Gå til innhold

staf

Medlemmer
  • Innlegg

    248
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av staf

  1. Hei satser på at dette er riktig plass å poste i

     

    Min mor har en enebolig på barndomsstedet som hun leier ut for tiden og ikke har råd til å vedlikeholde så derfor er planen at jeg skal kjøpe eller arve huset for det hun har igjen på lånet, Hun har ca 300k igjen av lånet på boligen

     

    Lurer på hva som er fornuftig å gjøre her? Er det mulig å få forskudd på arv og overta både hus og lånet hennes i banken? Eller skal jeg ta opp eget lån i banken og kjøpe huset på vanlig måte? for 300k.

    Vil tippe at reel verdi på boligen er mellom 500k-700k (har ikke takst)

     

    Har forresten ingen søsken å ta hensyn til i forhold til arv.

    Hva er den mest økonomisk fornuftige løsningen?

  2. Da lurer jeg veldig på hvilket rederi du har jobbet i? Det virker for godt til å være sant.

     

    Jeg var lærling i Ugland på bøyelaster, strålende rederi bare synd de knapt har norske båter igjen nå! Dersom jeg får muligheten til å komme tilbake til Ugland så gjør jeg det på dagen. Kan ikke sammenlignes med det jeg har vært på i ettertid!

  3. Dette kommer jo an på hvor "greie" rederiet er. Når jeg var lærling så fikk jeg alltid ordnet ting slik at jeg hadde fri i de viktigste feriene, dvs jul og sommermånedene. DVS jeg fikk jobbet meg inn eller reise hjem tidligere slik at det passet godt for meg. Lærlingens turnus betyr veldig lite med mindre du har noen som går motsatt (mye styr å skulle sysselsette flere lærlinger på samme skift). Du må nesten bare ringe å høre med den som har ansvar for deg på kontoret. Har personlig hatt flere turnusendringer som har kræsjet med planlagte ferier og det har alltid ordnet seg!

     

    Og du må for all del la være å møte opp uten å si fra eller gi beskjed på forhånd. Da er det absolutt fare for at du mister lærlingplassen din og kan få trøbbel med å skaffe ny!

  4. Noen som vet om det er mulig å laste ned FIFA13 demoen til ps3 utenom PSN? For så å føre over/installere via minnepenn eller harddisk?

     

    Klarer ikke å koble meg på hjemmenettverket med ps3en pga det er en Ø i SSID og PS3en takler ikke SSID med Æ Ø Å tegnene. Har dessverre ingen tilgang til å endre på SSID da jeg ikke eier eller har tilgang på routeren.

     

    Har utrolig lyst til å teste fifa13 nå! :)

  5. Dette var min desidert største favoritt serie men den er blitt så dårlig at jeg blir mer og mer trist for hver episode jeg ser.

     

    Når jeg begynnte å se på denne tvserien så var det Ted og Robin karakterene og det mellom de som gjorde at jeg likte denne serien! Etterhvert når dramaet mellom de ble mindre var det humoren fra karakterene Marshall og Barney som dro serien videre og nå 7sesonger etterpå så synes jeg denne sesongen har blitt dradd ut 2 eller kanskje 3 sesonger for langt uten at det har vært noe spesielt med serien slik det var i de første sesongene.

     

    Føler serien bare eksisterer videre som en humorserie uten mening der man i de fleste episodene havner utenfor det som gjorde serien spesiell i mine øyne. Nemmelig karakteren Teds fortelling om hvem morra er. Nå ønsker jeg bare å få en avsluttning på denne serien for den gir meg ingenting lenger og jeg savner de første sesongene når serien virkelig var morsom og herlig å se på. Og ikke en kjedelig serie der alt de ønsker er å tjene mer penger på den!

    • Liker 2
  6. Virker igrunn åpenbart at om det er inkludert i champion 349, så er det også inkludert i de dyrere champion abbonementene.

     

    ....men, ja websida til Tele2 er mildt sagt litt tvetydige hva priser angår, så jeg sendte over en mail til supporten deres for å høre.

     

    Kommer tilbake med mer når jeg hører fra Tele2.

