Gå til innhold

anal_fabet

Medlemmer
  • Innlegg

    262
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anal_fabet

  1. Har kjøpt en del nye deler til pcen, den ser ut til å funke greit men får alarm når jeg starter msi ControlCenter. Litt usikker på hva problemet kan være, er det feil volt på komponentene kanskje? Har oppdatert bios på hovedkortet.

     

    OCZ 60 GB SSD 2,5" S-ATA II TRIM/GC Agility Series 230MB/135MB sec, 64MB

    Intel Core i7 860 2,8Ghz Socket 1156 8MB, BOXED m/vifte CPU

    MSI P55-GD65, P55, Socket-1156

    Corsair XMS3 1600MHz DDR3, 8GB, CL9 Kit w/four matched 2GB modules

    Gainward GTX285 grafikk kort

    Logitech Gaming Mouse G500

    Logitech G19 Gaming Keyboard

    Microsoft Windows 7 Ultimate OEM Engelsk, 64 bit

    Lian Li PC6070BSCANDV2, Miditower, Sort

  2. tusen takk for veldig utfyllende og hjelpsomt svar hanvar.

     

    Han kom faktisk 15-20 minutter for sent til oppkjøring på første prøven den dagen (en jeg går på kurs med) og jeg var nummer to så forsinkelsen forskjøv seg jo på meg. hadde fire oppkjøringer idag (torsdag) og han kom vel 10 minutter for sent på onsdag og.

     

    Han hadde en veldig overlegen og arogant holdning som at jeg ikke skulle tro jeg var noe. Tok meg ikke i hånda og sa hei når jeg kom på kontoret for å ordne papirene og trekk kort og slikt. og tok meg ikke i hånda enten jeg bestod eller ikke. Under den situasjonen med de gamle damene kommenterte han faktisk at han syns det gikk for sent og at nå måtte eg ikkje være en sinke i trafikken. Dette satte meg ut siden han ikkje ville snakke om kjøringa før vi kom tilbake og var ferdig. det ble sagt med en sur tone som at mitt valg å være tilbake holden for ikkje å kjøre ned noen gamle damer var det dummeste jeg kunne gjøre. Under rygginga tok han en telefon når han skulle gå bak å passe på blind sonene som side mann. jeg er litt usikker på om det var for å teste meg eller det var en seriøs samtale men jeg venta nå til han vinka at det var klart og da begynte jeg å rygge.

     

    Jeg var litt nervøs før vi begynte å kjøre med tanke på hvir av visende og tilsynelatende sur han var på buss oppkjøringa, men når vi var komt igang gikk det greit i begynnelsen helt til det med de gamle damene skjedde vel 5 minutter uti oppkjøringa.

     

    Han første sensoren var rolig og avbalansert og ga god stemning i bilen under oppkjøring med lastebil og vi satt å prata og hadde det trivelig. gjorde jeg noe jeg følte eg kunne gjort annerledes på sa han "men du hadde vel oversikten" og da sa eg for eksempel ved en forbi kjøring av en fotgjenger i sving "ja, jeg så jo helt frem til neste sving at det var klart" og da sa han "Da var det ikke noe galt da".

     

    Det jeg merket når jeg kjørte opp med bussen var hele tonen under kjøringa. han ville ikkje ha noe kommentering av kjøringa mens vi kjørte. eg prøvde å holde en liten samtale med han for eg føler det hadde hjuplet på nervøsiteten min å ikkje føle at sensor allerede har strøket meg før vi starter kjøringa. Men det ble feid vekk med en overlegen kommentar om temaet og så ble det stillt. Dette gjorde ting veldig ubehagelig og jet trodde faktisk halveis på buss kjøringa at jeg skulle stryke der og. Men det gjorde jeg da ikke.

     

    Under oppkjøringa med bil og henger satt jeg og konstant tvilte på mine avgjørelser som jeg skrev ned i "klagen" i det tidligere inlegget. I ettertid vet jeg at begrunnelsen min for å gjøre de tingene jeg gjorde var riktig og hadde jeg kjørt opp med en annen sensor ville jeg gjort svært lite annerledes. Det betyr faktisk at jeg hadde klagd på sensoren uansett resultat idag men ble jo selvfølgelig ekstra oppmuntra etter behandlingen jeg fikk ikke minst etter oppkjøringa.

