Gå til innhold

'Gus'

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 'Gus'

  1. Da har du ikke framdrift heller. Om man sliter en wire eller får lekkasje i hydraulisk bremse kan man fortsatt kjøre uten bakbrems.

     

    hehe. Ja. Men jeg vil tro at bremsene skal være konstruert sånn at de er minst mulig avhengig av andre systemer for å virke. Hvis elektronikken sviker i 160 km/t, og motoren mister strømtilførselen, så er det uansett en fordel å ha bremser for å stoppe.

    • Liker 1
  2. Nav-motor gir mye avfjæret vekt og det gir en rekke ulemper man ikke ønsker på en motorsykkel. Når navet er så stort må det etter hva jeg kan forstå enda verre.

     

    uavfjæret vekt* :) For øvrig er jeg enig med deg. For alle praktiske formål er nok en elmotor plassert i ramma, på tradisjonell mate, den beste løsningen. Sykkelen ser kul ut, men her har de forsøkt å finne opp hjulet på nytt. Bokstavelig talt. Det er det ingen grunn til.

    • Liker 1
  3. Som motorsykkelist stiller jeg spørsmål ved om det er så smart å plassere motoren i felgen. Det blir mye roterende masse som gir gyroeffekt. I litt fart vil den bli tung å legge ned i svinger. Det blir som et stort svinghjul. Vil tro det blir et problem ved eventuell nødbremsing også. En navmotor er nok en mye mer praktisk løsning, for da blir massen nær senter.

    Og som U0RPREN6 påpeker, dekkskifte er nok en utfordring. Og bytte av bakdekk er noe du gjør relativt ofte på en motorsykkel. Motorsykkeldekk er myke, og har ikke så dypt mønster i utgangspunktet. Tviler på at du bare kan stikke innom nærmeste verksted og få gjort dekkbytte på denne.
    Det ser også ut som om den mangler mekaniske bakbremser. Skal motoren brukes som brems? Lykke til med å få det typegodkjent.

    • Liker 4
  4. Lurer på hvilke lover de kommer til å lage seg på Mars, da de helt tydelig kan bestemme/utvikle disse selv. Ingen kan jo irettesette dem uten først å tilbakelegge mange måneder i transporttid først. Og når de først ankommer for å tukte noen, så slipper de ikke inn via luftslusene fordi befolkningen nekter dem å komme inn på besøk.  :p

     

    Vi/de som blir igjen på jorda kan jo bare rette atom-skytset mot koloniene på Mars, så tenker jeg de føyer seg. Det tar nok noen hundre år før marsboerne får samlet ressurser nok til å true jorden på samme måte, og våpenkappløpet kommer i "balanse".

  5.  

    Så noen bildørlåser har kommunikasjon mot noe som lar seg bluetooth-oppkoble?

    Nei. Billåser (ihvertfall mange av dem) fungerer på andre frekvenser enn BT. Denso leverer til mange av fabrikkene.

     

    Jepp, latskapen lenge leve :) Jeg har hvertfall ikke noe imot å ta opp noe fra lomma og for eksempel legge fingern på eller dytte inn og vri. Den ekstra tiden jeg bruker har jeg ikke bruk for til noe annet alikevel.

    Fordelen med keyless er når du har en del å bære på som du ikke enkelt kan sette fra deg eller når det er mørkt. Blir du først vant til det vil du ikke tibake til "dytte inn og vri".

    Helt enig. Denne Bluetooth "nøkkelen" kan ikke brukes på billåser uten å montere noe ekstrautstyr i bilen. Dette utstyret måtte sannsynligvis være tilpasset hver bilmodell. Jeg kan aldrig tenke meg at det blir aktuellt så lenge løsningen allerede finnes på mange nye biler, som Tiltmann sier, nemlig keyless.

  6. En fingeravtrykksensor i enheten som gjør at man må ha fingeravtrykket i tillegg for å låse opp ting hadde vært lurt.

     

    Hvis "enheten" er en bil så tror jeg du vinterstid går ganske raskt lei av å måtte ta av deg hanskene, og skrape bort snø og is fra fingeravtrykksensoren, hver gang du skal inn i bilen, og det er minus 30°C. Hvis sensoren i det hele tatt virker under sånne forhold. Tror jeg foretrekker sentrallås med knapp på nøkkelknippet.

