Gå til innhold

Mathan

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mathan

  1. OK. Takk for svar.

     

    Men hvordan er det å sette modem i bridge modus? Jeg har først et modem, så en switch og deretter en trådløs router. Hvis jeg setter modemet i bridge modus, vil det fortsatt bli delt ut ip-adresser fra switchen som kommer etter modemet?

    9494811[/snapback]

    Det kommer an på hvilke porter du bruker. Om du bruker Uplink (wan) porten kan en enhet fungere som router eller bro (bridge). Da vil normalt ikke dhcp fungere gjennom enheten. PÅ den annen side kan du bruke en vanlig nettverksport. Da vil switchen (den fungerer ikke som router eller bro i denne konfigurasjonen) videreformidle forespørsel om ip til dhcp og svar fra dhcp server.

     

    Håper dette var til hjelp. Jeg tror det løser seg ved å koble sammen kablene på forskjellige LAN porter.

     

    Mathan

  2. Jeg antar at du har alternativene RAID0 og RAID1.

     

    RAID0 kalles striping, og betyr at begge diskene deler belastningen som disk og ytelsen kan gå 80% opp. Jeg sier kan, for det kan komme an på flere forhold.

    Ryker en disk, er hele RAIDet ditt defekt, dataene er borte. Du får en disk som er like stor som summen av begge diskene, som bør være like. Du kan ha RAID0 med mer enn to disker.

     

    RAID1 er speiling. Her skrives alt til begge diskene. Du får ingen ytelsesfordel, men dataene er på begge disker. Ryker en, så har du den andre. Tilgjengelig diskplass er 1/2 av summen av diskene. Ansees som en sikker løsning. Kan bruke mer enn to disker.

     

    Andre former for RAID krever enda flere disker og en kontroller som kan styre diskene. Les ved behov.

     

    For å sette opp ett RAID0 (best ytelse) trenger du en kontroller (kanskje på hovedkortet ditt) og to like disker. Du velger oppsettet i BIOS, uansett hovedkort.

     

    Lykke til.

     

    Mathan

  3. Du må vel være lokal admin for å kunne opprette brukere?

    8408677[/snapback]

     

    Lokal admin kan kun opprette bruker på den lokale maskinen og ikke i AD som gir tilganger i resten av nettet.

     

    Spørsmålet er hva du skal med denne brukeren. Om den nye brukeren er medlem i de samme tilgangsgruppene som den brukeren du har du dag, er det liten vits. Er poenget mer rettigheter, så er det hipp som happ hvilken bruker du faktisk benytter.

     

    PS! Har jobbet med holde slike som forfatteren av første innlegg i ro, så det er nok ikke så mye du får gjort.

  4. Jeg har prøvd metoden med å mounte en disk som en mappe og det fungerer som en drøm.

     

    Utfordringen kommer når du ikke husker om det er mange av diskene som er egne mapper og hvilke som er bokstaver. Har du en maskin og to disker, så er det ikke ett problem, men med mange maskiner og mange disker kan det bli en utfordring.

     

    Lykke til...

  5. Jeg har samme problem som starteren av denne tråden, men ikke økonomien. Jeg har valgt en RAID5 løsning med NForce 410 / 6150 HK med integrert RAID5 kontroller (ca 500), en rimelig cpu (amd 3000+ ca 800) og ett gammelt kabinett. Alt ble montert med coolermaster 4i1 bay med 12cm vifte.

     

    Diskene ble Samsung 320 Gb (mest Gb pr krone) og netto 820 Gb tilgjengelig i RAID5. En disk ramlet ut (løs kabel). Systemet rapporterte degraded, ledning ble koblet inn igjen og systemet bygget seg opp igjen. Ingen data mistet (jeg er redd for bildene mine).

     

    Jeg ville gått for en løsning med flere RAID5 eller RAID6 løsninger og dermed ikke ha behov for en stor kontroller. En kontroller for 8 disker koster ikke all verden.

     

    Lykke til med det du velger.

     

    Hadde vært kult om du la ut hva du endte med og gjerne noen erfaringer om hvordan det virker i praksis...

     

    Mathan

  6. Jeg har også kjøpt Linksys WRT54GL på tilbud hos komplett.

    Koblet til kabel som fulgte med, og flashet opp til DD_WRT_23_VOIP.

    Funker i utgangspunktet, men er ikke helt sikker på alle instillingene.

    Jeg har en Nextgentel router som er DHCP server og gir ut IP adresse.

    Denne er koblet til en gigabit switch. Hva er da rett instilling på linksys boksen?

    Den ganle fra 3COM er bare en dum boks som videreformidler ip fra Nextgentel boksen, den kan ikke være DHCP server. Det kan derimot Linksys boksen.

    Hvordan skal den stilles inn for å ikke tildele IP, men la Nextgentel boksen gjøre det. Jeg har forsøkt DCHP forward i DD-WRT 23 VOIP, men den trådløse maskinen får ikke IP. Hjemmenettet har ip range på 10.0.0.x, mens Linksys boksen vil tildele på 192.168.x.x.

     

    Dere som pinger denne adressen og får svar: Forsøk å jamme ned den som svarer, da blir jeg trist...

  7. Jeg jobber med IKT i en stor virksomhet i Norge og som har aktivitet mange steder. Videre har vi separert nettet i hvorvidt autonom drift er ett poeng.

     

    Det minst sensitive, og virksomhetskritiske er koblet mot en sentral server. Typisk administrasjon av ansattes ansettelsesvilkår og anskaffelsesløsninger.

     

    I midten, med nesten autonom mulighet, har vi tilgang til avdelingens filer og mail. Veldig små avdelinger, er avhengig av nettverksforbindelse med en større avdelling for at mail skal virke.

