Gå til innhold

ovzer

Medlemmer
  • Innlegg

    391
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ovzer

  1. Jeg kjøpte meg nettopp et Sony a6000 fordi jeg er glad i å ta bilder av sport. Men jeg forstår meg ikke helt på innstillingene. Jeg trodde at lav ISO gir lite støy, men selv på ISO 100 er det masse støy i dette bildet, og alt virker ganske "uklart".

     

    Håper egentlig det bare er innstillingene her jeg sliter med å forstå. Er det noen som kan hjelpe meg og forklare hva jeg gjør feil?

     

    post-65702-0-65608300-1437414008_thumb.jpg

  2. Du må nok ofte ligge mer enn 10 under fartsgrensa på disse forholdene. Pass på å brems ned i god tid før rundkjøringer, kryss ol., hold god avstand til den foran, ta det veldig rolig i krappe svinger. Tror det skal mye til for å stryke deg pga at du kjørte for forsiktig når det er is og snø. Kjør så sakte at du føler at du har stålkontroll :)

     

    Andre tips er å følge mye med i speilene, "lete" etter veier fra høyre når det er høyreregel, få med deg alle skiltene, og husk at du skal klare å stoppe for alle uventede hindringer, det tar lang tid å stoppe på glatta.

  3. Hei, klokka 00.36 i dag fikk jeg en melding fra telefonnummer 2015 som lød:

     

    Hei, vi har byttet navn til FatBigSMS.com og øker antallet SMS du kan sende fra 3000 til ubegrenset til hele verden. Support: [email protected] For utmelding send FATBIGSMS STOPP til 2105.

     

    Tenkte jo med en gang at dette var noe luregreier som skulle ha meg til å sende dem en melding slik at de kunne tappe meg for penger, for jeg har jo ikke registrert meg på noen plass. Jeg bare ignorerte meldingen.

     

    Så for ca. en time siden fikk jeg melding av abonnementet mitt at saldo var for lav, så jeg sjekket på nettet og fant ut at jeg har blitt trukket 200kr for 1stk SMS innholdstjenester.

     

    Etter et kjapt søk på Google finner jeg en whois side som sier at nettsiden ble startet 22.10.2013, i tillegg til navn på den som opprettet siden og alt mulig.

     

    Hvordan kan de trekke meg for penger uten at jeg har sendt dem noe som helst? Hva skal jeg gjøre for å få tilbake pengene mine?

  4. Hei! Tusen takk for utfyllende svar!

     

    Tror dette kan bli nyttig når vi snart skal ha et lite møte om utforming og innhold

     

    Sliter nok litt med å bestemme "det som skal sees først" når det er så mange forskjellige målgrupper. De som vil melde seg inn vil jo gjerne se en link dit først, og kanskje en side der man kan få vite litt om klubben, mens de som er aktive vil jo se nyheter og kommende aktiviteter... Det blir fort mye på en gang :hm:

  5. Hei, det er sikkert mange her inne som driver med webdesign, og jeg lurer på om dere har noen tips.

    Jeg prøver å designe en ny nettside for idrettsklubben min, og vil gjerne gjøre det så bra som mulig. Jeg har ikke så mye erfaring selv, så jeg prøver å lese artikler og lignende for å finne ut hvordan et bra webdesign er.

    Men jeg lurer på om dere kan dele deres erfaringer og tips, hvordan dere jobber for å utvikle et design og slikt.

     

    Det skal jo være en ganske funksjonell side som har fokus på å gi brukerne informasjonen kjapt og enkelt. Fella jeg havner i da er at jeg legger ut all informasjon på en gang, kommende aktiviteter, nyheter osv. Det er jo flere målgrupper som besøker siden, de som vil lese siste nyhet, de som vil melde seg inn i laget, de som lurer på hva vi driver med osv, og da vil jeg jo gjerne at de skal finne det de lurer på med en gang. Men da blir det mye tekst på en gang og siden blir rotete, noe som virker mot sin hensikt igjen.

     

    Derfor lurer jeg litt på hvordan dere jobber for å løse slike problemer. Jeg trenger ikke noe svar på problemet mitt, men jeg tror kanskje det finnes noen teknikker som de med mer erfaring bruker for å finne løsninger?

     

    Håper noen skjønte spørsmålet mitt, uansett så mottas alle svar med takk!

  6. Fasiten blir lagt ut i morgen kl. 17.00 på nettet. Du fikk iallefall flere poeng enn meg, tror jeg fikk 52 tilsammen. Jeg gikk på noen feller, som f.eks. på oppgave 4: Hvor mange FORSKJELLIGE primtallfaktorer har 360? Jeg svarte 6, men riktig skal vel være 3. Gjettet du på de oppgavene du ikke fikk til, eller lot du være å svare?

    Gjorde samme tabben.... :\ Svaret er 3. 1 er ikke et primtall, primtallene er 2,3 og 5.

    Jeg svarte på 15 oppgaver og var egentlig ganske sikker på dem, men gjorde slike tabber som her...

     

    95 poeng ja, eh... Er jo ikke i nærheten engang! Du får oppdatere oss på hvordan han gjør det i finalen da

     

    Mattelæreren vår sa bare at han hadde meldt på hele klassen siden konkurransen var i mattetimene våre.

  7. Hei! Jeg var med på abelkonkurransen i dag, tror det er første gangen jeg er med. Sikkert mange andre her inne som også var med, så jeg tenkte å lage en tråd for det, så vi kan diskutere oppgavene og se hvor mange poeng folk får.