     

    Jeg spurte han hvordan jeg kunne klage på vurderinga og da sa han bare at jeg skulle henvende meg til en trafikk sentral og spørre der. og han la til at det sikkert var lite vits i å klage for det ble som oftest avvist. Da begynte jeg å forklare mine grunner for at jeg ville klage og så avbrøt han meg minst 3 ganger mens jeg prøvde forklare mine meninger om hvordan prøven hadde gått. den 4. gangen tente jeg og sa "KAN DU FOR FAEN SLUTTE Å AVBRYTE MEG MENS JEG PRØVER Å FORKLARE!!" da ble han svært stille og nesten furten som om han ikkje hadde noe autoritet alikevel slik han trodde. så lumpet han inn på kontoret igjen.

     

    Når jeg fikk tilbakemelding på kjøringa på lastebilen spurte sensor hvordan jeg trodde det hadde gått og så sa jeg et par positive ting og et par negative men at det stort sett hadde gått greit og da svarte han "Jeg kan hvertfall si at du har bestått og så gliste han, tok meg i hånda og gratulerte meg". Den andre sensoren sa bare "ja det var greit dette og du har bestått men tenk på det med blinklysene" og så stakk han. ikkje et smil ingen gratulasjon ellernoe som har med høflighet å gjøre.

     

    Men jeg skal prøve å få skrevet dette inn i klagen som hoved poenget og formulere det på en vetig måte.

     

    Ps. noe av det første som ble snakket om når kurset starta var faktisk hvor kjip den sensoren var og alle som hadde gått der tidligere kurs hadde kommentert det. ikkje minst de som gikk på dette kurset.

     

    Pps. beklager skrive feil og alt det der. :p

    • Liker 1
  3. Klagen ser helt grei ut spør du meg, men jeg hadde helt klart rettskrevet den før den eventuelt sendes inn.

     

    Sammen med en del vanlige skrivefeil, har du også en del orddelingsfeil.

     

    edit

     

    Slettet innl. Ok.

    8809409[/snapback]

     

    hehe, satte det inn igjen siden du allerede hade svart. ja skal selvfølgelig rettskrive det. men var litt provosert når eg skrev det så gikk litt fort i svingene. pluss jeg har en tendens til å skrive dialekt\sånn jeg føler for å skrive ting. så må sette det opp bedre og rettskrives. tenkte å legge ved karakterene fra skolen som jeg har fått høre ligger mellom 5 og 6 på kjøringen for å se om det hjelper å tippe vekta i riktig retning.

     

    Skal spørre avdelings lederen på skolen om han er villig til å skrive et lite vedlegg som kan hjelpe til med vurderingen av klagen. Håper bare det ikke er for lang behandlings tid.

     

    takk for svar forresten :)

  4. For å ta opp dette så går jeg for tiden på sauda videregående 19 ukers kurs og bestod C prøven og kommentaren til sensor var "helhetlig bra prøve, planlegger kjøringen bra" og fikk mye skryt under vegs med tanke på myke trafikanter ettersom jeg hadde oppkjøring midt under skole slutt den dagen og passerte 2 barne skoler med en del bar løpende rundt. (dette var med ene sensoren, høggelig og sakelig fyr)

     

    Onsdag bestod jeg D prøven og kommentaren var "du kjørte idag trafikk sikkert. gjennomgående hadde du god kjøretøy behandling og utnyttet bilens muligheter bra" så kommenterte han at eg satt blinklyset på når jeg skulle ut av en busslomme tidlig i 70 sone for noen kunne bli usikkre på om de hadde vike plikt. greit nok, skulle tenke på det og bestod. (ny sensor som var gretten og uintressert i begrynnelsen for tankene bak valgene enn gjorde og bare så på kjøringe. vurderte å sende inn klage selv om jeg bestod)

     

    Idag (torsdag) kjørte jeg opp med CE og hadde samme sensoren som på buss og strøk den prøven. Sensorens begrunnelse var "gjennomgående var fartstilpassing, plassering og samarbeidet med dine med trafikanter for dårlig. Kjøringen var lite effektiv og til tider hindret du andre for mye. Idag oppstod det på turen en svært farlig trafikk situasjon i forbindelse med passering av små barn på fortauet og møting av vogntog ut av tunell."

