Gå til innhold

Werlin

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Werlin

  1. Hvis du vil ha fart og akselerasjon så kjøp for all del 2 takter. Mye enklere konstruksjon, og er bra...

     

    tester viser at 12 hk 4 takt, tilsvarer 9 hk 2 takt. Hvis du skjønner :new_woot:

     

    Vel, dreiemomentet slår ganske godt ut for 4-taktere.

     

    Det er litt vanskelig å svare på spørsmålet ditt PC, ikke minst fordi hvilken fart du kan forvente avhenger ganske mye av hva slags propell du velger å sette på.

    Har du lav stigning, så akselrerer du fort, men toppfarten blir ganske lav, og motsatt med høy stigning. Høy stigning gir også mindre drivstofforbruk. (men er båten tungt lastet kan du risikere at den ikke kommer opp i plan)

     

    Om du har båten i riktig trim, og med et godt kompromiss på propell, så vil jeg tippe at du oppnår noe mellom 26-28 knop på fullt pådrag

  2. Heisann folkens

     

    Mulig at dette er blitt dekket før, men jeg fant det ikke, og opprettet derfor ny tråd.

     

    Jeg har en htc desire hd, og er strålende fornøyd, men eitrandes forbannet over kalenderen. Finnes det noen måte å få kalenderkategorier på android? Helst noe som kan synces med outlook?

    (og finnes det i det hele tatt kategorier i google calendar?)

  3. Jeg testet r.u.s.e. her forleden, og det imponerte meg ikke.

    Men jeg kom i tanke om de gamle Panzer General spillene og sånt.

     

    Er det noen som kan foreslå et godt strategispill, helst ww2 era, som hverken er alt for heltedyrkende eller for mye usannsynligheter i seg? Og for gjøre det vanskeligere - helst med fokus på Europa ;)

    Rett og slett en god gammeldags simulator? :)

     

    (kjenner til HoI serien, men DET har jeg ikke tid til i eksamenstiden :p)

  4. Heisann folkens.

     

    Må sies at jeg er helt noob på området, men det har seg sånn at stereoen i båten min (har en skjærgårdsjeep) ikke lengre vil gi lyd fra seg og jeg trenger litt hjelp.

    Spilleren virker grei og spiller av cd'er som aldri før, men den eneste lyden som kommer i høytalerene er en liten "bump" i det jeg skrur stereoen på og etter det er det helt dødt.

    Så vidt jeg vet skjedde dette etter at båten var på verksted og fikk byttet motor. Har gått over ledninger og alt ser ut som det sitter bra, bortsett fra en høytaler hvor den ene ledningen har blitt dratt ut.

     

    Jeg forstår ingenting av hvordan slikt skal kobles, er det noen som kunne hjelpe meg med hva som evt. kan være galt, og hvorvidt f.eks. det er en jord eller minus som ikke er koblet riktig ett eller annet sted?

    Eller har noen andre forslag på hva som kan være feil?

  5. Unnskyld, men hva er det dere godtar?

     

    Hadde vært uaktuelt for meg å være i nærheten av en jente som ikke har god underlivshygiene - har aldri merket fiskelukt og aldri skal jeg gjøre det heller. Og det samme gjelder naturligvis tilbake.

    Isj folkens, høres fryktelig usexy ut :p

     

    Når det gjelder lukter så pleier eddik å ta det meste, eller sånn jernsåpe man får på jernia.

  6. Hvordan har vi kommet til dette?

    I en tid hvor menneskeheten er så opplyste som vi er, er det fortsatt plenty av mennesker som er villig til å tro på slikt tull.

     

    Himmel og hav, er utsagn fra enkelte i denne tråden her som kan gjøre en til sosialdarwinist på sekundet (jeg er det ikke og jeg tar sterk avstand fra det, men likevel.. :p)

  7. Hovedpoenget her er at de var langt unna hjemmelig land.

    Jo lengre unna, jo vanskeligere blir det å forsyne troppene.

     

    For å rette på Gunfreak; det største kavalleri angrepet skjedde i Slaget om Vien i 16ettellerannet.

     

    Og hærer på flere 100.000 menn møttes fra tid til annet, ganske sjelden, men så var store slag sjeldne generelt sett.

  8. Dahle kan da ikke alt i verden, men han er ganske dyktig.

    Vi må huske på at det lenge (opp til 70 tallet, og altså da han ble utdannet) var strid mellom frimarkedsøkonomene og planleggingsfreakene over hvilken modell som var mest effektiv. Det er først etter at venstresiden tapte denne diskusjonen at de nå har begynt å snakke miljø og slikt.

