Gå til innhold

Falkthorn

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Falkthorn

  1. saywhat skrev (16 timer siden):

    Enig. Bethesda skal visstnok ha fått god hjelp til skytemekaniken av ID Software (folka bak Doom og Doom Eternal). Det gjorde de visstnok til Fallout 4 også (og hvis du ser på forskjellen på skytingen mellom Fallout 3 og 4, så er det natt og dag). Her virker det som de har tatt nok et steg.

     

    For å være ærlig så var det skytemekanikken som skuffet meg mest når jeg så videoen og håper virkelig at de jobber mer med dette før et slipp. Veldig unaturlig og alt for raske våpenbevegelser og "stokkete". Vet at dette er et spill men foretrekker at de lager slike ting så naturlig som mulig.

    Men som tilsvar til flere andre poster så blir dette på PC for å kunne utnytte mer enn 30 FPS og ikke minst tilgang til modder som vil komme til dette spillet via Nexus. Her ser vi nok både Star Trek, Star Wars, Expanse m/m universer poppe opp etter hvert.

     

  2. Hei

    Jeg representerer klubben Norsemen som driver med hva man (enda) kan kalle en nisjesport. Den er kalt buhurt og er en kampsport basert på middelalderen. Nærmeste man kan sammenligne det med er MMA med rustning.

    Jeg er på utkikk etter en kommende filmspire/regissør/dokumentarist som kunne tenkt seg å lage noe rundt oss og vår organisasjon. Vi er omtrent 10 personer utrustet for denne sporten i Norge, noe som er veldig lite i forhold til andre land. Vi vil gjerne promotere sporten vår og forhåpentligvis rekruttere nye mennesker til en av verdens råeste sporter.

    Når vi i 2017 var på verdensmesterskapet i Skottland fulgte Daglbadet oss og laget en reportasje om denne turen. Kanskje noe lignende dette hadde vært noe? Denne kan du se her: https://youtu.be/6f0TPFsSzpM

    Vi har også nylig laget en amatør informasjons/rekrutterings video som du kan se her: https://youtu.be/Op-0LeX7plU

    Du kan også finne mer informasjon og bilder på Instagram og Facebook under Norsemen_Buhurt.

     

    Hvis dette kunne ha vært av interesse for deg eller dere så ta gjerne kontakt enten her eller via IG/FB.

  3. Det er nok en håpløs ide. Støv vil gjøre stor skade. Og selv om det hadde vært noe som er løst (lite trolig) så klarer du ikke å få det på plass med en presisjon på tilnærmet 1/100 mm.

    Disker er ekstrem finmekanikk. Det er derfor de ikke liker støt og slag.

     

    Klikkelyder kommer som regel av at disken gjør en self-test i oppstart, finner at noe er galt, og kjører lesearmen tilbake til utgangsposisjon for å prøve igjen og igjen ...

     

    Takk for tipset!

     

    Du kan ihvertfall kjøpe produktet, teste det ut, og hvis det ikke fungerer for deg, så kan du jo alltids bruke angrefristen :)

     

    Og will do! :)

  4. Kan det fungere å bruke USB istedet?

    Hvis du ikke får kontakt med disken når den er koblet direkte til hovedkortet, så vil det neppe fungere med et USB-adapter.

     

    Windows finner at det er en ekstern harddisk, står tilogmed WD når den leter etter enhetsdrivere men der stopper det. Og GetDataBack finner ikke disken.

     

    Skal teste litt til, men la oss si at det ikke fungerer (som det mest sannsynlig ikke vil). Hva andre valg har jeg?

  5. Har testet GetDataBack nå, men når jeg har koblet den rett til dataen får jeg bare bios meldingen "Secondary Master Harddrive Error" før jeg kan fortsette til windows, hvor programmet bare finner Master harddisken.

     

    Kan det fungere å bruke USB istedet? Prøver å lete frem strømmen til USB kabinettet til harddisken nå.

