Gå til innhold

bentyman

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bentyman

  1. Et spørsmål, den siden som viser frem de klassene føreren har, ser særdeles enkel ut?

     

    Jeg har riktignok ikke prøvd appen, og har ingen planer om det heller, men ville det ikke være trivielt å lage en egen app som viser frem en lik side, og så legge inn en haug med klasser man ikke har?

     

    Jeg forstår at politiet kan sjekke at det stemmer gjennom eget datasystem, men i en rask kontroll ville man nok gått igjennom de aller fleste gangene med en falsk app i stedet?

     

    Det fremstår litt som om mulighetene for å kjøre med falsk førerkort, nå ble veeeeeeeldig mye større.

     

    1. Hovedbildet med ditt bilde og fødselsnummer har landskoden N med oval ring rundt. Denne er aktiv, så når du vender telefonen, så vil bokstaven N med ring rundt bevege seg.

    2. Ved å trykke på knappen "Kontroll" kommer det en QR-kode de kan scanne, som også inneholder "dagens tall"

    Så det er ikke så enkelt å lage en herme app vil jeg tro.

    3. Om du ikke har planer om å bruke den: Har det noe å si hvordan appen er da?

    • Liker 1
  2. Fant ut av det sjæl. Min gamle ASUS med HDMI har støtte for Surround, var så ivrig på å sjekke om Popcorn time hadde Surround (noe de ikke har iallefall ikke på de tre storfilmene jeg sjekket som har det i utgangspunktet) så jeg glemte helt å sjekke via DVD spilleren. Så jo, min PC har surround, men ikke popcorntime.

    Så tusen takk for all "hjelp"

  3. Oppdatering til de som ønsker å lese :)

     

    Det viser seg at dette prosjektet faktisk ikke baserer seg på den ferdiglagte fiberkabelen i dalen min som eies av GET. Jeg mistenkte at Telenor hadde kjøpt opp trekket, for så å bygge videre.

    Under infomøtet kom det frem at Telenor legger ny fiberkabel fra sentralen på Storås og ca 7km nordover, altså forbi meg. Det var som jeg tenkte, det blir satt opp nye noder med fiber på de eksisterende knutepunktene, slik at den jeg blir koblet til ligger max 100meter fra huset. Ergo vil jeg få den raskeste linja om ønskelig :)

     

    Prosjektet gikk ut på kartlegging januar og februar, og utbygging fra mars og ut året. Siden jeg bor ved nest siste knutepunkt, så ser jeg vel ikke noe av dette før rundt desember 2015 om utbyggingen ikke går raskere da. Ren fiber vil bli tilbudt til bedrifter langs veien om de ønsker.

     

    I tillegg skal det oppgraderes til 4g på den mobilmasta på Storås. Så da er det bare å smøre seg med tolmod, krysse fingerer for at alt går _raskere_ enn planlagte slik at jeg kan dra nytte av dette tidligere enn mot slutten av året.

     

    Slik jeg forsto det vil de som er tilknyttet de første knutepunktene få tilbud om påkobling etter hvert som nodene er ferdige. Det var heller ikke snakk om noen tilknytningskostnad (1500) så dette blir nok bra :)

  4. Et siste muligens dumt spørsmål, men frøver lell :)

     

    Med denne løsningen VDSL, så kan jeg da trekke opp kobberkabel fra telefonkontakten slik at jeg får satt modemet der jeg vil? Har en plass med nettverksskriver samt oppstrekt nettverkskabel til en HUB som går til TV-dekoder, blu-ray spillere og reicever.

  5. Sentralen for telefoni står fremdeles 6,4km unna, men som jeg har hørt tidligere og lest, så vil det bli en node på "Mjøa" like ved der jeg bor, hvilket ser ut til å bli en ny form for sentral (kanskje) Det er iallefall et knutepunkt med en kveil fiberkabel der :)

    Sånn som jeg ser det for meg, vil fiberen bli trekt frem til knutepunkt, altså slike små bokser der telefonlinjene samles fra sentral og videre ut til boligene. Så det er bare å smøre seg med tolmodighet til jeg får det :)

     

    Med en slik løsning utløser det linjeleie, noe som fremdeles er uforståelig, men man kan sikkert ikke få både i pose og sekk. Fremdeles spent på prisene...

