Gå til innhold

bruno

Medlemmer
  • Innlegg

    528
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bruno

  1. Min kjære fikk i dag en merkelig uteblivelsesdom fra forliksrådet, for det første har hun aldri fått noen krav på beløpet hun er dømt til å betale, for det andre har hun aldri fått noen brev fra forliksrådet selv om de tydeligvis har hennes adresse, hun har aldri inngått noen avtale om levering av strøm på dette stedet da hun har bodd helt andre steder, har heller ikke skrevet under noen fullmakter som gir andre myndighet til å opprette strømabonnement i hennes navn.

    Det skal også nevnes at ut i fra sakspapirene var kun forliksrådets leder tilstede, ingen av forliksrådets medlemmer eller noen av partene, er det noen som vet hvordan jussen er i en sånn sak?.

  2. Forsterker er som regel analog, kan kan også være digital.

     

    receiver er snakk om hjemmekino forsterker med opp til 7.1 kanaler (7 satelitt + 1 subwoolfer).

     

     

     

    Hvor i all verden har du fått det fra at receiver er en hjemmekinoforsterker, en receiver kan like gjerne være stereo, eller mono for den saks skyld, en receiver er ganske enkelt en forsterker med innebygget radio.

  3.  

     

    I ettertid har jeg bare vært litt nysjerrig om dere tror jeg kunne ha kommet meg unna boten i en evt. rettsak? Jeg har hørt før at en må være to politibetjenter i bilen for at det skal være gyldig måling i slike sammenhenger.. etc.. Men dette kan bare være rykter.

     

     

    Setter pris på saklige svar, takk.

     

    Når så du sist en politi-motorsykkel med 2 på?

    • Liker 1
  4. Her er dommen:

     

    Forliksrådet finner det sannsynliggjort utover en hver tvil at klagemotpart ved sin gjentatte kontakt med UPS of Norway Inc. har forsøkt og rydde opp i saken. Ups of Norway Inc. har innrømmet feil i utgangspunktet ved og redusere hovedstol, men samtidig la saken gå videre hos inkassobyrået. Forliksrådet mener derfor at inkassosalærene ikke skal påløpe.

     

    Er det da riktig at det skal dømmes i mot meg, beløpet er det ingen problem og betale men det er dommen jeg ikke er sikker på om jeg vil godta.

  5. Jeg har hele tiden sagt jeg skal betale korrekt beløp som jeg ikke visste hva var helt nøyaktig men det jeg ikke er med på er at det har falt en dom på at jeg skal betale noe jeg har sagt jeg skal betale hele tiden, dette kunne UPS ordnet forlengst ved og sende en fatura i stedet for å bringe en sak inn for forliksrådet når vi likevel var enige.På toppen av det hele mente de jeg skulle bære saksomkostninger på ca. 3500, det er jo også merkelig at en omtvistet sak skal gå så langt, dvs. egentlig var den ikke omtvistet heller.

  6. Fakturaen var _ikke_ korrekt, det første saksøkers representant sa i forliksrådet var, "Jeg får vel da begynne med at saksøker har redusert kravet sitt med rundt 1500 kroner..." og da begynte jeg og le og utbrøt, "Hva i all verden, da er vi jo nede på det beløpet jeg har sagt jeg skulle betale hele tiden, og UPS var vel enige siden de sa jeg skulle kaste fakturaen og sende inn dokumentasjon på handelen, så hva i all verden gjør vi her da?", da var egentlig møtet over fordi alle begynte og le.

  7. Saken er sånn at jeg kjøpte varer fra USA som kostet 170,10 dollar inkludert frakt og da regningen kom i juni, forøvrig en purring med inkassovarsel var momsen på 1954 og ikke 400-500 som jeg hadde regnet med, jeg tok da kontakt med UPS som sa jeg kunne kaste fakturaen så skulle de sende meg en erklæring som jeg skulle sende dem signert sammen med kopi av ordrebekreftelsen, dette gjorde jeg og hørte ikke noe mer før i november da UPS ringte og ville ha forskudd på en pakke jeg ventet fra USA, jeg spurte da om de hadde nye rutiner siden jeg måtte betale på forskudd, hun jeg snakka med sjekka da litt opp og sa det lå en inkasso inne på meg og da forklarte jeg hvordan den saken var, hun svarte da "da ligger den saken på regnskap så det vil nok ta litt tid, men ta det med ro så vil den saken ordne seg" og da slo jeg meg til ro med det.

     

    Så fikk jeg altså ett brev fra en inkassobyrå som jeg da ringte umiddelbart, dvs. jeg prøvde i 3-4 dager men saksbehandleren var ikke tilstede så til slutt sa hun på sentralbordet "jeg kan ikke se noen annen råd enn at jeg setter deg over til daglig leder så kanskje han kan hjelpe deg", da tok det litt over en uke så kom en ny mail fra UPS hvor det sto.

     

    "Jeg får mail fra regnskapsavdeling vår om en faktura fra oss til deg, som det er registert på at det skulle søkes om refusjon. Nå er den saken såpass gammen at jeg husker ikke alt rundt den, men problemet er at det ikke finnes noen refusjon liggende inne på den saken, og siste beskjed til deg var at vi skulle søke om refusjon.

