Gå til innhold

Xavier

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xavier

  1. Dere som har peiling: Hva ville dere anslå at en slik webside burde koste å utvikle, altså www.naroy.kommune.no?

     

    Jeg leste hva denne hadde kostet, og syntes prislappen hørtes ganske vill ut, særlig siden vi snakker om en av de mest økonomisk skakkjørte kommunene i landet. Må sjekke hva beløpet var, men tror det var 400k eller 300k totalt. Opererer man virkelig med slike priser for en såpass enkel (og udelikat) webside som det der?

  2. Noen som vet hvordan man får en laptop på nett via en E730 og blåtann? Har aldri prøvd det før med noen mobil, så jeg har ikke så mye peiling, men nå har jeg forsøkt endel uten hell.

     

    Lastet ned og installerte Samsung PC Studio Internet Access, men det virker ikke som det fulgte med gprs modem driver til E730. Hvor får man tak i den?

  3. I mitt tilfelle (på en lacie 250 gb,usb 2.0) så funket den helt greit en stund. Den ble ikke spesiellt varm, og så ikke ut til å la seg plage av litt flytting, men glemte meg og plugget ut usb-kontakten uten å slå den av først, og dermed var det kvelden..  :blush:

    Har en slik Lacie disk jeg også til bakcup bruk, og har bare hatt den på 7-8 ganger siden jeg kjøpte den. Siste par gangene har den lagd masse bråk når den leser, spraker og smeller som bare det. Tror ikke den var sånn før...

     

    Det du skrev om å trekke ut usb kontakten før den er slått av var en liten vekker... Det er vel faktisk det jeg alltid gjør, og da skrur den seg av. Og når jeg putter usb kontakten inn så skrur den seg automatisk på -- jeg bruker ikke av/på knappen på disken. Det er altså ikke så sunt, da...?

  4. tror det skal men du må sette hardiskene inn i en annen marskin får at du skal få til å kopiere alle filene.

    Så det funker å kopiere en systemdisk hvis den er koblet til en annen maskin, slik at ingen av systemfilene kjører under kopieringen? Noen som har prøvd det? Tenker å bytte disk på en laptop, og det hadde vært veldig kjekt å slippe reinstallering.

  5. Telefonen er superb, særlig design og "følelsen" er nydelig, men et par ting som jeg savner er muligheten til å bruke mp3 filer/egne lyder som meldingslyder, og at den tilsynelatende må være påskrudd for at alarmer og vekkerklokke skal fungere. Særlig det siste er et irritasjonsmoment for min del.

     

    Har et bittelite håp om at de to tingene også kanskje kan fikses i senere software versjoner, men det er kanskje urealistisk?

  6. Noe som kan ha motsatt effekt. Jeg ville lukket siden snarest mulig. Uansett har jeg installert flashblock, noe som hindrer meg i å se headeren din. Når header skal være en sides identitet, og noe som folk skal kjenne igjen når de entrer siden, er det ganske dumt å basere den på noe veldig mange blokker på grunn av at det som oftest blir brukt til reklame.

    Takk for tipset. Var ikke klar over at det er "vanlig" å blokke flash faktisk... absolutt noe å tenke på.

  7. Jeg holder på å putte sammen en ganske A4 webside med et rektangulært jpg bilde på toppen. For å gjøre siden litt mer interessant vurderer jeg å gjøre om dette bildet til en flash animasjon - samme bildet, bare med noen små enkle bevegelige elementer på toppen. Det er ikke snakk om noen funksjonalitet eller lyd, kun eye candy.

     

    Spørsmål: Hvor mye større plass tar en slik flash animasjon (hvor animasjonen kun dreier seg om små bevegelige "prikke-aktige" elementer) enn det originale jpeg bildet? Hvis det går an å gjette sånn cirka? Jpeg fila er rundt 30 kb og 680 x 130 px.

     

    Og så "jobbtilbudet": er det noen her som er gode på flash og som kan gjøre om dette bildet til en slik flash animasjon for en billig penge? Dvs billig er å foretrekke (naturligvis), men jeg kan betale for litt kvalitet framfor billig/dårlig. Uten at jeg egentlig aner hvor prisene ligger på sånt..

