Gå til innhold

.Andre

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av .Andre

  1. Jeg har en avtale om å levere bilen til en oppkjøper som jeg fikk kontakt med via Møller hvor jeg har kjøpt ny bil. 

    Det jeg lurer på er om det er vanlig med kontrakt når man selger til en oppkjøper?

     

    De tar jo en mye lavere pris for bilen en markedspris for å forsikre seg mot reklamasjon osv fra kjøper ved videresalg.

     

    Bilen har et par magler som ble påpekt ved service. Dette er oppkjøper opplyst om.

     

    Det er muligens lurt med en kontrakt der det står hva som er opplyst om av mangler?

  2. Jeg har idag en Logitech G5 som er rundt 10 år gammel. Musen fungerer uten problemer, jeg er fornøyd med den. Jeg lurer på om den musen fortsatt er en god mus sammenlignet med det som er nytt idag.

    Er den musen fortsatt god nok eller bør jeg vurdere en ny?

    Jeg har ikke erfaring noen andre mus. Jeg spiller hovedsakelig FPS spill som BF4.

    Hvis jeg skal ha en ny mus, hvilken anbefales til FPS spill?

     

     

     

  3. Jeg skal gifte meg neste år og trenger derfor en ny dress. Jeg har liten erfaring med dresser generelt og trenger derfor noen tips.

     

    Jeg vil ha en dress jeg også kan bruke ved anledninger etter bryllupet. Tenker en pris på rundt 5k.

     

    Jeg har noen spørsmål som jeg håper dere kan hjelpe meg med.

     

    Hvor bør jeg kjøpe dress? Noen butikker som er bedre enn andre i den prisklassen? Bor i Bergen.

    Hvilken farge? Jeg tenker på svart.

    Er det noe spesielt jeg må tenke på hvis jeg skal ha vest til?

     

    Har dere noen andre tips?

  4. Har gått fra Android til Windows Phone 8, har ikke angret ett sekund. Den er rask og har gode og responsive menyer, noe jeg ikke var vant med på Android. Damen har en Samsung galaxy note 2, og den lagger litt når apper åpnes, dette merker jeg ikke på Windows Phone. Det er raskt og apper åpner seg nesten før man har trykt på ikonet. Liker også Live tiles som oppdaterer seg med info eller bilder.

     

    Hadde en HTC Desire og har nå godt over til en Nokia Lumia 920, en mer solid telefon har jeg ikke hatt siden 3310. Den er ikke tung i det hele tatt, vekten understreker bare kvalitetsfølelsen jeg får når jeg holder telefonen. Merker ikke noe til vekten i det hele tatt. Er egentlig bare tilbakestående at det trekkes for vekt i tester når Iphone 4 veier 5g mindre med bumpere du må ha for å unngå at den knuser...

     

    Hvis noen vurderer WP8 kan jeg anbefale Lumia 920 .

     

    Ingardj: Jeg har heller ikke opplevd restart av telefonen, min har vært stabil siden jeg fikk den.

  5. Jeg var i samme situasjon som deg når jeg gikk i lære som elektrikker. Jobbet i en mindre bedrift som kun hadde bolig/ service jobber. Gikk mye på boligfelt og slike ting. Etter ca et halvt år i lære var jeg utrolig lei jobben og hadde seriøse planer om å slutte for å ta påbygg.

    Idag er jeg utrolig takknemelig og glad for at jeg ble snakket fra å slutte bla av foreldrene mine. Jeg fullførte læretiden, tok fagbrev.

     

    Jeg gikk videre på forkurs ingeniør og jobber idag som elektroingeniør. Erfaringen jeg fikk som elektrikker er gull verd i den jobben jeg har nå. Er en stor fordel å ha vært ute å skrudd og sett en kabel når jeg prosjekterer anlegg. Jeg fikk også en høyere startlønn enn de som ikke har fagbrev. Du blir mer ettertraktret når du skal ha jobb senere med et fagbrev.

     

    Mitt råd er å bite tennene sammen og fullføre læretiden. Du kommer ikke til å angre når du er ferdig. Du har 1,5 år igjen av læretiden. Husk at du skal jobbe i over 40 år, så 1,5 år er lite i den sammenhengen.

    Fullfør læretiden, ta forkurs eller påbygg og studer noe du virkelig vil jobbe med ;). Det haster ikke så ekstremt å komme ut i jobb, jeg var 26 år når jeg omsider var ferdigutdannet.

