Gå til innhold

mosher

Medlemmer
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mosher

  1. Jeg syntes den siden med systemkravene er litt dum.

     

    Burde heller / også komme med liste over hva dere anbefaler av systemkrav.

     

    For meg hadde jeg anbefalt dette:

    • Dobbelkjerne prosessor
    • 2048GB GB RAM (helst 4096 og Vista 64bit)
    • Skjermkort med DirectX 9-støtte pluss WDDM-driver
    • Skjermkort med 128 MB minne
    • Skjermkort med hardware-støtte for Pixel Shader 2.0
    • 25 GB ledig harddiskplass

    Det å få folk til å tro at Vista kjører godt på en 1.0GHz single-core prosessor og med 1024MB RAM er ikke bra.

    Du må helt klart ha en kraftigere PC enn det for å kjøre Vista "smooth".

     

     

    Er vell også verdt å nevne at "Ready-boost" minne ikke har noe spesielt for seg, hvis ikke mindre du har veldig besjedent med RAM. Har du mer enn 2GiB så er det vell nesten fullstendig meningssløst?

    Da skaffer du heller 4GiB RAM :)

     

    Det har vell seg også slik at minnepinnen må være av x størrelse iforhold til rammen din er det ikke det?

    Grei hastighet på pinnen er jo også litt vesentlig.

     

     

     

    EDIT:

     

    Hjelper det virkelig å deaktivere Aero?

    Jeg forsøkte det på min eldre skole laptop som slet voldsomt med Vista, og ting ble heller faktisk dårligere når jeg deaktiverte (tro det eller ei)

     

     

    EDIT:

     

    Jo færre saker som indekseres, jo raskere blir søkefunksjonen via Start-menyen, og søk via den innebygde søkefunksjonen.

     

    Jeg trodde det var omvendt? :dontgetit:

    Hva er poenget med den ressurskrevende indekseringa da?

     

     

     

    EDIT:

     

    Yamicsoft Vista Manager burde vært under programmer :)

    Finnes i både 32bit og 64bit versjon

     

     

    Når det kommer til Aero er den funksjonen kanskje unyttig i seg selv, men å slå den av kan være helt feil om du har en PC med gfx kort som er up-to-date.

    Ved å slå på Aero lar du GPU i større grad ta seg av desktop effekter etc, enn hva f.eks XP kan gjøre. Dvs at hos meg som har bare et helt medium gfx kort, vil jeg tjene på å bruke AERO, da vil maskina mi slippe den delen og desktop'en vil virkere raskere.

     

    Så til deg som slo av Aero på den bærbaren og mener den oppfører seg noe tregere etterpå, så gjør den nok det, den en del av effektene som Vista bruker som ikke er en del av Aero må selve CPU'en ta seg av.

     

    Så la heller Aero være på, så kan du heller slå av noen av de effektene du mener virker for glorete etc.

     

    Moshern

  2. Så har det skjedd, PC-en fryser under kjøring av Bios. Jeg kommer heller ikke inn i Bios ved å trykke Del. Antar skjermkortet er ok siden bildet av Bios vises. Da sitter vi igjen med hovedkort, CPU og minne. Forslag til feil?

     

    Kommer til å bruke kvelden til å ta ut og sette sammen deler igjen. Delene er relativt nye, så jeg håper garantien dekker dette. Hviordan er erfaring med garanti og hjemmelagde PC-er?

     

    Tja, kan godt være mangel på kjøling av CPU også, sjekk at kjølern sitter som den skal, evt vifta snurrer.

    Videre kan det være minne, om du har to brikker, napp ut en og sjekk og gjør det samme med den andre.

     

    Moshern

  3. Jeg har nettopp hatt et problem med PC-en. Jeg skulle legge inn XP på nytt, men jeg greier å slette begge partisjonene av en eller annen grunn. På den ene partisjonen hadde jeg Windows, som jeg skulle reinstallere på og den andre disken hadde jeg all data. Jeg hadde totalt 200GB med data, og hvis jeg ikke får dette tilbake dreper jeg meg selv. Alt av dokumenter, bilder, musikk mm ligger der.

     

    Det eneste jeg har gjort er å slette partisjonen. Jeg har ikke formatert den eller noe sånt. Etter det jeg har skjønt er det mulig å få gjenoppretta dette igjen, stemmer det? Og hvordan?