     

    De som kan være interessert kan jo sende en PM, helst med link til en eller flere tidligere flash-produksjoner.

  8. Ok, motsatt av "peanuts, just fasten and stash into place" :p Det var igrunnen det jeg prøvde på, men det var vanskelig å få tak på den. Er så trangt der at den tøy-snora bare kan dras rett opp omtrent.. Hmm.. men det er altså bare å prøve å dytte den bortover/utover på et vis til den løsner?

  9. Sendte en epost til Netshop angående klikkelydene i Samsung harddisken som fulgte med 1557 maskina mi. Fikk svar etter 6 minutt, og to dager senere kom det en ny harddisk i posten... helt utrolig god kundeservice!

     

    Til poenget: trodde det skulle være en enkel sak å bytte disken, men ting ser ikke helt ut som det (lille) jeg har vært borti før av bærbar maskiner. Har ikke lyst til å bruke makt på feil steder, så jeg lurer på om det er noen her som vet hva "trikset" er for å plukke ut ut denne? De jeg har byttet på før har ikke hatt drev-ramme tror jeg.

     

    Setter inn et bilde:

    post-72-1100883718_thumb.jpg

  10. (postet om dette på Bærbare datamaskiner, men det hører vel mer hjemme her)

     

    Jeg kjøpte en Netshop 1557GLS maskin med Samsung harddisk for et par uker siden, og harddisken begynte tidlig å lage noen merkelige klikke-lyder som jeg ikke har vært borti før. Har ikke funnet noe regelmessighet i det, og antall klikk varier fra 1 til opptil 7-8 etter hverandre. Er en tendens til at maskina lagger/fryser et øyeblikk samtidig med at klikkelydene kommer. Her en en liten mp3 av lyden: http://plass.dreamhost.com/hdnoise.mp3

     

    Bør jeg bekymre meg over denne klikkingen? Noen som vet om denne lyden er normal, evnt. hva det er i så fall (og om det kan rettes på) - eller om det er et forvarsel på disken kan krasje snart?

  11. Jeg kjøpte en Netshop 1557GLS maskin med Samsung harddisk for et par uker siden, og harddisken begynte tidlig å lage noen merkelige klikke-lyder som jeg ikke har vært borti før. Har ikke funnet noe regelmessighet i det, og antall klikk varier fra 1 til opptil 7-8 etter hverandre. Er en tendens til at maskina lagger/fryser et sekund eller så samtidig med at klikkelydene kommer. Her en en liten mp3 av lyden: http://plass.dreamhost.com/hdnoise.mp3

     

    Bør jeg bekymre meg over denne klikkingen?

     

    Jeg vet noe lignende ble nevnt om 1557 her tidligere, men da var det visst med det andre HD alternativet, og jeg er usikker på om dette er samme greia.

     

    Noen som vet om denne lyden er normal, evnt. hva det er i så fall (og om det kan rettes på) - eller om det er et forvarsel på disken nært forestående død?

  12. Jeg er på utkikk etter ett bra "digital stemme" program for å konvertere tekst til oppleste mp3 filer (snedig måte å gå gjennom artikler etc. på; ta dem med på mp3 spilleren i stedet for å sitte og stirre i en skjerm).

     

    Hvis man går hit:

     

    http://www.naturalvoices.att.com/demos/

     

    kan man få en demo av AT&T Natural Voices, og resultatet er skikkelig imponerende. Alt av tilgjengelig programvare jeg har testet derimot, gir resultater som er forferdelig dårlige, veldig robot aktig og vanskelig å oppfatte alle ordene.

     

    Er det noen som vet om det finnes vanlig programvare med kvalitet i nærheten av Natural Voices, og som lar brukeren lagre opplesningene som wav eller mp3? Har testet noen som har sistnevnte mulighet, men lydkvaliteten er som sagt elendig..

  13. Skrekkeksempelet var et samboerpar som flyttet og sa opp sitt Tiscaliabonnement. Tiscali sendte fakturaer til deres gamle adresse som selvsagt ikke ble betalt. Til slutt kom inkasso (med eller uten forvarsel, husker ikke) til deres _nye_ adresse.

