Gå til innhold

grimsqueak

Medlemmer
  • Innlegg

    198
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grimsqueak

  1. Ser ikke problemet; dersom ett fiendtlig land hacker strømnettet, og dermed sørger for at ett par tusen mennesker dør som konsekvens, så ser de jo naturligvis på det som en krigshandling på lik linje med om det var spesialstyrker som sprengte noen kraftverk i lufta.

     

    Det ligger nok litt mer bak en krigserklæring enn at de ser at noen fra en internettkafé i Bangkok har forsøkt å hacke seg inn i Pentagons nett.

     

    Hvorvidt andre land utsatt for hacking fra USA ser på hackingen som en krigserklæring vil jo være opp til dem selv; nå har jeg riktignok ikke hørt om historier om at USA aktivt har sabotert strøm, flyplasser eller annen infrastruktur i land via hacking med påfølgende tap av menneskeliv uten at de allerede har erklært krig (men man skal jo aldri si aldri).

    Så Iran står fritt til å erklære krig med USA om de ønsker det; en krigserklæring er som oftest opp til landet selv å fatte - og om det er rett eller galt avgjøres som oftest av vinneren..

  2. Har Obsidian 800D og kan skriven under på at den holder seg på en minimums temperatur hele dagen. Og måten Corsair løste kabelrotet på er bare fantastisk, finnes ikke kabel, dog så ser det j.... på andre siden =).

     

    Kjører du GTX 580 tri-SLI i 800D uten ekstra vifter og modifikasjoner blir nok det nok i varmeste laget om du kjører 800D.

     

    EDIT: Eller et GTX 590, det vil nok varme bedre inne i kabinettet. 800D eier ikke luftflyt i det hele tatt. Det har godt med plass og er pent da :)

     

    Men har du råd til GTX 580 x 3, så har du antagelig råd til å putte inn ett par ekstra vifter også..

    Jeg vil i allefall si at for egen del så foretrekker jeg at ett kabinett jeg kjøper lager minst mulig støy 'ut av boksen'.

    Det er vel mest entusiaster som kjøper så store kabinetter som 800D, men selv blandt dem tror jeg det er flere som gjør det for diskplassen enn for å smekke inn tri- eller quad sli/crossfire.

  3. En Label-kontroll er i realiteten en <span>, så det skal gå fint å putte html-koder inn i den. Når det er sagt, så vet jeg ikke hvorvidt det er den beste løsningen, da Label-kontroller jo er ganske enkle.. Og GridView, ListView og Repeater er der for en grunn.. :)

     

    Problemet ditt her ser ut til å være måten du legger til innhold til 'content' på. Jeg tror jeg istedet ville brukt en StringBuilder til denne jobben:

     

    StringBuilder content = new StringBuilder();
    
    fetcher data fra mysql, loop:
    content.Append("<h2>" + col + "</h2>");
    end loop
    
    label.Text = content.ToString();

  4. Såvidt jeg kan se, så feilet den første (uten feilmelding) pga at du aldri kalte command.ExecuteNonQuery();

    Såfremt du ikke kaller ExecuteQuery (for spørringer) eller ExecuteNonQuery (for INSERT, UPDATE, DELETE) så vil ikke noe kall mot databasen bli utført.

     

    /ronny

     

    [Edit:] Doh, fatter ikke at jeg ikke så den siste posten :xmas:

  5. Du har gamle IDE-disker med teoretisk lesehastighet på maks 133 MB/s. Ved å bruke S-ata2 får du teoretisk 3GB/s. Kan være flaskehalsen det

     

    Vel, om han har en HD på 7GB, så er det nok ikke akkurat begrensninger i IDE vs S-ATA som er hovedproblemet hans - som du selv sier, begrensningen på IDE er 133MB/s som er mer enn det de fleste single-disker klarer uansett. Men siden disken er så liten, så er den mest sannsynlig fra rundt 1997/1998?, og dermed opererer den nok på ATA33 eller 66, som har makshastighet på henholdsvis 33 og 66 MB/s (som forøvrig også er raskere enn det diskene fra samme periode klarte)

     

    Uansett, spørsmålet var hvorfor den nyere maskinen yter dårligere enn den gamle: Begge har tilsvarende disker, men den nyere maskinens disk er nesten full; når harddisker har mindre enn 10% av plassen igjen, så synker ytelsen betraktelig, for det blir mindre plass til mellomlagringer og jeg vil tro at fragmenteringen øker også.