     

    Trenger svart fort! :(

     

    Hepp, google er din venn, søk etter "recover partitions" ellerno sånt, burde peke deg til noen programmer som kan hjelpe deg med dette. Men du må sikkert lage en boot cd, disk eller en usb penn, kan jo bli litt hassle, men burde gå.

     

    Mosher

  4. Hallo. Drit lei trådløst nettverk nå, så jeg skal ha trådet. Men jeg vet ikke hvilken nettverkskabel jeg trenger. CAT-5, CAT-6 osv. Hvordan kan jeg finne ut det? Kommer det an på routeren?

     

    Cat5-e duger til både 100 mbit og gigabit nettverk, Cat6 har en skjerming i kabelen (metallfolie) for å hindre støy, men den er noe stivere og i tilfeller tykkere.

    Om du har et hjemmenettverk er CAT5-e mer enn godt nok, avstander over 90-100 meter er ikke innenfor standarden, men vil sikkert funke til 120-130, men over det vil du nok bli nødt til å gå ned til 10 mbit.

     

    Alt nettverksutstyr som har en ethernet port, skal håndtere dette, så er egentlig ikke noe begrensning på utstyr, utenom ved hastigheter portene kan håndtere (10, 100 eller 1000 mbit).

     

    Moshern

  5. Jeg gidder ikke akkurat nå sette opp kryptering i mitt nettverk da jeg bruker en test ruter for øyeblikket. Men er det sånn passe god sikkerhet å bruke "hide SSID broadcast"? Og bruke egendefinert navn på nettverket? Altså ikke bruke ruter navnet..

     

    Nettverket vil jo vises men man må jo gjette seg til hva som er "nettverksnavnet" for å kunne bruke nettverket, eller finnes det verktøy som vil vise hva jeg har valgt som nettverksnavn uten problemer?

     

     

    Dette er ikke sikkerhet i det hele tatt, for øyeblikket er WEP krypterings også sett på som ikke-eksisterende sikkerhet. Dette da WEP lar seg knekke på 2-4 minutter, avhengig av hvor stor trafikk som går.

     

    Når du hider SSID, eller ikke broadcaster, vil du nok unngå de fleste som prøver å nå tak i nettet ditt. Men i realiteten er ikke SSID'en din skjult, den er bare markert (flagget) slik at annet utsyr som ser at denne har ikke lyst til å bli vist, ikke viser den. Finnes plenty program som ikke hider, så å finne SSID til noen som "ikke" broadcaster er en smal sak.

     

    Vil anbefale å ha noe sikkerhet, filtrering på MAC adresser (noe som også lar seg lett spoofe, replikere), men lengre mellom folk som kan slikt. Om ikke kjør WPA eller WPA2 kryptering, ellers er det i realiteten åpent inn på maskina di og andre enheter i nettet ditt. Har du da noen delte disker eller mapper, så kan man glatt nå tak i disse.

     

    Moshern

  6. aller helst skal man ha så raskt som mulig...men når det gjelder Norge, så har jeg vert borti flere som har bedre ping med ISDN enn bredbånd...

     

    Men G standaren har vel rundt 26MB/s som max sende/modta signal, så 20Mbit bredbånd holder i massevis.

    9626464[/snapback]

     

    Nå skal det vel sies at det finnes andre måter å bruke nettet på en spill, ettersom det fokuseres på ping her. Ping sier jo egentlig ikke noe om hvor kjapt nett du har, men hvor få hopp og kort vei det er til svaret.

     

    Bredbånd er vel definert til 2mbit, men det kommer jo ann på hva du skal bruke nettet til. Som sagt her er båndbredde billig i Norge for tiden, da ISP'ene ofte setter opp farten istede for å redusere prisen.

     

    Men skal du ha nett og evt kan velge ADSL2+ eller noe lignende, så burde dette være bra for de fleste.

     

    Moshern

  7. Løste problemet. Ringte til support, og de sa at jeg måtte endre "local SIP port" til 6060 siden jeg har telenor. I tillegg måtte jeg forwarde port 6060 i routeren. Så nå fungerer alt helt perfekt!

    9384069[/snapback]

     

    Ok, topp det løste seg, hørtes ut som en-veis tale ja, har ingenting med spenning etc slik å gjøre. Taletrafikken går ofte på forskjellige porter, så det første som slår en er en feilkonfigurert brannmur eller noe

     

    Moshern

  8. Er enig med Xell der, fyrte opp en gammel Compaq Proliant server med Pentium II på 400 mhz på jobben her om dagen. Gfx løsningen på den var et ATI RAGE 3D IIC, et lettere oldis kort. Kjørte da NT 4.0 med 368 mb minne og oppgraderte til IE6, kunne glatt scrolle på www.vg.no jeg, kortet takler ikke mere enn 16 bit, men den gfx chippen der er nok en vassere enn ATI saken.