  6. Jeg kjørte Taxi i Bergen Taxi annenhver helg når jeg studerte. Det jeg kan si er at du bør styre unna alt annet enn Bergen Taxi. Dette er fordi de andre selskapene ikke har marked utenfor Bergen sentrum. Den andre selskapene må hele tiden kjøre enten til flesland eller sentrum og vente på holdeplassene der før de får tur.

    I Bergen Taxi kan du stille deg opp på en hvilken som helst holdeplass i kjøreområdet, Bergen, Sotra og Askøy, og få tur. Jeg kjørte natt, og jeg var nesten aldri i sentrum for å plukke opp folk. Etter at jeg hadde kjørt noen hjem var det bare til å stoppe på nærmeste busstopp i noen minutter, og det kom inn en bestilling i bilen. Fra ca 0330 var det stort sett slutt på å kjøre fulle folk, da var det kun bestillinger til Flesland jeg kjørte på, mens de andre selskapene fortsatt må kjøre til sentrum for å hente fulle folk. (Dette er natt til lørdag og natt til fredag) Kan ikke si hvordan det er i ukedagene.

     

    Jeg kjørte også dagtid en sommer. Her er det også en stor fordel med å kjøre Bergen Taxi fordi de avtale om pasienttransport med helse Bergen. Dvs kjøre pasienter til og fra lege/sykehus ol. En stor del av kjøringen er slike turer, også er det samme mønster som i helgene. Bergen Taxi kan få tur hvor som helst, mens de andre selskapene må enten stå i sentrum eller på flesland.

     

    I Bergen Taxi blir du ikke ansatt i Bergen Taxi, men hos en som har løyve og eier en til tre biler. Eierene betaler et beløp i måneden til Bergen Taxi for å kunne kjøre med logoen og være på systemet.

     

    Dette bare mine erfaringer etter å ha kjørt annenhver helg i 3,5 år mens jeg studerte. Håper det er til litt hjelp :)

  7. Du kunne jo tatt en titt på GTX 660i ;)

     

    Ellers ville jeg tatt low profile RAM, og kjøpt en CPU-kjøler. CPUer har en tendens til å bli irriterende varme...

     

    Trenger strengt tatt ikke CPU-kjøler med mindre han skal overklokke...

     

    Etter det jeg erfarte når jeg bygget PC med I5 2500K, så slet stock kjøleren min ekstremt med å holde lav temperatur. Den lå konstant over 90 grader når jeg spillte BF3, og alle som har litt peiling på elektronikk vet at det ikke er en heldig temperatur.

    Hev inn en Noctua kjøler og nå ligger den på 30 - 40 grader når jeg spiller BF3. Jeg vil ikke anbefale noen stock kjøler etter denne erfaringen.

  8. Jeg jobber som nyutdannet ingeniør og tjener 420k + overtid og tillegg. Jeg snakket med banken om boliglån, og der var det ingen mulighet å få lån fordi jeg ikke har nok i egenkapital. Virker nesten som at bankene ser kun på egenkapital og ignorerer betalingsevne.

    Jeg syntes det er latterlig at vi som ikke har pengesterke foreldre i ryggen ikke skal ha mulighet til å komme inn på boligmarkedet, selv med god betalte jobber og gode utsikter til bra lønnsøkning. Vet om folk som tjener 500k og ikke får lån.

     

    Så derfor lurer jeg på hvilket parti som ønsker å fjerne denne regelen, eller redusere grensen til 10%. 10% er betydelig lettere å spare opp. Jeg har tideligere stemt AP og det skjer ikke at min stemme går til et rødgrønt parti neste år.

  9. Stemmer nok det, men mange kjøper bøker, pc, skolemateriell osv på den første store utbetalingen. Er ikke mange jeg vet om som kun har brukt 9000 i august/januar.

    Hvis du ikke trenger bøker og slikt og kan sette av 10000 og spe med resten av semesteret, så har du 9k i måneden, men man får ut 7000 den 15. hver måned. Jeg måtte kjøpe bøker, pc, en dyr kalkulator og annet materiell når jeg begynte å studere.

    Man får 18500 pga disse utgiftene.

  10. Hvor mye får man ca i studielån i måneden?

     

    Rett under 7000.

     

    Må man ha jobb ved siden av, eller holder det å leve på studielån?