     

    Mest kristisk er meldinger om hva som skal gjennomføres i sanntid eller tilnærmet sanntid. Dette har fullstendig autonome løsninger med eget dedikert driftspersonell

     

    Ett viktig poeng i besvarelsen din er forskjellen mellom fokus mot kostnader eller fokus mot alle tjenester tilgjengelig bestandig. Alle må inngå kompromisser. Der serverne er (geografisk) må det være driftspersonell. Dette er en kostnadsdriver.

     

    Jeg kan nevne ett eksempel: Nokia har en redundant løsning på verdensbasis med to servere. En server i Europa og en server i USA. De er synkront oppdatert. Her blir nettverksforbindelsen mindre betydningsfull enn om en gateway i Norge går ned.

     

    Oppsummert: alle ønsker alle tjenester tilgjengelig = service availability

    Ledelsen ønsker så lave kostnader som mulig = lowest possible cost

    Vurdering om avdelingsserver eller en server må avveise mot disse faktorene.

     

    Håper dette var litt til hjelp.

  8. Hei

    Jeg er ikke uenig i noe av det som er skrevet over.

    Min erfaring med 7 datamaskiner i huset, er at disker ryker. Uansett.

     

    Min løsning er en lagringsmaskin med 4x320Gb i RAID 5 (tilgjengelig kapasitet er 3x320Gb) En disk, uansett hvilken kan ryke, og systemet virker fortsatt.

     

    Dette har jeg satt opp med 20Gb til OS og progs. Må jeg installere OS på nytt, så må jeg installere progs på nytt. Partisjon 2 er til lagring, deilig med over 820Gb ledig plass. Lag mapper og kose meg... fortsatt over 300Gb igjen.

     

    Jeg har en stasjonær og en bærbar arbeidsmaskin. Disse tar backup inn på lagringsmaskinen av mine dokumenter. Disse maskinene har kun en partisjon.

     

    Hadde jeg hatt din utfordring, med kun en maskin, ville jeg ideelt hatt tre disker. En liten til OS partisjon og evt annen partisjon til backup, legge unna osv.

     

    Disk 2 til all lagring, med en partisjon

     

    Disk 3 til råfilm med en partisjon

     

    Alternativ to partisjoner hvor backup av disk 2 er på disk 3 og backup av disk 3 er på disk to.

     

    En bedre løsning er en ekstern usb disk til backup, hvor alt som det er katastrofe å miste blir lagret. Typisk er dette bilder, ferdige filmer og evt mailboksen din.

     

    Men, mer sikkerhet koster og det er ikke sikkert dette er best for deg...

  9. Hvilken nett leveradør?

     

    Jeg har NGT og har ping mot den serveren du oppgir på under 40 ms... med ADSL Free abonnement.

     

    Det kan hende at din oppgradering har ført til at du er koblet mot en mindre direkte rute mot serveren.

     

    Du kan prøve TRACERT mot serveren. Start -> Kjør -> cmd -> tracert ipadr

     

    Der får du se alle ipadressene du må gjennom for å komme frem....

     

    Mathan

  10. 1. lag en ny filtype, som ligner på Winamp filtypen

    2. koble denne filtypen til den spesielle filen (jeg forstår ikke hvorfor, men det er ikke viktig)

    3. koble inn ditt unike ikon til denne ene filtypen som du har en av

     

    Problem løst eller har jeg bare laget nye problemer...

     

    Mathan

  11. Jeg har fulgt debatten om RAID løsninger og forvirringen om hvorvidt dette er et alternativ til backup. Jeg har selv smertelig opplevd disker som stopper, uleselig, med knaselyd og kun store pengesummer som eneste redning (bærbar disk uten for god backup). Nå har jeg installert en egen server i kjelleren, med NForce 430 Hardware RAID5. Dette er en rimelig løsning, men gir god DRIFTSIKKERHET. Jeg produserer ingenting på denne maskinen. Vi er to voksne som produserer bilder og andre filer, og disse speiles mot server med RAID5, i tillegg tas det backup for å hindre at vi mister data.

     

    Alle som sliter med hva RAID5 løser: det løser driftsstabilitet.

    Skal du redde data som du er redd for å miste: lagre en backup på ett medium som ikke er en del av det faste oppsettet. Dette kan være løse harddisker eller dvd plater. Poenget er at uansett hvilken komponent som melder seg ut, så må du kunne lese dataene. RAID5 sørger kun for at en disk kan stoppe, etter det så er du uten data igjen.

     

    Tøffe menn tar ikke backup, men de gråter ofte over tapte data.

    Jeg tar backup på dvd fordi recovery prosessene er ett mareritt.

    Jeg håper mitt innlegg kan føre til at EN av dere etablerer skikkelige backup rutiner, da er det ikke til ingen nytte. Til dere andre som ikke kommer ut for en harddisk krasj: det skjer deg også, bare litt senere.

     

    Med håp om en feilfri lesing fra harddisk

     

    Mathan

  12. Det kommer an på.

     

    Jeg har 20Gb til operativsystem og programmer som er installert på den maskinen. Resten av disken som en stor partisjon.

     

    Det kommer an på behovet. Hsusk at harddisker er binære; enten nye eller fulle.

    Med mange partisjoner, er det mange partisjoner som blir fulle.

     

    Har du andre inndelinger, kan dette være fornuftig også, feks med tanke på enkelhet ift backup og lignende.

     

    Lite konkret, men kanskje til litt hjelp.

     

    Edit:

    Du slo meg på målstreken. Ja helt klart NTFS...

     

    Mathan

×
×
  • Opprett ny...