Gå til innhold

Snow_Cat

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snow_Cat

  1. Hva sier vedtektene? Jeg erfarer at sameievedtekter som regel er strengere enn loven, noe som for så vidt er naturlig. Hvis det er vedtatt at alle byggetiltak krever 2/3 flertall, så er det jo sånn. Ellers deler jeg ditt syn i at dette ikke trenger å behandles av sameie.

    Steg 2 vil være å sjekke reguleringsplanen for området ditt.

     

  2. Sjefen din kan ikke bruke spiserommet/pauserommet som møterom.

    Plantegningen av kontorlokalene deres er godkjent av arbeidstilsynet. Her skal man påse at det er et pauserom som er tilgjengelig hele tiden. Hvis man må bruke pauserommet til møterom, så kan det jo være en indikasjon på at løsningen ikke er tilfredsstillende. 

    https://www.arbeidstilsynet.no/tema/byggesak/veiledning-til-dokumentasjonskrav-ved-soknad-om-arbeidstilsynets-samtykke/krav-til-spiserom2/

    En annen ting mange misforstår er bruken av stillerom. De blir som regel bruk av folk for å ta en telefon, når de egentlig er laget for å ha et sted som er stille man kan jobbe i. Derav navnet.

  3. Hei

     

    Jeg har først nå funnet ut at jeg vil studere juss (rettsvitenskap) og da gjerne i Oslo. Jeg er 31 år gammel og har fra før 280 studiepoeng fra et annet universitet, i tillegg til at jeg er i arbeid der jeg faktisk jobber med juridiske spørsmål på daglig basis. 

     

    Jeg har prøvd å regne meg frem til karakterpoengene mine, og jeg ender nok 7-9 poeng unna snittet for å komme inn. Jeg har også være i militæret, slik at jeg får ett poeng der også.

     

    Så det jeg lurer på, er om jeg må ta opp fag fra videregående for å komme inn på studiet? For meg virker det unødvendig, 14 år etter at jeg startet der. Kan ikke se helt poenget med å forbedre gym og kjemi karakteren. Jeg har i tillegg tatt 5 juridiske fag fra universitetet, men er det gym som skal stå i veien?

     

    Er det noen som vet om det er en annen vei inn? 

     

    :)

  4. En ekstra boenhet på din eiendom kan ha en del å si både for naboene dine og kommunen du bor i. Det er ikke sikkert kapasiteten på vann og avløp er tilstrekkelig for en ekstra boenhet. Dette kan gå på bekostning av naboene dine. Kanskje kommunen har eiendomsskatt, som du slipper unna? Hva skjer om det brenner i dette huset? Det er også krav til uteoppholdsarealer for hver boenhet.

     

    Du skriver at det er urimelig at noen andre skal kunne bestemme hva du skal få ha parkert på egen tomt. Det er det ikke. Det motsatte er anarki. Tenk om naboene dine starter med båtopplag og bilopphuggeri? Eller kanskje et avfallsmottak? 

     

    Det finnes en bok som heter "mitt hus er din utsikt". Det er det mange ikke tenker over. I tillegg til at det er ingen som eier en bolig for evig tid. Eiendommen din kommer til å overtas av andre i fremtiden. 

    • Liker 4
  5. Nei, du kan ikke omgå reglene ved å flytte på den hver andre måned eller annet hvert år.

     

    Departementet har kommet med tolkningsuttalelse når det gjelder dette som sier:

     

    Et annet relevant moment vil være regelmessigheten av tiltaket. Dersom tiltaket plasseres på eiendommen regelmessig hvert år, eller det regelmessig sendes ny søknad etter pbl. § 20-2 bokstav c, kan det ikke utelukkes at en vurdering må ha som konklusjon at tiltaket i realiteten må anses som “varig” og således ikke omfattes av bestemmelsen, se bl.a. rundskriv H-09/05. Plan- og bygningslovens § 85, Båt på land og hus på vann punkt 4.1.

     

    https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/-20-1-bokstav-j-og--20-2-bokstav-c---Tilbakemelding-pa-henvendelse-om-midlertidig-bygning-konstruksjon-eller-anlegg/id2008989/ 

    • Liker 3
  6. Du må spør kommunen. De fleste kommunene i Norge vil karakterisere det som et hus. Og da slår alle krav inn. Minihuset er ikke midlertidig å regne om det står lenger enn 2 måneder. Hjulene er ikke der for at minuhuset skal kjøres frem og tilbake et sted, men fungerer mer som "pilarer eller bæring" for minihuset.

