Gå til innhold

raym123

Medlemmer
  • Innlegg

    370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av raym123

  1. Mercruiser skrev (1 time siden):

    Utelamper som er merket som dobbeltisolert, har ikke krav til jording. Men på din nye lampe skal du koble kobberledningen til inngangen der den grønne ledningen er tilkoblet. Hvis dette er på midten, er svaret ja. 

    Takk for svar skal dobbeltsjekke at den grønne går fra midten på sukkerbiten og til metallet på lampen, så kobler jeg kobber ledningen inn der :) 

    Da er nok mest sannsynlig alle andre lamper her ute også koblet utenom den kobber/jording ledningen, det her er vel snakk om bruker sikkerhet sånn med å ta i lampen når den står på?

  2. Hei. Lurer på noe ang kobling av en utelampe, tok av den gamle lampen, ledningen fra vegg kontakten har tre ledninger der det er brun, blå og kobber ledning.
     

    Den kobber jord ledningen fra veggen var bare krøllet inni lampen uten å være koblet til noe, den nye lampen har sukkerbit der man kobler til dem to med farge også er det en grønn ledning som sitter koblet til godset, skal jeg ta kobber ledningen og koble i midten av sukkerbiten? 

    Takker for hjelp til dette :)

     

  3. Evil-Duck skrev (20 timer siden):

    Ut fra hva jeg har lest meg opp på er dette med høy hotspot/junction temp som oppstår før eller senere ett problem med nærmest alle 7xxx serie kort og ikke noen som er verre eller bedre enn andre, en kan være uheldig eller heldig. Jeg har ett 4090 i kontor PCen (Asus ROG Strix) som ikke har hatt disse problemene enda vertfall. Men det nevnt så er nok bruken min hvor det kortene enten står å folder døgnet rundt eller kjører spill nok noe som fremprovoserer det verste i disse kortene. 

    edit: Glemte vist å svare på halve spørsmålet ditt. Du skrur av kjøleren å prøver å ta den forsiktig av for å ikke skade thermal pads, men her kan en være uheldig så er greit å ha noen pads liggende du kan bytte til om noen skulle revne. For min del gikk det veldig fint å trengte ikke bytte noen pads. Og ja, det er bare å få rengjort GPU die så godt du kan og kjøleren, så legger du bare på Heilos paden på gpu die og monterer sammen igjen. 

    Skjønner, så det er ikke sånn at det er stor sjanse for at kortet trenger ny paste det første året? Tenker det er mere greit og åpne det etter 2-3 år men sånn rett etter kjøp er jeg ikke så lysten på :p

    Hva er best mellom sapphire pulse 7900xt eller xfx merc 7900 xt? 
    Min tidligere erfaring med et 6950xt MERC er at viftene bråker en del og hotspot var rundt 95c etter et halvt års bruk, noe som jeg fikk høre at var normalt

  4. Evil-Duck skrev (På 15.4.2024 den 1:40 PM):

    La på en thermal pad da det viser seg å være det mest praktiske på disse GPUene. Thermalright Heilos Thermal Pad for AMD CPU - Termisk plate | På lager (proshop.no) 

    Om du tenker å gjøre samme på din GPU anbefaler jeg å kjøpe 2 så du har en feile med, jeg rotet det så salig til med min første når den ikke ville slippe papiret den kom på og begynt å rivne å få rynker 😅 Hadde heldigvis en i reserve som det gikk bedre med.

    Hei. Vurderer å kjøpe 7900xt fra xfx merc eller sapphire pulse, ble litt i tvil etter å lese her, gjelder det pump out alle kortene og isåfall hvor lang tid tar det fra det nye kortet begynner å øke i temperatur?
     

    Er det bare til å skru av platen, vaske vekk gammel pasta og sette på den paden du linker, så skru til i kryss sånn passe hardt og problemet er løst? Hva med dem andre paddene som ligger inni der er det bare å bruke dem på nytt?

    Vet du om dette gjelder 7800/7900gre og nvidia 4000 serien også?

