Gå til innhold

ochi9le

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ochi9le

  1. Jeg er i Diamond V.

     

    Nei, du har rett. Jeg har null peiling på din spillforståelse i WoW eller CS og hvorfor du i det hele tatt nevner disse spillene skjønner jeg ikke. Klarte du faktisk å tolke det som at jeg snakket om forståelsen din i alle spill i verden?

     

    Jeg får gjøre det krystallklart denne gangen da. Jeg snakket selvsagt kun om forståelsen din i League of Legends!

    Noe jeg faktisk har en litt bedre anelse om utifra denne diskusjonen.

     

    :)

     

    Støtter for øvrig din argumentasjon vedrørende Fizz.

    Fizz er ingen enkel champion å spille med som nybegynner dersom:

     

    - Motstander er ranged, og på ca samme nivå når det kommer til farming og posisjonering.

    - Skillshot-basert

     

    Vil dog påstå at dersom motstander er noe dårligere enn deg, vil Fizz kontre en caster som er basert på skillshots, rett og slett fordi Fizz har to mobility-abilities som gjør relativt bra med damage. En dårligere skillshot-based caster vil dukke under mot en Fizz på grunn av championens natur. Dog vil Fizz bli grust av en jevngod spiller som klarer å holde seg i live og outfarme Fizz.

     

    De (få) gangene jeg har spilt Fizz har det enten vært himmelen eller helvete. Enten har jeg spilt elendig, eller så har jeg hatt fantastisk mange kills og carrya teamet.

  2. Får en liten følelse av at hele historien ikke er fortalt av trådstarter her.

    Nå har han fått mange gode råd, og gjengangen er det samme - at han bør gå til konfliktrådet etter å ha kontaktet en seriøs advokat. Dersom han ikke har undersøkt muligheten for dette, er det etter mitt syn stor sannsynlighet for at innfallsvinkelen som er kommet frem her ikke er hundre prosent korrekt...

    • Liker 3
  3. Aker Solution?! pft. FMC som er kongen under havet ;)Det utvikles subsea-systemer, som er oljeutvikling flyttet ned på havbunnen (kontra oljeplattform over havet). Disse systemene blir styrt og monitorert av tønner fullt av elektronikk, som har kommunikasjon med de i/på båt/plattform/land. Så er jo behov for dataingeniører også der. Samt er behov for de fleste andre igneniørklassene. Og oljebransjen betaler best (og har mye bra benefits).

     

    Tror du har glemt at denne artikkelen handler om ingeniørstudenter, ikke dataingeniørstudenter. Det er datterselskaper til Aker Solutions som driver i subseabransjen, ikke AKSO selv.

     

    Det er helt forståelig at Statoil og Aker Solutions er høyt på lista for eksempelvis studenter som tar ingeniørgrad i automasjon...

     

    Dette er jo to store konsern som trenger ingeniører i fryktelig mange fagfelt - data inkludert.

  4. Huffda.

     

    Jeg gikk til innkjøp av denne, nettopp fordi den fikk gode omtaler her, og på andre sider. Dette er dog en stund siden, og jeg regner derfor med at hardware var langt baki versjon A som jeg leser om her.

     

    Min er desverre en B1...

     

    Nytter det å reklamere på denne ruteren på grunn av dette? Den ble kjøpt i butikk. Ikke på nett. Og var ganske dyr på den tiden jeg kjøpte den...

     

    Og til slutt: tusen takk for alle svar! Jeg har ikke skjønt bæret, ettersom jeg også har lest mye bra om DIR-655...

  5. Hei,

    Jeg har i lengre tid (1 år) slitt med svært ustabile hastigheter på alle typer nedlastninger. Det går ikke direkte sakte - men jeg er hundre prosent sikker på at det kan gå fortere!

     

    Jeg har en 70mbit/10mbit linje fra Canal Digital, som på sitt beste leverer ca 8.0 mb/s hastighet i eksempelvis torrentklienter... Problemet er bare at den sjelden klarer å opprettholde større enn 2.0mb/s hastighet over tid. Hender den kommer helt opp (i ~8) i en begrenset tidsperiode - men den BLIR aldri der.