     

    Derfor vil jeg anbefale at du sletter unna alt du ikke trenger, slik at du i alle fall har 800MB-1GB ledig plass på disken (gjerne mer) og så defragmenterer den. Da vil jeg tro at du får litt mer ut av den.

     

    Forøvrig så tror jeg at jeg ville kjøpt en ny disk - de koster jo så og si ingenting, er _MYE_ raskere, og faren for å miste alt du har lagret på den pga diskcrash betydelig mindre.

  6. Fragmenter er et ytelsemessig problem på harddisker fordi det kreves flere tidkrevende aksesser for å lese en bestemt fil. Bruker man flash så gir ikke fragmenter et slikt problem. Aksessene går "uendelig" mye raskere i forhold til harddisker og det går dermed ikke ut over ytelsen. Fragmenteringen vil bestå men problemet fjernes.

     

    ZyberZone: Fjerning av forhåndsvalgt søkemotor mente jeg. Brukeren bør få et fritt og nøytralt valg første gang og gode muligheter til å bytte senere.

    9661174[/snapback]

     

    Nå har ikke jeg lest noe mer om dette filsystemet enn denne artikkelen, men dersom det er så at det gjøres ett poeng ut av at det gjør defragmentering unødvendig, så har de vel antagelig laget noen mekanismer for nettopp dette - ellers vil jo NTFS også kunne sies å være defragmenterings-fritt på SSD.

     

    Selvfølgelig er problemet mindre på SSD enn på en standard HD siden det ikke er noen mekaniske deler som må flyttes for å lese data fra forskjellige områder, men ett visst ytelsestap vil det jo uansett medføre dersom disken blir ekstremt fragmentert etterhvert. Kan jo bli ett veritabelt mareritt med mye torrent-nedlasting :)

  7. # Støtte for "Extended File Allocation Table" (exFAT), et nytt filsystem fra Microsoft som kan føre til at det i fremtiden ikke blir nødvendig å defragmentere harddisken.

    Betyr det at man kommer forbi begrensningen på 2TB per partisjon? (Et problem for større Raid-sett)

     

    "Ingen nødvendighet for defragmentering" - Hvordan skal de unngå defragmentering? Skeeptisk!

     

    Redigert: Jeg fant ut! Det er snakk om et filsystem som egner seg spesielt for flash. (SSD). Det er altså ikke filsystemet som fører til at det ikke trengs defragmentering, det er flashdiskene, men jeg skjønner jo at MS som vanlig vil ta æren for andres jobb.

     

    9660989[/snapback]

     

    Altså, det finnes flere filsystemer i Linux som ikke trenger å defragmenteres (eks. ReiserFS), så det er fullt mulig for Microsoft også å lage noe tilsvarende.

     

    Og hva mener du med at flashdiskene sørger for defragmentering? Selv om flashdisker ikke er platebasert, så vil de jo nødvendigvis ha ett definert addresseområde, og det vil også nødvendigvis kunne oppstå mellomrom mellom lagrede filer som kan være for små for å plassere en hel fil i, og som dermed kan fylles med en del av en større fil.

     

    Nå kan jo selvfølgelig FILSYSTEMET sørge for at dette ikke skjer med å plassere den store filen ett sted der det er plass til å sørge for at den kan lagres uavbrutt, men uten en god plan for dette så vil du fortsatt få samme problemer som på platelager - nemlig fragmentering.