     

  5. Det ble vel en litt for lav score synes jeg, men hver sin smak, for meg er det kanskje 6.5/10 kanskje mere hvis sesong oppdateringene bringer mere.

    Liker dette mye bedre enn feks avatar eller ac mirage, føles som noe nytt men det skulle vært bedre når man styrer figuren, og en lengre bedre historie. Med dette og mere online innhold kunne det virkelig vært noe for seg selv.

    Det som trekker opp er at det blir noe nytt å spille og combaten er ganske så smooth og bra! Et stort kart og utforske. Dette spillet er et båtspill akkurat som world of tanks er et tanks spill. 

    Hadde en topp spillprodusent laget dette kunne man sett for seg rdr2 bare i pirat tiden, liker konseptet og kunne tenkt meg noen rene historie spill fra denne tiden. 

    Hvorfor koster det 939kr i ps store? 
    Må være det dyreste standard edition på psstore.
    Epic game store på pc koster det 599kr, pc tilbud om 3 mnd tid blir det sikkert 299.

    Pc gamere kan kjøpe det på 50% tilbud om kort tid for 299, helt klart verdt det, men ps store prisen blir uaktuelt for dette spillet som i tillegg er det dyreste standard edition å finne.

  6. Hei.

    Har nettopp anskaffet denne https://www.komplett.no/product/1253610/hjem-fritid/klima-varme/luftfuktere/duux-beam-2-smart-luftfukter-sort?channable=007d9f69640031323533363130de&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9ourBhAVEiwA3L5RFrJul2rGarnIB_PdsrMiUVCzW6A_WrpUhoPi0K6vGMDSl15SqI2F2xoCjykQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

     

    Den fukter bra, hadde den på i et døgn helt til jeg oppdaget at når solen kom inn i rommet så ser man at hele stuen har en grå tåke, dette synes ikke på kveldstid, etter et søk på nettet så kan man lese om at slike supersonic fuktere kan spre mineraler fra vannet i luften? Det ville jo vært litt dumt over tid å fått calsium magnesium etc på og inne i alle ting som står i en stue.

    Noen her med erfaringer eller har prøvd lignende luftfukter? Nå som det er vinter blir det bare 18-20% inne uten, med denne fra duux ble det 45 etter et døgn men ble usikker på om det er noe lurt å bruke den etter hva som sol lyset viste frem :)

  7. Hei.

    Har et spørsmål ang hjemme wifi og sikkerhet, på min LG smart tv som jeg bruker som monitor så dukket det opp følgende: forespørsel fra (antageligvis navnet på en nabo) om lyddeling til din tv, vil du godta tilkoblingen? Tok blokker.

    Hvordan kan slike spørsmål forekomme når jeg har sterkt passord på wifi nettverket hjemme?

    Prøvde å koble med av wifi hos en bekjent og det var ingen måte for meg og lyd dele med den tven, vi har samme tven også. Så hvordan kan denne naboen ha fått til dette?

    Har ruteren min på en ASUS app, står jeg bruker wpa2 personal og sterkt passord.. 

     

    Takker for svar angående dette :-)

  8. Hei!

    Ble litt usikker nå ang Elden Ring.

    Bestilte launch edition på nettet, litt etterpå fikk jeg en kode på mail, googlet litt og på pc feks er det uten cd bare med en kode lapp i coveret. Finner ikke ut så mye ang PS5.
     

    Oppdatering: 

    Fant ut etterpå at det er med fysisk cd, og at det kun er pc som får kode istedenfor cd i coveret. Mulig den koden jeg fikk bare er noe in game bonus eller noe.

    https://store.bandainamcoent.eu/eu/product/679592/elden-ring-launch-edition-ps5

  9. Remek Kaluzynski skrev (2 timer siden):

    Har både xbox x og ps5, hvilken versjon bør jeg velge? warzone ser mye bedre ut på xbox x enn ps5 (bedre oppløsning, mere crispy) er det også tilfelle når det gjelder cyberpunk?

    Det er fordi warzone ikke kjører next gen, du har one x utgaven på series x og på ps5 har man pspro utgaven. Rart dem ikke oppdaterer det snart. Siste Cod spillene ser jo merkbart bedre ut

  10. rulleguru skrev (3 timer siden):

    Tilsvarende kunne man laget for Cyberpunk, de fleste er vel enige nå om at det ikke var fortjent.

