Gå til innhold

styggen

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av styggen

  1. Saken er for meg ganske opplagt. TV-lisens ble innført fordi det var den eneste måten å ta betalt for innhold på. Straks TV-signalet forlater sender-antennen, er det fritt frem for alle å ta det imot. Med TV-streaming stiller saken seg helt annerledes. Hvis NRK vil ha betalt for dette, får de ganske enkelt gjøre det til en betalt tjeneste. Det er ingen som pålegger dem å tilby sendingene gratis over internett. Hvordan noen i det hele tatt kan støtte det fremlagte forslaget, er for meg et mysterium.

  2. "Det kanskje mest skuffende med Galaxy Nexus ser ut til å være kameraet på baksiden, som kun har en oppløsning på 5 megapiksler" ??? Mitt Nikon Coolpix 995 fra 2001 - med 3 Mpix - grisebanker fortsatt ethvert mobilkamera. Med den sensorstørrelsen vi snakker om i mobiltelefoner, er færre piksler == bedre bildekvalitet. Dette viser at Samsung har selvsikkerhet nok til å hoppe av megapikselkarusellen. Den største svakheten ved mobilkamerae er lysstyrken; større piksler er det vi trenger, ikke å pakke 12Mpix inn på en latterlig bitteliten sensor.

  3. Bruker du usb eller sånn rund inngang i pcen?

    Hvis du bruker usb, så gå inn i bios og sjekk at usb enhetene er enabled.

     

    Enaste det gjør er at USB er aktivert under BIOS oppstart, ikke for Windows. DVS om du har USB tastatur, og kommer ikke inn i BIOS ved å trykke knappene. Han sier at han kommer inn i BIOS, så det er nok ikke problemet.

     

    Jeg mener det er omvendt; BIOS vil kjenne igjen USB-tastatur uansett, ellers vil du effektivt sperre deg ute ved å skru av denne. Derimot så er det slik, at hvis det finnes en gammel PS/2-konnektor - altså tastatur- / mus-konnektor - og OS'et sier til BIOS; "gi meg tastaturet", så sier BIOS'en "versågod", og gir fra seg en referanser til PS/2-konnektoren. Ved å skru på støtte for USB-tastatur, vil BIOS'en sjekke om det er tilkoplet et tastatur på USB, og bruke dette i stedet.

  4. "Mann brukte nesen til å sniffe kokain, fradømt retten til å puste" "Brukte bena under et ransforsøk, må gå med fotlenke" "Dømt til tre år med munnlås etterå ha blitt funnet skyldig i sjikane" "Brukte elektrisk oppvarmet hjemmebrentapparat, strømmen kuttet i fem år" osv osv - hvor trangsynt går det an å bli ? Eller handler det om mengden smøring & lobbyering fra musikk- og filmindustrien ?

  5. Har du SATA-disker i denne PC-en fra før ? Hvis ikke, tipper jeg problemet er at du ikke har installert SATA-driver for hovedkortet (dvs. chipset'et). I tilfelle finner du den på en diskett eller CD som kom med hovedkortet. Evt. last ned fra produsentens supportsider.

     

    Da må du sjekke i BIOS om du finner den der.

    Hvor mange SATA kontakter har du på hodevkort, og hvilke er i bruk?

    Jeg fant den i biosen ja..

  6. Problemet er ikke at phishing / MITM er mulig, men at BankID skal brukes til alt mellom himmel og jord. I flere nettbutikker kan man allerede betale med BankID. Så når man finner en ny nettbutikk med flotte produkter til gode priser, og ikonet "Betal med BankID", skal man være temmelig sikker på at det ikke er fake. Det er ikke det minste problem å lage en fake BankID-applet som samler informasjon & sender til slemme menn.