     

    Jeg opplevde det slik at jeg måtte ha jobb utenom. Jeg prøvde et semester uten jobb, og det var ikke noe jeg kan anbefale. Fikk meg jobb i andre semester.

     

    Får man egentlig tid til jobb ved siden av fulltidsstudier?

     

    Jeg vil si at det går greit så lenge man jobber bra med skolen i ukedagene. Det beste er å få en jobb hvor man kun jobber helg.

     

    Hvor mye må jeg regne å bruke på mat i måneden? Hvor mye bruker dere?

     

    Ca 2-3000, handler kun på rema 1000.

     

    Hvor mye må dere betale i regninger osv?

     

    Hadde mobil, internett og strøm i faste regninger hver måned. Brukte 1500-2000.

     

    Har man råd til å dra på en eventuell konsert, gå på byen en kveld, stikke ut å spise med venner osv? Eller er det sjeldent man får råd til sånt?

     

    Jeg hadde sjeldent råd til konserter og spise ute. Byn ble det et par ganger i måneden. Er lurt å drikke på fors og å gå på studentsteder på byn.

     

    Hvor mye koster leiligheten/hybelen deres?

     

    4000kr for en toroms i en nabokommune utenfor Bergen. Tok buss 40 min for å bo bedre til en billigere penge. Tiden på bussen brukte jeg til å lese bøker og pensum ;).

  11. Hvis du melder deg inn i LO student eller NITO studentene eller tilsvarende vil du få gode forsikringer til gode priser. Forsikringer er ekstremt viktig, er alt for mange studenter som dropper dette fordi det er "dyrt". Så forsikringene jALIg nevner er et absolutt minimum.

    Husk sikkerhetskopier av skolearbeid ved hjelp av dropboks, minepenn el. Leser hvert år i avisen om noen som har mistet masteroppgaven pga at den kun er lagret et sted.

    • Liker 1
  12. Må du sette opp AHCI manuelt ved rein installasjon? Eller er det bare plug and play? Tror jeg kommer til å legge win 7 inn på nytt. Er ikke mye programmer jeg har på maskinen nå. Jeg har heller ikke satt den gamle opp som AHCI.

  13. Jeg har nå en mekanisk harddisk som hoveddisk. Jeg ønsker å sette inn en ssd som jeg skal ha windows på.

    Det jeg lurer på er om jeg fortsatt kan bruke den samme lisensen til windows? Tenker på det med at den låser seg til hardware.

     

    Hvordan gjør jeg det med den gamle windowsinstallasjonen? Kan den ligge på den andre harddisken uten at det skaper trøbbel?

  14. Noen som vet hvor vanskelig det er å skaffe seg jobb i byene ( Oslo, Bergen, Trondheim)? Uten jobberfaring?

     

    Taxisjåfør i helgene tror jeg er greit å få, men da må du ha et kurs som koster rundt 5000 (Bergen Taxi). Jeg kjørte for dem under studiene. Kjørte annenhver helg og fikk fri når det var eksamen.

     

    Jeg har inntrykk av at butikkjobber ol er vanskelig å få uten erfaring, spesielt i sentrumsområdene.

  15. Et tips er å handle stort en gang i uken på Rema 1000. Lag handleliste og følg listen. Sparer sykt med penger på å gjøre det på denne måten istedenfor å handle daglig. Jeg og damen brukte 6-800kr i uken på to stykker når vi gjorde det på denne måten. Vi spiste godt, har ikke spist nudler en gang ila 4 år på skole. Rema 1000 er merkbart billigere enn de andre butikkene.

    Ta med matpakke og en flaske vann på skolen, sparer mye på det fordi kantinen er dyr og det er dyrt å kjøpe mat på butikken også. Du kan regne på det hvis du bruker 50kr på lunch hver dag, det blir en god del til slutt.

    • Liker 3
  16. I5 2500k er også forige generasjon, 3570k er nyeste generasjon.

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

     

    Hovedkort z77 til under 900:

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Jeg kan anbefale Asus sine hovedkort, da får du kvalitet. Har Asus selv og er fornøyd. Jeg vil si at nysete generasjon er verd de 3-400kr ekstra ;).

     

    Jeg ville kjøpt dette hovedkortet: http://www.dustinhome.no/product/5010625160/asus-p8z77-v-pro-z77-s-1155-atx-ivy/#intcmp=searchProvider_dacsa

     

    Tåler mye klokking, er omtrent samme som jeg har selv, bare jeg har forige generasjon.

×
×
  • Opprett ny...