Gå til innhold

muribe

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muribe

  1. Ser frem til vi får flere slike skjermer på markedet. Da gjerne rettet mot kontorbruk. Hadde lett skaffet meg slike om man kunne fått de i 48:9 format og helst 11520 x 2160 oppløsning. Og med VESA feste bak så det går å henge skjermen på gassarm eller veggfeste. Tar vel noen år til før man ser noe slikt.. Hadde vært behagelig sammenlignet med 3 skjermer.

    • Liker 3
  2. Min fitbit påstår jeg sov fra 23:26 til 07:30, mens jeg i realiteten så på Seinfeld til 00:45.

     

    Jeg sliter med det samme med min Charge 2. Selv TV-titting på kvelden kan bli registrert som søvn så lenge man ligger rolig på sofaen.

     

    Jeg går derfor manuelt inn å endrer når jeg sovnet, til da jeg sist tittet på klokken hver kveld, for å få et mer realistisk bilde av hvor mye jeg sover.

     

    Den nye programvaren som nå kommer regner jeg med fungerer på eksisterende modeller også? Skal i så fall bli topp å få på plass!

  3. Dette er grunnen til at Popcorn Time vinner, hver gang. Vi er ikke interessert i å ha førti forskjellige abbonement for å se det vi er interessert i. Jeg gir virkelig faen i hvem som har rettighetene på det jeg vil se på. Gi meg en tjeneste, som har alle serier og filmer, og som gir meg tilgang når de kommer ut, ikke når de høye herrer annser at jeg har ventet lenge nok, jeg som bor i Norge. Så lenge de ikke klarer dette, blir det gratisalternativene...

     

    Testet Popcorn Time nå for andre gang på et års tid, og personlig fungerer betalingstjenestene vesentlig bedre for min del. Det tok lang tid å laste innholdet (har kun tilgang til 8 mbit linje her jeg bor), kvaliteten var vesentlig dårligere enn hva jeg opplever hos betalingstjenestene (varierer sikkert fra tittel til tittel, men sjekket et par filmer og house of cards), og det var også hos Popcorn Time begrenset utvalg på serier. Jeg synes det f.eks er gøy å se på reality serier med konkurransepreget kokkekunst. Hos netflix med VPN er det en drøss med programmer og velge i, hos Popcorn Time fant jeg ingenting uten å spesifikt søke etter programmer jeg kan tittelene på (selv om flere manglet). Det jeg liker med Netflix og de andre løsningene er at de foreslår programmer og har kategorisert inneholdet i både hoved- og underkategorier. Har funnet mye bra innhold som jeg aldri ville fått med meg om det ikke var for måten Netflix presenterte mulighetene til meg. I tillegg har man hos viaplay, DPlay og Sumo produkter som virker totalt fraværende hos Popcorn Time. Tenker da på norskproduserte serier og TV program, eksempelvis Farmen, The Voice, Masterchef, Hellstrøm dit og datt osv. Og liker man å se sport er nok Popcorn Time alene en meget dårlig løsning. Bruker flittig sportsdelen hos Viaplay og f.eks OL sendingene som gikk på Sumo. Så jeg har ingen problemer med å se at folk velger å betale for streamingtjenester selv om man må ha flere. Her i huset valgte vi å droppe vanlig parabol/kabel og har i stedet de fleste strømmingstjenestene. De koster omtrent det samme som den rimligste kanalpakken hos Canal Digital + NRK lisens. Her i huset er det i alle fall uaktuelt å bytte fra betalingstjenester til gratistjenester, selv om det er graits. Så får man håpe at løsningene blir bedre på sikt, og at de kan samarbeide om innhold i stedet for å stenge hverandre ute med eksklusive avtaler.

  4. Jeg er enig i at MS kanskje ikke er det mest politisk korrekte selskapet og kanskje fremmer sitt produkt på feil måte. Men i mine øyne er Office pakken et veldig mye bedre produkt om man ikke tar hensyn til dette med pris. Eller, mer presist er kanskje Excel 2007 mot Calc. Da jeg hovedsakelig bruker dette verktøyet.

