Gå til innhold

Hofstater

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hofstater

  1. Jeg hadde personlig både D800 og A7R, og etter å ha brukt dem begge over en lang periode kom A7R klart best ut. Ikke fordi det er ett bedre kamera på noen måte, men fordi det er mindre og lettere å ta med seg. Bildekvaliteten er fantastisk, men verdt å nevne er at det er treigere enn en D800, men bildekvaliteten er bedre på A7R enn det var på min D800.

     

    Lykke til i valget!

  2. Glemte å nevne at jeg ikke drar med et reiseselskap, men på egen hånd. Så alt er ordnet selv, fly og hotell så har ingen reiseforsikring på dette grunnlaget.

     

    Takk, skal sjekke opp den linken og fylle ut dette - eventuelt levere inn serienummer til forsikringsselskapet.

     

    Hvor mye betaler du for reiseforsikringen din ved Frende? har dere noen andre reiseforsikringsselskaper dere kan anbefale? Noen som kanskje er mer rettet mot ungdom ettersom jeg er under 35 år, noe som jeg har sett er grensen (mulig dette forandrer seg fra selskap til selskap)

  3. Hei alle sammen!

     

    Jeg, min samboer og mitt speilreflekskamera skal ut å reise i juleferien. Vi skal til Egypt i litt over 2 uker. Jeg kikker nå på reiseforsikringer, ettersom jeg er urolig for å bli frastjålet mitt speilreflekskamera. Vi var alle i Thailand for 2 år siden, men dette er et mye mindre agressivt folkeslag og jeg var derfor mindre urolig der nede. Har dere noen tips angående dette?

     

    Et annet problem jeg har er at noen av mine objektiver, ett Canon16-35mm F2.8 og ett Canon 70-200 F4 IS er kjøpt brukt over foto.no og jeg har derfor ingen kvittering på noen av disse. Har dere noen tips vedrørende dette problemet? hva burde jeg gjøre visst disse blir frastjålet? dekker reiseforsikringen disse uten videre eller må noe gjøres?

     

    Setter stor pris på alle typer tilbakemeldinger!

     

    På forhånd takk!

     

    Mvh, Julian.

  4. Da prøver jeg her, da det kanskje er best å holde seg til en og samme tråd.

     

    Kjære fotografer.

     

    Etter å ha lest endel om forskjellige 4/3 kameraer, blant annet Olympus e-m5 er jeg nå nysgjerrig på erfaringer med X-PRO1.

    Selv eier jeg i dag ett Canon 5D Mark II, men har etter mye om og men endt opp med å vurdere å gå over til ett X-PRO1 eller ett E-M5.

    Jeg vet at EM-5 leverer og at utvalget av linser er mye større på 4/3, men det ett eller annet som gjør at jeg blir svært tiltrukket av X-PRO1 og avstanden øker stadig til mitt 5D II.

     

    Så om jeg går tilbake til mitt spørsmål, ser at det finnes endel på dette forumet som innehar et X-PRO1 kamera. Vil dere kunne dele litt erfaringer med meg om dette? har lest igjennom tråden, men kunne dere delt litt generelle formeninger om det? hva går mesteparten av bruken deres til det? hva liker dere? finnes det noe dere ikke liker etter at de nye fw-oppdateringene som har kommet? kunne jeg fått se litt flere eksempelbilder? vil dere si at det er store merkbare forskjeller mellom X-PRO1 og 5D II ?

     

    Mvh, Julian.

  5. Kjære fotografer.

     

    Etter å ha lest endel om forskjellige 4/3 kameraer, blant annet Olympus e-m5 er jeg nå nysgjerrig på erfaringer med X-PRO1.

    Selv eier jeg i dag ett Canon 5D Mark II, men har etter mye om og men endt opp med å vurdere å gå over til ett X-PRO1 eller ett E-M5.

    Jeg vet at EM-5 leverer og at utvalget av linser er mye større på 4/3, men det ett eller annet som gjør at jeg blir svært tiltrukket av X-PRO1.

