Gå til innhold

Katana-Bob

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Katana-Bob

  1. Er dette en seriøs og pålitelig side? Så litt rotete ut.

    Ja. Langer-Messmer er anerkjent i Tyskland og på tyske motparten til Styleforum, Stilmagazin.

     

    Bra service hadde de også, både la til og trakk fra bestillingen min på email. Har inntrykk av at de ikke er kjempegod i engelsk, så jeg brukte google translate for sikkerhets skyld og la ved engelsk tekst også.

     

    Selv bestilte jeg Loake Aldwych, Heston (som jeg så avbestilite), masse saphir skokrem, 3 skotrær og 1 børste

  2. Gode forslag. Jeg liker Pimlico, Meermin Tan country calf og Burford, men foretrakk Pimlico i vanlig skinn.

     

    Må innrømme at generelt synes jeg vanlig skinn er finere enn semsket (nokså konservativ hva gjelder klær). Er også litt usikker på om semsket skinn er så bra om vinteren? Er det for å unngå at saltskader og flekker synes? Vedlikehold? I mitt hode er semsket skinn mer for beige sko om sommeren, men jeg vet at det er populært i alle årstider. Fant litt varierende meninger med lyn-googling: http://www.styleforum.net/t/313489/suede-non-suede-bucks-in-water-snow

     

    Ellers: De fleste vintersko jeg ser på har Dainite såler. Hvordan er disse for snø? Ideelt sett skal man vel ha commando-såler, men det ødelegger utseende noe, føler jeg.

     

    Hva med:

    http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=2999 (dainite)

    http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=7338 (commando)

  3. Er vel samme som jeg har, ja. Som sagt, jævlig glatte om vinteren, men går stort sett bra på flatmark.

    Takker for svar... Hva vil du anbefale av elegante sko til vinteren? Tenkte enten noen svarte chukka boots (Loake Kempton eller C&J Tetbury) eller noe brogue boots. Synes det vanskelig å finne brogue boots som ikke har sånn snål country last med kort, rund form. Finnes det et billigere alternativ til C&J Islay f.eks? Liker ikke utseende på de amerikanse støvlene (Alden, Wolverine 1000 miles).

     

    Om vinteren går jeg alltid med en svart frakk som jeg er glad i. Er det sånn at jeg må ha svarte sko da? Det må være mørk farge tenker jeg, tan blir feil.

  4.  

    Hva slags såle har du? Jeg har en helt glatt gummisåle under, og de er jåvlig glatte på is og snø. Ellers er de bunnsolide. Har aldri blitt våt på beina, og har heller aldri hatt noe problem med salt.

    Det er "oil resistant" gummisåle, se bildet. Har opplevd å gli såvidt litt hvis det ligger våte blader overalt, men det er sjeldent.

    post-62903-0-50635900-1384518856_thumb.jpg

  5. Jeg kjøpte noen RM Williams comfort craftsman tidligere i vår, og de er favorittskoene mine til nå.

     

    Til andre som eier dem, hvordan er de i vintervær (i Bergen)? Glir dere på snø? Blir dere våt på beina? Tåler de salt bra? Det reklameres jo på bootsonline at de passer for vintervær med salt.

     

    Basically lurer jeg på om jeg trenger noen dedikerte vintersko (tenker brogue boot i så fall).

    • Liker 1
  6. Jeg vurderte å handle fra de. Leste litt om de, var en person som hadde hatt dårlig erfaring med de på Styleforum, men eieren av Robinsonshoes var kjapt inne for å løse situasjonen. Tilbød å gi han et par gratis sko. Virker ok.

    Takker for svar. Var litt overrasket over at ingen snakker om de her, alle anbefaler Herring eller Pediwear. Men ser ikke noen grunn til å handle hos dem hvis du først skal ha Loake.

  7. Hiver meg på skotråden. Er det noen som har erfaringer med Robinsonshoes? Jeg sendte mail og spurte om de reduserer markup, og det gjør de. I tillegg har de gratis frakt til Norge og skotre med fullpris Loake-sko... er det egentlig noen grunn til å handle hos Herring eller Pediwear da? Vet de har god service, men synes ikke det er verdt 500 i moms pluss 15 pund i frakt.

  8. Jeg likte måten man holdt diamondback på, er det noen lignende mus? Den må ha sideknapper (på tommelsiden for å gå frem og tilbake i browser).

     

    Jeg så på G400, men jeg hørte om problemer med angle snapping?

     

    CM Storm Spawn Gaming Mouse er på superweekend på komplett, er det en grei erstatter?

     

    Hva med Razer Deathadder? Den virker litt stor ift. diamondback, og så er jeg usikker på om den konkave formen er noe behagelig?

  9. Lurer på om det er noen retningslinjer eller bestemmelser i forbrukerkjøpsloven, som tilsier at vi skal ha "samme gode maskinen nå, som da", altså at maskinen var topp notch i 2008, og da skal vi ha tilsvarende top notch i dag. En alienware eller lignende. Det er jo det eneste rettferdige ettersom maskinen kostet flerfoldige tusen i sin tid, og var ment som en maskin med bedre ytelse enn det meste der ute. Selv om grafikkortet er dårlig i m1330, kunne jeg tross alt kjøre Crysis på nesten høyeste innstillinger i sin tid, med ganske rimelig fps.