     

    Jeg har gått på denne viledene kampanjen og bestillt iphone til 389 og trodde det skulle være med mobilsurf large men virker som at det bare var til 349 kampanjen. Fikk du svar tilbake fra tele2 der de bekreftet at dette også gjaldt for champion 389?

  7. Dette er sikkert diskutert men har dere noen tips til hvilke standaråpninger jeg burde lære meg og kunne for å spille mot de diverse rasene i 1v1? Feks bruker dere fourgate åpning mot andre protoss? og hvor mye spiller maps inn på hvilke builds man burde gå for?

     

    Er top10 bronze nå og har egentlig kjørt en ganske ukontrollert build der jeg kjører 12-gate 13-gass og så fort som mulig få opp cybernetics og så utvide med 2-3gates til og muligens robotics evt stargate. Er egentlig en veldig ukontrollert build jeg kjører uten noen plan og har lyst til å lære meg builds som jeg vet med engang hva jeg satser på når jeg ser rasen og map jeg spiller på. Tror dette kan utvikle spillet mitt endel.

     

     

    EDIT: Finnes det noen "avanserte teknikker" som protoss bruker og jeg burde lære seg ala slik Zerg bruker med backspace inject teknikken for å forenkle ting?

     

    Noen som har stream tips med gode Protoss som streamer mye og studerer replays og forklarer div feil og ting de kan gjøre for å forbedre spillet sitt. ala slik som Snute gjør på sin stream med Zerg som er en fin måte å lære bedre Zerg spill på.

  8. Jepp, noe slikt jeg har tenkt, det finnes vel mange på nivået til Snute men som aldri blir plukket opp av en seriøs organisasjon som kan bidra til den videre utviklingen som trengs. Tilogmed DeMuslim som kanskje er den som presterer best på EU og US laddern finnes det jo tvil til om han klarer å ta neste nivå opp. Blir spennende å se hvilken utvikling han får når han reiser til Korea iallefall.

  9. Noen som kan fortelle litt hvor god Snute faktisk er og hvor erfaren han er? Har han potensiale til å bli en skikkelig pro som kan hevde seg i litt mer seriøse turneringer? Er ganske ny i SC2 men har sett de siste MLGene, IPL, og GSL og sett på mye stream og prokamper og har hørt at Snute er norges beste SC2 gamer men jeg så noen VOD med han og ble litt skuffet siden jeg syntes nivået hans lå rimelig langt bak de som spiller bra i storturneringene. Virker å være et hav av forskjell på de som er pro på disse turneringene og de som generelt er i toppen av europas Grandmaster League selv om mange av prosa også spiller i GM så virker de rett og slett mye bedre enn de som er kun er gode på laddern.

     

    Feks DeMuslim som også som er helt i toppen av GM men virker ikke å få det til i store turneringer. Ser også at Snute er den som har flest kamper i GM i europa og det kan jo virke som at han satser ganske hardt på spillet for å komme seg videre i gamet!. Hadde vært gøy dersom en norske kunne hevdet seg på turneringer etterhvert.

  10. Er enig ang City og United de blir nok et hakk for sterke iår, men Chelsea har mye å bevise før jeg dytter de inn i den kategorien. Poenget er uansett, kampen om å få CL er hard og man må spille godt samt ha flaksen på sin side for å klare det, og kampen er veldig åpen til nå. Synes ikke det er så enkelt heller å bare si at Liverpool, Arsenal og Tottenham konkurrerer om 4.plassen da alle tre lagene med skikkelig medgang er gode nok til å havne høyere enn 4.plass. Alt kan skje i fotball og det kan fort også skje at et av lagene havner utenfor top6 dersom det rakner.

  11. Liverpool har nok god sjangse for 4.plassen men kampen blir nok hardere enn EVER og det er 6.lag som i realiteten alle er gode nok til å ta de fire øverste plassene og man må nok spille godt for å klare det iår. Hele sesongstarten tatt i betraktning så synes jeg Tottenham kanskje har imponert mest i forhold til forventningene og vært bedre enn både Liverpool og Arsenal, kanskje tilogmed Chelsea.

