Gå til innhold

jaknudsen

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaknudsen

  1. Min utfordring er kontaktene mellom elsykkel og batteri. Opplever symptomer som tilsier dårlig kontakt. Batteriet blir tatt ut og satt inn minst en gang om dagen, og kontaktene på sykkel står gjerne eksponert for været. Batterifeste på bagasjebrett:

    s-l500.jpg.d24985e2e59d3a71e96cba33eaa697af.jpg

     

    Edit: Egentlig akkurat det samme problemet som er beskrevet her: https://support.newgatesimms.com/ebike-battery-connection-problem-electrical-connector-grease-case-study/

  2. On 3/1/2018 at 7:31 PM, Svein_Jarle said:

    At du blander det tørre og våte, i stedet for å følge rekkefølgen gjør visst all forskjellen. Jeg er litt for dårlig i matkjemi til å forklare hvorfor det skjer, men saltet tar visst livet av gjæren (dersom du bruker tørrgjær), så de må aldri komme i kontakt med hverandre. Løsningen da er å ha i vann først, etterfulgt av gjær og mel, så olje og salt.

    I bakeheftet det er linket til her står det at ingrediensene skal legges i i den rekkefølgen de er oppført. Altså:

    1. Vann
    2. Olje
    3. Salt
    4. Sukker
    5. Mel
    6. Frø/nøtter
    7. Tørrgjær

    Dette har fungert fint for meg i flere år :)

    • Liker 1
  3. Takker for svar!

     

    Jeg fant noen tilsvarende i en norsk nettbutikk, det tar ofte en del uker å vente på AliExpress …

     

    https://www.elfadistrelec.no/no/pcb-effektrele-12-vdc-400-mw-te-connectivity-rt334012/p/13721183

     

    https://www.elfadistrelec.no/no/pcb-effektrele-12-vdc-200-mw-hongfa-hf33f-012-hsl3-047/p/13715747

     

    Takk for tipset om kondensatorer, bestilte også med nytt sett – ikke så mange, dette er hele PCB-en:

     

    ioopq54.jpg

  4. Forøvrig skal jeg installere 3-4 soner med varmefolie. Jeg har ikke gjort så mye research på dette foreløpig, er det bare å erstatte den medfølgende termostaten med Heatit? Eller er det noe spesielt med termostatene for varmefolien?

     

    Hei, jeg vurderer også Multireg / Heatit når jeg skal få lagt varmefolie på et par gulv i hjemmet. Har du funnet ut om den er kompatibel med folie?

  5.  

    Det der lød forbausende identisk med hvordan jeg hørte røykerne snakke ca 1975. Da var det disse "stakkars overfølsomme passive røykerne" det gjaldt og det var undersøkelser nok som "beviste" at passiv røykin var totalt ufarlig.

     

    40 år senere vet vi bedre...

     

    Man kan jo trekke en sammenlikning mellom røyking / passiv røyking og snakking i mobiltelefon / å oppholde seg i nærheten av mobilmaster. Allerede på 40- og 50-tallet ble det ettertrykkelig bevist at røyking var svært skadelig, noe som kulminerte i 1964-rapporten fra det amerikanske helsevesenet. Enkel logikk tilsier da at passiv røyking også kan være skadelig.

     

    Mange års forskning på mobilbruk har kulminert i rapporter som sier at bruken ikke er skadelig, hvor logisk er det da at «passiv bruk» (mobilmaster) kan være skadelig?

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...