Gå til innhold

Cranie

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cranie

  1. takk for svar. Den har gått 158.000 og den tar EKSTREMT langt ut. Alle som låner den reagerer på den uten at jeg har sagt noe. Sinnsykt irriterende når man f.eks sitter i kø. Er kjøpt hos møller, de er vel ganske seriøse.

     

    Jeg har aldri hatt bil før og heller aldri kjøpt eller solgt bil før, så jeg visste egentlig alt for lite. Fikk ingen tilstandsrapport, og det ble ikke sagt noe om clutchen.

  2. Kjøpte en passat 98 mod hos møller med 3 mnd garanti. Har aldri hatt bil før og trodde clutchen bare tok langt ute, har senere blitt fortalt at det er et sterkt tegn på at clutchen er slitt og er like ved å må byttes. Er dette noe som går på den 3 mnd garantien? Har tenkt å ta naf test så alt blir påvist før garantien går ut.

  3. Kjørte opp i lillestrøm i dag, ble mye stress for har akkurat fått ny lærer og ingen av oss visste nøyaktig når oppkjøringa startet. Kom 2 minutt for sent (griseflaks at det ikke var mer) og da hadde ingen av de gått gjennom sikkerhetsspørsmålene. Han viste meg bare hvordan man testa bremseforsterkeren og hvor spylervæska og bremsevæska var. Fikk spørsmål om hvordan man tester bremseforsterkeren :) flaks...

     

    Jeg gjorde endel feil, fra motorveien fikk jeg beskjed om å ta av til høyre, bremsa ned litt for lite i nedbremsingsfeltet og kom veldig brått på en vei som kom ned fra høyere, der kom selvsagt en lastebil i 60 og jeg brøyt vikeplikten og lastebilen måtte bremse ganske brått. Trodde jeg hadde strøket der. Hadde også en situasjon der jeg var VEELDIG nærme å krysse en sperrelinje da jeg bytta felt rett før en bomstasjon, bytta fil veldig brått og trodde at nå hadde jeg ihvertfall strøket, + endel småfeil.

     

    Men fikk bestått på en helhetsvurdering da han sa jeg kjørte uvanlig stabilt og godt som reddet meg i dag.

     

    Men tips til de som kjører opp i lillestrøm med den bomstasjonen jeg gjorde feil. Du kjører gjennom bomstasjonen ved rødtvedt, og rett etter bomstasjonen blir du bedt om å kjøre til høyre mot rødtvedt, kjører forbi bomstasjonen ut på motorveien igjen sånn at du får bomstasjonen en gang til, da har du VELDIG kort tid på å bytte fil, (hvis bilen har autopass, som en skolebil helt sikkert har). Enten bytte fil med EN GANG du kommer ut på motorveien, eller å bare kjøre gjennom manual betaling.

     

    Ellers syns jeg ruta var grei, stort sett ut og inn på motorvei.

  4. Hva faen.. Ringte biltilsynet, blir etter 20. juni... Helvete... Ikke faen om jeg venter så lenge. Finne et annet sted i landet som har tidligere. Noen tips? Så nærme oslo som mulig.

    8476485[/snapback]

     

    Jeg har fått 21.juni :( Tok Teorien for mange uker siden nå, vurderer å ta i drammen.

    Du har en i Drammen, Billingstad og en på Rosenløkka eller hva det heter.

    8477121[/snapback]

     

    Duden jeg snakket med på biltilsynet påstod det var tilsvarende ventelister i hele oslo/akershus.. Kan sjekke drammen... Det som er dritt er at jeg alt har betalt for en pakke der oppkjøringen er inkludert... Spørs om den blir enkel å refundere...

  5. Tok akkurat prøven for første gang, 3 feil =) Syns den var stort sett ganske enkel, var endel vanskelige spørsmål, men alternativene gjorde det lett, Hva kvadratroten av 82222 er blir ganske enkelt hvis alternativene er gul, rød, blå, 286 og agurk.. hehe...

     

    1 ting jeg holdt på å brenne meg på: se GODT etter kollektivskilt og "buss" i kjørefeltene, etter å ha gått gjennom hadde jeg krysset 3 feil pga. at jeg ikke så at det stod "buss", syns det stod litt vel svakt for å være en prøve. Men ellers grei skuring.

  6. Bremselengden øker med kvadrat av fartsøkningen.

     

    Hvis du da f.eks pugger bremselengden på 20km/t vet du med en gang også 40/60/80/100 osv..

     

    Bremselengden på 20 km/t er 2 meter. Det er lett å huske. Får du da spørsmål om bremselengde i 80 km/t. Da firedobles farten, kvadratet av fartsøkningen (4) er da 16, med andre ord er svaret 32m bremselengde.

    • Liker 1
  7. et søk på autodb.no ... de bilene selges fra kr 55.000..

