Gå til innhold

Naresa

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Naresa

  1. wil skrev (7 minutter siden):

    Hei. Ja. Det der er vel en 50 eller 60 sone, så det er vel rimelig at man gjør det eller?

    Jo, men opplever hver dag å bli tutet på, og vist finger til av illsinte bilister som ikke viker for meg og min buss når jeg kjører ut fra slike. Og nei, jeg presser meg ikke ut, men må jo finne en luke da ingen stopper for meg. Så begynte jo nesten å lure på om det var jeg som tok feil. 

    • Liker 2
  2. bruker-540634 skrev (25 minutter siden):

    Er jo ikke sånn at treverket er fullstendig gjennområttent her, men opp til hver enkelt hvor nøye man skal være.

    Jojo, men spørsmålet mitt var jo hvordan få ut fingern til sameiet. Hvor enkelt det måtte være å fikse det for meg er irrelevant. 

  3. Mechablast skrev (På 23.3.2022 den 17.26):

    Antar det ikke er impregnert trevirke, er på en måte enig i at det ikke er forsikringssak

    Synes det er rart om det ikke er behandlet på noen måte

    Er kanskje best å ta tak i dette selv når sameiet ikke er villig til å gjøre noe med det

    Slik de har forklart det her er det bare noen boenheter dette gjelder for. Og de det gjelder for har treverket blitt malet/behandlet på alle dens sider, noe som forhindrer lufting? Eller noe lignende, derav råteskader. 

  4. Det er avdekket råte hos mange boenheter i et sameie, trapp og veranda. Men sameiet er veldig nølende til å ta det på sin regning for å få utbedret dette, de mener det er forsikringssak, mens de som satt opp byggene ikke mener det. Ble bygget i 2015.

    Råteskadene har vært her noen år nå, men ingenting skjer. Hvor lenge skal man måtte vente på å få fikset problemet? Er det noe seksjonseiere kan gå sammen om for å få i gang viljen til sameiet? 

  5. N|troXx skrev (1 time siden):

    luften tar enkleste vei, så om du bare har avtrekk fra noen rom så må ventiler i de rommene som mangler avtrekk åpnes for å redusere luftmotstanden.

    Ja, avtrekk fungerer som sagt ikke på soverom. Heller ikke tilluft. Tilluft på stue virker heller ikke, så får ikke varme i stue. Har måttet gå til innkjøp av panelovn. 

  6. Tror det er noe feil med min nibe F470 avtrekksvarmepumpe. 

    Det er ingen avtrekk eller tilluft ut av ventilene på soverommene. Heller ingen tilluft på stue og loftstue. Men på begge bad og kjøkken så virker avtrekksventilene. Er ingen feilmelding å se i systemet. 
     

    Noen med erfaring om disse? Og hvor feilen kan ligge? Eller om det kanskje bare er brukerfeil? 

  7.  

    Så det har hverken vært telefon/ADSL eller kablet ringeknapp for etasjen tidligere? Tenkte kanskje det kunne være en grunn til at den ble liggende igjen uterminert.

     

     

    Ellers, om det ikke er plass til trekking av ny kabel til router gjennom gulv og tak, så kan alltids vindusgjennomføring være en snarvei.

     

    To av disse, flat ethernet:

    https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/installasjonsmateriell/nettverkskabler/diverse/ekstra-tynn-nettverkskabel-for-foring-gjennom-vindu-p39922

     

    Eller en slik med noen biter gaffateip på for beskyttelse i vinduenes hjørner:

    https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/installasjonsmateriell/nettverkskabler/ferdig-lengde/flat-utp-nettverkskabel-cat-6-hvit-5-m-p69811

    Har kjøpt 10meter lang flat kabel på ebay:)

     

    Har vært en kjeller som er blitt pusset opp til leilighet. Vi er første folka som bor her. Vi fikk en Get tv boks og av huseier, var jo alltid meningen å koble den til internett. Men etter 10mnd nå har han fremdeles ikke fikset kablet internet. Så nå tar jeg saken i egne hender.

  8.  

    Kan være flere mulige bruksområder for kobberlederne i en nettverkskabel. Er det kanskje telefonlinje som ikke lenger er i bruk, og/eller lavvoltstutstyr som kablet dørklokke?

     

    Vanlig plassering for ringetrafo er da i sikringsskapet.

    Helt nyoppusset her. Så det tviler jeg på.

×
×
  • Opprett ny...