Gå til innhold

CowsSayMooo

Medlemmer
  • Innlegg

    265
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CowsSayMooo

  1. Dette er nok et bevis på at teleselksap ol. tjener på sine feil. Det er helt tullette at det skal koste noe mer å ringe til et selskap en er kunde hos. Spesielt så lenge det er de som er ansvarlige for feil.

     

    Jeg hadde krevd fratrekk på månedsbeløpet for de dagene jeg ikke hadde nett, samt kostnadene for telefonkostnader til kundeservice.

    5255121[/snapback]

     

    Fullstendig mega-enig!

    IKEA ringer deg opp igjen gratis - Hvorfor kan ikke telenor gjøre dette? For dyre tellerskritt??

    I går brukte jeg 75 kroner og 20 minutter på å ringe Telenor (fra mobilen på jobb, fikk sjokk når jeg fant ut hvor mye det kosta) - og det for å bare SI IFRA til dem at det var ei feil på linja. Jeg sier klart hva som er problemet, hvilken lampe som blinker, etc. (Ingen linje fra telenor-lampa:P) også begynner han å spørre meg ut om RX/TX-lampene? Han sa det var for å loggføre, men hva har de å gjøre med feil på linja?

     

    Hvorfor skal jeg måtte betale og bote med tid og penger fordi de har driti seg ut?

    5263807[/snapback]

     

     

    logisk. de vil tjene enda mer penger, og driter i om det er deres feil eller ikke. :thumbdown:

  2. Hva man skal med flere MB linje? Jo, det er ikke akkurat uvanelig å ha 2 eller flere pc'er i hjemmet nå for tiden. Skal ikke så mye trafikk til fra en av pc'ene før det merkes godt på de andre. Det er en ting.

     

    Samtidig som det er deilig å kunne laste ned med bra hastigheter, 500kb/sec ++

    Er vel ikke så mange med ADSL som kan gå rundt å skryte av antall mbit lengre. Folk med Lyse, Uninett og BBB derimot, unner jeg å kunne skryte av hastighetene :)

×
×
  • Opprett ny...