     

    Men er det noen som vet når fasiten på dagens konkurranse kommer ut?

     

    Har diskutert litt med vennene mine og kommet frem til hva vi tror er riktig, og jeg tror jeg får 59 poeng. Er det bra? Holder det til å komme videre?

     

    Her er hjemmesiden til konkurransen:

    http://abelkonkurransen.no/nb/

  8. Absolutt ingen vits i å konvertere de til et bedre format. Den informasjonen som ble tapt under konverteringen til mp3 dukker ikke på magisk vis opp igjen når du konverterer tilbake.

     

    Etter min mening er flac-filer kun for hi-fi gutta med anlegg til 100k ++. Du kan jo prøve og se om du hører forskjell selv ;) Husk at det kan være ganske dårlig kvalitet på de mp3 filene folk legger ut på nettet.

  9. Den største feilen jeg har gjort er fra da jeg var liten og skulle hjelpe pappa med å sette sammen en stasjonær. Vi fikk den ikke til å starte, så idet pappa satt med hendene i kabinettet og sjekket pluggene (mens strømmen var på), fant jeg en knapp bak på datamaskinen. Kanskje det kan være denne, tenkte jeg og trykket på. Strømforsyningen likte ikke at jeg byttet over til 130V, så den svarte med gnister og litt røyk. Pappa var heller ikke glad etterpå.

     

    Den største feilen har ikke jeg gjort selv, men broren min skulle sette inn noen komponenter i pcen min for meg. Den ville ikke starte, og vi måtte begynne å feilsøke. Etter litt tid fant vi problemet. Han hadde prestert å sette inn ram-brikkene feil vei, selv om det egentlig ikke er fysisk mulig pga det hakket de har, men det var tydeligvis mulig hvis man bare bruker litt kraft... Ble nye ram-brikker og nytt hovedkort på meg gitt :)

  10. Hmm.. God idé å bruke slike høyttalere

    Jeg har et gammelt 5.1 surround sett som jeg ikke bruker, så jeg vurderer å bruke det

     

    Men den har jo en egen omformer fra 230V til 13,5V, så jeg lurer på om det går an å kutte av den og koble det på et batteri. Problemet er jo at det nærmeste jeg kommer med batteri er 12V, så hvordan skal jeg gjøre det da?

  11. Hei, har noen tanker om et prosjekt som jeg tenkte kunne være artig å gjennomføre.

     

    Det jeg tenker da er en bærbar høyttaler med mest mulig trøkk som kan brukes ute.

    Håpte at dette ville bli lønnsomt sammenlignet med slike boomblastere, altså at jeg får mer trøkk for mindre penger ved at jeg kanskje ofrer litt av lydkvaliteten.

     

    Ser for meg et basselement som er så stort som mulig uten at det blir for mye for forsterkeren, og at kassen blir for stor m.tanke på sweetspot for ressonans. Lurer på om jeg skal ha både mid-og diskantelement i tillegg eller om det holder med en mellomting. Poenget er egentlig bare at det skal lage mest mulig lyd, men det kan kanskje øke effekten av å dele opp frekvensområdet... Delefilter er noe jeg har lite erfaring med, så her ønsker jeg gjerne tips. I tillegg må jeg jo ha en forsterker, eller kanskje flere? Noen som vet om hvilke forsterkere som kan passe til slikt? Og så må jeg jo ha et oppladbart batteri, men det kan jeg vel kjøpe på biltema el.

     

    Tror dere et slikt prosjekt vil være vanskelig/dyrt/ekstremt tidkrevende å gjennomføre?

    Vil gjerne ha masse tips og innvendinger om hvordan jeg kan gjøre dette.

  12. Hvis du skal bruke ableton når du dj-er så synes jeg du skal utnytte funksjonene det har.

    Jeg bruker det mest til musikkproduksjon, men har prøvd å mikse litt og har funnet ut at det er et ganske fiffig program.

    Det har feks automatisk beatmatching, så vips er alt styret med jog wheels og tempo-kontrollere borte.

    Du kan legge inn hvilke som helst effekter du vil, og mappe alt mulig mot midi-kontrolleren din.

     

    Det du trenger er altså en midi-kontroller.

    Jeg har selv en mixtrack pro som ble nevnt over her, men tror ikke den er optimal hvis du skal bruke ableton. Jog wheelsene er da helt bortkastet.

    Det jeg ville ha prøvd ut er en midi-kontroller med ganske mange launch-buttons og en del skruknapper og en crossfader/mixer.

     

    Lette litt rundt og fant denne her

    Videoen viser også hvordan du kobler den opp mot ableton og hvordan du kan bruke den.

  13. Hei! Hadde fysikkprøve i dag, og stusser litt på en oppgave mange slet med...

    Jeg mener jeg fikk den til da, men er usikker på om jeg har gjort det rett.

     

    Oppgaven var noe sånt som:

    a) Hvilket partikkel er X, og sett på det som mangler i likningen.

    1107225.jpeg

     

    - Her tror jeg det er 4/2 He og 1/0 n + energi

     

    b) Regn ut hvor mye energi det blir frigjort i reaksjonen

     

    c) Vi har 1kg av disse hydrogenisotopene, der det er like mange av hver. Hvor mye energi vil vi få hvis vi klarer å utnytte all energien fra alle atomene?

×
×
  • Opprett ny...