  6. Veit du at det er kobber som blir siste strekk, eller er dette noe du tror basert på informasjon om hastighet? Om du ser på Telenor sine sider så tilbyr de kun hastighetene 25Mbit, 50Mbit og 75Mbit på fiber. (http://www.telenor.no/privat/bredband/fiber/)

     

    Om du blir fortalt at du får fiber, men at de planlegger å levere via kobbernettet, så er det villedende markedsføring, og ulovlig fra Telenor sin side.

     

    Du får se hva som kommer frem på møtet på onsdag :-)

    Ja, jeg skal legge ved bildet av brevet så får Dere se selv hva som står under avsnittet om teknologien :)

    post-6304-0-35950000-1421746033_thumb.jpg

  7. Tviler på at det er linjeleie.. Man betaler linjeleie på fasttelefon og ADSL, men ikke på VDSL tror jeg. Ihvertfall ikke på NGT som jeg hadde i gamle gamle dager. Der hadde de 79kr i linjeleie på ADSL-produkter, men ikke på VDSL.

    Det gjenstår å se :) Men det skal iallefall argumenteres godt imot eventuell linjeleie ja :)

  8.  

    Tviler på at det er linjeleie.. Man betaler linjeleie på fasttelefon og ADSL, men ikke på VDSL tror jeg. Ihvertfall ikke på NGT som jeg hadde i gamle gamle dager. Der hadde de 79kr i linjeleie på ADSL-produkter, men ikke på VDSL.

    Telenor ser ut til ha linjeleie.

     

    Bredbånd 50/15

     

    Uten fasttelefon: 89,- linjeleie i tillegg

    Det er litt frekt hvis Telenor hevder dere får fiber(FTTH), når realiteten er en oppgradering av telenettet(?). Men VDSL er en skikkelig oppgradering fra hva dere hadde fra før, hvis det er det dere får tilbud om :)

     

    Vel, vi hadde ingenting før, men Telenor kjøpte opp et allerede ferdig fibernett, hvor de nå tilbyr det ut til alle husstander. Som en annen nevnte her, så er det vel ikke "ekte" fiber, siden siste strekk blir kobberkabel. Men mulig de tar dne enkle løsningen, for å deretter ta linjeleie...

  9. Jeg vil nesten påstå at det du får, med noe som muligens er telefonledning som siste ledd, egentlig ikke er fiber. Sånn sett har vi alle i Norge fiber, iogmed at hovednettet er fiber...

     

    Det er det jeg mente også, så derfor uten å vite det enda, er det forkastlig å eventuelt å ta betalt for linjeleie på noe som ikke er fiber per.se :)

  10. Starter tråden med litt grunnleggende og forklarende info.

    Jeg kjøpte mitt hus i Elvadalen, Meldal i 2005, uten å tenke så særlig mye på internett osv, da jeg mente at det skulle ikke være noe problem. Men det eneste som ble tilbudt der, var modem over telenettet. Så jeg benyttet meg av det, og slo meg til ro med det siden jeg ikke hadde behov for å laste ned store filer og musikk. Streaming var heller ikke utbredt på denne tiden.

     

    Etter hvert syntes jeg det ble dyrt i lengden å sitte på nett med modem, så lykken ble stor da Telenor lanserte fastprisabbonement for telefoni, hvor man ringte gratis til vanlige telefonnummer. Jeg benyttet ikke da Telenors "online" abbonement, men begynte å bruke start.no sin internett, som ble oppringt med vanlig nummer, og dermed fikk jeg et fastbeløp på rundt 100kr i måneden. Desverre for meg, så oppdaget dem at det ble brukt til datatrafikk, men det var først etter et års bruk. Så da jeg fikk en ganske stor regning, så ringte jeg til Telenor og spilte dum å latet som jeg ikke skjønte dette, siden jag hadde brukt dette likedan et helt år. Jeg fikk da ettergitt regningen.

     

    Jeg var også titt og ofte innom Telenor sine sider for å sjekke om det var muligheter for ADSL der jeg bor, men fikk beskjed at jeg bodde for langt unna sentralen, 6,4km, samt at det område jeg bor på ikke var "økonomisk utbyggbart" Jeg meldte min interesse så ofte, at jeg til sist fikk et brev at jeg måtte slutte med å sende dette, da linjelengden var for lang. Så gleden ble stor da det ble mulighet for å tilknytte seg ICE mobilt bredbånd.