  7. Jeg ser det kvalmende uttrykket "pakkebrønn" har blitt fast medlem i vokabularet til artikkelforfatteren. Siden andre tidligere har - resultatløst - påpekt at ordet er uestetisk i seg selv, kan jeg forsøke å diskvalifisere det fra en annen innfallsvinkel. En "brønn" er noe man f.eks. kaster en bøtte ned i, i håp om at den er fylt med vann (eller hva nå brønnen måtte inneholde) når den heises opp igjen. Eller den kan være utstyrt med en pumpe, det være seg manuell eller motorisert, men resultatet er det samme. Brønnen tilbyr kun én vare, det er ikke mulig å si "kjære brønn, kan jeg få ett stykk <x> og ett stykk <y>, takk". Et "repository" er et strukturert lager, du kan spørre "hva har du som tilfredsstiller kriterier <a> og <b> ?", og så be om å et utvalg av det som tilbys. "Brønn" - helt på jordet analogi !

  8. Er du sikker på at 1GB-brikkene er DDR2 ? DDR2-400 er en sær standard; de første CPU'ene og chipset'ene med DDR2-støtte startet på DDR2-533, så jeg mistenker at de er DDR-400 (DDR1). Hvis de passer i slot'ene er det DDR2, og da kan du se i BIOS om det er mulig å klokke ned minnet til 200MHz.

  9. Heisann,

     

    Jeg lurte på om det er mulig, og om noen har peiling på hvordan man kan få tilgang til den "ekstra" intærne harddisken, har masse viktig inne på den, og en dag jeg kom hjem og skrudde på pcen så sto det at jeg måtte formatere den når jeg trykket på den!

     

    Noen som kan hjelpe? :-)

    8435048[/snapback]

     

    Kanskje jeg kan hjelpe, men du har jo ikke sagt stort om problemet her. Hva slags pc har du, hva mener du med den "ekstra interne harddisken", hva mener du med "å trykke på den" ?

  10. Hva med å mase på deres respektive ISP'er, og få dem til å konfigurere sine SMTP-servere bedre ? Innholdsbaserte spamfiltre vil uansett aldri løse problemet, bare gjøre det mindre synlig. De gjør ingenting med at 90% av emails som flyter rundt er spam. Det finnes effektive mekanismer for å stoppe det aller meste av disse på SMTP-serverne, men alt for mage av disse er fortsatt konfigurert som om de eksisterte i 1990, da spam ikke var noe problem.

  11. På SMTP-server kan man stanse > 95% av spam, uten å filtrere på innhold. Og dermed også forhindre at de spiser båndbredde, CPU og disk. Hovedårsaken til at problemet er så stort som det er, er at alt for mange SMTP-servere er konfigurert for åpent (les: late / uvitende administratorer). Enkle sjekker på gyldighet for protokoll, avsenderadresse og adresse / IP for server/klient som sender, stanses opptil 75% av skiten. Årsaken er at svært få spam overholder de følgende reglene for email :

     

    - avsenderadresse er en email-adresse med et eksisterende domene

    - mail sendes fra en server som har et gyldig navn, og eksisterende mapping navn <-> IP

    - mottakeradresse er en eksisterende konto i ett av domenene mottakerserveren behandler mail for

     

    Med RBL (f.eks. zen.spamhaus.org, se http://www.spamhaus.org/zen/) og Sender Policy Framework (www.openspf.org) blokkeres det meste som passerer de enkle kontrollene.

     

    RBL sjekker at serveren det sendes fra, ikke er en kjent spammer eller "open relay" (dvs mottar og videresender mail for andre domener)

     

    SPF sjekker at serveren det sendes fra, faktisk er godkjent for å sende mail på vegne av domenet i avsenderadressen.

  12. Hadde MAC holt deg til Power hadde det ikke vært mulig og kjøre Win på macene. Dette fordi Win ikke blir laget for Power, men for x86

    7943157[/snapback]

    Windows har vært tilgjengelig på Alpha og er tilgjengelig på Itanium så det er jo bare et spørsmål om porting og support.