     

    Nå har jeg dog ikke prøvd OOo siden Office 2007 hadde vært på markedet i ca 3 måneder. Så det er mulig at mye har skjedd siden den tid. Den gangen var det noen hovedpunkter som gjorde at jeg gikk tilbake til Office med det samme:

     

    1. Macro - Jeg fikk ikke kjørt mine macroer i OOo. Jeg bruker VBA like mye som vanlige innebygde funksjoner spesielt i Excel. Nesten alle filer jeg jobber regelmessig med bruker Macro for økt sikkerhet. De har innlogging og forskjellige visninger av data avhengig av hvilken bruker som logges inn i dokumentet. Dette fant jeg ingen løsning på i OOo. Dette alene hadde vært en årsak til at jeg ikke hadde byttet.

     

    2. Kalkuleringstid - Dokumenter som tok 10-15 minutter å kalkulere i Excel 2007 (Office hadde akkurat fått flerkjernestøtte) tok over timen i OOo og jeg måtte endre formler for at det skulle fungere i OOo.

     

    3. Formatering - Office var bedre på formatering av dokumentene så skjemaer, tabeller osv så penere ut.

     

    4. Connections - Det var enklere å koble seg mot SQL databaser, importere fra XML filer og innhente data fra websider.

     

    5. Hurtigtaster - Office 2007 fikk med panes muligheter til å komme til de aller fleste funksjoner med hurtigtaster. Det høres kanskje dumt ut å nevne dette som en vesentlig forskjell, men når man jobber 10-12 timer i Excel om dagen blir det endel tid man sparer på å ha alle funksjonene liggende på tastaturet. Panes er forøvrig genialt sammenlignet med 2003 menyene.

     

    6. Integrering mellom programmer - Brukte en tid Excel til å følge opp alle sendinger vi hadde ut med Posten. Koblet Excel til å spørre mot Posten.no, fikk XML fil i retur med sendingsinfo og koblet Outlook til å informere kunde om avvik ved å hente kundeinformasjon fra SQL database og generere e-post ut.

     

    Så om man har spesielle behov vil jeg tro at Office kan tilby bedre løsninger. Som sagt har jeg ikke brukt OOo på et par år, og brukte det bare et par uker før jeg så meg nødt til å gå tilbake. Så mulig at jeg bare har lite kunnskap om OOo. =)

    • Liker 1
  5. Heisann,

     

    Noen som har satt opp programvare-RAID (RAID-1) i Windows her? Jeg prøver å sette opp dette i Diskbehandling under Datamaskinbehandling. Jeg har to identiske disker som jeg har gjort dynamiske. Men valget "Legg til speil" er "greyed out". Støtter ikke WinXP pro m/ SP2 denne funksjonen, eller er det noe som må gjøres før dette valget blir tilgjengelig?

     

    Håper på raskt svar. =)

  6. Jeg prøver å innstallere Windows XP Pro med SP2 Norsk på en tom NTFS Partisjon (Serial-ATA disk.) Når jeg velger hvilken partisjon Windows skal installeres på får jeg følgende melding:

     

    For å installere Windows XP på den valgte partisjonen, må installasjonsprogrammet skrive noen oppstartsfiler på følgende disk:

     

    305246 MB Harddisk 0 på Id 0 på buss 0 på atapi [MBR]

     

    Disken inneholder imidlertid ingen Windows XP-kompatibel partisjon.

     

    Gå tilbake til skjermbildet for partisjonsvalg og opprett en Windows XP-kompatibel partisjon på disketten nevnt ovenfor. Slett en eksisterende partisjon og opprett en ny hvis det ikke er ledig plass på disken.

     

    Trykk Enter for å gå tilbake til skjermbildet for partisjonsvalg.

     

     

    Har noen vært borte i dette før? Jeg har installert operativsystemer på PCn selv siden Windows 95 og har alltid klart å komme meg videre ved feilmeldinger. Men nå står jeg virkelig fast. Jeg har brukt samme CD for å installere tidligere så jeg vet at det ikke er der problemet ligger. Jeg har også prøvd å slette partisjonen og opprette ny slik som feilmeldingen beskriver. Men da kommer partisjonen som raw og det går ikke formatere den. Har da tatt disken ut og formatert den i en annen PC. Har totalt 9 disker = 10 partisjoner i PCn og har prøvd å installere på alle uten hell.

     

    Setter stor pris på mulige løsninger og svar ;)

×
×
  • Opprett ny...