     

    For å ta et annet eksempel. Du kan la campingvognen din stå i hagen, men du kan ikke bo i den der den står. Mye av dette har med sikkerhet å gjøre. Brannvesenet skal vite hvor alle boenheter er i tilfelle brann. Det er også viktig å sikre at ikke spekulanter driver å leier ut "hus" på 10 kvadrat uten isolasjon og nødvendige funksjoner. 

     

    Minihus ser ut til å komme mer og mer av, men regelverket vårt sier at alle rom for beboelse skal tilfredstille kravene i byggteknisk forskrift og plan- og bygningsloven.

     

    Husk også og sjekk reguleringsplanen.

    • Liker 2
  7. Arbeidskontrakter, avtaler og timelister omhandler vel personlige forhold som er unntatt offentlighet.

     

    Jeg kan for eksempel begjære om innsyn hos deres idrettsklubb, men jeg kan ikke kreve det. Jeg må ha en god grunn til det. Det er ikke sikkert du som styremedlem har rettigheter til å se sånne ting. Enten må dere endre rettighetene til styret, ellers så må du rett og slett begjære om innsyn. 

     

    Det kan også tenkes at de involverte må spørres først eller underettes. Dette er jeg litt mer usikker på. 

  8. Usikker på om dette er riktig plass, men jeg prøver likevel.

     

    Finnes det et forum der man kan spørre etter deler? Det være seg bildeler, deler til kjøkkenmaskinen din, koffert hjul eller deler til et håndtak. Altså, alt mulig rart.

     

    Jeg er klar over at Ebay har alle delene, men det er ikke alltid det er like lett å søke der når man ikke vet navnet eller modellen på tingen man sitter med.

     

    F. eks. Jeg har vifte som mangler 1 knapp. Hvor får jeg tak i den knappen?

     

    Jeg ser for meg at det finnes et forum for spesielt interesserte, der man typisk kan forklare hva man trenger, kanskje ta et bilde av tingen og spør.

     

    :)

  9. Perry hadde ikke det fulle ansvaret for klubben, men blir likevel sparket. Norsk fotball er hodeløst organisert!

     

    En klubb MÅ ha en manager, og ikke Sportsdirektør/leder.

    Jeg vil referere til denne videoen med Wenger og Ferguson:

     

    Fra 1.25 sier han noe som passer bra til dette.

  10.  

     

    Og sammenligne en terroristorganisasjon med Milorg og gutta på skauen. Er egentlig totalt uakseptabelt. Hamas har ansvaret for at hundrevis av små barn og sivile daglig blir drept, da de bevist ofrer sine egne. Du burde egentlig skamme deg.

    En rekke sivile nordmenn ble også drept som følge handlingene til gutta på skauen. Jeg synes faktisk dette var en veldig god sammenligning som setter ting i perspektiv. Det er derimot du som burde skamme deg for å avfeie et argument på den måten.

     

    Hamas er terrorister. Det var ikke gutta på skauen eller Milorg. Skam deg.

     

     

    Jo, de var terrorister. "Skam deg".

     

    Israel elsker jo å bruke ordet terrorist mot alle som angriper dem. Attpåtil, klarer du å si at: "Hamas ofrer hundrevis av barn og sivile mennesker". Har du peiling på hvor tettbefolket Gaza egentlig er. Uansett hvor Israelerne skyter, er de dømt til å treffe mennesker og barn.

     

    Hadde Milorg og gutta på skauen eksistert idag, hadde de blitt stemplet som terrorister.

    • Liker 3
  11. Hamas er vel folkevalgte i Palestina. På hvilken måte skiller Hamas seg fra regjeringen i Israel, eller i USA for den saks skyld?

     

    Om man skal strekke den langt, kan man si at de er en motstandsbevegelse som tar i bruk det de har for å kjempe for landet sitt.

     

    På lik linke som Milorg og Gutta på skauen.

    • Liker 3
  12. Jeg "holder" med Palestina, siden Israel okkuperer deres land.