    Ikke helt enig der, cyberpunk har 57 på metracritic. Horizon forbidden west fikk 89.
     

    Ser gamer ga cyberpunk 8/10, ganske overraskende med tanke på spillet hadde så mye feil at Sony valgte å fjerne det i flere måneder fra den digitale butikken.

    Man får heller tenke flertallet vinner, tror ikke en eneste spillside har gitt det 6/10 og det er ikke rart folk reagerer, man har lov til å gi hva slags score man vil så klart, og man kan også velge å være veldig uenig. Haters fortjener ikke gamer,  ingen skal verken hates eller henges ut pga et spill 😊

    • Liker 2
  11. Gjennomsnittet rundt er 9/10 Høyeste 10/10

    En slik anmeldelse gidder jeg ikke en gang lese, holdt med å se 6/10 det sier litt.

    Hva tjener dere på å sverte spill på denne måten? Helt klart nor av det beste hittil i denne generasjonen.

    Hvordan kan Halo infinite få 8/10 til sammenligning? Brukte 10 timer på storyen og grafikken i verdenen var som en tidlig utgave på ps4 dager, veldig MYE repeats som er ganske uaktuelt på et 10 timers spill, flat, kjedelig åpen verden med lite aktiviteter til sammenligning.

    Virker som om anmelderen ikke er helt begeistret for Sony?

     

    • Liker 8
  12. Takknemlig for å prøve dette på xbox gamepass, spillet er litt bedre preformance mode men allikevel har det fps drop innimellom, spesielt på badlands siden av kartet, eller når det sprenger biler osv..
     

    Kunne tenkt meg å kjøpt trilogien hvis spillet leverte stabil fps og var uten masse bugs. Ventet lenge for og så bli skuffet. Grafikken er ok nok, verre med hvordan det kjører og combaten for 20 år siden er ikke akkurat så mye å stå etter..

  13. Deathloop får 9/10 og dette bare 5/10? Det henger ikke på greip, bryr meg ikke om omtalene lengre etter å se deathloop fikk nesten bare 10/10 rundt om.
    Lett et kjøp her også, er ikke akkurat så mye annet som kommer dette året som blir større enn dette. Kommer garantert til å levere bedre enn deathloop for min del, så den 5/10 omtalen er jo et hån mot produsenten hehe

    • Liker 4
  14. Hei!

    Tenkte man kunne ha en deathloop tips og triks tråd.
     

    Sitter på en måte igjen som et spørsmålstegn etter å ha spilt det en stund.  

    Som jeg har forstått skal man ta alle targetene fra morgen til kveld, men det er ikke mulig å rekke dette på første loop? 
     

    Hvis jeg feks spiller igjennom en ny loop, finner spor og slikt, vil ikke alt være nullstilt til neste loop? Hvis jeg finner dem fleste clues rundt så lurer jeg på om feks det kan bli bilde av to og to target på neste loop der man velger map? 

    Noen her som har noe tips og komme med? Etter å ha utforsket en del, spilt igjennom en loop er jeg klar for å spille det ferdig, startet på første brett igjen på Morning, tok Harriet og kom til neste brett på Noon… Føler jeg allerede har gått glipp av noe siden tiden skiftet etter å ha tatt første offer. Ser ut som man må ta 2stk pr brett helt fra morgenen av?

     

     

  15. Compostable skrev (3 minutter siden):

    IKKE på lager, men elkjøp skriver i alle fall forventet leveringsdato, det er jo bedre enn det har vært:

    https://www.elkjop.no/product/gaming/spillkonsoll/playstation-4-ps4-konsoll/345102/playstation-5-digital-edition-2021

     

    Den forventet datoen til Elkjøp har jeg lite troen på etter dem forventet både ps5 og series x tidligere i sommer, Xbox-en ble bare fjernet igjen og ps5 fikk en ny trekning etter forventet datoen.