     

    Skal skjønner ikke hvorfor dette skal gå tregt egentlig, VIA sin C7 CPU er i seg selv ganske kraftig, samt at den integrerte brikken er godt på høyde med andre integrerte gfx chipper i low-cost bærbare, de kan surfe fint de også.

     

    Mosher

  9. Mange gammeldagse tilkoblinger på den saken vel? Syns de heller kunne ha inkludert et par ekstra SATA-koblinger i stedet for den svære IDE-pluggen, og COM-porten er vel ganske unødvendig?

    8689317[/snapback]

     

     

    COM-port? Kan ikke se noe COM port jeg, du mener vel den VGA utgangen midt i bildet, den har 3 rekker med pinner og ikke 2 som en COM-port :D

    Men ser det står nevnt, men ser den ikke, iafall ikke som en 9 pins tilkobling som er vanlig på andre kort.

     

    Moshern

  10. Hepp, har sett dette noen ganger der adware, spyware eller trojanere har kommet seg innpå maskina til folk.

    Last ned Spybot fra www.spybot.com, oppdater den og scan.

     

    Har fungerte i minst 5-6 tilfeller jeg har fiksa maskina til folk som har hatt noe lignende problemer.

     

    Denne er gratis og meget bra, bruker fint lite annet jeg, holder det meste på en armlengdes avstand.

     

    Moshern

  11. Heisann

     

    Se på denne: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=116575

     

    Hva vil det si at den brukes parvis? :hmm:

     

    Takk for svar :thumbup:

    8358638[/snapback]

     

    Ethernet kabel CAT-5 som splittes i en slik kommuniserer alltid parvis. Det finnes 8 ledere i kabelen, men disse oppererer parvis, dvs at du har 4 par.

    Her vil alltid en ledere i hvert par håndtere transmit (Tx) og det andre recieve (Rx).

    Så i denne kan du sikkert ta ut par 1 og 2 i det ene hullet og par 3 og 4 i det andre, ergo kan du ha 2 forskjellige datastrømmer i samme kabel, da Cat 5 bruker bare 2 par.

    Nå kan det jo hende at det brukes par 2 og 3 (standard) og 1 og 4, men dette kommer frem av diagrammet på boksen.

    Så om du skal ha to pc'er som skal kobles til samme switch som er litt unna, så trenger du en slik i hver ende, så slipper man å dra 2 kabler.

     

    Mosher

  12. Tidligere kan jeg være enig i at CRT var bedre enn LCD, men etter at jeg kjøpte en 20 " fra Dell, er jeg ihvertfall sikker på at den tiden over. Så think again, browse deg fram til en LCD på 19 " og legg i noen hundrelapper, så har du nok en bedre skjerm.

    Tviler ikke på at den Samsung skjermen er ok, Samsung kan å lage skjermer, men med dagens 7. generasjons LCD paneler er de nok like gode.

  13. Har lett etter dette: msi p6n på msi sine hjemmesider og ellers på nettet. Det ser nesten ut som om det ikke eksisterer.

     

    Er det noen som har det/vet hvorfor det ikke står noe om det på nettet?

    Vil gjerne vite når det kom, tester o.l.

    8266793[/snapback]

     

    Hepp, fant ikke kortet på MSI sine sider når jeg prøvde den rullegardin menyen, men driter du i den og går ned over til Nforce baserte brikkesett, fant jeg et P6N Diamond kort, det eneste basert på 680 brikkesettet.

     

    http://www.msi.com.tw/program/support/down...?UID=786&kind=1

     

    Mulig dette hjelper deg

     

    Moshern

  14. Hadde store problemer med laptopen min, så jeg tenkte jeg skulle prøve å oppdatere BIOS, for å se om kanskje det kunne hjelpe. Det skulle jeg ikke ha tenkt!

    Bios ble lastet ned fra Acer sine hjemmesider (Vet at det var riktig versjon), og installasjonsveivisningen ble fulgt, men under installasjonen hang PC'en seg. Der hang den, helt til jeg ble nødt til å prøve å restarte den. Og da dukker det kun en svart skjerm opp (ingen lysendring i det hele tatt).

     

    Noen som vet om det lar seg gjøre å fikse noe sånt? Har forøvrig prøvd ekstern skjerm, uten at det hjalp noe.