  12. Vel, Det at Reina ikke har sett bra ut iår skjønner jeg ikke hvor kommer fra. Han startet kanskje noe slurvete de første kampene men hver kamp den siste tiden har han egenhendig reddet Liverpool fra å slippe inn mål ved opptil flere anledninger. Men Reina er ingen glamorøs skuddstopper med ekstreme ferdigheter innen rekkevidde og reaksjon. Han er dyktig på sweeper spill som kommer av hans gode spilleforståelse og lesing av spillet, igangsetting, pluss han er gjevnt over veldig solid på alt han gjør egentlig, største svakheten hans er tempoet i kroppen og det er somregel grunnen til de relativt få tabbene hans pga han blir for sein ut i dueller. Det finnes mange spillere som er bedre enn Reina på akkurat det å redde skudd.

  13. Ok, det ble en agressiv slakt av Chelsea da som kanskje ikke var nødvendig å utrykke. Men fyren provoserte og trodde han var Chelsea boy. Uansett. Liverpool er så utrolig mye bedre iår enn de har vært på lenge. Vi mangler fortsatt endel til 2.plass sesongen men generelt er stallen sterkere og bredere enn den sesongen men kanskje vi har litt mindre klassespillere nå enn da og dermed lavere toppnivå.

     

    EDIT: Er ikke enig i at Liverpool har bedre tropp på papiret enn Man Utd alltså. Eneste plassen vi kanskje er bedre pr.dags dato er på keeperplass og sentral midtbane. Ellers er United en klasse over i de andre posisjonene. Og United overpresterer ikke spesielt spør du meg. De gjør det Liverpool ikke klarer å gjøre, nemmelig å ikke avgi unødvendige poeng mot lag som Swansea osv.

     

    Men United supportere og flere andre kommer alltid med argumentet at våre supportere kommer med den klassiske "nesteår så vinner vi ligaen" Dette er en myte som kun har vært reel ved et par anledninger som feks sesongen etter vi tok 2.plassen. Da var det stor optimisme i klubben etter en fantastisk sesong for vår del. Naturlig at man tror har mulighetene etter det.

  14. Det samme kan sies om deres "lag" dere har mange gode spillere men dere er jo en skam av et lag. Den eneste grunnen til at dere klarer å ta et eneste poeng er fordi dere har en haug av invidualister og stjernespillere som klarer å putte et mål når de gjør noe på egenhånd eller av en eller annen grunn et par stk er heldig nok til å gjøre noe sammen. Men å jobbe som et kollektiv, å legge knallhardt arbeid bak hver eneste ballgjenvinning det er ikke noe dere klarer å få til. Forsvaret deres som forøvrig bare består av gode spillere er pinlig å se på. Luiz som dere prater om eier jo null forståelse for samspill med lagkameratene sine. Han spiller i en bakre firer som en invidualist! Klubben din har faktisk klart å regelrett knuse mentaliteten til Torres og han ser 10x værre ut enn det han gjorde for Liverpool når vi lå på nedre halvdel av tabellen med Hodgson. Når Torres endelig viser prov av gamle takter, blir han benket i 2-3kamper på rad og han er tilbake uten selvtillit og ja pinlig managment.

     

    Og du prater om at Liverpool supporterne snakker om at vi er tittel utfordrere igjen, som er noe du dikter opp på egenhånd. Dersom du leser og har tatt deg en tur på noen Liverpool forum så er og var mentaliteten at Chelsea måttes slås for å kjempe om top4 iår. Det er der vi ligger og majoriteten av supportere har håp og ønske om å klare det. For det blir ingen enkel oppgave for noen av lagene iår utenom kanskje City og United som er i en klasse for seg selv til nå. Faktisk så blir det tøft for dere også mtp hvordan dere fremstår for tiden. Noe som er svært underlig. Men dere blir nok bedre etterhvert skal du se, og akkurat når dere begynner å ligne på noe igjen så sparker russeren ABV og kjøper Van Persie, Modric og et par dyre til fordi dere kun kom på 3-4.plass i ligaen og sirkelen dere driver på med starter på nytt.