     

     

    Redigert :

     

    Når jeg leser over så ser jeg vel at det er hva som er foreslått.. Intensifiserer søken etter USB strømmen :)

  6. Det finnes verktøy du kan kjøpe som lar deg koble til disken med USB kabel via en konvertor som tar i mot SATA signalet. Videre gir du enheten strøm fra veggkontakten din.

     

    Den koster vel 2.-300 kr så vidt jeg vet.

     

    Program du kan bruker er f.eks GetDataBack NTFS/FAT.

     

    Disse koster penger, men ofte er lisensen verdt det.

     

    Takk for svar!

     

    Jeg har koblet disken fra det eksterne kabinettet (men kan koble tilbake hvis USB kobling trengs) slik at jeg kunne koble den direkte inn til pc`n. Vet du navnet på denne konvertoren?

     

    Skal google GetDataBack nå.

  7. Kanskje en vag beskrivelse men jeg skal prøve å forklare her for de som har noe kjennskap til slikt.

     

    Har søkt på forumet her uten å finne noe direkte relatert.

     

    Jeg har en eldre harddisk som tok dukken for litt siden. Når jeg har den i maskinen kommer de vanlige "klikke" lydene og etter en stund får jeg beskjed på skjermen at det er noe galt med harddisken. Er da inneforstått med at noe krøll har skjedd men det er ikke noe på maskinen som er verdt å betale noen 15-20.000 for å reparere disken (priser etter sist jeg sjekket) men jeg lurer på mulighetene for egen reperasjon.

     

    Etter hva "lydene" høres ut som virker det som at en laste arm eller noe lignenede er ute av posisjon (harddisken tok kvelden noe tid etter et fall i bakken, da dette var en ekstern harddisk). Siden jeg ikke har noe interesse av å få penger for disken har jeg heller lyst til å prøve å reparere.

     

    Finnes det noe som en med moderat kjennskap til elektronikk kan fikse selv? Er det noe utstyr som kan kjøpes? Har noen noe tips i hele tatt? :)

     

    Harddisken er en Western Digital WD5000AAJS.

     

     

    Takk på forhånd!

  8. Konklusjonen på hvem som suger mest :

     

    Meg : 60%

    Komplett : 40%

     

     

    Den store feilen viste seg å være en strømfordeler som var kaputt, det vil si at den ene strømkontakten til hovedkortet ikke fikk strøm. Denne lille delen sparte jeg med fra den forrige testeren siden CPU kjøleren tok så stor plass og jeg ikke var smart nok til å sette på strømkontakten før jeg satt ned HK, så jeg brukte strømfordeleren som "forlenger".

     

    Nå fungerer alt som fryden og pc`n står nå på og laster ned alskens godsaker som jeg skal spille på i morgen.

     

    Takk for all hjelp! Hadde nok sendt kortet tilbake til Komplett med en sur melding hvis dere ikke hadde kicket meg i rett retning ;)

  9. Sjønner det,men hvis du ikke har andre ram brikker,og en annen cpu LGA775 å prøve,så er det ikke så mye å prøve.Hovedkortet har jo vært korsluttet flere gang,så det ser stygt ut.

    Målte du psu?

     

    Har prøvd flere ram brikker, ikke noe forskjell. Har desverre ingen fler CPU å teste, men forrige gang var det bare hovedkort og PSU som tok kvelden (PSU ikke før etter flere timer med testing hvor den plutselig luktet brent). Har ikke fått funnet frem måleren, men skal prøve det også :)

  10. Og du er 100% sikker at skruhullene er på samme plass som det gamle hk,jeg ville ikke prøvd noe som helst før dette var sjekket.Den lyden du beskriver,høres ut som en kortslutning,noe som kan stemme med at du svidde det forrige hovedkortet ditt.

     

    Når du sier det så var gamle HK større, noe som gav 3 ekstra avstandsskruer. Disse var sånn ca akkurat i posisjon til å treffe under HK på strategiske plasser. Har nå fjernet disse og skal sette isammen sakene nå.