     

    Har skrevet en klage som forklarer hva som skjedde men vet ikkje helt om den holder mål eller er klageverdig i det hele tatt. Lurer litt på kommentarer til klagen hva dere mener burde endres på og ellers hva dere syns.

     

    Jeg, .................., vil med dette brev klage på vedtaket om

    ikke bestått praktisk prøve klasse CE ved sauda videregående skole

    idag 07.06.07. Jeg mener sensor (..................) har lagt feilaktige

    fakta til grunn for sin avgjørelse og vil ikke akseptere dette.

     

     

     

    Sensor kommenterte etter kjøring at en episode i sauda sentrum i

    gangfelt ved coop butikken stod det 3 eldre damer og pratet sammen

    paralelt med gangfelt og ikke mer enn en halvmeter fra fortaus

    kanten. Jeg slapp gassen og begynte bremse beredskap mens bilen

    trillet mot gangfeltet i ca 15-20km\t. Av tidligere erfaring med

    denne type situasjon valgte jeg å kjøre forsiktig i påvente av

    at de kunne snu seg og begynne å krysse gata uten å se seg for.

    Da dette ikke skjedde økte jeg farten og fortsatte igjennom

    sentrum. Dette mente sensor var feil av meg og sa jeg var til

    hinder for trafikken bak.

     

     

     

    Sensor la også vekt på at jeg hadde dårlig plassering og farts

    tilpassing i inngang av første tunellen på vei tilbake til sauda

    etter "snuplassen". Jeg kjørte rolig (ca 60-70 km\t) ned siste bakke

    mot tunellen uten å la bilen akslerere for mye for jeg viste bakken

    ikke er så lang og det var sterk sol så jeg måtte bremse ned før

    tunellen for å ha kontroll på det uvisse inne i den. Idet jeg

    nermer meg tunellen kommer det en lastebil imot og jeg bremser ned

    til ca 40-45km\t og plasserer meg i forberedelse av møtet med den.

    Jeg vurderte farten og plasseringen iforhold til farten og

    plasseringen av den andre bilen til å være bra iforhold til vegen og

    sikten.

     

    Her mener sensor jeg var langt over den hvite linja noe jeg ikke var

    ettersom jeg sjekket plasseringen min nøye i bakover pekende speil

    både på venstre og høyre side av bilen, i tillegg som jeg sjekket

    den ut ifra det nedover pekende speil på høyre side der jeg tydelig

    så den hvite kant linja og godtar ikke sensors kommentar at jeg

    "var langt over hvit linja". Dette var ikke et faktum.

     

     

     

    Når det kommer til den "farlige" forbi kjøringa var den for det

    første foretatt på en ca. 800 meter lang oppmerka for forbi kjøring

    plass med god sikt og uten møtende trafikk. Føreren av bilen

    vurderte forbikjøringa nøye før han tok valget og hadde mest

    sansynlig god oversikt over veien helt fra tunellen og til

    begynnelsen av bakken ved svandals fossen. når jeg så han svingte

    ut for å kjøre forbi vurderte jeg trafikken til å være trygg for

    passering og jeg slapp gassen og bremset meg ned fra 75 til

    65km\t. At forbikjøringen var på noen som helst måte min skyld

    nekter jeg på. Dette er ikke å provosere frem en farlig

    forbikjøring men å samarbeide med andre trafikanter. Når de

    først tar valget for å passere meg er jeg behjelpelig og gjør

    forbikjøringen tryggest mulig sett ut ifra situasjonen.

     

     

     

    På vei tilbake til skolen passerte vi smelteverket og i første

    bakken etter krysset mot vannvik så jeg 3 skole barn 7-8års alderen

    gå rolig på fortauet. Her holdt jeg 45km\t i 50 sone. jeg så en

    bil komme imot og og jeg slakket gassen en smule for å prøve

    tilpasse møtet med den så det ikke skjedde samtidig med passeringen

    av barna. bilen passerte meg ca 50 meter før jeg passerte barna og

    da hadde jeg slakket farten til ca 38-40km\t og jeg la meg over den

    gule stripen i veien og passerte med ca 1,5 til 2 meters avstand og

    fulgte hele tiden med på deres oppførsel og var forberedt på det

    uvisse barn noen ganger finner på. Idet fører huset passerte barna

    holdt jeg konstant øye med de i mitt høyre speil til hele vogntoget

    var passert.