  15. Prøver meg i denne tråden jeg også. Har koblet ps3n på pcskjermen men trenger å få lyd og ønsker å koble til et headset og dersom noen kan hjelpe meg med hvilke kabler jeg trenger for å koble til ps3 slik at man får en 3.5mm utgang fra ps3 jeg kan koble headsetet rett i. Dersom noen kan linke til en plass jeg kan kjøpe kablene blir jeg veldig taknemelig da jeg må bestille på nettet. Det er ingen muligheter for å koble via skjermen min.

  16. Bibow, vurderer å kjøpe sidewinder x4 jeg også, Skal brukes hovedsakelig til SC2 men også fps som CS1.6, bf3 og mw3. Lurer på et par ting. Hvor bestilte du fra og fikk du denne eller denne versionen. Det er hovedsaken til at jeg ikke har turt å bestille dette enda pga vil ha <> knappene ved siden av Z og Shift samt stor Enter som er på det siste bildet. Og går det ann å slå av bakgrunnslyset fullstendig? og har du usb kontakt samt volum inn/ut på tastaturet?

  17. Har noen spørsmål ang starcraft 2.

     

    Er rimelig ny i spillet men har speccet noen SC2 turneringer. Kjøpte spillet for ca 1mnd siden og klarte å vinne 3 av 5 placement matcher og havnet i gold laddern, Fant rimelig kjapt ut at dette var langt over mitt nivå og sluttet egentlig å spille 1v1 siden det ble så kjedelig å tape før 10min var omme kamp på kamp.

     

    Når sesong 4 var igang prøvde jeg meg i 1v1 igjen og så tapte jeg placementn og havnet i silver, og slet også kraftig der. så bestemte jeg meg for å joine og tape matcher med vilje, etter å ha tapt ca 10matcher så ble jeg rykka ned til bronze og nå når jeg prøver å spille kamper så leaver alle jeg finner match mot iløpet av 1-2min og har prøvd over 30kamper nå uten å møte en person som ikke leaver. Er redd for å rykke opp til silver igjen nå og møte folk som er mye bedre enn meg.

     

    Utrolig irriterende og skjønner ikke hvorfor det driver å skjer hele tiden? Er det vanlig at folk holder på sånn i bronze ladderen?

  18. Hei har gådd et 2årig studie ved teknisk fagskole og beskjeden vi fikk før eksamen var at de i 2010 gjorde slutt på to konteeksamener. dvs man har kun en sjangse til dersom man stryker på ordinær eksamen. Jeg har bestådd alt på skolen men strøk på elektro eksamen i vår og skal ta konteeksamen neste uke. Dersom jeg stryker den også hvor går veien videre? er jeg nødt til å opp hele skoleåret igjen (1. og 2.år er separate) med alle fagene? Det var det jeg fikk inntrykk av hos lærerne.

     

    Er skikkelig nervøs nå før eksamen da jeg rett og slett ikke har mulighet til å ta hele året på nytt dersom det skulle være tilfelde.

  19. PCen min fryser seg heletiden. Kan skje med engang jeg kommer inn i windows til at den holder seg i 20min.

     

    Har prøvd å bytte til annet minne, harddisk, formatert og annet skjermkort. Har deaktivert lydkort og nettverkskort for å sjekke om det var feil her. Fortsatt samme problem.

     

    Eneste jeg ikke kan få sjekket er hovedkort, cpu og psu da jeg ikke har annet liggende. er det noen måter man kan teste dette på? Virker som at PCen ikke fryser i bios/dos når jeg feks skal installere ny os eller kjøre disksjekk. Kan kjøre minnetest uendelig uten at den fryser og restarter. Kan dette tyde på at PSUen ikke klarer å levere nok strøm når den er i windows og føre til at pcn fryser og restarter seg. Ofte så fryser den ikke engang men bare restarter seg.

     

    PCen hadde samme problemer for 1-2mnder siden i kanskje 3-4dager så plutselig ble alt bra igjen og låste seg aldri før det samme har skjedd igjen.

     

    Noen som har noen tips eller forslag?

×
×
  • Opprett ny...