     

    er det hos forhandler? 3mnd garanti er jo verd noe...

    8204011[/snapback]

     

     

    Hvordan fant du den? Jeg fant ingen i nærheten, url? Jeg fant ingen 125hk stasjonsvogn 1.8l under 80 000, billigste jeg har funnet er 89 000, da stod det ingenting om årsavgift og omreg, og var for langt unna.

  8. Vurderer denne, er det en grei pris?

     

     

     

    Volkswagen Passat 5V COMFORT STV stasjonsvogn 1998 1,8l

     

    157.000 km.

     

    125hk

     

    95.000 inkl årsavgift og omreg.

     

    3 mnds garanti

     

    Utstyr

    Servostyring

    Hengerfeste

    Alarm

    alufelger

    kollisjonsputer

    aircondition

    justerbart ratt

    el. vinduer

    setevarmer

    metallic

    Radio/CD

    vinterhjul u/pigg

    fj.sentrallås

    Midtarmlene

    el.speil

  9. EDIT: Tror foresten jeg snakket med deg, trådstarter, tidligere i dag :)

    6903499[/snapback]

     

     

    Det er meget mulig? Du jobber i en fotobutikk i sentrum? =) Jeg kom inn sammen med ei stressa gravid dame? Da var det i tilfelle meg.

     

    Jeg har forresten kommet over et annet kamera jeg vurderer sterkt, Nikon Coolpix 7900.. Noen kommentarer til dette? Har lest det har noe blasse farger eneste...

  10. Har forsket litt på nettet og til slutt kommet frem til at det står mellom disse 2. Jeg er bare litt for grønn til å skjønne hva alle tallene på de praktisk betyr for meg. Jeg stusser også litt over 5 x optisk zoom fra L101 da så godt som samtlige andre kamera i samme prisklasse ligger på ca. 3 x. Er disse 5x reelle eller er det noe "lureri" bak? Oh hvor store forskjeller snakker vi på 3x og 5x ?

     

    Kamera skal brukes som et fritidskamera. fisketurer, tusenfryd, fine sommerdager, idylliske vinterdager og spesielt en baby som kommer om ikke lenge. (i den forbindelse vil videofunksjonen også bli satt pris på, og også å kunne ta situasjonsbilder dvs kamera tar bilde fort).

     

    Etter hva jeg kan se har heller ingen av disse kameraene autofokus, hvor mye betyr dette?

     

    Kom ellers med kommentarer om forskjeller/fordeler/ulemper og evt. lignende kamera som kan være et bedre valg i samme prisklasse 2000-2500 ca.

  11. Jeg lurte på om noen kunne dele sine erfaringer med diverse bredbåndsleverandører jeg vurderer nå

     

     

    De jeg vurderer å bestille fra:

     

    sdsl.no (dataguard) 10 000/750 til 649 mnd + 80 kr mnd pga. ingen fasttlf

    UPC 8 192/1024 579 ingen tillegg (beste pris)

    firstmile 8 000/640 til 629 + etablering 995

    nextgentel 8 000/800 698 + 60 kr mnd pga. ingen fastttlf

     

    hvis noen vet om andre gode tilbud si gjerne ifra.

  12. Jeg skal kopiere endel filer inn på en ny partisjon, problemet er at det var ikke nok ledig plass til å lage den nye partisjonen stor nok i utgangspunktet, jeg har derfor flyttet over filer til den nye var full og skulle da resize en av de andre ettersom det var leldig plass da jeg har flyttet over en 20 gb til den nye.

     

    Da jeg skulle gjøre denne operasjonen fikk jeg følgende error:

     

    "Error 1607 - File record marked free, file 29449"

     

    Etter dette "forsvant" den partiosjonen med error fra my computer oversikten. Jeg finner den fortsatt på partition magic, men uten noe navn o.l.

     

    Noen råd?

  13. Synes den dell pc'en virka helt super til ditt behov, når en skal drive på med billedbehandling er 2gig ram nice :)

    Akkurat, og jeg er av den typen som liker å ha 72 ikoner oppe samtidig.. =) Greit å ha litt buffer.

     

    Har bestilt pc`en nå, så da var det bare 7-10 virkedager før den er på døren. Takker for alle kommentarer som hjalp meg med avgjørelsen!

     

    Jeg glemte fortelle en tng, har også bestilt 10 mbit internett!! :dribble:

  14. riktig.. Da begynner vi jo å nærme oss min pris, er denne prisen inkl. frakt? Min pris er inkl mva. og vi får pc på døra.

    den prisen er ikke inkludert frakt, frakt blir vel på 2-300kr ? er ikke sikker, men det er ikke så forferdelig mye..

    Da er vi oppe i 13.100.. Da tar jeg heller dell som følger med mye service/supportavtaler. Og en maskin med komponenter som er bygd for å passe sammen.

×
×
  • Opprett ny...