Gå til innhold

kohi

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kohi

  1. Det avhenger av bus'en du kjører på cpu. Jeg bruker LDT på 4, men har 266 MHz på cpu så det blir likevel over 1000 MHz på HT-bus.

    Utbyttet av å overklokke kun HT-bus er etter min mening ikke stor. Men sammen med cpu og ram... Jeg satte LDT frequency lavt for å være sikker på at den ikke ble det svake ledd mens jeg prøvde meg frem med overklokking av systemet. Når jeg fant høyeste stabile instilling på CPU og RAM'en kjørte jeg opp LDT til det ble ustabilt, og gikk deretter én tilbake.

    For meg funka det dårlig å ha den over 1100. Oppfører seg pent nå på 1064 MHz. Men det er jo bare å prøve og feile litt.

  2. LDT betyr så vidt jeg vet "Lightning Data Transfer". Den er en multiplier av bus hastigheten som går spesifikt på HT til south bridge. Denne gir deg med andre ord muligheten til å sette hastighet på HT-bus etter eget ønske, og da til en viss grad uavhengig av overklokking på cpu. Standard står den til 1000 MHz, men tåler stort sett å kjøres hardere.

  3. Det avhenger jo av hvordan du åpner utforsker, så dette kan være bom.

     

    Et forslag:

    Du kan lage ny snarvei, og deretter høyreklikke på den og endre target til

    %windir%explorer.exe /e, C:

    /e står får å åpne "noe" utvidet

    C: står for hvilken drive og/eller mappe som skal være utvidet. Her velger du selvsagt den filbanen du måtte ønske.

     

    Et annet forslag:

    Modifiser en eksisterende snarvei til Utforskeren som beskrevet over

     

    Et tredje forslag:

    Åpne Utforsker ved å trykke windowsknappen og E på tastaturet.

  4. Viktig at forutsetningene er like ja.

     

    Som Regn skriver har type HK mye å si ift måten temp måles på. En sensor i brønnen på socketen vil vise en del lavere temp enn ved bruk av den innebygde sensoren i XP'ne. Dessverre er det få HK som støtter det sistnevnte.

    Har vært borti tilfeller hvor ekstern temp sensor har bomma med over 20 grader. I værste fall vil det kunne si at CPU egentlig holder 80 grader i dette tilfellet......

     

    Siden PC'n er ustabil er det heller ikke utelukket at chipsetet blir for varmt. Med høy kabinett temp er det fort gjort å få overopphetet chipset. Tok knekken på et A7V266-E kort på den måten.

     

    Ellers er det ikke lett å komme med noen gode forslag uten å vite type HW, kabinett-temp ol.

  5. Høres ut som du har kjørt "Standard PC setup" uten å aktivisere APM.

    Hvis så er tilfelle kan du høyreklikke på my computer, velge manage/device manager. Gå på view og velg show hidden devices. Du vil da få frem (bl.a) APM/NT legacy node med et rødt kryss over. Høreklikk og enable. Sjekk samtidig at ACPI under system devices fungerer som det skal.

    Får du ikke opp APM i manageren, eller den ikke har rødt kryss, ligger problemet et annet sted.

  6. Quote:


    Den 2002-05-26 17:48, TCK skrev:

    Men Det må vel vere noe annet som gjør at eg ikke får no bilde. eg kan ikke retunere nå! da får eg d vel ikke tilbake til neste helg.. eg må ha pc`en i orden til neste helg!!


     

    Hmm.. Mulig jeg misforstod problemet ditt litt. Siden du lurte på om CPU var toast antok jeg at du ikke fikk boota i det hele tatt. Er det slik å forstå at du bare ikke har noe skjermbilde vil jeg si meg enig med Keithho. Bare husk å sjekk settings i BIOS før du tester PCI og/eller AGP-skjermkort. Har opplevd tidligere at HK med integrert skjermkort ikke aksepterer andre før dette er deaktivert i "onboard peripheral resource control"

  7. Quote:


    Den 2002-05-26 16:34, TCK skrev:

    Hei! Eg har eit Asus A7N266-E som eg har litt trøbbel med! når eg starter opp så r skjermen helt svart, d lyser i alle lys diodene forrann og d kommer ikke noe pip lyd!! Hva r galt??


     

    Du bør kune finne ut fra manualen på hvilket pkt i boot-sekvensen systemet feiler. Siden du ikke får noen "beep" betyr dette at feilen ikke oppstod ved noen av pkt som har varsling. (som regel RAM og skjermkort)

     

    Hadde et lignende prob for en tid tilbake på et A7V333. Trykket på power on. Fikk lys i power-led, og det var det. I følge manualen var sekvensen system power on, chipset, RAM, osv osv. Ved feil på RAM, eller ingen RAM skulle den pipe. Fjernet derfor RAM for å se om problemet oppstod før dette. Ingen piping da heller. Siden det ble liv i vifter og leds tippet jeg at "power on" var OK, og konkluderte med at problemet måtte være chipset'et. Sendte HK i retur, og alt funka bra med det nye de sendte meg.

    Fikk seinere vite fra selgeren at northbridge var lettere stekt. (Ingen kabinettvifte og et elendig kabinett hadde trolig skylda for det)

     

    Nå kjenner jeg ikke ditt HK, så denne fremgangsmåten er kanskje uegnet, men det gjorde susen for min del hvertfall.

  8. Quote:


    Den 2002-05-10 22:13, s_18 skrev:


    145MHz blir vel 290 MHz DDR, og ikke 363. Det er jo en vesentlig forskjell.. Bare tenkte jeg skulle poengtere dette..