    Han er en gammel relikvie fra tidligere tider, men han er fortsatt morsom å høre på :)

     

    Det er en ren overtro at en lav rente er en god ting. På kort sikt, ja, men en unaturlig lav rente vil bare føre til at flere går til anskaffelse av ting nå, i stedet for i fremtiden, med det resultatet at man bygger opp til en boom-bust sirkel.

    En naturlig rente er en rente som gjør at like mye blir "satt inn i bankene" som det blir lånt fra dem.

     

    Jeg er ikke overrasket over at FrP er stille om de økonomiske problemene. For det første er ikke de så aktuelle i Norge som i resten av verden, for det andre mangler FrP folk som er kompetente nok til å mene noe fornuftig om det, og for det tredje så utnytter FrP folks misnøye med at de ikke har nok penger i forhold til hva de mener at de burde ha, og en økonomisk krise vil bidra til at folk i større grad er fornøyd med det de har. Til slutt kommer også poenget med at det eneste stedet hvor FrPs politikk faktisk er liberalistisk er overfor finansmarkedene, og det er akkurat det området hvor reguleringer blir mer populært i disse dager (f.eks. med "forbudene" mot shorting), samtidig som at mange ser mot mer sosialistiske løsninger (selv om det var det som startet det hele - nasjonaliseringen av Fannie og Freddie er den direkte grunnen til dette, og Bushs inkompitente finansminister)

  9. Hva med Scipio Africanius? Mannen som slo Hannibal?

    Hannibals Cannae er jo også en av de best utførte slag noen sinne.

     

    Men om jeg skulle nevne en så må det være Julius Caesar. Rett og slett på grunn av mengden slag han utkjempet i ukjent og fiendtlig land. Det har vært mange dyktige hærførere gjennom tidene, men mens de fleste hadde det privilegie å alltid kunne velge angrepspunkt selv (som Mongolene som hadde et enormt, men lite befolket rike), eller kunne stole på overlegen trening og disiplin (som Alexander), viste Caesar at han kunne sloss mot både Gallere, Germanere, Briter, og ikke minst Romerikets egne legionærer. Når man kombinerer det, og antall ulike scenarioer han utkjempet kriger i, fra nord-europeeiske myrer og fjell til afrikas ørkner, og at han taklet alle typer krigføring, inkludert et utall forskjellige varianter av beleiringer, synes jeg det gjør han til noe litt spesielt.

    De Bello Gallico og De Bello Civilia er å anbefale :)

     

    Ironisk nok, hadde nok både Scipio og Pompeiius vært kjent som noen av historiens største militære tenkere hadde det ikke vært for at de levde samtidig som Cæsar.

    Nå tenker vel du på Caecilius Metellus Scipio, som var en av Caesars motstandere.

    Scipio Africanus levde langt før Caesars tid.

    Men jeg er helt enig med deg. Caesars kavalerigeneral i Gallerkrigene (husker ikke navnet akkurat nå) hadde nok også vært mye bedre kjent om det ikke var for den gamle reven selv ;)

     

    Personlig synes jeg hverken Rommel eller Montgomery når helt opp.

    Begge skylder mye av sin suksess til overlegent utstyr (Rommel), og overlegene troppeantall (Monty).

     

    Derimot så synes jeg Nelson og Walter Raleigh (eller hvordan det skrives) burde nevnes.

  10. Hva med Scipio Africanius? Mannen som slo Hannibal?

    Hannibals Cannae er jo også en av de best utførte slag noen sinne.

     

    Men om jeg skulle nevne en så må det være Julius Caesar. Rett og slett på grunn av mengden slag han utkjempet i ukjent og fiendtlig land. Det har vært mange dyktige hærførere gjennom tidene, men mens de fleste hadde det privilegie å alltid kunne velge angrepspunkt selv (som Mongolene som hadde et enormt, men lite befolket rike), eller kunne stole på overlegen trening og disiplin (som Alexander), viste Caesar at han kunne sloss mot både Gallere, Germanere, Briter, og ikke minst Romerikets egne legionærer. Når man kombinerer det, og antall ulike scenarioer han utkjempet kriger i, fra nord-europeeiske myrer og fjell til afrikas ørkner, og at han taklet alle typer krigføring, inkludert et utall forskjellige varianter av beleiringer, synes jeg det gjør han til noe litt spesielt.

    De Bello Gallico og De Bello Civilia er å anbefale :)

  11. Har lest litt om Storbritannias merkantilisme i starten av den industrielle revolusjon, hvor de innførte forbud mot import av bomulls varer fra India, for å verne sin egen industri. Dette ble senere opphevet, og fri handel og kapitalisme var på vei inn i verden.

     

    Derfor stiller jeg da følgende spørsmål: Hvorfor har vi fortsatt toll her i verden? Er ikke dette en slags form for egoisme og merkantilisme som ikke tjener verdens fellesskap? :roll:

    Jo

     

    Vi har toll for å beskyte vårt eget ueffektive næringsliv, og spesielt våre ueffektive bønder.