     

     

     

    Et annet eksempel er at jeg ikke kom skikkelig opp i fart fra

    svandals fossen til tunellen fordi det stod en lastebil i veien som

    jeg valgte å roe ned farten til rundt 40km\t for å få en trygg

    passering med tanke på at jeg ikkje kunne se sjåføren og hadde i

    tankene at han muligens kunne komme ut i veien fremfor bilen. Før

    jeg bremset ned her holdt jeg ca 70km\t. Sensor mente dette ikke var

    bra nok.

     

     

     

    Slike eksempler tilsier ikke at jeg ikke planlegger kjøringen min,

    ikke samarbeider med andre trafikanter og skaper farlige forbi

    kjøringer. Det sier bare at det skjedde mye jeg ikke hadde noen som

    helst kontroll over på oppkjørings ruta, måtte tilpasse meg det og

    at sensor ikke var proffisjonell nok til ta inn helhets bilde og

    vurdere mine grunner til de valgene jeg tok. I min vurdering hadde jeg

    tilsynelatende måtte kjørt mindre trafikksikkert for å kunne ha bestått

    denne prøven. Jeg hadde full kontroll over bilens og hengerens

    plassering hele tiden, jeg presset meg ikke frem i trafikken, jeg

    kjørte opp imot fartsgrensa der jeg hadde muligheten for det og kjørte

    ut i fra slik forholdene og trafikk bildet var idag.

     

     

     

    Ut ifra min vurdering av denne praktiske prøven mener jeg sensor har

    lagt feilaktige fakta til grunn for sin avgjørelse og jeg ønsker en

    ny vurdering av en annen sensor.

  5. Har flytta inn i ny hybel og der kobles vi på nettet gjennom 2 routere. Den jeg kobler meg på er en MSI RG54G3 router som videre kobles på en D-Link DI-624+. Hvordan fikser jeg slik at jeg kan bruke utorrent skikkelig? har fått inntrykk av at det har noe med subnet mask å gjøre, den er satt til 255.255.255.0 på begge routerne nå (standard).

     

    Noen som har vert borti dette før som kan styre meg i rett retning?

  6. ja, maskinen er helt flunka ny. eller det vil si jeg har formatert hardisken og oppradert hovedkort, cpu, psu, lydkort, ram og skjermkort. Har bestilt nytt hovedkort men det er på rest ordre så kan bare avbestille det igjen, er et MSI platinum.

     

    OCZ GameXStream strømforsyning 700W

    Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz Socket775

    CLUB 3D GF 8800GTX 768MB GDDR3 PCI-E

    OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual Ch.

    ECS P965T-A P965 S-775

    Creative SB X-Fi Xtreme Audio

     

    Edit: eneste tingen er at det har vert mye trubbel med disse delene og jeg prøvde det gamle skjermkortet for å se om det var det som var problemet. men problemene var der enda. dette var før jeg skrudde ned hastigheten på minne og fikk innstallert windows.

     

    Edit2: mener at skjermkortet går på windows standard driver ellerno.

  7. Har hatt en del kluss med den nye maskina. har måtte klokke ned minnet for å få den igang, og nå har jeg mange små blå prikker over hele skjermen når jeg starter den og windows logoen kommer opp (svart bakrunn, windows logo og den blå night rider tingen). når jeg skal installere skjermkort driverne finner de ikke skjermkortet og det vil ikke gå rundt. har en følelse av at det er hovedkortet siden det er så mange ting som spiller inn, men kan det være defekt skjermkort som gjør dette?

  8. Jeg mener at jeg har en maskin som funker og en som får blå skjerm. tenkte å bruke den som funker til å oppdatere bios med siden jeg ikke har flobby disk eller usb boot ting tang jeg kan bruke. så å boote over netverk ellerno.