  16. Dan- skrev (36 minutter siden):

    Den nye PS5 versjonen utifra det jeg leser har fått mindre heatsink ja, noe som gjør den "dårligere" enn launch PS5. Det gjelder både disk og digital versjon.

     

    Som du ser her så er dette vanlige temperaturer når maskinen ikke brukes til spill, men i menyene osv.

     

    spacer.png

     

    Men, under spill så går visst nok den nye PS5 versjonen mye mer opp i temperaturer, noen raporterer oppimot 10 grader mere samt ekstrem viftestøy grunnet disse høye temperaturene.

    Den nye PS5 versjonen bruker også mere strøm, og har ny vifte med et annet design.

    Folk er nervøse angående levetiden til den nye PS5 versjonen. Folk diskuterer også at de høye temperaturene kan ha en virkning på fps drops og generell performance.

     

    Det lover dårlig, irriterende, hele designet på ps5 er dårlig med tanke på kjølig motsetning til konkurrenten.

    Sony gått på samme smellen år etter år, og nå enda verre tydeligvis, en ny maskin er en ting, gjennomsnittet  tar den ikke opp og renser den for støv hvert år, så kan det bli interessant å se temperaturer etter et par år med støv inni der. 

  17. Vi som har ny maskin nå med den nye skruen til standen har fått halvert heat sinken også? Trodde først det bare var på den digitale?

    Nå er det kun penger som gjelder og ikke noe kvalitetsstempel. Bare det at dem sender ut maskiner med en nidec vifter 9 mnd etter launch,  dem vet det lager støynivå og vibrasjoner vs Sony viften.

    Nå skal dem kutte kostnadene på heatsink materialer, og kjøre opp vifte hastigheten? 
    Trodde det var vanlig og forbedre produktene med nye versioner. Med Sony er det stikk motsatt tydeligvis.
     

  18. Bennykill skrev (6 timer siden):

     

    PS5 fra Netonnet.no ble levert i dag med Postnord.

     

    Takk til Underkiller for varsel.

     

    Konsollen kom pakket i en  pappeske med pakkebånd og bra var det for Postnord  ser ut til å ha behandlet den hardhendt.

    Kutt og bulker på ytter emballasjen og PS5 forpakningen hadde rifter og bulker i hjørnene også.

     

    Konsollen er av den nye utgaven (CFI-11xxA  model)

    Viften i maskinen ser ut til å være Nidec  og er ganske godt hørbar.

    Den overdøves dog av Bluray drevet når jeg har konsollen liggende på siden.

    Bråker  mindre når konsollen står oppreist men langt fra stille  så lukkede hodetelefoner anbefales.

    Postnord er ofte hardhendte ja, ofte Er pakker fra dem "busta" i alle kanter samme om det er stor eller liten pakke.

    Dem nye har ny skrue til stand  men samme dårlige viften fra nidec, litt forbedret er den fra tidligere dager men fremdeles ser jeg på dette som et defekt produkt.

    Prøv å legg antiskli matte i 3-4 lag under standen,  lyden den gir på skrivebordet og lyden i det man går inn på spill blir noe bedre. Vifta lager en del vibrasjon og det hører du forskjell på hvis du løfter den forsiktig opp mens den durer. 

    Bruker selv åpene hodetelefoner, det går greit og hører ikke maskinen så lenge det spilles lyd. Men er det stille høres det lett, Lukkede klokker er best når man har med ps5 å gjøre, gjerne med støydemping 😅

    Dem jeg vet om som har kjøpt både nå og tidligere med disk har også fått nidec, tror flertallet faktisk har det. Noen er mere lyd sensitiv enn andre også selvsagt. Ang disk og digital skulle tro det var random?

  19. Noen som er spente på flight simulator i morgen som lanseres på gamepass? 🙂

    Er selv veldig spent, men samtidig litt skeptisk til hvor lenge det er gøy, har hørt at det ikke er noe som helst missions å gjøre, heller ikke noe og unlocke. 
    Kun training missions, det andre jeg har sett er nok mods til pc. Uansett blir det gøy og utforske forskjellige steder, og fly over eget nabolag 🙂

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...