     

    Til referanse ser dere under en graf av en populær nedlastning med 1000+ seeds. Her skal det være tut og kjør og maxing av linja.

     

    1230505.jpeg

    (Her er den aldri i nærheten av topp-hastighet som dere ser)

     

    Jeg har feilsøkt flere forskjellige ting, inklusive disk og config-relaterte ting i torrentprogramvaren, men har kommet frem til at problemet må være i ruter. Jeg trenger rett og slett litt råd og innsikt på hvordan jeg skal gå frem for å feilsøke dette videre.

     

    Det er her snakk om kablet nettverk, og jeg har også prøvd forskjellige nettverkskort i datamaskinen.

     

    D-Link DIR 655. Konfigurasjon er relativt urørt.

     

    Kanskje det er noen av dere som har samme ruter som kan dele configen deres? Export og last opp til meg?

  6. Kjekke games i dag! CS'en i Graves gamet var drit fordi Udyr ganket bot heftig ofte. Ashe var visst dama hans :) (for real) http://bildr.no/view/1232539 http://bildr.no/view/1232540
    Kjipt å bli shutta ned av jungler - og spesielt i botlane for tiden... Veldig få forsøk på ganks bot for tiden. Er vanskelig å få kills som jungler der nede..

     

    Så den første gamen der.. CS er ikke så veldig sterk der heller, selv med mye attention bot lane. 370 creeps i hver lane er spawna på 30 min mark! Spiller på ~1500 elo, og der er det ikke uvanlig å nå 150 CS før 20 minutter er gått av gamen :)

     

    Anbefaler alle som vil bli bedre i spillet om å starte en custom med bare deg alene og få mest mulig CS basert på tid. Prøv å få 150 cs før 15 minutter er gått! Går det ikke, så prøv igjen! :)

    Laget et dokument for en stund siden som man kan bruke som referanse: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai5eYjp46-CndE1VWDR5WjNxb1JQdUxHbmMyc3FOdHc#gid=0

  7. Har en ett år gammel Galaxy S (1) med slitent batteri.

    Ringte nettforhandleren, som sa jeg skulle ta med telefonen til nærmeste Telekiosken-butikk - noe som er vel og greit.

     

    Men de sa at jeg måtte sende telefonen på service - noe som skulle ta 10 dager - og kanskje mer.

    Dette for å "dokumentere feil før de gjør utlegg på telefon". Jeg forsøkte å forklare at jeg er 100% sikker på at det er et slitent batteri, da jeg har prøvd andres batteri i telefonen - men lite serviceminded var dem gitt på telefonen (uten at jeg er bitter for det - det er jo mandag).

     

    Så da blir det tur til telekiosken.

    Noen som har noen tips til hvordan jeg kan få skaffet meg et nytt batteri uten å måtte gi slipp på telefonen i år og dag?

     

    Takk!

  8. Snakk om ansvarsfraskrivelse! Utdanningsdirektoratet har gjort en bommert som vitner om et amatørmessig, utdatert system og ansatte som ikke aner hva de driver med. Sende eksamensoppgaven på E-post?! Har de virkelig ikke skaffet en intern informasjonsplatform, type intranett, som hindrer at slike ting skjer? Selvfølgelig lar de det videre gå ut over eksaminandene... Utdanningsdirektoratet har virkelig valgt den løsningen som er enklest for seg selv. Selv taper de ikke annet enn kredibilitet.

     

    Jeg jobber 50% på siden av 6 fag som privatist. Dette betyr tapt inntekt for enkelte!

  9. EDIT: Jeg leste litt feil så glemm det jeg sa om SMTP, jeg forstår nå hvordan det synkroniseres. Har vært borti lignende systemer før. Men jeg skulle tro at serveren sender email gjennom smtp. Men som sagt dette burde bli det minste problemet. Kan alltids bruke gratis epost selskaper for å sende enkle varsler og endre reply-to om dette er mulig (noe jeg tror det er)

     

    Nei, det stemmer ikke at exchange-mail sender via SMTP. De bruker Exchange.