     

    Så tilbake til mitt ønske og kjernen i denne tråden, finnes det noen her på dette forumet som har ett Fujifilm X-PRO1 i dag og som ønsker å dele litt erfaringer om det?

     

    Julian.

  6. Ja, det er jo det som er problemet. Jeg vil jo helst ikke kvitte meg med det! Men som deg har jeg ikke budsjett til å beholde begge deler.

     

    Noen som har erfaringer med Panasonic Leica Summilux 25mm 1.4 for 4/3? Den har fått utrolig mye skryt!

     

    I tillegg så finnes det jo et meget godt vidvinkel-alternativ i Panasonic Lumix 7-14mm F4, noen som har erfaringer med den?

  7. Det med oppstarten kan kanskje også ha noe med hvilket minnekort man benytter seg av? du hadde et wifi kort som er noe tregere? kan også være at jeg er på bærtur med dette.

     

    Ellers vil jeg henge meg på denne tråden, selv anskaffet jeg meg også mitt såkalte drømmekamera (om man tenker på mitt budsjett, derav 5D MK III er totalt utelukket) i Canon 5D MK II sammen med ett Canon 16-35mm F2.8 II, Canon 50mm 1.4, Canon 70-200mm F4 IS og Canon 100mm f2.8 makro som alt er samlet opp gjennom 4-5 år.

    Jeg liker det svært godt og er stort sett meget fornøyd det er ikke det - men etter at jeg i de siste dager har jeg lest meg mye opp på dette Olympus E-M5 og så vurderer jeg nå også å legge ut det jeg har og alltid egentlig alltid har drømt om - ut for salg.

     

    Største grunnen er som krister sier, vekt og tilgjengelighet.

    Det virker bare enklere å ta med seg ett E-M5, det tar for det første ikke så mye plass og veier mye mindre, i tillegg så behøver man ikke forberedelser til hva man egentlig skal ta bilde av. Her kan man ta med det man trenger uten at man må ha med seg en stor sekk med utstyr.

    Jeg føler nesten at min kreativitet har forsvunnet etter at jeg har kjøpt dyrere tungt og stort utstyr.

    Gleden og kreativiteten var mye større da jeg gikk rundt med lett tilgjengelig utstyr, som krevde mer spontanitet.

    Jeg føler (..mulig jeg bare skylder på det) at mye av dette kommer av for mye forberedelser, som kommer av utstyrets størrelse, vekt og tilgjengelighet.

     

    Jeg er selv på utkikk etter noe som gir meg samme gode bildekvalitet og muligheter som det jeg har i dag, men bare litt mindre og på størrelse med E-M5. Det behøver ikke å være ypperste kvalitet og helt likt som det jeg har i dag, men det må ikke være langt bak.

     

    Vurderer å kjøre en Krister å besøke elkjøp og utnytte deres 30 dagers returrett.

     

    Julian.

  8. Hei alle sammen!

     

    Nå skal jeg straks reise på ferie til Thailand og skal her ta med meg mitt SLR-kamera.

    Men ettersom jeg blir borte en liten periode og ikke vil dra med meg en laptop, behøver jeg en portabel duppedings til å lagre mine bilder på.

    Har lest litt gamle poster om dette her, men produktene som blir nevnt er utdatert.

    Derfor lurte jeg på om noen hadde noen nye produktanbefalinger og tips til dette?

     

    På forhånd takk! :)

     

    Julian.

  9. Huff..jeg står fortsatt i tvil. Heller mer og mer mot Canon 17-55 F2.8 nå. Er et objektiv man får mye igjen i ettertid om man bestemmer seg for å selge det brukt, ettersom det er veldig etterspurt.

    Bare synd det ikke ligger noen brukte 17-55 på foto.no nå til rundt 5000 - syns alt for mange tar overpris i det brukt.

    Pratet med en for 1 uke siden og han ville ha 7500 kr for det brukt, noe jeg anser som overpriset.

×
×
  • Opprett ny...