Gå til innhold

ponke

Medlemmer
  • Innlegg

    1 987
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ponke

  1. en annen fordel med imap: sendte mailer blir lastet opp på server. Dette er noe jeg irriterte meg mye med da jeg drev med pop-mail.. Nå ligger all mail på server, samt lastes ned til de ulike maskinene jeg benytter. I tillegg kan jeg bruke en webmail om jeg skulle føle for det, men det skjer sjeldent.

     

    magnuzzz nevner forøvrig ett viktig poeng: hvorfor kan ikke hotmail lansere pop for sine kunder?

    8003576[/snapback]

     

    *Ut av skummelt lang dvale*

     

    Google har fikset dette i sin implementering av POP i GMail. E-poster sendt fra lokal e-postklient via Googles SMTP-server blir lagt inn i "Sendt e-post"-mappen i webversjonen. Dette er en av grunnene til at jeg enda holder meg til GMail som samlekonto for mitt syfte, dog er det et annet problem, eller ikke direkte et problem, men en irritasjon med Googles opplegg for en annen funksjon som irriterer meg og mange andre:

     

    GMail støtter det å sendte e-poster med annen "fra"/"svar til"-adresse, alt flott og fint i bunn og grunn, men måten de har valgt å støtte dette på er intet annet enn ganske tåpelig, for uansett om du sender e-post fra GMail med valgt avsenderadresse satt til [email protected], så legger de fortsatt nonsjalant med [email protected] i headeren.

     

    De har således mot nok til å nesten dra dette ut til å være en ting de gjør for vår skyld... *semi-sarkasme*

    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=20616

    Merk: Gmail-adressen vil fortsatt være med i e-postmeldingens topptekst, i sender-feltet, for å unngå at e-postmeldingene dine blir merket som spam. De fleste e-postklientene viser ikke sender-feltet, men noen versjoner av Microsoft Outlook viser kanskje "Fra [email protected] på vegne av [email protected]".

    Hurra...!

  2. Det lureste er å sjekke om innholdet er det det skal være og om det er uskadet FØR man signerer som mottatt/godkjent.

    Er ikke slik det skal bli/blir gjort fra Postens side. Diskusjonen om hvorvidt postoppkrav egentlig er noe tryggere enn forhåndsbetaling har gått i uante tider. Konklusjonen bruker vel bli at postoppkrav er tryggere, så fremt du er kjent med de ansatte på postkontoret (ala venner, nesten). Plus, at det er greiere å få vite der og da (når du mottar/åpner pakken) at du er blitt svindlet, istedet for å vite det 1-2 uker etter at du har overført pengene og ingen pakke enda er kommet.

  3. Men... alltså...

     

    Variabler som kan forlenge/forkorte leveringstiden, og som du glemte å legge ved/kommentere:

    Når på fredagen du bestilte

    Hva du bestilte (forskjellig størrelse = forskjellig befrakter, iblant Posten, iblant Tollpost Globe, les på Siba.no for å se hvordan din blir/ble sendt)

    Hvor du bor

    Lagerstatus

     

    Så nå skjønner du kanskje hvorfor du ikke får svar på det litt vage spørsmålet.

  4. oj, kan ikke huske sist jeg brukte tannpisker/tanntråd O.o

    Og er slækk med pussing i ferien... kanskje på tide å ta det opp igjen...

    Det er det virkelig. Og ettersom din signatur forteller meg at du er i tenårene kommer enda et tips: før året du fyller 20 år er omme burde du virkelig dra all nytte av den siste gode rabatten du får på bruk av tannhelsetjenesten, tror den er på 75% (rabatten). Kanskje endelig noen gang generell tannhelse og vanlig helse blir sidestilt mtp støtte, men det ser ut til å "ta en stund", så bruk rabattene for alt de er verdt! Spør om dybderens, totalsjekk, og fiksing av selv småting, i sær om de/det ser ut til å utvikle seg i negativ retning. Og husk at det er tannpleieren (vanligvis) som driver med dybderens, mange tannleger sliper bare litt synlig tannstein med borren (som vanligvis ikke brukes til tannsteinsfjerning engang), og kaller det "grundig fjerning av tannstein". Dette fordi tannlegen i all rettferdighet er alt for dyr i drift til at det er lønnsomt for ham/hun til å drive med "simpel" tannsteinsfjerning, så spør heller etter en egen time hos tannpleier for slikt. En ordentlig rens tar gjerne opp mot, og over en time med en dreven tannpleier og med tannkjøttslommesjekk (sjekker dybden på lommene i tannkjøttet, normale tannkjøttslommer skal være mellom 1-3 mm, men mange har ofte opp mot 6-7 mm rundt jekslene pga liten bruk av tanntråd og tannpirker mellom de tennene). Forøvrig er det overraskende mye kraft og brutalitet i god tannpirking, om du ikke tenker på ordene "kraft" og "styrke" når du tenker på din egen "pirketeknikk" burde du også be om instruksjoner/demonstrasjon. "Prepare to be shocked." I sær om du ikke har kommet MELLOM alle tennene med tannpirker på en stund/før/noen gang. ;)

  5. Tannstein fjernes med hardmetallinstrumenter/metallinstrumenter ved hjelp av skraping langs tennene, også ofte i tannkjøttslommene om det er nevneverdig å fjerne i dem (som det gjerne er etter en stund). Er jo ikke akkurat så lett å pusse UNDER tannkjøttkanten med børste, så en del blir samlet der, og det kan kun fjernes med små pirkeinstrumenter akkurat fordi det er "stein". Ellers brukes også ultralydutstyr (vibrasjoner formidlet vha metallspiss) for å fjerne tannstein.