    Ja - den beste løsningen er nok å sende fra en epost som ikke er i konsernet - men vi finner nok en løsning på "reply-to" funksjon, da også mail sendt fra SMTP i Outlook støtter dette (da må det jo være en måte å instruere SMTP-serveren å sende den med en slik parameter) :)

  10. Skal prøve det når jeg kommer på hjemmelinja som ikke blokker alle smtpservere.

    Når det gjelder å sende mail via exchange på smtp, så er dette umulig.

     

    SMTP/POP er en protokoll som mottar og sender mail.

     

    Exchange er derimot en helt annen protokoll.

     

    SMTP/POP gjør det jeg skrev. Den mottar og sender mail.

     

    Exchange er mer som om man skulle koble til en network drive. Altså at mail synkorniseres.

     

    Enkelt forklart så slettes kun mail mottatt med POP/SMTP lokalt på Outlook (ikke på serveren, selv om dette også er mulig med rett konfigurasjon).

     

    Med exchange fungerer mailen som om man får adgang til et mappeområde. Filer som slettes slettes. Mapper du oppretter, opprettes på serveren. Exchange har push-mail og er i utgangspunktet en tilkobling man alltid har oppe, mens pop må stilles inn for sending/mottak hvert x minutt/sekund/time.

     

    Er slik jeg ser det ikke hensiktsmessig å implementere exchange i programmet ditt - men å få til at man svarer til en gitt epost, selvom man sender fra en gmail eller smtp-mail, skal vi nok få til. Skal prøve ditt forslag i kveld...

  11. Også, angående reply-to funksjon, så kan du jo lage en hotmail konto, som du deretter videresender til din inboks? Ellers er jeg veldig usikker på hva du mener og har selv lite erfaring med Exchange.

     

    Jeg kan vise deg hvordan jeg gjør det i Outlook, som sender bedriftsmail via exchange.

     

    Jeg åpner message options og skriver inn en annen adresse på reply-to som vist her.

     

    Jeg sender en testmail til meg selv, hvor jeg så trykker reply for å svare på eposten. Da svarer eposten til den epostadressen jeg skrev inn opprinnelig. Som vist her.

     

    Jeg er ganske sikker på at man også kan legge en slik funksjon inn på mail sendt via smtp fra eksempelvis en gmail-konto, slik at svarene kommer direkte til bedriftseposten uten å måtte opplyse om dette i eposten. Jeg kan ikke bruke gmail på jobb (blokkert), men hvis du går inn og prøver samme prosedyre i outlook koblet til en gmail-konto så tror jeg dette skal gå fint. Mer usikker på om det går via web-grensesnittet til gmail - men det er jo forsovet ikke viktig.

     

    Jeg er litt skeptisk til å bruke en gmailkonto til å motta svar på, da jeg vet at ekstern håndtering av slik informasjon ikke er så veldig bra hvis det forekommer.

  12.  

    Mye av dette er planlagt, trenger bare en titt på databasen, uansett la meg svare i tur og orden:

     

    1. Dette programmet kan koble seg opp mot alle smtp servere (altså sende epost fra din jobb-email) Grunnen til jeg bruke hotmail var enkelt og greit for å teste programmet.

     

    2. Maler er ikke noe problem, planen min var å se på excel arket ditt og lage en funksjon som automatisk la til "oppgaver" i databsen som jeg alleredet har lagt der. Du burde gjøre minst mulig, helst ingenting, selv.

     

    3. Jeg forstår ikke helt spørsmålet, kan du spesifisere?

     

    4. Først av alt, windows 7 er IKKE et problem, da det er windows 7 jeg tester det i. Databasen er lett å dele da det bare er å kopiere "tasks" mappen (ligger i samme mappe som programmet) og voila så har du alle oppgavene dine på hvilken som helst maskin, Og om du drar programmet litt ut til siden på høyre side vil du finne en måte å lese av de forskjellige "tasks"éne hvordan de vil se ut, jeg bare skjulte denne litt, da jeg ikke så på den som viktig for øyeblikket.

