Gå til innhold

ryback

Medlemmer
  • Innlegg

    703
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ryback

  1. Quote

    Telefonen er basert på det samme designet som 2020-versjonen av iPhone SE, som igjen var basert på iPhone 8-designet. Det kan være et tegn på at Apple prøver å kvitte seg med gammelt inventar.

    Innmaten er ny, skjermen og glasset er nytt. Hvilket inventar er det snakk om, hjemknappen og stålrammen? Tror journalisten at Apple lager en ny telefon fordi de har mange knapper og stålrammer liggende på et lager?

    • Liker 1
  2. 11 hours ago, Bjarne Nilsson said:

    Er det bare meg, eller virker BGP en smule skjørt. Eller er dette bare mangel på rutiner?

    BGP er så skjørt som man konfigurerer det. Internett henger sammen av strikk og binders. At det fungerer så bra som det faktisk gjør er nesten et mirakel.

    4 hours ago, 1GQC55OJ said:

    Hvordan klarer dere å skrive "Ruting-feil", men helt korrekt skrive "rutingprotokollen", "internettleverandør", "samtrafikkpunktet", "betalingssystemene", "infrastrukturdirektør" og "tjenesteleverandører" i én og samme artikkel?

    Skrivefeil av "gigantiske proposisjoner".

  3. Med tanke på at gasspedalen ikke er en fast vaier som styrer ett spjell, burde det jo vært enkelt mulig for Porsche å ha en opsjon i menyen hvor sjåfør kunne valgt å aktivert/deaktivert "uni-pedal" modus. Det er jo kun IO og software...

     

    Vil tro det er andre "dypere" grunner til at Porsche har valgt å ikke implementert denne funksjonen...

     

    Tja. Det har kanskje med sikkerhet å gjøre? Hvis man er vant til at bilen bremser kraftig opp når man slipper gasspedalen så kan man fort få seg en overraskelse når regen er slått av. Jeg har selv opplevd det med 95+% batteri på Tesla. Da får man bare 50-ish% av vanlig regen.

    • Liker 1
  4.  

    Økende effekt på lading går vel ut over både levetid på batteriet,og ikke minst, ladehastighet over tid.

     

    https://electrek.co/2017/05/07/tesla-limits-supercharging-speed-number-charges/

     

    Så det er 2 sider ved økt ladehastighet...

    Men denne artikkelen omhandler en annen hardware. Det er ingen som vet hvordan logikken for de nye batteriene med ny ladehastighet fungerer.

     

    For oss "normale" som lader lite på hurtiglader betyr det bare økt hastighet de gangene en trenger det. For de som lader mye på hurtigladerene kan det bety noe helt annet.

    Teslabjørn sin model X fikk vel nedsatt ladehastighet pga mye superlading. Tror den nå er på max 80-90kW. Men han er en ekstrembruker.

  5. Jeg kjøper ikke logikken i det "tve-eggedet" sverdet. Argumentet er at hvis ikke myndighetene kan overvåke oss så kan de tvinge igjennom overvåkning på endepunktene - som kan overvåke oss.

     

    Det blir som å si at lås på døren er et tvegget sverd fordi da må myndighetene installere en universalnøkkel på de interessante byggene.

     

    – Klarer myndighetene å argumentere for at de har et sterkt behov for avlytting, vil de også kunne hente ut høykvalitetsdata i endepunktene. Derfor er økt innføring av HTTPS et tveegget sverd, sammenfatter han.

     

    Jeg leser det slik: Hvis man kommer i myndighetenes søkelys vil de kunne gå til domstolen og be om å få hacke PCen din siden de ikke har mulighet til å avlytte webtrafikken din. Enkeltpersonen vil da bli utsatt for mye mer omfattende overvåkning enn om kun webtrafikk ble avlyttet.

     

    Jeg tror også at mer kryptering på web vil føre til at myndighetene ønsker å lagre mer meta-data om alle siden krypteringen gjør overvåkingen vanskeligere. Man kan da argumentere med at man trenger mer meta-data for å se mønstre.

    • Liker 1
  6. Med andre ord, alle som har unger og bæreposer kan bare pelle seg ut på landet der de må kjøre milevis for å komme til et sted som selger sportsutstyr (bare som eksempel)? Og for all del, alle håndtverkere må selvsagt også pelle seg ut av byen.. Det blir jammen bra å være byboer når snekkeren tar med seg et lass med planker på bussen der familier sitter med fangene fulle av bæreposer og unger.. La meg gjette: Du er singel, barnløs og har en jobb som ikke krever mer daglig frakt enn det du får med deg i matboksen? - Det er veldig lett å kritisere andre når man ikke klarer å leve seg inn i deres situasjon. Folk kjører ikke bil for morroskyld, men fordi de trenger det av ulike reelle grunner.

     

     

    Det er mange som kjører, om ikke for morroskyld, men fordi det er mest behagelig for en selv. Hvis man allerede har brukt penger på bil og har gratis parkering på jobb er det veldig behagelig å ta bilen fremfor kollektiv/sykkel. Jeg var selv en av disse "synderne" frem til jeg fikk ny jobb.

     

    For mange familier er det en kabal som skal gå opp. Levering/henting i barnehage og innkjøp av middag. Så langt har bilen vært overlegen buss for disse familiene. Utfordringen er å gjøre kollektivtransport til det foretrukne valget uten å bruke enda mer pisk.

     

    Jeg tror at å kombinere kjøpesenter, innfartsparkering og kollektivknutepunkt vil kunne gjøre at flere velger buss fremfor bil.

     

    La oss si at man som pendler kan betale en mindre sum i måneden for å parkere på kjøpesenteret, hvor bussen til jobben går fra. Kjøpesenteret vil sikkert være interessert i å få flere kunder "tvunget" til å ta ettermiddagshandelen hos dem.

     

    Parkeringen kan være en abonnementsordning hvor man betaler en mindre sum per måned for å parkere mellom 05-18 mandag-fredag. Hvis man må stå lenger en dag kan man betale for noen timer ekstra via app eller webside. Da vil de fleste rekke å komme seg fra jobb, til kjøpesenteret og unnagjøre handelen før parkeringen må forlenges.

     

    Samme ordning kan man ha med kjøpesenter ved T-bane og togstasjoner, men kapasiteten for banegående trafikk i Oslo er sprengt siden tunnelene gjennom byen ikke har plass til flere tog/t-baner så det vil gi liten gevinst frem til nye tunneler er på plass.

     

    Løsningen kan man ta enda et skritt lenger ved at barnehagen har en shuttlebuss som tar ungene fra kjøpesenteret til og fra barnehagen.

     

    I Oslo har man en barnehage hvor foreldrene leverer barna på Majorstua T-banestasjon. Personalet tar dem i mot på stasjonen og de tar T-banen opp til barnehagen som ligger "landlig" til på Holmenkollen. En ordning som fungerer veldig bra i følge en bekjent som har ungen sin der.

    • Liker 3
  7. "Tallet på kyberangrep øker svært raskt, samtidig blir angrepene stadig mer sofistikerte, fortalte Niels Nagelhus Schia som forsker på cybersikkerhet på Norsk utenrikspolitisk institutt"

     

    Vet at det er poppis å fornorske ord det er meningsløst å fornorske, men dere får da være konsekvente hvis dere skal drive med slik tull :)

     

    Ettersom dette er et sitat så er det faktisk lov å bruke to forskjellige stavemåter. Det kan godt hende at Schia sa kyber.

×
×
  • Opprett ny...