Gå til innhold

talisar

Medlemmer
  • Innlegg

    919
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av talisar

  1. Som arthoz her sier så er det absolutt en Arkanoid-klone du beskriver. For å hjelp deg med å finne ut nøyaktig hvilken variant det var må du si noe mer. Hva spilte du det på? Pc, Amiga, Commodore 64, konsoll evt noe annet? Og hvor lenge siden er det du var "yngre"? Husker du noe mer?

     

    For min egen del er favorittvariantene mine Arkanoid og Betty (het jo det samme som babe'n på Borgen skole som gikk på tv den gangen) til Commodore 64 og Crystal Hammer til Amiga (Fantastisk tittellåt på denne). Nå følte jeg meg gammel :D

  2. Hva står Novell igjen med om de selger SUSE og NetWare?

     

    Det er lenge siden Novell = Netware :)

     

    Fremtiden til Novell ligger i Identity & Security porteføljen (eDirectory, Access Manager, Identity Manager ++) i tillegg til de andre store flaggproduktene: Groupwise, Storage Manager , Zenworks etc. Netware var en 80 / 90 talls greie som vel neppe får noen nyinnstallasjoner lenger.

     

    Ta en titt på novell sine nettsider for info rundt produktene.

  3. Hvorfor diskuterer alle hvor gamle barna er? Spørsmålet handler ikke om det.

     

    Hvordan visste Nils hvor gamle barna var er det vi skal svare på.

     

    Det kan være uendelig mange grunner til at Nils vet nøyaktig når Magne oppholdt seg i USA selv om de ikke har møttes. Mitt forslag er at Magne tok et år studier i utlandet etter universitetet men det kan finnes andre svar som at de tok et år i USA samtidig men at de ikke kjente hverandre så godt at Nils visste at Magne ble far det året.

  4. Flere enn jeg som benchmarket med Sysinfo verktøyet i ms-dos 5 / 6.xx dagene? Husker fortsatt hvor sykt rått det var å se en Pentium cpu med 512KB PBC brikke satt på hovedkortet i Sysinfo:) For ikke å snakke om den gangen jeg så min egen harddisk oppnå over 4 MB/sec overføring på en helt nyinnkjøpt VESA-LB harddisk kontroller UTEN at smartdrive var lastet.

     

    Norton Utilities er uten tvil den beste verktøy som noen gang har blitt laget. Overhodet ingen skam å innstallere dette i 1994. Norton Antivirus og security derimot.. gjør skam på navnet.

  5. Snakker man litt med personer så får man gjerne informasjon. Etterhvert som man får stadig nye biter informasjon, samme hvor uvesentlig informasjonen kan virke, får man flere søkemuligheter. Hvis han vet fornavnet ditt og kanskje alder så er det lett å krysse dette med informasjon om f.eks hvor du bor. Kanskje du har nevnt en hobby du har eller skole / arbeidssted. Kanskje du bruker nicket ditt på andre nettsteder og han har funnet ut noe om deg der. Kanskje han spurte noen andre som bodde i samme område om de kjente en med ditt fornavn som gikk på skolen du har nevnt og fikk etternavnet ditt på den måten. Kanskje han søkte opp epostadressen din på f.eks facebook eller diverse forum? Vet man først etternavnet er det lett å finne adresser osvosv... man trenger ikke tilgang til lukkede registre for å finne noe men det hjelper jo om du kjenner noen som har tilgang til folkeregisteret:) Det er en grunn til at man gjentatte ganger advarer mot å gi fra seg noe særlig informasjon på nett.. man tror man er mye mer anonym enn man faktisk er.

     

    NB: Sendte deg en melding nå, ikke for å skremme deg men bare for å vise hvor lett det kan være.

  6. Jeg tror du besvarer problemet selv : Opera Mini. Tipper Opera har en feil på proxyene sine jeg:) Du gikk inn på gmail, opera sin software ser da at dette ligger jo allerede i cachen så da sender vi bare dette til denne brukeren så slipper vi bruke tid på å åpne siden på nytt. Har sett denne feilen på finn.no også et par ganger.

  7. Her er et par av mine skumleste spillopplevelser. Jeg begynte å spille spill på datamaskiner tidlige på 80-tallet og selv med 4 farger på skjermen, mono blippblipp lyd og en latterlig enkel gameplay var det noe som satte sine spor.

     

    Det første jeg husker veldig godt er Wumpus Hunter som jeg spilte på Dragon 32 maskinen. Utrolig simpelt labyrint spill med forskjellige dører man kunne åpne. Bak hver dør var det enten ingenting, en bombe som eksploderte (game over), en wumpus (monster du hadde 2 sekunder på å skyte før det tok rotta på deg) , en skatt eller ingenting. Jeg var riktignok bare 5-6 år der jeg satt med Dragon 32'en men jeg husker fortsatt hvor redd jeg var hver gang jeg åpnet en ny dør.

     

    Castle of Terror part 1 & 2 på Commodore 64. Dette var et adventure spill med en skummel story og tilsvarende ekkel musikk. Bildene var også ganske creepy. Grøsser fortsatt ved tanken på å brenne inne i en gammel mølle etter å ha dødd så mange ganger på den måten i dette spillet. Tvilsomt at noen av dagens 12 åringer lar seg skremme av dette spillet men den gangen var det helt forferdelig.. men jeg klarte ikke ligge unna.

     

    Til slutt vil jeg nevne det første Alone in the Dark på PC. Starten oppe på loftet der man har noen få sekunder på å skyve et skap foran vinduet og en kiste over loftsluka for å hindre monstrene i å komme inn på loftet og deretter ble det bare verre. Det skal nevnes at å ha et stereoanlegg koblet til pc'en gjorde sitt til å heve stemningen betraktelig.