     

    Jeg skal sende avgårde en refusjon, men trenger da en håndskreven underskrift på denne erklæringen fra deg, og den ordrebekreftelsen fra ***** i USA fra april, må ha alle papirene når jeg skal sende refusjonen til tollvesenet. Håper du kan hjelpe til med dett fortest mulig, slik at vi kan få denne saken ut av verden. På forhånd takk, "

     

    en uke kom ett brev fra Namsmannen om utpanting, noe jeg ikke aksepterte og leverte der en begrunnelse og fikk da til svar at det var bra jeg hadde alt dokumentert men de måtte sende saken til forliksrådet, der var jeg forrige mandag.

     

    Mener du virkelig at jeg ikke har gjort nok for å få avsluttet denne saken?

     

    Jeg betaler også regningene mine men ikke når de bruker en dollarkurs på 36 og egentlig vedkjente seg feilen allerede i juni.

  8. Sitter med en dom fra forliksrådet angående en regning jeg har forsøkt og betale siden juni 2010, etter det jeg kan forstå ble vi enige om beløpet som skulle betales i juni men saksøker har ikke klart og sende faktura, saken toppa seg i november da de kontakta meg og ba meg sende kopi av ordrebreftelse og en erklæring om feilaktig momsbehandling nok en gang, det var etter at jeg hadde hatt kontakt med inkassoselskapet som endelig tok telefonen etter 3-4 dager.

    En uke etter det fikk jeg varsel om utpanting noe jeg ikke godtok og så havnet saken i forliksrådet, noe som forøvrig var en morsom episode, møtet var egentlig over på 5 minutter det forliksrådets medlemmer lo og rista på hue og saksøkers representant slo ut med arma og sa, "Dette er jo bare tull!".

    I dommen står det klart at det er hevet over en hver tvil at saksøkte gjentatte ganger har vært i kontakt med saksøker for og få gjort opp for seg, hvordan kan det da ha seg at jeg blir dømt til og betale, faktisk ett beløp jeg har forsøkt og betale i lang tid?

     

    Hvordan bør jeg forholde meg til denne dommen?, bør jeg godta en dom i min disfavør når jeg faktisk får medhol i forliksrådet?, hvilke konsekvenser vil en dom få om jeg godtar dommen?

    Det jeg lurer på er om jeg rett og slett skal la saken gå videre til tingretten pga. ordlyden i dommen, jeg kunne gått med på at saksøker hadde blitt dømt til og sende meg den fakturaen de hele tiden har holdt tilbake men ikke en dom i min disfavør, det er riktignok snakk om noen hundrelapper men det er snakk om prinsipper nå, hvor mye kan jeg regne med det vil koste meg om jeg bringer saken videre?

     

    Hvis noe lurer så handler det om ett forpult useriøst firma uten livets rett som heter United Parcel Service, også kallt UPS.

  9. stikkord: enorm utvalg, rask levering og lave priser :)

     

     

    Rask levering er helt motsatt av mine erfaringer, bestillte noen småting der som kom i flere leveringer, toppen av kransekaka var den siste pakka, på mandag ringer de fra Bring Logistics og spør om jeg er hjemme på TORSDAG så jeg kan ta i mot en pakke de hadde til meg, så for meg blir det aldri mer Amentio eller andre Webmercs-sjapper, nå velger jeg heller og betale litt mer hos andre.

  10. Jeg har Project og vil annbefale det til andre også, de er i dag verdens største platespillerprodusent og har spesialisert seg på platespillere.

    Med platespillere så er vekta mye viktigere enn på alt annet, en tung tallerken gir jevnere gange, lengden på armen har mye og si for sporingsfeilen, lengre arm gir mindre sporingsfeil, det finnes flere typer pick-up,er og en platespiller kan man endre lyden totalt på ved og skifte pick-up, du kan også velge mellom MM og MC, MC har en _mye_ lavere utgangsspenning og krever også ett RIAA-trinn som kan takle det, alle kan takle MM.

    En annen ting som er verdt og huske er at på en platespiller har underlaget en god del og si, setter du den på ett tungt gammelt bord i massivt tre får du en tyngre lyd enn om du setter det på ett lett bord fra IKEA, på den måten kan man til en viss grad optimalisere lyden med tweaking, skifte bord, pick-up, kanskje en annen arm osv.

  11. Kikke og kikket, og synes logoene var veldig like. Er Lyngdorf og NAD samme firma eller overhode koblet sammen på noen måte ?

     

    Peter Lyngdorf som var Hifi-klubbens grunnlegger står bak Lyngdorf og NAD eies av Hifi-klubben, derfor vil jeg heller ikke kalle Hifi-klubben en nøytral forhandler akkurat. :)

  12. En receiver er jo vanligvis en forkortelse for en surroundreceiver, selv om det bare er å putte en radio i en hvilken som helst stereoforsterker så har du en receiver.

     

    Dette er jo bare sprøyt, en forsterker med innebygget radio ble kallt receiver allerede tidlig på 70-tallet da jeg begynte og interessere meg for hifi og sikkert lenge før det også,i USA har vel en forsterker med radio alltid hatt det navnet.

×
×
  • Opprett ny...