  11. Avstandsskruer er de skruene som du må skru inn i kabinettets monteringsflate FØR du skrur fast hovedkortet.

     

    Hvis du ikke gjør dette så ligger jo hovedkortets bakside rett opp mot en metallflate, hvilket fører til at det er sikkert et dusin forskjellige korsluttninger på gang, og ingneting vil fungere.

     

    -Stigma

     

    Avstandsskruene er der fra forrige HK som stod der. Byttet ut mitt gamle med det nye.

     

    Sitter nå å fabler om at det er noe med Cooler Master V8 CPU Cooler. Skal nå teste å sette på Stock cooler for å se om at vi kan få noe respons. Siden du nevner kortslutninger så kan det hende at de store skruene på baksiden av Cooler Master V8 CPU Cooler kommer nær noe den ikke burde.

     

    Poster progress :)

  12. Sannsynligheten for at du gjør en feil er vel tilstedeværende når akkurat det samme skjer for andre gang. Du har husket avstandsskruer, evt. korrekt plassering av disse? Riktig tilkobling av P4/8 kontakt?

     

    Hvis du har mulighet kan du ta et bilde å legge ved.

     

    Trodde jeg hadde drevet litt med dette, men avstandsskruer? Kan du definere? Så legger jeg gjerne med bilde. Med P4/8, mener du strømkontaktene som skal rett på HK?

     

    Om hk piper to korte og en lang, er det vga error, altså skjermkortet.

     

    Evnt. les i manualen, skal stå hva de forskjellige kodene betyr der.

     

    Har også lest om piipene, men etter at jeg har prøvd 3 skjermkort og alle 3 fungerer på andre pc`er tror jeg det må være noe annet..

     

    Kan det være at skjermkortet ikke får nok strøm? At jeg kobler feil?

     

     

    Takker dere begge for svar! :)

  13. For ca 3 uker siden bestilte jeg meg nytt hovedkort og prosessor hos Komplett. Etter noen saker kom sakene. Tok ut all innmaten av min gamle pc og satt inn P5Q hovedkort, en PSU (850 volt) som jeg ikke husker navnet på, Intel Core? 2 Duo E8400 3.0GHz Socket, Cooler Master V8 CPU Cooler, XFX Radeon HD 4870X2 2GB GDDR5 og 4x Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5.

     

    Satte alt sammen slikt det skal være (har ganske grei kunnskap om dette) og fyrte opp. Vil ikke boote, alt lyser opp og maskinen sier "Ba-Bara-Baaap" (har ikke noe buzzer men dette er hva som "tikker"). Prøver ALT mulig av kombinasjoner med ram, harddisker, forskjellige powerledninger. Etter en stund med prøving vil plutselig ikke PSU skru seg av og 5 sekunder etterpå lukter det veldig svidd. Jeg tørr ikke mer testing og sender sakene tilbake til Komplett.

     

    Litt over 14(!!) dager senere kommer sakene mine tilbake. Fikk beskjed om at hovedkortet var gåent og de sender med et nytt. Jeg kjøpte meg også ny ram (2x OCZ Platinum DDR2 PC9200 4GB KIT CL5) og fikk med en ny PSU (Corsair 850v). Setter alt opp igjen og får samme "felimelding"... "BA, BARA, BAAAP"

     

     

    Hva er feil?

  14. Så ingen thread om dette, så jeg tenkte å gi et lite tips. Send meg i riktig vei hvis dette er feil del av forumet :)

     

    Husker når jeg skulle starte klanen min så lurte jeg på hvor det var best å bestille seg Ventrilo server. Brukte først norske Gameserver men det var bare håpløst. Den absolutt billigste og mest "reliable" jeg har funnet er den jeg bruker nå som er fra Instant Ventrilo. Fungerer utmerket :)

×
×
  • Opprett ny...