at jeg kan utelukke noen.

     

    Om noen lurer, film titting, bilde behandling, film redigering (lite), surfing og hjemmeside laging er det jeg i hovedsak bruker macen til, så trenger ett display til slike typer ting. Altså ikke ett display med 2ms fordi det er bra til spilling! Hvor setter dere grensen for ms? Hva funker f.eks. ikke til film?

     

    Ellers, er det noen som vet om hvor man skal lete for å finne glossy display? Jeg (fikk tips) har kun funnet 20" med glossy. Finner jeg ikke over 23" med glossy? Om det finnes, noen som kan anbefale ett? Vil gjerne ha display med glossy :-)

     

    -Takk for hjelp og tips :-D

  12. må vel dele en jeg å... :)

     

    var for ett par uker siden, da vi hadde tekstil på skolen. Tekstil læreren vi har er ett skikkelig rasshøl! I allefall, inne på tekstil-rommet på skolen har vi et lite rom der alt av nåler/strikkepinner/stoff/garn/symaskiner osv. er låst inne på. Man må ha nøkkel for å låse opp rommet, og det er ikke noen mulighet til å låse opp fra insiden. Vi elever har ikke lov å være der inne!? Så jeg ba henne om å hente en nål til meg, da hun var inne i rommet small jeg igjen døren å låste (hun hadde latt nøklene stå i døra). Jeg sprang å satte meg ved en pult etter på, det gikk noen minutter før noen av medelevene mine reagerte! Gjett om hun var rød i ansiktet når hun kom ut! :!:

     

    Hun gav meg faktisk bare nålen etter på, hun gjorde ikke noe mer av det. Nå tar hun faktisk nøklen ut av døra før hun går inn :p

×
×
  • Opprett ny...