     

    Men jeg legger mesteparten av skylden for dette rotet på FN og Storbritannia som bestemte at jødene i Europa skulle få sitt eget land (ergo kastet ut av Europa), og bestemte seg for datidens Palestina ( i og med at det var et "Britisk Mandat" var jo saken biff). Husker å ha lest at de var farlig nære å plassere jødene i Uganda, men valget falt til slutt på midtøsten.

     

    Jaja, idioter finnes det overalt.

    • Liker 2
  13. Øya Hvar i seg selv er ikke så ille, men Hvar By er et turistifisert høl ettter min mening. Vis er en øy som ligger et stykke lenger unna Split, men er mer autentisk, billigere og mindre stressende da tilsynelatende majoriteten av turister reiser som befinner seg i Split reiser til enten Hvar eller Brac på dagstyr. Det skal sies at du muligens må belage deg på en overnatting i Vis, da. Ellers har Split i seg selv mye å by på, det er vel den nest største byen i Kroatia. Å kikke rundt i Diokletians palass som også fungerer som gamlebyen er en selvsagt aktivitet, men jeg anbefaler også at dere tar dere en tur opp på Marjan som er byens grønne lunger. Dette er et "fjell" med trapper og tilrettelagte veier helt opp til toppen, og er et fint avbrekk fra turistmassene nede i byen og på stranda. Noe av det jeg likte best med Split var egentlig bare å gå rundt og se hva som fantes rundt gatehjørnet. Split har flere strender å by på, den mest sentrale er ikke mer enn 10 minutters gange fra busstasjonen, og busstasjonen ligger ganske midt i byen.

     

    Ser at "den ene øya" blir nevnt oppi her, regner med at Nettels snakker om Brac, og spesifikt landsbyen Bol. her finner du stranda Zlatni Rat som går som en spiss ut i Adriaterhavet. Stranda er fin nok den, men nå om dagen er den mildt sagt fylt til randen av soltørste turister. Langs promenaden på vei til Zlatni Rat fra Bol sentrum finnes det mange mindre strender som er mindre besøkt, og gjerne med mer dyreliv under overflaten. Billigere for solsenger er det også, om det har noe å si. Selv om Bol er en hyggelig landsby med et morsomt navn for oss nordmenn, er fergetiden mindre turistvennlige. Direktefergen fra Split går 16:30 om ettermiddagen, og fergen tilbake går kl 07 om morgenen, det er i all hovedsak en pendlerferge. Dere kan ta ferge fra Split til Supetar, denne går nestne hver time, og deretter buss fra Supetar til Bol, dette tar også en time.

     

    Byen Trogir er et steinkast unna og er en hyggelig liten by som er verdt et besøk etter min mening.

     

    Mitt viktigste tips er at dere ikke stresser for å skulle gjøre "alt" når dere først er på ferie der nede. Selv om det kan friste å besøke forskjellige øyer, kan reisetiden fort spise mye av dagen deres - og det er verdifull tid som kan brukes med dykkemaske, på sykkelsetet, oppe i fjellet eller på solsengen :)

     

    Fantastisk lesning! Både av deg, og de andre! Dette tar jeg selvsagt til etterretning! Tusen takk!

     

    Våre viktigste momenter er egentlig:

    - Strand (hører at det er mye steinstrender der nede)

    - Ikke neddynka i turister (selv om jeg skjønner at det er mye turister på denne tiden av året)

    - Du nevnte sykkel. Er det muligheter for å leie dette en plass.

    - Helst ikke altfor dyrt. Noen ganger er det jo noen "hidden gems" folk/dere vet om som mange andre kanskje ikke er helt klar over.

     

    Vi drar over dit uten å ha bestilt apartment eller hotell, siden vi ikke er sikre på hvor vi vil overnatte. Hva foreslår du/dere å overnatte første kvelden, evt. de 2 første dagene?

  14. Jeg har spurt dette spørsmålet før, men spør igjen.

     

    Hva skjer egentlig med Johan Djorou. Han har jo vært i Arsenal i over 10 år, og er fortsatt ikke gammel.

     

    På wikipedia står det at han er Hamburg spiller. På Arsenal sine nettsider og på Premier League sine sider er han oppført som Arsenal spiller.

    http://www.premierleague.com/en-gb/news/news/2013-14/may/premier-league-clubs-submit-retained-and-released-lists.html

     

    http://www.arsenal.com/first-team/players

×
×
  • Opprett ny...