  8. Hehe, til små prosjekter duger da Visual Studio Express i massevis.. :)

     

    Jeg fikk advarsel fordi jeg LOLet en FOSS-ekstremist som påstod at SD er myyyyye bedre enn VS. Siden han selvfølgelig ikke hadde et eneste argument, unntatt pris, så ble der en liten "diskusjon" som tok litt av. SD er sikkert greit nok det til småprosjekter...

    8709786[/snapback]

  9. Jeg vil tro det følgende vil fungere - dog er jeg litt usikker siden jeg ikke ser hvor datatable_logg er deklarerert, og det er litt uklart hvorvidt denne er en vanlig DataTable eller en sterkt typet en. Du bør jo naturligvis også ha en ekte logId om du har tenkt at denne funksjonen skal kunne dra frem forskjellige data.

     

    Det er vel antagelig også hensiktsmessig å legge til linjeskift etter hver linje med logg som legges til logMsg. :)

     

    Lykke til

     

    /ronny

     

    private void loggToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    // Deklarere variabler
    String transId = String.Empty; // Id til transaksjon vi ønsker å vise
    String logMsg = String.Empty;  // Meldingen
    datatable_logg = new Bluetooth_Sender_v._1._4.data_blue.loggDataTable(); // Sterkt typet(?) datatable som også må være deklarert i klassen denne metoden befinner seg i
    
    // Hente data
    /*
     * Dette forutsetter at 'dataadapter_logg' er instansiert i klassen 'loggToolStripMenuItem_Click'
     * befinner seg i, og at den har en gyldig connectionstring.
     */
    datatable_logg = dataadapter_logg.GetDataBy(transId); 
    
    // Prosesser og vis data
    if (datatable_logg.Count == 0)
    {
     logMsg = "The log is empty.";
    }
    else
    {
     foreach (DataRow row in datatable_logg.Rows) // Om datatable_logg ikke er sterkt typet
     {
     	if (row["logg"] != null)
       logMsg += (String)row["logg"];
     }
    }
    MessageBox.Show(logMsg);
    }

     

     

    Hei har akuratt begynt med SQL og C# jeg har en tabell som innehoder en rad som heter logg og tabellen heter også logg. Jeg prøver da og få det til slik at når jeg trykker på en knapp med navn logg skal det komme opp en message boks med loggen. Under kan du se koden og feil meldingen noen som vet hva jeg mp gjøre for og få det til og fungere?

     

    Kode:

     

    private void loggToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
           {
               string transID;
               datatable_logg = new Bluetooth_Sender_v._1._4.data_blue.loggDataTable();
               datatable_logg = dataadapter_logg.GetDataBy(transID);
               if (datatable_logg.Rows.Count == 0)
               {
                   MessageBox.Show("The Logg are Emty");
               }
               else
               {
                   string logg_alert;
                   foreach (DataRow row in datatable_logg.Rows)
                   {
                       logg_alert = row["logg"].ToString();
                   }
                   MessageBox.Show(logg_alert);
               }
           }
    
    

     

     

    Feilmelding:

     

    ------ Rebuild All started: Project: , Configuration: Debug Any CPU ------
    C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Csc.exe /noconfig /nowarn:1701,1702 /errorreport:prompt /warn:4 /define:DEBUG;TRACE /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Data.dll /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Deployment.dll /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.dll /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Drawing.dll /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Windows.Forms.dll /reference:C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Xml.dll /reference:obj\Debug\Interop.BluetoothFrameworkX.dll /reference:obj\Debug\AxInterop.BluetoothFrameworkX.dll /debug+ /debug:full /optimize- /out:"obj\Debug\.exe" /resource:obj\Debug\Bluetooth_Sender_v._._.Form1.resources /resource:obj\Debug\Bluetooth_Sender_v._1._4.Properties.Resources.resources /target:winexe data_blue.cs data_blue.Designer.cs Form1.cs Form1.Designer.cs Program.cs Properties\AssemblyInfo.cs Properties\Resources.Designer.cs Properties\Settings.Designer.cs
    C:\Documents and Settings\Marcus\Mine dokumenter\Visual Studio 2005\Projects\Form1.cs(226,57): error CS0165: Use of unassigned local variable 'transID'
    C:\Documents and Settings\Marcus\Mine dokumenter\Visual Studio 2005\Projects\Form1.cs(238,33): error CS0165: Use of unassigned local variable 'logg_alert'
    