    7945727[/snapback]

    Windows NT var tilgjengelig på PowerPC før, men Microsoft droppet support for plattformen i 1997, da IBM ikke ville betale mer for utvikling. Det var uansett ingen som kjøpte slike maskiner for å kjøre Windows. DEC Alpha og MIPS var også støttet, subsidiert av de respektive, men de fikk samme skjebne. Så med mindre Power6 blir en mainstream-plattform - ikke særlig sannsynlig - kan vi se langt etter en Windows-versjon for denne.

  13. Teit at det ikke er scart, da vil de ikke være kompatible med EB sine dekodere, noe ala Lyse dekodere til TV via fiber. Da må jeg smøre meg med tolmodighet etter et TV-Kort med scart :no:

    5641085[/snapback]

    Som jeg skrev i går, du vil aldri se et TV-kort med SCART. SCART er forresten en døende standard, da den ikke er kompatibel med digitalt eller HDTV.

     

    Med en overgang til s-video og stereo audio vil du ikke miste noe av informasjonen fra SCART. Hvis du ikke får noe signal på s-video må det være noe galt et annet sted.

     

    Mao. så vil du før eller siden slippe opp for tålmodighet å smøre deg med - DET VIL ALDRI KOMME NOE TV-KORT MED SCART !

  14. Støtter dette scart inn? Skal jeg ha nytt TV-Kort, noe jeg er på utkikk etter er jeg nødt til å ha scart. Får som tidligere sagt fiberoptikk i år, da må jeg over på digitale dekodere, slik at jeg er nødt til å ha scart inngang. Hvis ikke dette støtter scart inn, finnes det et annet kort? TV dekoderne fra EB støtter kun scart.  :hmm:

    5639863[/snapback]

     

    Du vil aldri finne et TV-kort med SCART-kontakt; den tar alt for mye plass. Den adapteren andre har nevnt i tråden gir deg audio L/R, s-video composite (ikke s-vhs) og video (ikke vhs) ut. Det finnes muligens adaptere som gir RGB (komponent) fra SCART, jeg tviler på at en dekoder vil bruke SCART for komponent ut. Uansett så har jeg ikke sett noe TV-kort med RBG inn heller. At dette kortet støtter DVB-T betyr at det inneholder en digital tuner. Dette er ikke nødvendig for å koble til en ekstern digital dekoder. Tror du må studere dokumentasjonen til tuneren det gjelder, og se hva slags signaler den faktisk leverer.

  15. Sitter på skolen å prøver å koble på w2003-serveren fra Ubuntu-boksen her. Har fulgt denne guiden, men får følgende melding når jeg kjører "sudo net rpc join -D domene -U brukernavn":
    [2005/11/03 08:18:29, 0] utils/net_rpc_join.c:net_rpc_join_newstyle(279)

    error setting trust account password: NT_STATUS_ACCESS_DENIED

    Unable to join domain BLABLA.

    Noen som har vært borti dette før?

    5098268[/snapback]

     

    Brukernavnet du benytter for "-U" må være medlem av Windows-gruppen DOMAIN_ADMINS; mao. en bruker som har administratorrettigheter for domenet. Sannsynligvis må du få noen fra IT drift til å knotte bruker / passord for deg; tviler på at de utleverer dette.

  16. Hvis enheten ikke har noen IP-adresse, kan den heller ikke snakke telnet. Telnet er en IP-basert protokoll, og overfører IP-pakker. Alle IP-pakker har en avsender- og en mottaker- (IP-)adresse.

     

    Hva mener du med en radioantenne ? Hvis den i følge spek / manual skal kunne konfigureres via telnet, så må den ha en IP-adresse. Hvis dokumentasjonen ikke sier noe om telnet, kan du gå ut fra at den ikke støtter det.

     

    I alle tilfelle hjelper det ikke å lure PC'en til å tro at en enhet har en gitt IP-adresse, da den må a) støtte IP-protokollen, samt b) kjenne igjen mottaker-adressen i pakkene som sin egen.

×
×
  • Opprett ny...