    Dette er nøyaktig det jeg strever med akkurat nå.. Jeg flyttet, sa opp abbonementet, og har ikke hørt et pip fra dem siden. Trodde alt var i orden, siden jeg informerte om oppsigelsen og adresse-endringen både via e-post (flere ganger, uten svar naturligvis), via rekomandert brev (hvor jeg bad om skriftlig bekreftelse, som jeg ikke fikk), og via telefon (hvor jeg, etter en time i telefonkø, faktisk fikk en muntlig bekreftelse). Men nå kommer likevel betalingsfordringene fra Lindorff, for fakturaer som jeg aldri har sett.

  14. Tiscali.... et ord som får framkaller et kaldt gufs nedover ryggen min. Skal ikke gå i detalj om alle timene med frustrasjon, telefonkøer, feil-fakturaer, feil-addresseringer, osv. Det er nå lenge siden jeg sluttet å bruke tjenestene deres, og jeg er vel sånn sett igjennom de verste strabasene med å være Tiscali kunde. Men som noen skrev tidligere i tråden: "våren kommer og 'tiscali-uhyret' våkner til liv igjen". Sannelig dumpet det ikke her en dag betalingsfordring angående "gjeld til Tiscali" ned i min postkasse. Lindorff's gamle vente-musikk framkallte sterke minner fra "hine hårde dager", og så var det på'n igjen. Jeg skjønner at jeg var dum, og jeg angrer bittert, men hvor lenge skal man måtte lide for at man en gang opprettet et kundeforhold til Tiscali..?

     

     

    Som merkevare må vel Tiscali navnet ha en enorm negativ verdi nå.. Hvis noen arrangerte et demonstrasjonstog mot Tiscali i pøsregn eller 20 grader minus ville jeg antagelig funnet fram passende bekledning og deltatt.

  15. Jeg er på utkikk etter en liten flash-basert mp3 spiller for å spille av lydbøker..

     

     

    Det som er viktig er at den må:

     

     

    * Støtte resume og/eller bokmerking.

    * Kunne spole forover/bakover.

    * Kunne bruke oppladbare standardbatterier.

     

     

    Den bør også være så liten som mulig, og helst ikke koste så mye. Lydkvalitet og minnekapasitet spiller mindre rolle.

     

     

    Har funnet 3 kandidater så langt:

     

     

    JazPiper XS128

    Asono beatsounds 256MB

    iRiver IFP180

     

     

    Noen som vet hvordan disse er mht resume og bookmark funksjonalitet, eller ellers har efaringer med dem? Andre forslag mottas også med takk. Kan vel egentlig klare meg med 64mb minne hvis det er mye penger å spare på det.

  16. Håper noen klarer å løse dette:

     

     

    Jeg har kjøpt et Sapphire Radeon 9600PRO som fungerer når testet på en nyere maskin, mens på den noe eldre maskinen som det skal brukes på skjer følgende:

     

     

    * Jeg får ikke noe bilde på skjermen.

    * Hovedkortet gir pipesignal som betyr "No DRAM installed or detected".

     

     

    Trodde først at RAM'en var gåen, men når jeg setter i det gamle skjermkortet fungerer alt som normalt. PC'en det gjelder har en 300W PSU og et P4T-E hovedkort, som vistnok kun støtter 1.5V AGP kort.

     

     

    Spørsmål: må jeg kjøpe ny PSU eller nytt hovedkort? Eller kan det tenkes at det er noen bios innstilling eller noe sånt som jeg må gjøre for å få skjermkortet til å funke på maskina?

     

     

    Forslag mottas med takk!

  17. Jeg fant og monterte PC speaker'en, og ifølge lydsignalet som kommer er problemet "No DRAM installed or detected". Selvfølgelig er det RDRAM også, argh..

     

    Mon tro om det er helt sikkert at det er RAM'en som er problemet, eller om hovedkortet kan være skadet også? Surt å kjøpe RDRAM for så å finne ut at jeg må bytte hovedkort også - da vil jeg jo helst ha et som bruker DDR minne.

×
×
  • Opprett ny...