     

    Fjerning av tannstein er noe som skal/burde gjøres av utdannede tannpleiere eller lignende. Og ærlig talt er det ikke så veldig dyrt mtp de store tidsrommene de fleste kan ha mellom hver behandling (vanlig med 1 år, men det varierer mtp hvor ille stand tannkjøttet ditt er i, og hvor god du er til å vedlikeholde med tanntråd og tannpirker).

     

    Litt rødt tannkjøtt, blødninger ved pirking/børsting og/eller ved bruk av tanntråd er tegn på at du ikke tar godt nok vare på dine tenner/ditt tannkjøtt. I det hele tatt anbefaler jeg at folk prøver å ta seg råd til minst en tur til tannpleier i året, med eventuell oppfølgelse (behandling av hull/råte) hos tannlege. En tannpleier sier gjerne ifra om han/hun ser noe tannlegen kanskje skulle ordnet litt på, mens en tannlege sjelden gjør ting som tannpleiere gjør -> undervisningsarbeid, dybdefjerning av tannstein. Derfor er det smartere å gå til tannpleier først, sparer en både seg selv og tannlegen for tid (i alle fall om tannpleier og tannlege bruker delegere noe undersøkende arbeid og slipearbeid til hverandre).

     

    Hm, det ble kanskje for mye. Tror det meste her skal stemme sånn noenlunde, har ingen egen utdannelse innom dette, men har plukket opp en del ettersom mange innom familien driver med tannteknikk/tenner.

  6. Eller denne
    Grafikk-kontroller  Intel GMA 900
    Integrert grafikk er ikke brukbart. :nei: Integrert grafikk gjør at maskinen vil gå tregt med mer enn fire programmer oppe samtidig. Ubrukelig til programméring.

    Hvor har du dette fra egentlig?

     

    Du har hevdet dette før, og ikke heller da kom du med noe svar på hvorfor dette skulle være tilfelle.

     

    http://forum.hardware.no/index.php?showtop...dpost&p=4266348

    Grafisk prosessor / leverandør  Intel 855GME
    :no: Integrert grafikk er ikke brukbart. Da vil maskinen gå tregt om du kjører mer enn fire programmer samtidig. (selv kontorprogrammer)

     

    Et av svarene:

    Integrert grafikk er ikke brukbart. Da vil maskinen gå tregt om du kjører mer enn fire programmer samtidig. (selv kontorprogrammer)

    Multitasking påvirkes i relativt liten grad grafikkytelsen. Om jeg sitter på min bærbare med integrert grafikk (intel 915 GMS) eller min stasjonære med gforce 6800GT, merker jeg kun marginale forskjeller i multitaskingytelse på kontoraplikasjoner.

     

    Er det derimot snakk om programmer som krever 3D ytelse er saken en annen :yes:

     

    Jeg jobber ofte med flere åpne excel ark sammen med word, frontpage og photoshop. Det er ikke noe problem. Photoshop tynger systemet noe på grunn av litt svakere prosessor, men merker lite til problemer med grafikken.

     

    Følg gjerne opp dette denne gang, gjerne pr PM (om du heller ønsker det). Om slik feilinformasjon (fra hvilket som helst hold, for den saks skyld) fortsetter må kanskje åtgjerder nevnt under "Bastante og feilaktige påstander, Typisk "AMD vs Intel"" under CPU / Prosessorer bli vurdert.

    Link til "Bastante og feilaktige påstander" - http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=183895

     

    Forøvrig etterspør jeg en nærmere bruksanalyse fra trådstarter, "masse annet" betyr ikke noe mye annet enn... riktig -> "masse annet"?!? Tittelen på tråden kan også fylles i med noen av kriteriene nevnt under en av annonseringene i dette forumområdet.

     

    Mvh ponke

  7. Og da tok jeg og slettet masse innlegg som ikke hørte hjemme i denne sammenheng. Har forståelse for at folk kanskje sporer litt av, men å henge seg på bare fordi de andre gjør det er ikke riktig fremferd på forumet. Min forståelsesfulle side lar dette gå upåaktet hen (ingen advarsler denne gang, mao), men førstemann til å gjenoppta trenden i tråden her vil føle min "vrede" ;)

     

    Tilbake til trådstarters spørsmål.

    Windows-installasjonen i seg selv er like sårbar som en umalt vegg, men ettersom den kjører "lukket" inne i en virituell sandkasse, tror jeg Mac OSX er rimelig trygt for farene du eventuelt utsetter Windows-installasjonen din for. Men saumfart gjerne supportsidene til Virtual PC for mer informasjon. Kan tenkes det er tatt opp en del før.

  8. Spillene er det eneste som holder meg igjen i windows..

     

    Hvordan er det med spill og linux/ unix?

    at det finnes mindre produkter som printere,dvd brennere ( eksterne ) scannere div usb enheter

     

    holder ikke det deg litt vekke også ?

     

    mindre frihet til å velge...

    Meg bekjent fungerer det meste av ekstratilbehør som er noenlunde populært eller som i det hele tatt verdt å ha også på Mac OSX. Også eksterne dvd-brennere, scannere og skrivere. En har nok greit med valgmuligheter når det kommer til sånt. Litt uheldig å "skremme" folk unødvendig...

×
×
  • Opprett ny...