Gå til innhold

Goldfish

Medlemmer
  • Innlegg

    626
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Goldfish

  1. Er author-mode på da? Evnt noe rart i F12 -> Rediger instillinger for nettsted

    Jeg har ikke de problemene.

    Eneste forskjell ved å skru av/på author mode er at teksten blir litt mindre. Forsøkte å slette alle cookies, men det hjalp ikke. Ellers er det ikke noe i nettstedinstillingene jeg kan se kan være galt.

  2. Jeg har en ny PC med et irriterende problem. Når jeg starter opp og kommer inn i Windows dukker det opp svarte horisontale linjer, spesielt i startmenyen (se vedlagt skjermbilde). Innen et par minutter vil maskina fryse, og skjermen blinker svart hvert tiende sekund, som om den bytter oppløsning, men raskere. Dette skjer umiddelbart om jeg prøver å åpne et hvilket som helst spill. Når jeg så restarter maskina er problemet helt borte - jeg kan spille Supreme Commander i timesvis uten at den minste billedfeil dukker opp. Men om jeg skrur maskina av og på igjen er problemet tilbake.

     

    Jeg har oppdatert alle drivere, BIOS er ny og alle windowsoppdateringer er installert. Alle komponenter holder en temperatur på mellom 30 og 50 grader. Antivirus og antispyware er installert, oppdatert og kjørt flere ganger.

     

    Spesifikasjonene er som følger:

    Gigabyte GA-EP35C-DS3R, P35, Socket-775 hovedkort

    Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz

    Kingston DDR2 HyperX PC8500 2048MB

    Gainward GeForce 8800GT 512MB

    OCZ 600W StealthXStream Strømforsyning

     

    All hjelp mottas med takk.

     

    post-6572-1212322170_thumb.jpg

  3. Hvis man i tillegg stoler på eventuelle garantier om at "vi lover å ikke bruke det til noe asså, helt sant!" så nærmer man seg grensen for lite intelligent.

    8690923[/snapback]

    Vel, om de bryter avtalen de har inngått med sine medlemmer bryter de loven, og de vil bli straffet for det. Å si at man er dum fordi man stoler på at Facebook vil følge loven, er som å si at man er dum fordi man stoler på at tilfeldige mennesker på gata ikke skal komme bort og skyte deg i hodet med en pistol. Om det skulle komme fram at Facebook selger konfidensiell informasjon videre -- og det vil det, om de gjorde det -- står x antall millioner amerikanere og tripper etter å saksøke dem.

  4. Har klokka ned GPUen så mye det går, men det hjelper ikke. Vifta snurrer sakte nå, og noen ganger ikke i det hele tatt, men den er temperaturstyrt. CPUene (det er en dual-core) holder temperatur på rundt 60 grader. Jeg tror ikke GPUen har en temperatursensor, så den får jeg ikke sjekka. Kan det hende at det er CPUen som blir for varm?

  5. Jeg var visst litt for rask der. Lurer på om det ligger noe i det, at GPUen blir overoppheta. Den var helt fin da jeg skrudde på i dag, så satt jeg litt i senga med den og prikkene poppa opp. Det skyldes verken virus eller driverproblemer, for de dukker opp i BIOS og andre oppstartsmiljøer som BartPE.

     

    Så, hva gjør jeg da? Jeg så noen fingermerker på en kjøleribbe sist gang jeg åpna laptopen. Kan noe sånt gjøre at det blir for hett for GPUen? Problemene dukka ikke opp før en stund etter at jeg hadde satt inn ny minnebrikke.

  6. I det siste har skjermen på laptopen min begynt å produsere grønne prikker, først i svarte områder, deretter i lysere farger. Et skjermbilde ligger her. De dukker først og fremst opp når det skjer noe i én del av skjermen, for eksempel at jeg flytter på et vindu, men forsvinner så snart jeg feier vinduet over dem. Siden prikkene synes på skjermbilder tviler jeg på at feilen ligger i skjermen. Jeg har sett at et par andre har hatt liknende problemer med Asus-maskiner, men de har såvidt jeg vet ikke funnet løsninger på problemet.