     

    Noen som vet hvordan reglene er på dette? Om vi evt. kan kreve samme nåverdi, som da?

     

    Edit: Disse skrivefeilene..

     

    Du får tilsvarende (eks. Core i3 ca. lik T9300 i ytelse) eller bedre spesifikasjoner. De fleste maskinene Dell selger er i dag Core iX typen, med eldre teknologi på noen spesifikke modeller som ikke ligner vår laptop uansett. Du får ikke en maskin til 15 000 i dag fordi du betalte 15 000 den gang. Datamaskiner faller i verdi raskt, sånn er det dessverre.

     

    La oss si at vi fikk en XPS 15. Da får du Sandy Bridge, Fermi grafikkort og mye snacks helt gratis. Jeg ville vært ganske fornøyd med det. Andre betaler flere tusen for det du får helt gratis. Kanskje din varer helt til Ivy bridge kommer ut, så får du en ultrabook i erstatning. Eller til og med Haswell. Poenget mitt er at en slik erstatning er ganske gunstig (men slik skal det kanskje være for "tort og svie").

     

    Interessant tråd om noe lignende:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1359421

  10. Hvordan i praksis vil du gjennomføre heving av kjøp? Jeg vet vi har forbrukerkjøpsloven på vår side etter 3 feil, men hvor lang tid gjelder dette og hvordan går vi fram? Hvor mye kan vi evt. få igjen av original sum? Denne kostet meg over 15k i sin tid, fint å kunne resirkulere pengene inn i en ny maskin :w00t:

     

    Det går på reklamasjon, så du hvis du får enda en feil på hovedkortet (3. gang) innen 5 år fra du kjøpte så skal det være greit.

     

    Mener å ha lest at selger kan gi en erstatning i stedet for å heve kjøpet (med tilsvarende eller bedre spesifikasjoner), så jeg ville ikke regnet med å få hevet kjøpet, selv om det selvfølgelig hadde vært det beste.

     

    Når det gjelder det praktiske har jeg ikke tenkt så mye på det. Jeg tenker å sende mail, og så ringe hvis mail ikke fører fram. Noen i den "store M1330" tråden linket til denne mailadressen: [email protected]

     

    og hadde suksess med det.

  11. Jeg har akkurat samme maskin med de samme spesifikasjonene. Det ENESTE som er verdt å oppgradere er til SSD, ettersom harddisken er en treg 5400 RPM type. Det er definitivt harddisken som er flaskehalsen i maskinen. Alt annet er tull eller helt unødvendig. Windows 7 bør du også vurdere (64 bit helst).

     

    Det største problemet ditt (og mitt) slik jeg ser det er at grafikkortet ditt dør før eller siden av det dårlige kjøledesignet. Du kan jo heve kjøpet når grafikkortet dør 3. gang, så får du ny maskin. Det er det jeg har tenkt å gjøre.

  12. "Et det verdt det" er et veldig gyldig spørsmål, og kan bare besvares rett av hver enkelt... :yes:

     

    Som du har sett, finnes det telezoomer som koster =24&detailId[]=469%281%29&detailId[]=2199%281%29&detailId[]=1296%281%29&detailId[]=1236%28200-400%29&detailId[]=725%283155%29&pg-q=&price_min=&price_max="]veldig mye mer enn Nikon 70-300 VR. 70-300 VR går mye av veien i kvalitet, og som alltid med kvalitet så er det alltid mulig å gjøre noe enda bedre, men bedring i kvalitet og økning i pris er ikke proporsjonale. Nokså raskt er det vanskeligere å merke tydelig bedring i kvalitet for 1000,- ekstra enn det var de første par gangene man la på 1000,-

     

    50-200 kostet dere 400,- hvis jeg oppfattet det rett, og det er ekstremt mye for pengene.

     

    Hvordan var det, -skal bildene brukes digitalt eller er ønsket å skrive ut store plakater? Albumbilder?

     

    Blir vanlig bruk med å skrive ut til fotoalbum og å se det på pc.

  13. Hei! Kjøpte nylig denne pakken:

     

    http://www.dustinhome.no/nikon-d3100-optik-18-55-ii-55-200-4gb-veske/product/5010596324

     

    til mor som skal på hurtigruten, som beskrevet her:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1356913

     

    Hun forventet sterkere zoom, er det noe å gjøre med? Er det verdt å kjøpe 300 mm objektiv, f.eks. denne på netonnet?

     

    http://www.netonnet.no/art/foto/objektiv/objektiv-nikon/sigma-af70-3004-56dgnikon/116079.4570/

     

    Passer den til D3100? Blir det særlig bedre zoom enn 200 mm?

     

     

    Hvis det er ønskelig med mer tele kunne det vært en tanke å byttet 50-200 med Nikon 70-300mm VR. Den er god. Jeg har prøvd den med svært godt resultat også på fullformat. (Den passer også på D3100.)

     

    Var inne på tanken, fikk inntrykk av at det var et spesielt godt objektiv til prisklassen, men da er vi igjen inne på hele "er det verdt det" debatten, spesielt når den koster 3000? Hadde kanskje vært en fin julepresang. :)

×
×
  • Opprett ny...