  7. Skjønner ikke hvorfor folk diskuterer bly, slugs, emp, hydrogenbomber og alskens andre greier.

     

    Disse patronene er hel geniale, men ikke noe spesielt nytt. De baserer seg på den gode gamle konfettiteknologien. Dette er ekstremt effektivt da den har god spredning og høy treffsikkerhet, samtidig som man ikke behøver bekymre seg for at man skyter opp i lufta i en by.

     

    Er du sikker på dette? Jeg har forsøkt å finne mer info på nettet, og så vidt jeg kan forstå er disse patronene fyllt med vanlige stålhagl, størrelse 2 eller 4 (US).

    • Liker 2
  8. Jeg har nettopp overtatt en i praksis ubrukt Nokia E61i (Symbian S60v3), og tenkte det ville være en god ide å installere et antivirus/brannmurprogram.

    Men etter å ha lest litt på diverse nettsteder om S60 og virus, er jeg i tvil om det er nødvendig. Mange hevder at det ikke eksisterer et eneste kjent tilfelle hvor en S60 telefon er angrepet av virus.

     

    Er det noen som kan bekrefte dette? Og isf. gjelder denne S60-"imuniteten" uansett hvilken type browser og e-mail program man bruker.

    Vil det samme gjelde uavhengig av om man kobler til over mobil-nett eller wifi?

     

    Jeg regner med at antivirus/brannmur vil gjøre telefonene (enda) treigere, så jeg ønsker selvfølgelig ikke å installere noe hvis det ikke er nødvendig.

  9. Takk for svar Fiberkanin.

    Det er nok som det fremgår av linken du henviser til. At man bare kan slette kontoer til det er en igjen. Den siste lar seg ikke slette.

    Løsningen blir som du sier å putte "svada-data" in i den kontoen som blir liggende igjen.

    Dårlig av Nokia å ikke fikse dette. E-post kontoen er vel det du aller helst vil slette før du overlater telefonen til andre, pga. muligheten for missbruk.

  10. Googla feil-ID`en du fikk, og kom til denne tråden.

     

    Ja, nettopp. Takk. Passordet var gått ut på dato.

    Da var problemet løst. Litt snodig at man ikke rett å slett får beskjed om at passordet er gått ut, i stedet for en kryptisk feilmelding.

    Hadde også vært fint å få beskjed et par dager før passordet går ut, slik at man har mulighet til å endre det. Logget in senest i går, uten å få noe hint.

    De fleste nettsider med login klarer jo dette, bare ikke Microsoft sine.

  11. Hei,

    I dag har jeg plutselig fått problemer med å logge inn med Windows Live ID. Kan ikke logge inn verken på MSN, Hotmail eller Messenger.

    Når jeg forsøker å logge inn på Messenger får jeg følgende melding:

     

    "

    Kan Ikke logge deg på Windos Live Messenger

    Det er ikke mulig å logge deg på Windows Live Messenger fordi det har oppstått et

    problem med Windows Live-IDen din.

    Feilkode: 80048831

    "

     

    Åpner jeg MSN i IE og klikker "log på", kommer ikke innloggingsvinduet opp i det hele tatt.

    IE prøver å åpneog VeriSign "hengelåsen" vises, men det virker som IE bare går i en loop. På MSN får jeg altså ikke forsøkt å logge på i det hele tatt.

    Jeg har også forsøkt å åpne MSN i Opera, men det samme skjer der.

     

    Har også forsøkt å re-boote. Har aldrig hatt problemer med dette før, har brukt MSN og Hotmail i mange år med samme log-in. Alt annet som bruker internet fungerer som det skal.

     

    Er den noen som har noen tips?

  12. Jeg tror (det er en stund siden jeg gjorde dette her) at du må gå til system egenskaper (jeg bare høyreklikker på my computer ikonet for å komme dit) og så gå til til "advanced" (avansert fanen på norsk antar jeg at det heter), "Startup and recovery" og så begynne å fikle der.

     

    Håper det hjelper

     

    bman

     

    Ja, det virket. I "Startup and recovery" kan man editere boot menyen. Det som skjer er at boot.ini blir endret, så det går sikkert an å editere den direkte, sånn som Humbo foreslo. Takk for hjelpen.

  13. Hei,

    Har hatt to OS'er installert på maskinen, og dual boot ved oppstart. Nå har jeg fjernet det ene OS'et (formaterte partisjonen), men får fortsatt dual boot menyen. Dvs, det er bare det ene valget som virker selvføgelig.

    Hvordan kan jeg fjerne dual boot menyen?

     

    Hovedkortet mitt er et gammet MSI MS-6380E, med AMI bios, hvis det skulle ha noe å si. Kjører XP SP3.

×
×
  • Opprett ny...