     

    Problemet mitt er at enten er cpu, ram eller hovedkortet ødelagt eller ikke kompatibelt. tenkte å oppdatere bios for å finne ut om det hjelper siden siste bios oppdatering på dette kortet har en conroe-L suport og tdeligvis ikke den som jeg har. Skal prøve cpu og ram på en kamerat sin maskin senere idag for å se om de er defekte.

     

    Edit: Jeg får forresten ikke oppdatert igjenom windows siden jeg ikke får installert det før jeg fikser blåskjerm problemet.

  9. Har oppgradert pcen med nytt hovedkort, cpu, psu, minne og skjermkort men får blå skjerm hele tida. jeg var inne på ecs sine hjemme sider og fant at en nyere bios versjon støtter conroe-L. Vil det hjelpe å oppdatere den og går det ant oppdatere den fra en annen maskin?

     

     

     

    Dette står i den nå:

    OCZ GameXStream strømforsyning 700W

    Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz Socket775

    CLUB 3D GF 8800GTX 768MB GDDR3 PCI-E

    OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual Ch.

    ECS P965T-A P965 S-775

    Creative SB X-Fi Xtreme Audio

    MSI dvd rw spiller

    og 200gb maxtor disk

     

     

    Edit: Nå prøvde jeg igjen og fikk en ny feilmelding. "bad_pool_caller", forige melding var "irql_ higher_or_equal" ellerno. noen som har noen meninger eller ideer hva det kan være?

  10. Har nettopp oppgradert pcen min med noen deler og når jeg skal installere windows får jeg bare blå skjerm og den sier "irql equal or higher" ellerno. Har prøvd 2 skjermkort der jeg vet at det ene funker. Har prøvd begge minne bikkene alene og sammen men det hjelper ikke. verken nye eller gamle strøm forsyninga fikser problemet. Om det er defekt hardware noen plass må det være hovedkort eller cpu da jeg ikke har fått byttet ut disse og testet med andre. kan det være at for eksempel minnet og hovedkortet ikke er kompatibelt? en gang fikk jeg installert windows helt og driverne til hovedkortet men når jeg skulle installere skjermkort driverne så ble alt svart og ingenting funka. Så da var det bare å begynne på nytt.

     

    Dette står i den nå:

    OCZ GameXStream strømforsyning 700W

    Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz Socket775

    CLUB 3D GF 8800GTX 768MB GDDR3 PCI-E

    OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual Ch.

    ECS P965T-A P965 S-775

    Creative SB X-Fi Xtreme Audio

    MSI dvd rw spiller

    og 200gb maxtor disk

     

     

    Edit: er det mulig å oppdatere bios på hovedkortet fra en annen maskin?

  11. Fikk en syncmaster 940bf til jul av fosilene for å erstatte min gamle 21" CRT skjerm. Men når jeg spiller bf2 merker jeg godt begrensningene den har.

     

    Når jeg ser på et helikopter med himmelen som bakgrunn så er det et lite felt forran eller bak (husker ikke helt) helikopteret der det er et lite felt med grå farge, som et spøkelse helikopter. I tillegg forsvinner sikte krysset på tv misilene når jeg sende måt himmelen, noe som gjør det umulig å bruke de i en dogfight. Har prøvd å stille på skjerm instillingene men til ingen hjelp.

     

    Noen som har noen tips til å fikse dette? Vurderer å sende den i retur og bruke min gamle crt. Eller kanskje bruke crt en til spill og lcd'en til resten.

  12. Det kjennes ut som det er treghet i bevegelsene når jeg flyr med stikke. har prøvd å fly med tastatur og å fly med tastatur og mus. Begge de andretingene virker mye mer responsivt enn stikka. Om jeg for eksempel legger over full sving og skal rette opp igjen vil det ta lenger tid med stikke enn med mus føler jeg.

     

    Er det noen måte å fikse det på så stikka blir mer "følsom"?

     

    Jeg bruker logitech attack 3.

  13. Fikk et tastatur til jul som var ganske behagelig, har lurt på å skaffe meg et logitech G11 for det er en form for sperre på det jeg fikk der jeg kun kan trykke 2 taster om gangen. Er det mulig å slå dette av eller må jeg ha nytt tastatur? Jeg spiller mye og den sperren er utrolig irriterende etter som jeg av og til bruker 3 og 4 taster på en gang med venstre hånda.

×
×
  • Opprett ny...