Gå til innhold

ARVA

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ARVA

  1. Hva det burde vært og hva som gjør at man skal betale lisens, om det idet hele tatt bør være lisens og ikke heller over skatteseddelen, er en helt annen sak.

     

    Loven idag sier at om du eier, låner eller leier en tvmottager, fjernsynsmottaker skal det betales lisens. Punktum.

    Den sier også at dersom du kjøper en skjerm og en dekoder skal det betales lisens for i følge Nrk er begrepet "fjernsynsmottaker" teknologinøytralt.

     

    <klippet>

     

    Lisensregelverket sier faktisk INGENTING om at du skal betale hvis du har en skjerm og en dekoder. Den sier kun at du skal betale hvis du har en mottaker, ikke hva slags mottaker du har. At NRK mener at begrepet "fjernsynsmottaker" er teknologinøytralt kan de kysse seg bak med, det er Stortinget, dvs lisensregelverket vi som forbruker og skattebetalere skal/bør forholde oss til!!

  2. Jeg sliter med strømforsyningen på den ene maskinen min, som er en gammel Dell Precision Workstation 330. Hovedkortet i denne har (i likhet med mange andre Dell-modeller) to proprietære strømkontakter for strømtilkobling fra strømforsyningen. Den ene er en 24pin kontakt som er hoved-strømkontakt, og i tillegg har den en 16pin kontakt som gir CPU'en strøm.

     

    Problemet er at standard-strømforsyningen som står i nå gir for lite watt til komponentene, så jeg har gått til innkjøp av en sterkere strømforsyning. Men denne har bare vanlig ATX kontakt, så da må jeg ha adaptere for å konvertere denne til Dell proprietærkontaktene. Jeg fant et adapter på nettet i går, men det viste seg å være en "EPS12v til Dell 24pin+16pin" adapter. Så jeg ble veldig usikker på om dette fungerer på en ATX strømforsyning.....

     

    Har noen av dere noen andre forslag til nettbutikker med sånne adaptere? Jeg ønsker helst ikke å bli nødt til å lage adapteret selv... men er det den eneste utveien er jeg ikke fremmed foran loddebolten... ;)

  3. Hei

     

    Jeg har i lengre tid forsøkt å finne en CPU-kjøler til min Socket 775 CPU, som er stillegående, har 4-pins kontakt på vifta (ikke for tilkobling til strømforsyningen, men til 4 pins kontakten på hovedkortet mitt) og har en total maksimumshøyde på 10 cm. Til nå har det jeg har funnet kun vært 3-pins kontakter på viftene.

     

    Jeg begynner å bli lettere desperat! Jeg har en elendig cpu-kjøler pr idag (stock-kjøleren) som bråker noe infernalsk...

×
×
  • Opprett ny...