     

    Ikke under den forusetning jeg satte, nemlig at han kjørte asynkront. (Se sist i innlegget mitt)

     

    145*1,25 = 181,25

    181,25*2 = 362,5

     

    Nå viste det seg jo dog at han kjørte 1/1, hvilket ganske riktig gir 290mhz.

  9. TwinMos bruker ofte Samsung brikker på sine sticks. Stort sett bra pris på de.

     

    Btw ser jeg du har et KT3 mobo, og på de går jo RAM default med 0,25 høyere bus enn FSB. FSB = 133. RAM = 133*1,25 = 166. Dessuten er det DDR hvilket betyr 166*2 = 333mhz bus på RAM. Når du da har 145mhz FSB betyr det at RAM går på 363mhz. Ganske fort for ei brikke som er laget for 266mhz.

     

    Sistnevnte gjelder selvsagt ikke hvis du har satt i BIOS at RAM skal gå 1/1 ift FSB, men hva er vitsen med KT3 da?

  10. XMS3000 er testet av Corsair på 185 mhz (370 mhz bus på ram) med latency 2-3-3-T1. Den går stabilt med 190mhz fsb (ram 380mhz) på mitt system med latency 2-2-2-T1.

    XMS3200 er testet av corsair på 200mhz (400 mhz bus på ram) med latency 2,5-3-3-T2)

     

    Sitenevnte har jeg ikke fått testet selv ennå. Den går som du ser på et høyere bus, men må ha lavere latency settings. Tester viser jo dog at forskjellen på disse latency timerne betyr lite sammenlignet med høyere bus. jeg vil derfor våge å påstå at XMS3200 er en del raskere enn XMS3000. Tar et lite forbehold mtp at jeg ikke har fått testet begge selv.

     

    Info om brikkene her:

    http://www.corsairmicro.com/main/prxms.html

     

    Test som viser betydning av latency timings her:

    http://www.hardware.no/tester/ram/corsair_...700/index3.html

  11. I tillegg til å avinstallere gamle drivere bør du sjekke at de også blir slettet fra regestry. Hadde en del problemer med nettopp dette da jeg oppgraderte skjermkort sist. Fant til slutt ut at asus-kortet hadde lagt igjen noen lite gunstige regestry settings. Sletta key, og prob borte.

  12. Installer begge OS på PC'n din og du har dual boot. (på hver sin partisjon) Velger hvilket av de 2 du skal kjøre under oppstart. Hendig hvis du er ute etter bestemte egenskaper fra forskjellige OS, eller som i ditt tilfelle for å teste hva som funker for deg.

  13. Det kan gå å installere på samme partisjon, men som nevnt over er det ikke å anbefale.

    Du må nok dessverre installere programmene under begge OS hvis du skal bruke de på begge. (finnes unntak, men de er få...) Som oftest er installasjonen avhengig av systemkonfig. Dessuten blir det krøll med regestry settings.

    Har du liten plass kan du vel ganske enkelt velge hvilke prog som skal brukes under w2k, og hvilke under win98? Ved å kjøre minst mulig "dobbelt" burde du spare en del plass.

  14. Quote:


    On 2002-04-12 19:16, Razorblade skrev:

    Mener u at jeg trenger større vifte, vil ha et stabilt system som er lydsvakt.

    An if ja hvilken?


     

    T-bird'en din vil nok gå stabilt med den løsninga du har valg (litt avhengig av overklokking, volt mm), men du får ikke på langt nær utnyttet kapasiteten på Swiftech'n. Anslår at du kan få samme temp til 1/3 av prisen.

    Som nevnt krever denne kjøleren en del luft for å vise sine gode egenskaper.

    Jeg hadde gått for ei vifte med 70+ m³/t, men så er ikke støy så veldig høy pri hos meg da. Som et alternativ er kanskje ei større vifte og en fanduct noe å tenke på? Dette gir jo mer luft og mindre støy...

    Satser du på en helt annen kjøler er kanskje Silent Viking noe for deg?

  15. Quote:


    On 2002-04-11 20:36, Razorblade skrev:

    Ok høres greit ut, så den påvirker ikke vifta på noen annen måte?


    Skal kjøpe dette til en AMD thunderbird 1,4 ghz

    holder det? :smile:


    MCX462B Swiftech

    8412NGML Papst vifte 45m³/time 19 dB(A)



     

    Tja.. Det spørs hva du mener med holder.

    Swiftech MCX462B er noe av det beste du kan få hvis luftkjøling skal brukes (subjektiv mening, men jeg er ikke alene) Den er også dyr.

    Har en slik selv, og har etter litt testing funnet at denne har en merkbar nedre "smertegrense" når det gjelder tilførsel av luft. Den gir j**** bra kjøling sammenlignet med andre når testen gjennomføres med kraftige vifter, men skuffer litt når viftene blir små. Husk at den originalt går med Delta FFB0812EHE som dytter 136m³/t.

    Både jeg og andre har testet den med div vifter, og funnet at med "små" vifter som den du nevnte vil resultatet bli like bra med en billiger kjøler som f.eks Taisol CGK760.

    Jeg satsa til sist på Delta'n, men det ble for mye støy for meg (og jeg er ikke kresen...) Nå kjører jeg Delta'n på 7v. Støyen er fin, og kjølinga er langt bedre enn det jeg fikk med Papst 8412NGH som skal gi 79m³/t.

    Poenget mitt er at skal du bruke en svak vifte kan du spare en del penger på kjøpe noe annet.

     

    En beslektet test:

    http://www.overklokking.no/cooling/cpuvift...462/index3.html

×
×
  • Opprett ny...