     

    Jeg installerte en ny minnebrikke for en snau måned siden. Har forsøkt å ta den ut, men det hjelper ikke. Jeg har også prøvd flere forskjellige skjermkortdrivere.

     

    Maskinen er en Fujitsu Siemens laptop med Radeon Mobility X1400 og Intel Core 2 Duo, og jeg kjører Windows XP x64 Edition.

     

    Jeg trenger maskinen sårt i ukene framover, så det er uaktuelt å sende den inn til reparasjon, i alle fall i nærmeste framtid. Alle forslag er hjertelig velkomne.

  7. Jeg har en nettverkskontakt ut av veggen som bruker 802.1x-autentisering, og ønsker å koble lokalnettverket slik:

     

    Nettverk --(kabel)--> Linksys --(trådløst)--> PC

     

    der Linksysen er en WRT54GL router med DD-WRT installert og PCen står for 802.1x-autentiseringen. Dette får jeg ikke til å fungere; det virker som om Linksysen ikke slipper igjennom 802.1x-pakkene som trengs for at routeren skal få en IP-adresse. Det som derimot går er dette:

     

    Nettverk --(kabel)--> 8-punktsswitch --(kabel)--> PC
                               └-(kabel)--> Linksys --(trådløst)--> Bærbar PC
    

     

    Med dette oppsettet får Linksysen en IP først når den stasjonære PCen er påslått.

     

    Det trådløste nettverkskortet i PCen er et SMCWPCIT-G.

  8. Noen av dem kjøres til og med mye sjeldnere enn frameraten din vil tilsi - for eksempel vil ikke nettverkssystemet sende pakker oftere enn 20-25 ganger i sekundet, uansett hvor høy framerate du har.

     

    Siden øyet klart vil oppfatte denne spontane "laggingen" vil du kunne oppfatte et spill som hakkete, selv om du har en høy grennomsnittlig framerate. "Worst-case framerate" bør heller være målestokken for hvor flytende et spill kjører på maskinen din.

    Selv Half-Life fra 98 har en prediction engine som dersom jeg husker rett interpolerer alle bevegelser hvert hundredels sekund ved default selv om den bare får data fra server hvert 1/20 sekund.

    6525542[/snapback]

    Selvsagt vil data fra serveren bli interpolert lokalt. Poenget mitt er at subsystemer som nettverk, kunstig intelligens, fysikk, m.m., kun bruker prosessortid noen få ganger i sekundet, noe som kan føre til en ujevn framerate. Disse ujevnhetene merkes ikke på FPS-tallet fordi det viser gjennomsnittlig antall skjermoppdateringer per sekund, men de vil oppfattes av menneskeøyet. En framerate på 40-50 ville faktisk kanskje være helt akseptabelt dersom hver frame ble vist like lenge på skjermen.

  9. En ting jeg tror de fleste ikke tenker på er at når du har en framerate på f.eks. 100, vises ikke hvert bilde i nøyaktig et hundredels sekund. Iløpet av nevnte sekund vil noen av bildeoppdateringene ta mye lenger tid enn andre. Dette skjer av forskjellige grunner:

     

    - Operativsystemet kan være ganske uberegnelig når det gjelder å fordele prosessorkraft mellom alle programmene som kjører samtidig

    - Systemer inad i spillet som kunstig intelligens, nettverk, fysikk og ressurshåndtering bruker ikke like lang prosesseringstid hver frame. Noen av dem kjøres til og med mye sjeldnere enn frameraten din vil tilsi - for eksempel vil ikke nettverkssystemet sende pakker oftere enn 20-25 ganger i sekundet, uansett hvor høy framerate du har.

     

    Siden øyet klart vil oppfatte denne spontane "laggingen" vil du kunne oppfatte et spill som hakkete, selv om du har en høy grennomsnittlig framerate. "Worst-case framerate" bør heller være målestokken for hvor flytende et spill kjører på maskinen din.

     

    Jeg kan huske at hw.no tok dette i betraktning i et par skjermkortomtaler for en god stund tilbake, men har ikke sett noe til det seinere. Kanskje jeg bare ikke har lagt merke til det.

×
×
  • Opprett ny...