     

    PC'en er forøvrig en Acer Travelmate 4151LMi

     

    Og ja, jeg vet man bør ikke fikle med ting man (tydeligvis) ikke kan, men hvordan skal man kunne lære av sine feil da?:p

    8256130[/snapback]

     

    Auda, når den henger seg ved BIOS flashing, så kan det fort skje at flashinga har gått skeis. Da vil ikke du ha en komplett BIOS i maskina, da den sletter den gamle før flashing.

    Løsningne blir å skifte BIOS brikke, Acer kan kansje være behjelpelig med å sende deg en ny om slikt er utskiftbart, om ikke må du inn til noen med den som kan flashe den for deg.

    Jeg vet jeg flashet feil BIOS på en eldre maskin litt tilbake, da lagde jeg en diskette som autostartet med flashprogrammet og flashet den i "blinde", men ikke sikkert din maskin klarer dette om BIOS'en er helt korrupt. Men jeg tror dette skal fungere uansett.

     

    Mosher

  15. no har eg 2x512DDR2 533Mhz i den stasjonære pcn.

     

    no skal eg snart kjøpe 2x1024MB RAMM brikker.

    har det nåke å seie om eg går frå 533MHZ til 667MHz??  :hmm: 

    nåke en må passe på?

    8215637[/snapback]

     

    Om ditt hovedkort ikke støtter minnebus på 667 mhz, vil det ikke ha noe for seg å kjøpe brikker med denne hastigheten.

    Så sjekk hvilken minnebus hastighet hovedkortet ditt støtter, så kjøper du brikker deretter.

    Om du kjøper 667 mhz brikker og har et hovedkort som bare støtter 553 mhz, vil kortet skru ned farten på dine 667 mhz brikker til 553 mhz, eller i verste tilfelle så vil den ikke godkjenne brikkene og maskina starter ikke.

     

    Moshern

  16. Er det noen som kan sende meg driver til Lite-on SOHW 1693s dvd brenner?

    (en billig sak som har blitt solgt på elkjøp en stund)

     

    Finner ikke driver noe sted, liteon har til alle andre modeller untatt denne. har selvfølgelig klart å rote vekk cd!

    8150547[/snapback]

     

    Hepp, finner sjelden drivere på siden til produsenter av optisk lagrinsmedia. Dette er som Simen1 sier, ofte med i windows. Om du kjører Linux, kan en generisk driver sikkert hjelpe deg.

    Om windows ikke finner driver, kan jo hende med nyere drev, så plugg den i og kjør windows update.

     

    Her finner du den på LiteOn sine sider iallefall

    http://www.liteonit.eu/index.php?option=co...id=33&Itemid=67

     

    Moshern

  17. Dette kortet da, hva kalles dette og hvor får man inne disse kortene?

     

    46260.jpeg

    8145504[/snapback]

     

    Hmm, ser ut for meg som om det er en god gammel PCI slot kort, et eldre gfx kort fra ATI vil jeg tippe.

    Men jeg kan ta feil, har et PCI kort liggende, men den var ikke helt lik.

  18. har bestilt fra de noen små ting... men igjen ting har skjedd..... har de ferie dennan uka?

    8101920[/snapback]

     

    Vet du at alle ting du skal ha er lagerførte? Må jo være bedre å sende komplett.no å spørre ang din ordre, ennå poste en slik sak her. Mener nå bare jeg da, mere sannsynlig med et vettugt svar da :D

     

    Mosher

  19. Skal gå til innkjøp av LCD skjerm, da jeg er lei av å bruke min gamle 17" CRT skjerm som rett å slett tar for stor del av stue bordet.

     

    Leter som sakt etter en Widescreen LCD som er 19-22", og helst ikke bør koste mer enn 4000kr.

     

    Skjermen skal brukes til å se på film og litt WoW spilling.

     

    Håper jeg kan få noen greie anbefalinger av dere, gjerne fra nettbutikk eller butikker i nærheten av Bergen.

    7829936[/snapback]

     

    Hepp, ut januar har Dell tilbud på sin 20" widescreen til like under 3000 spenn, jeg kjøpte denne i forrige uke og har ikke angret et sekund.

    Lurte også på 22", men fant ut at å kjøpe en bra 20" er bedre.

    Skjermen er krystallklar og meget skarp, HW.no anbefaler faktisk selv denne skjermen i dette aktuelle segmentet.

     

    Mosher

×
×
  • Opprett ny...