Gå til innhold

Oleloke

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oleloke

  1. LoveAss skrev:

    Det som er interessant med Cordyceps, som biologen i artikkelenn bommer på. Er at soppen ikke tar kontroll over hjernen... Studier viser at soppen sprer seg ut i hele kroppen blant annet mellom muskelfibrene, men ikke hjernen! Så angivelig er hjernen upåvirket og soppen styrer maur-kroppen av egen maskin. Maurene blir i så måte en bevisst fange i sin egen kropp... I den grad en maur faktisk er bevisst da.. 😅 

    Høiland sier "Cordyceps-soppen, er det slik at de går inn i nervegangliene som blant annet styrer bevegelsen til beina til insektene". Det er ikke hjernen, men er ute i hele kroppen. Så han bommer vel ikke. Men han snakker mer generelt om hvordan sopp evt kan kontrollere hjerner.
    • Liker 2
  2. 7 minutes ago, Teknisk1 said:

    Kanskje fordi det ikke er penger å tjene, fordi elbileiere ikke betaler det det egentlig koster å lade bilen. Det har ikke vært en statlig oppgave å sørge for tilstrekkelig antall bensinstasjoner, og ladestasjoner er heller ikke en stalig oppgave. Pengene rår, dersom bileierne er villig til å betale tilstrekkelig til at ladestasjoenen tjener brukbart med penger, så ordner det seg.

    Jeg tenker også dette. Har inntrykk av at veldig mange sammenligner med hva det koster å lade hjemme, men tenker ikke på hva slags inntjenning som skal til for å betale inn det det koster det å ha en egen - på lang vei dedikert - ladeinfrastruktur. Ladeinfrastuktur som strengt tatt blir brukt veldig sjelden av majoriteten av ebileiere(sjelden ift tilsvarende fylling av bensin/diesel). Dette bør jo være åpenbare ting , men ikke åpenbart for mange nok kan det virke som.

    • Liker 4
  3. Denne videoen er jo et godt eksempel på vår nasjonale mindreverdighetskompleks. Det er litt pinlig, hvor opphengt vi nordmenn er i oss selv. Er det en tråd på reddit, en utenlandsk nettavis eller blogg, eller en video på youtube, så finner du et hav av nordmenn som må kommentere at de er norske - for ikke å nevne et utall norske nettaviser som må skrive i krigstyper at norge er nevnt i en eller annen sammenheng.

     

    Denne videoen gjør jo det den kan for å dra i de nasjonalromantiske tråden. "Made in Norway". Nei jøss, sier du det? Hadde jeg aldri tippa.

     

    Ganske flaut, egentlig.

     

    Må da være mer mindreverdig om man ikke tør dra fram noe særnorskt.

    • Liker 3
  4.  

    Jeg forstår ikke kommentaren til bildet, sikkert bare jeg som er dum. Men skulle det være farlig om det faktisk var et ekte public certifikat og noen fikk tak i det? Eller hva er det du mener, artikkelforfatter?

    En bank må trekke tilbake flere kredittkort, da den personlige koden ble sendt på postkort til sine mottakere...

     

    Forstår du den setningen og hvorfor de kredittkortene nå ikke er trygge?

    Dette gjaldt bildeteksten som nå er endret ser jeg. Så nå er mitt forrige innlegg irrelevant.

  5. Til Redaksjon/Folkehelseinstituttet: Til grafen med langvarig smerte. Vel er jeg klar over at kjønns-begrepet er utvidet de siste årene, men hvordan har det seg at andelen med langvarig smerte har sunket både for menn og kvinner fra 2008 til 2012, men samlet ser det ut som det er en ørliten økning?

     

    Kanskje andelen av menn/ kvinner i undersøkelsen har forskjøvet seg betydelig mot menn i samme periode.

  6.  

     

    Trist å se MagSafe forsvinne, men en overgang til USB-C er jo ikke negativt i så måte. Det at Thunderbolt forsvinner er jo dog litt merkelig, spesielt på Pro-modellene. Man kan vel kjøre Thunderbolt over USB-C? At den ikke har USB-A kontakter er jo forsåvidt greit nok, men da burde det nesten følge med en dock eller lignende i esken.

    MagSafe blir et stort savn. En av de beste og mest velfungerende ideene de har hatt. Vet de vil spare plass ved å bruke usb-c til lading også, men MagSafe er så bra at jeg synes det er verdt å beholde den. Den har reddet mac-en min utallige ganger.

     

     

    Sålenge man antar det hadde gått dårlig om man hadde en annen kobling, min erfaring er at det gjør det stort sett ikke.

     

    AtW

    Du har vel alltid hue på rett plass, da.

     

     

    -Oleloke

  7. Hurra... En HEL millimeter tynnere! Det jeg alltid har ønsket meg. Og at jeg samtidig kan kaste alt av svært dyre hodetelefoner og earbuds jeg har brukt gjennom årene blir jo også kjempe gøy! Eller sikkert med en adapter i lommen som kommer til å brekke både adapteren og 3.5mm pluggen. Dette blir bra...

     

    Sukk.

     

    Får håpe det kommer en type adaptere hvor det er ledning mellom adaptere og lightningpluggen, da. Så det som stikker inni telefonen ikke blir en stor klump.

×
×
  • Opprett ny...