     

    5. Takk takk, håper jeg kan hjelpe deg med dette, tross alt lærer jeg meg selv ennda programmering, og er tom for ideer, om jeg i tilegg kan tjene litt penger på det er det supert, om ikke, så lærer jeg i alle fall av det. Setter pris på tilbakemeldinger og håper at jeg kan gjøre deg fornøyd.

     

    PS: Design er ikke alltid helt min ting, som du kanskje ser på outlayen og ikonene xD men jeg tipper det er funksjonaliteten du også er interesert i =)

     

     

    1. Ja, det klarer jeg å forstå ut ifra å prøve ut programmet. Men i konsernet mitt sendes ikke mail via SMTP. Det gjøres via Exchange. Vi har også en veldig strict security på epost og IT-systemet vårt generelt, og jeg tviler sterkt på at vi får til å koble programmet opp mot exchange for å sende mail direkte fra jobb-epost... (Kan jo forsøkes?). Men derfor tenkte jeg at en reply-to funksjon kunne fikset dette lille problemet... Og som jeg også beskrev bør det gå an å endre reply-to på samtlige tasks dersom arbeidsoppgavene en gang overføres til noen andre...

     

    2. Tipp topp tommel opp :)

     

    3. Altså - dersom et kurs går ut 29.10.11, vil jeg denne datoen skal komme med i eposten som sendes, slik at mottakeren vet den nøyaktige fristen for å fornye kompetansen sin.

     

    4. Dumt av meg å ikke se den mappen. La programmet ut på desktop, så var ikke så lett å se at det ble laget en mappe ;)

     

    Design kunne jeg ikke brydd meg mindre om :) Er som du skriver funksjonalitet som gjør programmet bedre.

     

    Håper du fikk noe ut av databasen?

     

    Så lenge sensitiv informasjon blir utvekslet så er jeg for åpen tråd, da dette oppfordrer til innspill fra andre =)

     

    Regner med du mente at sensitiv informasjon IKKE blir utvekslet her ;)

  13. snip.....

     

    Programmet i seg selv ser finfint ut!

     

    Jeg legger nå ved databasen, med personalopplysningene snippet vekk.

    Programmet du lagde kan ikke i seg selv erstatte databasen - fordi det ikke kan bygge opp opplysningene visuelt slik det er i excel. Men det er heller ingen forutsetning for å bruke programmet til det det er ment for. Det er absolutt brukbart - men jeg har noen små kommentarer/ønsker til den perfekte verden :)

     

    - Jeg kan ikke implementere dette i exchange-løsningen bedriften bruker, da jeg aldri kommer til å få lov av IT-avdelingen til å koble til med et program man ikke kjenner til. Dette er heller ikke nødvendig, men om mulig, hadde det vært svært bra å få inn en "reply-to" funksjon, slik at når mottakeren ønsker å svare, så sendes eposten tilbake til bedriftseposten, fremfor å få jobbrelatert mail inn på en gmailkonto eller lignende...

     

    - Er det mulig med standardiserte maler på eposter for å forenkle arbeidet med å legge inn informasjonen fra excelarket?

     

    - I teksten som skal sendes så skal datoene kursene går ut ligge inne. Går det an å legge til parametere som regner ut disse datoene og legger den inn i en eventuell standard-mal?

     

    - Dersom jeg i fremtiden ikke skal gjøre denne jobben, så hadde det også vært fint å kunne endre "reply-to" funksjonen til den ansatte som eventuelt skal ta over denne oppgaven :)

     

    - Hvordan lagres tasks i programmet? Hvordan kan jeg dele informasjonen jeg legger inn i programmet med andre? Ser for meg å miste alt når bedriften skal oppgradere OS til W7 i høst...

     

    Men - i utgangspunktet så kan jeg altså bruke programmet som det er per i dag. Men jeg kunne ikke finne noe lignende program - og jeg ser absolutt at andre kan få nytte av dette når det er snakk om masseutsending av påminnelser etc. :)

     

    Du kan maile meg her

     

    Eirik

     

    (access restricted file).zip

  14. Jeg har lite å gjøre, så jeg kan sikkert lage dette til deg. Gi meg en dags tid, så kan du se om du er fornøyd, så kan vi evt. diskutere en pris =) Dette er til windows sant?

