Gå til innhold

IronTurd

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

Innlegg skrevet av IronTurd

  1. Takk for alle svar :)

     

    Tenker jeg går for et AMD-oppsett med 8gig RAM og en 80gig SSD. Sammen med ny 24" skjerm og nytt lydkort blir det ca 12000 totalt. Noe mer var han skeptisk til å bruke på maskina.

     

    I tillegg lager jeg et hull til en ny vifte i kabinettet som ellers bare har én eksosvifte. Jeg tipper en av årsakene til en ustabil maskin er varme, og litt av grunnen til varmen er at CPU-vifta bare har resirkulert varmlufta i kabinettet. Enten det eller så er det for varmt på loftet hans :p

  2. Hey

     

    Har en far som ikke er litt vanskelig å overtale i forhold til å svi av penger på det nyeste av hardware. Nå er det likevel sånn at han vurderer å legge mer penger i en god PC for å få skikkelig ytelse. På grunn av dårlig hørsel er det hjemme han kan kontrollere volum og holde på musikk i fred og med full kontroll.

     

    Anyway, maskina han har i dag er en Intel Pentium D 940 basert rigg med 4 gig RAM. Det som er surt er at hovedkortet hans ikke støtter c2d CPUer. Det til tross for at det er jeg som har satt den sammen :blush: Greia nå er at maskina tidvis er ustabil, og særlig USB-enheter detter ut i ny og ne. I første omgang fjerna jeg en kilo støv, ba han skru opp cpu-vifta litt mer enn han pleier og ba han kjøpe seg win7 som ytnytter all RAM på maskina.

     

     

    Så til spørsmålet om ytelsesboost i forhold til ny maskinvare. Som jeg påpeker i tittelen er det musikkproduksjon som er i fokus, ved siden av lett fotoredigering (fargejustering av familiebilder), surfing og tekstbehandling. Jeg vet at musikkprogrammer kan være krevende, spesielt om man sitter med flere prosjekter samtidig. De nyere programmene støtter også flere kjerner, men jeg er usikker på hvor godt når det kommer til 2 vs 4 kjerner.

     

    I oppsettene jeg har laga til han nå er det tatt høyde for gjenbruk av komponenter som ikke er lista opp. Dvs hdd, DVD-brenner, kabinett, osv.

    Mine oppsett er som følger (beklager at jeg ikke linker):

     

    Nr1 - i7

    - Intel Core i7 920

    - Asus P6T

    - Patriot Viper DDR3 1600 6 GB

    - Corsair VX 550W

    - Noctua NH-D14

     

    Kommentar: Fatter har lyst på noe som gir markant ytelsesforskjell når han først legger penger i en ny maskin. CPU-kjøleren fordi maskina skal bråke minst mulig, men være kjølig over lang tids bruk.

     

    Nr2 - AMD AM3

    - AMD Phenom II X4 965 140W Black Edition

    - Asus M4A79XTD EVO

    - Corsair XMS3 DDR3-1600 CL9 4 GB ( 2x2 GB )

    - Corsair VX 550W

    - Noctua NH-D14 (???)

     

    Kommentar: Definitivt en god del billigere. Kan vurdere å droppe kjøleren, eller finne en billigere om stock-kjøler støyer for mye. Hvordan er ytelse i forhold til oppsettet han har nå, rent bortsett fra ustabilitet?

     

    Nr3 - i5

    - Intel Core i5 750

    - Asus P7P55D

    - 2x Corsair XMS3 DDR3-1600 CL9 4 GB ( 2x2 GB )

    - Corsair VX 550W

    - Noctua NH-D14 (???)

     

    Kommentar: En mellomting mellom 1 og 2 i pris, men hvordan er oppsettene når det kommer til ytelse i forhold til hverandre?

     

     

    Et siste alternativ kan være å skaffe et bedre HK og en c2d eller c2q brukt, men igjen så er det det med å få en merkbar ytelsesboost når man legger penger i ny maskinvare. Jeg tar også imot tips om gode 24" skjermer. Akkurat nå bruker han en gammal philips LCD-TV som skjerm. Imo en uting, men den er bedre enn den gamle 19" CRTen hans :p

     

    Noen som har noe å si på oppsettene, eller evt tips om andre kombinasjoner? MERK: Det kan være han legger 3k i nytt lydkort som kommer i tillegg til ny maskinvare.

  3. Hey, fikk min D2 for noen dager siden, men har ikke hatt tid til å leke så mye med den pga eksamensskriving. Likevel har jeg klart å oppgradere firmware og lagt inn noen låter, før jeg plutselig møtte et litt merkelig problem.

     

    Når enten jeg bytter låt, eller en låt er ferdig og den neste begynner, kommer det en "durrelyd" i steden for låta. Låta begynner å gå vanlig igjen om jeg skrur av "hold" eller bare løfter på spilleren. Noen ganger har det hjulpet å trykker på pause, venter litt og trykker play igjen. Kan det være en kortslutning noe sted?

     

    Jeg har snusa litt rundt på iaudiophile.net og skumlest gjennom denne tråden nå, men finner ikke noen som har lignende problem eller vet hva det kan være.

     

    Har en vanlig 8Gb D2 modell uten SD eller SHDC-minnebrikke og har prøvd med firmware 2.53 og 2.54 med samme feilen.

     

    EDIT: Har testa litt mer nå og funnet ut at lyden stopper etter 5 sec spilling... og så starter låta som den skal :blink:

  4. Følger du med på e-sport?

    Har du et behov for å få utløp for skrivekløen din?

    Har du en drøm om at e-sport blir akseptert av kjæresten din?

    Ville du bidrat hvis du fikk sjansen til å gi e-sport status som en sport på lik linje med motorsport, fotball og vintersport?

     

    Send svarene til meg, eller svar i denne tråden :)

     

     

    PS: Svarene kan brukes i sammenheng med et "skoleprosjekt"

  5. Nå var ikke jeg med å avgjøre dette siden jeg satt med CSS. Men jeg syns ikke avgjørelsen var så merkelig. En flashbug er en flashbug, og de gutta som spilte finalen kan bretta i blinde. Så for meg virker det meget suspekt om de ikke gjorde det med viten og vilje. Og når de utnytter noe sånt så står det jo i regla at de mister poeng :)

     

    Og nei, jeg har ikke hørt at vi har fått så mye pes for det ennå. Men det kan jo være fordi jeg som sagt ikke har noe med 1.6 gjøre...

  6. Problemet er vel strengt tatt ikke at det er for få som spiller RO. Det er mere det at man må se på europa, ikke bare lille norge. Det finnes veldig mange bra servere i europa, med veldig god ping og mange ålreite spillere :)

     

    Det mest aktive og ålreite RO-miljøet pr dags dato er vel www.roladder.net

     

    Nations Cup starta nå nettopp i regi av RO:Ladder.net, og lille Norge stiller med et lag! (Dere finner meg der med nicket IronTurd :))

     

    Redorchestra.no er en del av Battlefield.no. Desverre har vi ikke hatt tid/kunnskap nok til å dra igang et skikkelig norskt miljø. Og nå sliter vi desverre litt med serverne våre. Vi jobber med saken, men har ennå ikke funnet ut hva det er som gjør serverne ustabile. Men uansett er dere hjertelig velkomne på forumene våre :)

×
×
  • Opprett ny...