    Compile complete -- 2 errors, 0 warnings
    ========== Rebuild All: 0 succeeded, 1 failed, 0 skipped ========== 
    

    8415283[/snapback]

    
    
    						
  10. Man kan bli ganske fortvila over å høre på klaginga på MS. Det er et motefenomen som man godt kunne vært foruten, da det begynner å bli litt slitsomt. OK, de har ett litt frynsete rykte, men det må da være mulig å være litt overbærende når de faktisk forsøker å utbedre problemene.

     

    Hadde det nå enda vært saklig klaging som kan begrunnes på en bedre måte enn at alle kompisene mine synes/tror det, så derfor må det være sånn.

     

    NSA står faktisk bak utviklingen av de mest brukte krypteringsalgoritmene, og innehar spisskompetanse innen datasikkerhet som jeg vil tro få andre entiteter har. Når Microsoft så ønsker å sikre Vista på best mulig måte, så er det naturlig å søke hjelp fra folk som faktisk har greie på det.

     

    En sånn bakdør som det spekuleres i her ville naturligvis blitt oppdaget på release-datoen av enhver konspirasjonsentusiast som sitter og logger IP-pakker på netthverket. Jeg tror MS har lært (litt iallefall) fra kritikken etter slippen av XP der udokumentert trafikk en stund sørget for krass kritikk fra enkelte miljøer.

     

    Microsoft jobber forøvrig ikke mer mot musikkbransjen enn f.eks Apple gjør - de gjør det mulig for brukerne å spille av DRM-"beskyttet" musikk og film, men det betyr da ikke at det ikke er mulig å spille av ubeskyttet musikk/film!

  11. Forutsatt at det ikke er noe feil på 7800-kortet, så tviler jeg sterkt på at det vil hjelpe det grann å benytte et annet kort til tv-ut for å få farger. Akkurat den delen er nok relativt standarisert, og beror nok på tilkoblingen.

     

    På noen tv'er er det mulig å bytte mellom s-video og kompositt vha fjernkontrollen. I andre tilfeller kommer det vel ann på hvor du har koblet til; dvs om du har koblet til i en s-video-kontakt eller i en scart-kontakt via omformer eller en god gammel kompositt-tilkobling.

  12. Dersom ntldr, io.sys og boot.ini ligger på den disken du kaller "master", er det bare å slette windows-mappen som ligger på "slaven" din. I tillegg kan det være lurt å slette en linje i boot.ini (for å unngå et ikke-eksisterende valg i oppstartsmenyen). Linjen vil vel se omtrent slik ut: multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

     

    Dersom ntldr ligger på slave-disken, blir operasjonen litt mer komplisert..

     

    Edit:

    (Om du formaterer disken med ntldr på, så vil du ikke lengre kunne komme inn i noen av Windows installasjonene.)

  13. Syns også det var litt rar teori dette her da strømnettet (som lyset bruker) opererer på 50Hz, noe som blir "oppfattet" som konstant lys.

     

    Til info om spilling og 3D-appz så er det heller ikke alltid slik at det er 100% jevnt over. Det er gjerne litt glattere enkelte steder og mer krevende andre steder. Det er generelt derfor man vil ha mest mulig FPS, fordi da er man sikret en viss flyt over minstekravet. Mao, det er mindre sannsynlig at bildet vil synke under 30FPS hvis man har et grafikkkort som klarer 200FPS, enn med et kort som akkurat klarer 30FPS.