     

    Jeg sa da opp min fasttelefon, og gikk utelukkende for mobil og ICE. Dette har fungert tilfredsstillende de første årene jeg fikk det, men siden den gang (ca 2008/2009) så har det skjedd mye på nettfronten. Sidene blir tyngre å laste, det ble mere vanlig med innslag via nett-TV, noe jeg ikke fikk sett så mye på, da min ICE hastighet ligger på rundt 0,5Mb/s. Så dette har jeg slitt med i mange år.

     

    Dermed var lykken enda større i 2011, da det ble lagt fiberkabel gjennom dalen jeg bor i :) Endelig! Jeg ventet da spent på å få brev om at nå blir det bredbånd, men det uteble dessverre. Jag fikk da vite at fibertrekkingen foreløpig var første skritt, hvor tre av de "rikeste" i Elvadalen fikk være med på spleiselaget. Jeg snakket da med Loqal som sto ansvarlig for nettet, men de mente at JEG burde ta en underskriftskampanje i nærmiljøet for å lufte interessen. Det gjorde jeg ikke, siden det ikke er min oppgave, så jeg fikk bare slå meg til ro med ICE foreløpig, å håpet på rask løsning i fibernettet.

     

    Jeg fikk også bekreftet fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune ved Pål Magne Dahlø at det var et spleiselag og at neste byggetrinn ville begynne når finansiering var på plass, rundt høsten 2011. Dette skjedde altså ikke. Jeg gikk da ut i lokalavisa 2012 og ga tilkjenne min frustrasjon siden det ikke hadde skjedd noe på så lang tid, men som nevnt, det var finansiering det sto på. I 2013 sto det en artikkel i lokalavisa, "Endelig Bredbånd" hvor min bolig ligger på det strekket som var planlagt. Men slapp ikke jubelen løs da jeg hadde blitt skuffet tidligere.

     

    Så i slutten av 2014 ringte lokalavisa meg å opplyste meg at nå var det bevilget penger til bredbånd, å fikk link til meldal kommunes hjemmeside hvor vedtaket sto. De fikk sitere meg på at, "joda det høres bra ut, men tror ikke før jeg får se det".

     

    Nå skal det også nevnes at etter 2011, så har Loqal blitt kjøpt opp av GET, og da også øynet jeg håp, uten at det ble noe. Så i lokalavisa i desember 2014 ble det klart at med samarbeid mellom fylkeskommunen, kommunen og Telenor skal det bygges fiber fra en plass som heter Drogsetmoen (et tettsted hvor fiberkabelen ligger igjennom) og nordover mot Mjøa, hvor jeg bor. Siden jeg ikke har så veldig mye til overs for Telenor, ble jeg litt skuffet av at det var dem som skulle fullføre prosjektet. Jeg ser for meg dyre produkter.

     

    Men nå har jeg slått meg til ro med dette, å fikk for en liten stund siden brev fra Telenor hvor det sto om utbyggingen som ville starte tidlig på 2015 å være ferdig mot slutten av året. Det skal også være et informasjonsmøte den 21 januar, noe jeg skal ivei på. I brevet sto det hvilke områder som ville få fiber først, deriblant meg, men siden jeg bor lengst nord, så får jeg det sikkert til slutt.. Men men.

     

    Så kommer det jeg vil spørre om. I dette infobrevet står det at det blir fiber med hastigheter mellom 30 og 50Mb tilgjengelig. Fiberen blir trukket slik at det siste stykket inn mot huset skal benytte seg av eksisterende kobbernett? Blir det da "ekte fiber" Sånn som jeg ser det for meg, blir fiberen trekt mot knutepunktene for telefoni, for så å bli distribuert via kobberkabelen inn til huset. Vil det ikke bli støy på linja? Er det slik man vanligvis bygger fibernett? Nå skal det også nevnes at jeg tror Telenor har kjøpt dette fibernettet billig, og tilbyr det nå til oss. Vel og bra det :)

     

    Det er jo såklart den billigste løsningen, såfremt hastighet og ping er henholdsvis høy og lav :) Så et tilleggsspørsmål. Kan Telenor ta betalt for såkalt linjeleie på den kobberbiten?

     

    Jeg mener, de sa jo for et par år siden at de skal fase ut fasttelefoni, samtidig som de ikke skal vedlikeholde eksisterende kobbernett. Da isåfall synes jeg det blir feil å ta betalt 89kr ekstra for linjeleie på et kobbernett som ikke skal utbedres, men er på vei ut og allerede nedbatalt for 50 år siden.