  8. Nevner et par av de jeg slet meg ut på:

     

    Track & Field

    Boulderdash

    The Boss (tekstbasert fotball spill) Blir veldig overrasket om noen husker dette :)

    Forbidden Forest

    Castle of Terror

    Save me , Knight

    Pitstop 2

    Satans hallow (muligens Hollow?) (med den fantastiske ride of the valkyries melodien)

    Moonpatrol

    Ghosts & Goblins

    Green Beret

    A Bards Tale (hele serien)

    The Fairy Tale Adventure (sinnsyke greier.. var på hele 4 disketter)

    The Hobitt (adventurespill)

     

    Generelt sett alle Adams adventurespillene var jo gode greier:)

     

    Også tilslutt kommer jeg på et adventurespill jeg ikke husker hva het men det var på nærmere 10 disketter tror jeg og foregikk i masse forskjellige tidsperioder. Engelsken min var for dårlig den gangen til å klare noe og jeg ble som regel spist av dinosaurene på første diskett før jeg hadde kommet meg noe særlig avgårde.

     

    Noen som husker dirty little boy :)?

  9. Et alternativ er jo å f.eks skaffe seg et Visa kort med kreditt. Selv har jeg et fra www.gebyrfri.nosom jeg bruker til alt jeg gjør på nett. Oversiktelig og greit og du får fakturaen i etterkant. Du slipper månedlige gebyrer og renten er ganske grei hvis du er rask til å betale ned.

     

    Da kan du plutselig shoppe på alle webbutikker som tar Visa :) Ganske lave krav for å få kreditt hos gebyrfri.no også.

  10. Hva er linjeavstanden din?

     

    Jeg har sjeldent nedetid på linjen (et par døgn tilsammen på 6 år som gir oppetid på 99.999%) og makser hastigheten , men kundeservice kan være noe tregt. Kommer man først igjennom til kundeservice løser de det meste ganske bra. Det som er størst problem er hvis man skal flytte da dette har vist seg å bli noe knotete de gangene jeg har gjort dette de siste 6 årene.

     

    Du har sjeldent bruk for å ringe kundeservice så det er ikke det helt store problemet at det kan gå tregt her.

  11. I 2001 fungerte det ihvertfall å ringe opp telenor sin sms sentral med modem og sende av gårde sms'er,vet ikke om dette går lenger.

     

    På jobb bruker vi en løsning fra SYSMAN som fungerer ganske bra. Et adapter som har eget sim-kort og er koblet til en pc med server og diverse klientprogrammer som kan brukes til å sende avgårde sms'er. Enkelt å programmere egne løsninger og det holder å dumpe en xmlfil på et filshare så fyker det av gårde :)

  12. Kan noen ta på seg oppgaven å oversette utelandske priser på mbit ned og opp til norske priser og ta hensyn til lønn, skatte og avgiftsnivå i Norge? Da får vi kanskje en reell sammenlikning og vi ser hvor billig vi har det her i landet egentlig. Jeg må jobbe under en halv dag etter skatt for å få råd til ADSL2+ linjne min fra NGT og det synes jeg ikke er ille i det hele tatt:)

  13. Hei

     

    Jeg har benyttet hjemkjøring på kveldstid fra Netshoposlo.no et par ganger. Det som har skjedd da er at Netshop først har ringt meg for å bekrefte jeg ønsker levering den kvelden. Senere har sjåføren fra budbilfirmaet ringt meg for å avtale nærmere tidspunkt når det passer for meg.

     

    Koster litt ekstra men føles bra å kunne bestille noe bare et par timer tidligere også få det levert på døren. Såklart kunne man dratt opp til lageret for å hente det men.

     

    De gangene jeg har benyttet posten sitt rett hjem tilbud har jeg også blitt oppringt for å høre ca når jeg kan ta i mot pakken. Da har jeg også kunnet få den levert på jobb siden jeg ikke kunne være hjemme akkurat da. Genialt:)

  14. Jeg har ingen problemer med min ADSL2+ linje. Har hatt den både i Oslo og her jeg bor nå (på Eiksmarka) med henholdsvis 1500 og 800 meter til sentral. Stabilt og raskt. Har en Speedtouch router (foreløpig). Innstallasjon ved flytting var litt problematisk men det var pga en underleverandør hos Relacom som sleit med influensa. NGT støttet sterkt opp i de to dagene leveransen ble forsinket.

  15. Hei

     

    Siden du kanskje skal dra disken mye med rundt omkring er også støtsikring viktig. Jeg anbefaler derfor denne :

     

    http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=70455 (evt mindre disker i samme serie)

     

    De koster litt mer enn WD diskene men det er kanskje verdt det den dagen du får litt støt på ryggsekken. Lacie diskene jeg har hjemme bruker WD disker inni så kvaliteten burde være den samme. De ser litt grelle ut synes jeg selv da men:)

     

    Merk at du får 3 ganger så mye disk for samme pris dersom du går opp til en ekstern 3.5" disk.

  16. Jeg synes ikke 4% er så ille når det er snakk om butikker som allerede har lave priser. Tenk deg at du gjør et stort innkjøp på rundt 100 mill. Da får du faktisk 4 mill i rabatt. For butikker som har dyrere utgangspriser er det mulig å gi mer rabatt. Butikken skal jo ikke gå i minus på å selge varene sine.

     

    Til syvende og sist. Er man ikke fornøyd med prisene man får har man lov til å shoppe andre steder :)

×
×
  • Opprett ny...