    5473760[/snapback]

     

     

    Selv om strømnettet opererer med 50Hz, så vil ikke det si at ei vanlig lyspære vil blinke 50 ganger i sekundet. Grunnen til at den lyser er at glødetråden blir oppvarmet av strømmen, og den kvitter seg med varmen vha stråling, deriblandt lys. Glødetråden rekker ikke å kjølne såpass på 1/50 dels sekund til at dette vises på gløden, såvidt jeg vet.

     

    /ronny

  14. Om FX-59 kommer vil nok den knuse FX-60 ganske heftig på spill med annet det er optimalisert for dual.

     

    Men syns det går veldig snaut på spillfronten når det gjelder optimalisering for dualcore. Er et og annet spill her & der som kommer med støtte. Det burde vært mulig å fått lastet ned patch'er til dagens populære titler som lot det ta i bruk dobble kjerner.

     

    Virker ikke som spill utviklerne tenker så veldig fremtidsrettet. De presser heller bare skjermkortet og så sitter å klager over for liten cpu kraft. Men nå har de dobbelt så mye kraft å rutte med samt hatt det en god stund og ikke minst visst at det skulle komme for lenge siden. ATI og Nvidia er ikke spesiellt bedre når det gjelder driver støtte. AMD og Intel er sikkert mer enn glade hvis de kan hjelpe til tidlig i prosessen for å implementere støtte for deres prosessorer. Men neida..

     

    :thumbdown:

     

    Gi oss skikkelig dual støtte! Så jeg får bruk for denna gamle haugen av en maskin jeg sitter på!

    5266791[/snapback]

     

    Problemet er at dersom et spill ikke er laget for bruk av tråder fra grunnen av, så er det laangt fra trivielt å lage en 'patch' som skal endre på det. I de tilfellene det kanskje er mulig, så er det nok fortsatt for tid- og ressurskrevende til at det kommer til å lønne seg for spillselskapene.

     

    Hva er vitsen med en patch for multithreading som kommer ut om 1-2 år? :)

  15. hadde tenkt å forsøke meg på dette , men da må det vel være kontakt mellom router og PC?

     

    Nå får jeg nemlig ikke opprettet kontakt i det hele tatt ,  medium frakoblet står det ved trådløs forbindelse når jeg skriver ipconfig i cmd.

     

    så jeg får ikke logget inn i roteren eller noen ting

    og dette skjedde altså etter en firmwire oppdatering.-

     

    skjønner jeg mye ?   :no:

     

    Beklager, da misforsto jeg. Trodde problemet gjaldt ustabilitet. Prøv å sette fast IP og se om du får kontakt da. Håper du ikke har gjort noe galt med firmware oppdateringer slik at du ikke får kontakt med ruteren...

     

    -Stigma

    5255067[/snapback]

     

     

     

    nei det håper ikke jeg heller , fikk melding om at oppdateringen gikk som det skulle. Men begynner å ane urå for jeg har som regel fått kontakt med routeren etter en restart , men nå ser det helt dødt ut.

     

    når det gjelder å sette fast IP , mener du da jeg skal huke vekk : motta IP adresse automatisk , og skrive inn ei IP adresse under . bruk følgende IP adresse? i såfall skal jeg skrive noe ved nettverksmaske og gateway? og hva med DNS dette skal fortsatt mottaes automatisk?

     

    og hva med DHCP , har sett noen skriverier rundt dette,,,,det skal være aktivert?

    5255204[/snapback]

     

    I bruk følgende IP-adresse fører du inn f.eks 192.168.1.2 / 192.168.0.2 eller noe tilsvarende. Helst den adressen du hadde tidligere.

    Nettverksmaske er som regel 255.255.255.0, mens gateway er den interne adressen til routeren. Om du er på nett 192.168.1.0, så vil routeren (som regel) være på 192.168.1.1.

     

    DNS-server skal være satt til de serverene som ISP'en din tilbyr deg. (Står sikkert i et eller annet skriv fra ISP.

     

    DHCP skal være avslått, det er for å motta automatisk IP-adresse, gateway og DNS-server.

×
×
  • Opprett ny...