     

    Jeg vet dette var et langt innlegg med korte spørsmål, men det var litt viktig for meg å få frem historien frem til nå.

    • Liker 1
  11. Heisann, håper dette er riktig forumkategori. Damen har en gammel bærbar minipc som nå har tatt kvelden. Den starter rett og slett ikke opp, når vi trykker på "på" knappen, så starter vifta og det lyser på knappen i ca 2-3 sekunder, så blir det stilt igjen. Over forrige helg sa trakk vi ut kontakten da vi var på reise, og maskinen fungerte før dette men også en bitteliten stund etter vi kom hjem etter et par dager. Siden har den vært død.

     

    Så over til mitt spørsmål. Finnes det noen enkel innretning som jeg kan bruke for å koble til harddisken fra den bærbare (etter den er skrudd ut av maskina) som jeg kan koble til min egen maskin via USB for å lese av disken? Det er bilder på maskina hun skulle ha hatt, ellers så er ikke det andre innholdet så viktig. Brukes stort sett til surfing. Men det hadde vært greit å kunne fått tak i bildene via et system som nevnt over. Tips til dette, eller andre metoder for å så igang maskina tas imot med takk :)

  12. Hallois. Lenge siden jeg har postet her, men nå ser jeg nødvendigheten av det. Jeg har et gammelt PC spill ( Fifth Element) som fungerte perfekt på Windows 95/98. I disse dager, så har jeg desverre nyere windows, og da vil ikke spillet fungere. Hva kan jeg gjøre for å få til å spille dette spillet? Må jeg kjøpe en gammel 486 maskin eller lignende for å få dette til, eller finnes det andre programmer som emulerer gamle spillversjoner?

     

    Jeg fikk plutselig lyst til å spille dette igjen, så jeg håper noen her inne kan gi meg noen fornuftige svar på mitt spørsmål.

  13. Ingen som har peiling på hva som er galt? Sjekket sist i dag med både appen på telefonen og nettfart.no med samme resultat. Og Loqal hadde i følge dem selv ikke noe bredbånd på denne adressen. Koden fant vi bak modemet, men siden vi ikke kjenner til tidligere leietaker, så er det vanskelig å finne ut av dette. Men meget merkelig at ingen andre i borettslaget har stusset på dette om det er likt over alt da.

  14. Sender dette spørsmålet her fra en venninde som har flyttet inn i en leilighet som det er bredbånd fra Loqal i. Hun flyttet dit i desember og oppdaget at internetten fremdeles virket etter forrige leietaker. Jeg har stusset lenge på at hastigheten var så treg, men har ikke tenkt så mye over dette. Vi kan ikke ta kontakt med Loqal, da hun sikkert må bynne å betale om dem finner ut av det :p

    Uansett jeg sjekket netthastigheten hennes sist jeg var der og følgende resultat kom opp:

     

    Nedlasting: 1.03

    Opplasting: 22.47

     

    Så her er det noe som er riv ruskende galt.. Er det noen måte å finne ut av dette og bytte om noe slik at nedlastingen blir 22 Mb istedet for 1Mb?

     

    Litt irritabelt dette da, og ja, jeg har testet dette på forskjellige dager og tidspunkt, så dette stemmer..

  15. For litt siden måtte jeg kjøpe meg en bærbar PC da min gamle hadde tatt kvelden. I hui og hast og mest opptatt av at det var HDMI utgang og makspris på 4000 falt valget på en ASUS X54H fra Expert. Men nok om det, jeg installerte alt som installeres bør etter alle kunstens regler, helt til jeg oppdager at jeg har kjøpt en pc med 15" skjerm, mot 17" fra før.. Vel ikke så stor krise til å begynne med, men så oppdaget jeg at skjermoppløsningen kun går til 1366x768 som egentlig er krise da jeg mister litt skjerminfo mot før. Er det noen som vet om nye skjermdrivere fra ASUS lar meg sette høyere oppløsning på skjermen, eller er virkelig 1366x768 det høyeste? På eldre windowswer kunne man jo sette 15" skjermer til 1900x??? i oppløsning om man ville.

     

    Håper noen der ute kan gi meg svar på dette før jeg laster ned nye drivere som kanskje ikke fungerer :)

×
×
  • Opprett ny...