     

    EDIT:

     

    Hvilken type database?

    Doable for deg også, men krever nok en del mer tid. Spesielt vanskelig å sende epost programatisk for første gang.

    Om det er krise kan jeg gjøre det gratis, hadde bare vært gøy å få betalt for en programmeringsjobb en gang også.

     

    Hei,

     

    Så hyggelig! Angående pris osv, så tviler jeg på dette er noe jeg klarer å selge inn i bedriften - men det gjør min jobb lettere - så er villig til å spytte inn litt så lenge det ikke går ut over mitt personlige budsjett på så veldig stort plan :) Jeg har ingen erfaringer med å bestille programmeringsjobber, så for å unngå misforståelser så vil jeg ikke du skal begynne på dette om du ønsker betalt for jobben - i tilfelle jeg ikke helt klarer prisen :)

     

    Men jeg kan jo hvertfall begynne med å beskrive ytterligere.

    Databasen jeg sitter på fungerer utmerket - med det unntak at jeg manuelt må inn å se på hvem som har utgående datoer, og manuelt skrive/sende en mail.

     

    Databasen lagde jeg i Excel, og lagde et fargevarslingssystem med funksjonen conditional formatting, for å lettere se hvor jeg må sende varsler. Databasen kan du se (med unntak av personopplysningene) her.

     

    Krav:

     

    - Jeg må kunne legge til ansatte og legge inn følgende parametere: Ansattnr (for intern bruk), epostadresse (til automatisert varselsending), fødselsdato (internt bruk), avdelingsnummer (internt).

    - Etter fullført kompetanse er oppnådd/fornyet, må jeg kunne legge inn ny dato manuelt i systemet. Denne delen skal ikke automatiseres, da kompetansebevisene kommer fra flere hold, både på papir og elektronisk

    - Sorteringsmuligheter per avdelingsnummer mulig i lik form som excel kan gi meg en oversikt i dag?

     

    Jeg vet som sagt ingenting om dette fra før - så hvis dette høres ut som et for stort prosjekt ut over en dag for en som har programmert før, så vet jeg ikke om tidsbruken er verdt det (for din del) ;)

  15. Hei,

     

    Jeg ønsker å lage/kjøpe/eller få(freeware) et varslingssystem.

     

    Jeg sitter på en database over ansatte med utløpsdatoer på viktige oppgaver/kurs og diverse.

    Jeg ønsker at man i varslingssystemet definerer hva som utløper på hvilken dato, og deretter automatiserer varsling over epost til den ansatte selv og kurskoordinatoren en gitt tidsperiode før kurset/kompetansen/oppgaven utløper.

     

    Se eksempel:

    Eks:

    958212.jpeg

    Utifra denne opplysningen skal systemet kunne sende en påminnelse til den ansatte med definerbar informasjon. Ut ifra parameterene skal systemet automatisk sende en påminnelse 240511.

     

    Jeg har følgende spørsmål:

     

    - Finnes det tjenester som gjør dette på nettet?

    - Hvilket språk er det eventuelt logisk å programmere dette i?

    - Doable for en som aldri har programmert annet enn enkel html?

    - Evt. anslag på pris på jobben.

  16. Sjekk rangeringa de igjen :)

     

    Min rangering av AP carry:

    1. Annie

    2. Vlad

    3. Kass

    4. Malz

    5. Brand

     

    Rangeringa mi er fin den. Kassadin skjønner jeg ikke hva gjør på din liste. Spiller to jevne lag mot hverandre, så faller Kassadin langt bak, da hun ikke er sterk nok til å farme minions ift andre AP-mid champs.

     

    Og husk at lista mi hadde vært annerledes dersom jeg kunne alle champs like godt. Det var min personlige prioriteringsliste - men den er ikke veldig langt unna å være en generell liste heller.

     

    Karthus er der da jeg tenker på picks man ville tatt i solo-queue. I premades er listen annerledes, da hele kampen og motstanderne er svært mye bedre organisert!

     

    Sjekk ut Elementz sin "Tier List" på http://rog.clgaming.net

×
×
  • Opprett ny...