    Veldig fint for bøndene, veldig kjipt for alle andre i Norge og resten av verden.

    Det finnes desverre enda de som tror at økonomi er et nullsummspill, en overtro fra merkantilismens dager, og vår regjering består kun av slike folk.

    • Liker 1
  12. 6000 ryttere, i alle fall hvis dette er tunge ryttere (altså med en eller annen slags type rustning) er generelt sett mange for tidsalderen. Du må huske at dette var på en tid hvor logistikken var særdeles dårlig og det var veldig vanskelig å holde store hærer i felten over tid.

    Hvis dette er en fremryktning i et slag (charge) er det et veldig stort tall. Selv i napoleonskrigene så finner man få steder hvor så mange ryttere var i et angrep samtidig.

     

    The Light Brigade var "the noble 600" når de var fulltallige :p

    (ja, jeg vet at dette var Krimkrigen)

  13. Jeg tror at dersom det er "proffe" politikere her, så trives de i den anonymiteten som denne debattplattformen gir dem. Man skal nok ikke se bort i fra at ganske mange titter innom for å lese, selv om de ikke nødvendigvis skriver noe.

     

    Et annet problem er at det er litt for mange mennesker som har alt for bastante meninger, og med langt mer tid og tolmodighet til å fremme disse på et forum enn det en politiker ville ha hatt, så derfor er det vel bare fånyttes.

     

    Men, jeg utelukker ikke at politikere, og spesielt ungdomspolitikere, snuser innom og skriver litt på steder som dette en gang i blant.

    Selv om jeg tror de (som jeg) fort gir opp når trådene når sin 37 side uten noen slags form for utvikling :p

  14. For å svare trådstarter:

    Det er vel ikke snakk om jenter her egentlig.

    Jeg antar at det finnes slike av begge kjønn.

     

    Poenget her er at hun blir såret og føler seg truet når du sier slike ting. Litt synd, men det kan man vel kanskje forstå, spesielt om hun bare er 16.

    Problemet ligger i at hun ikke kan se at du også blir såret og kanskje føler deg usikker. Jeg synes du skal snakke med henne om det, og presentere det akkurat slik.

    Hvis hun ikke kan akseptere at det er noe i dette så tar hun helt feil, hun viser også liten omtanke for deg og er strengt tatt ikke mye å ta vare på.

    Men jeg tipper at hun kommer med noe ala "ah, unnskyld, det tenkte jeg ikke på....". Jenter er ganske enkle egentlig, men ikke alle og definitivt ikke alle på 16, forstår godt nok hvordan deres oppførsel virker på ting rundt dem. (Gutter er ikke noe bedre på det punktet :p)

    Om man skal få viljen sin overfor jenter er det beste man kan gjøre å konfrontere dem sin egen tankemåte ;)

  15. Jeg synes vi skal værne om alle dyr, uansett.

    Men det blir feil å klassifisere aper som mennesker. Gorillaer er ikke sjimpanser, og ingen andre aper enn mennesker er mennesker.

    Og som alle andre dyr bør vi behandle vår egen art spesielt godt.

     

    Jeg ser også et tveegget sverd ved å bruke dette, for det første kan det frastøte mange av de religiøse noksagtene, og for det andre kan div. typer fascister bli fristet til å si "se, disse vitenskapsfolkene klarer ikke å skille mellom aper og mennesker engang. Så hvorfor skal vi bry oss når de sier at alle mennesker er like? Vi rase X er overlegne alle, som vi alltid har sagt".

     

    I tillegg så er forskning på aper så nyttig for menneskeheten at dersom det gjøres på en mest mulig skånsom og etisk riktig måte mener jeg det kan forsvares.

  16. Vel, ja og nei.

    Den store forskjellen er heller på hvilke måter tekstene i en religion lar seg tolke, og fra det hvordan mennesket kan bruke religionen til å kontrollere andre mennesker.

     

    Jeg har ikke forsvart kristendommens handlinger på noen annen måte enn at jeg har trukket frem et mer komplett bilde av saken.

    Har ikke tid, og ser ikke poeng med å svare på alt du sier, men for å ta inkvisasjonen som et eksempel:

    Sammenlignet med det menneskesyn vi har i dag er den spanske inkvisasjonen utvilsomt barbarisk og forferdelig. Men litt kulturrelativisme er en god ting. Dersom den på sin tid var i fortroppen for en mer humanistisk retts og straffepolitikk er dette noe som bør påpekes. Og da bør det også sees i et annet lys.

    Det går ann å ha flere tanker i hodet på en gang.

×
×
  • Opprett ny...