Gå til innhold

joachimsandvik

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joachimsandvik

  1. Mozy.com svært rimelig for private, og også rimelig for bedrifter. Ytelsen er god og Mozy selv sier de lagrer over 300 Petabyte for kundene. Støtte for Exchnage og SQL i tillegg til fil.

     

    Har du 3 servere og 30gb data så koster det deg ca USD 35 i mnd..

     

    Er du privat kunde så er opp til 2gb gratis, og unilimited er $4.95. MozyHome støtter ikke backup av share fra servere, og du kan heller ikke installere den på Windows servere.

     

    Jeg har vært Mozy kunde ett par år nå, er svært fornøyd. Mozy ble også i 2007 kjøpt av datalagrings giganten EMC, men jeg er usikker på om de fremdeles er eierne.

     

    Så med 5 x laptops, så burde du med home edition komme unna med ca USD 25 i mnd. :)

  2. Er ute etter en løsning med 2 stk iscsi targets med mirroring.. mon tro om dette kunne være noe..

     

    2TB ++ og mirroring til en fornuftig penge.. det hadde vært noe!

    9388025[/snapback]

     

     

    Jeg har sett på Open-E som et lavpris alternativ. Tror den gir deg det samme som IBM boksene, men sikkert en mye lavere pris.

     

    Eneste problemet med open-e er at den ikke støtter ACL på FC connections. Ellers hadde jeg satt opp 2 stk ganske ASAP.

     

    http://www.open-e.com/dss/data_storage_ser...how=description

  3. Hei

     

    Vi har pr i dag ett trådløs nett som fungerer relativt dårlig. Ustabilt og ikke basestasjon liker ikke alle trådløse kort tydeligvis.

    Vi bruker i dag RADIUS noe som fungerer bra i prinsippet.

    Har kun windows servere men kan gjerne vurdere å sette opp en linux sak om det skulle være nødvendig for å få best mulig løsing.

     

    Det vil ønsker er et STABILT, kompatibelt, ikke nødvendigvis lynkjapt trådløst nettverkt for ca 20-30 personer, typisk RDP, web bruk.

     

    Vi ønsker også at kunder som er på beøk skal kunne koble seg opp på det trådløse nettet. F.eks ved at de kommer inn på en intern webside hvor de må tast inn dagens passord for å komme videre ut på nett, typisk slik det er i enkelte wlan soner f.eks på hoteller. (ikke kredittkort)

     

    Har sett på denne saken:

    http://www.sofaware.com/

     

    Hadde vert fint om noen vet om en dugende løsning, linux distro eller ferdig box.. det meste er av interesse da vi skraper den løsningen vi har i dag.

     

    Håper noen kan hjelpe.

    9328389[/snapback]

     

    Vi har cisco VLC med 3 stk AP og Nomadix. Fungerer 100% og er meget bruker vennlig.

     

    Har hatt den løsningen i 9mnd og ikke hatt noe nedetid eller problemer. Vi sitter også i et område med mange trådløse nett (talte 18 siste jeg sjekket).

     

    Jeg gir terningskast 6 for Cisco VLC løsningen.. :)

     

    Er forresten Ementor som har levert den løsningen.. :)

  4. Vår Backup exec løsning begynner å bli ganske stor og vi begynner å få problemer med å administrere alle fysiske diskene som vi tar backup til.

     

    Pga fragmentering har vi valgt å kjøre hver fysisk disk som en egen backup device, og siden vi nå er oppe i 40 fysiske disker og nesten 20TB begynner dagens oppsett å bli noe uoversiktlig.

     

    Er det noen som vet om noen rimelige/opensource VTL software som er grei å bruke?

     

    Er også interessert i å vite om opensource dedupliserings teknologier om det finnes.

     

     

    Takker for alle svar...

  5. Har et lite nettverk basert på winxp klienter koblet mot server 2003 med AD. Men opplever nå et par brukere hvor profilen ikke blir riktig oppdatert.

    Det som skjer er at brukeren fyller opp skrivebordet med filer. Etterhvert kommer trange til å rydde opp og brukeren sletter filene sine.

    Men ved neste pålogging kommer alt tilbake.

     

    Noen som har en idé om hva det kan skyldes, og hva som kan gjøres?

    8910421[/snapback]

     

     

    Slett den lokale profilen under c:\documents and settings, og logg på igjen..

  6. Vi har hatt blades nå i halvannet år nå og har blandede erfaringer. Vi opplever i dag 4-6 ukers levering på nye servere grunnet av vi har B class fra HP, og ikke C som er standard i dag.

     

    Vi har også opplevd at bakplanet tok kvelden. noe som gjorde at vi hadde nedetid på alle servere i 3 dager, selv om vi hadde 4 timers carepack. HP Hadde rett og slett ikke delen på lager. Vår resultat var at vi selv måtte kjøpe en ekstra hylle og ha som backup.

     

    Du er også helt låst ang leverandør. Velger du HP hylle passer kun HP blades.

     

    Så min erfaring er at, med mindre du skal ha masse servere og har svært dårlig plass så styr unna blades. :) Vi kjøper nok ALDRI blades igjen.

  7. Hvis brukerne din a har mappene på samme sted idag, kan du vel velge alle brukerne å bytte til \\ny filserver\mappe\%username%

     

    dr_k

    8688088[/snapback]

    Hvor velger jeg dette?

     

    Daniel :)

    8688116[/snapback]

     

    Laster du ned Hyena trial versjon kan du merke alle brukerne og velge properties. Så setter du inn \\server\%username% i profilen. Da setter den settingen på alle brukerne.

     

     

    http://www.adkins-resource.com/

  8. Jeg ville droppet den ene brannveggen og satt VPN serveren ut på en DMZ. Videre ville jeg implementert sertifikater eller engangs passord på de eksterne klientene.

     

    Er du litt ekstra paranoid kan du også lage et eget Wlan dmz så du enkelt kan gi eksterne wlan brukere som er tilbake på kontoret, kun tilgang til de resurser som de trenger. Erfaringsvis er det eksterne mobile brukere som oftest drar med "dritt" inn i nettet.

     

    Dette er ikke en fasit men mitt forslag. Basert på ca sånn vi har det.

  9. sett at en bruker dumper innboksen sin i Outlook i en pst fil og legger den på en share i avdelingen. den åpnes så av den nevnte brukeren slik at vedkommende fremdeles har tilgang til gammel mail.

     

    Vil det da være mulig for en annen person å åpne denne pst-filen eller vil den bli låst av den første personen slik at den ikke vil kunne brukes av sistnevnte?

    8519618[/snapback]

     

     

    Vi forsøkte dette for ett par år siden i forbindelse med noen kontakter. Da fungerte det ikke. Filen ble låst av første bruker.

     

    Har du exchange er vel public folder løsningen.

     

    Mangler du exchange tror jeg du er rimelig stuck..

  10. Jeg vil si at en NAS boks er en ferdig boks som er levert med et spesialisert/strippet OS

     

    Under kan du lese hvprdan wikipedia omtaler NAS.

     

    NAS differs from the traditional file serving and Direct Attached Storage in that the operating system and other software on the NAS unit provide only the functionality of data storage, data access and the management of these functionalities. Furthermore, the NAS unit does not limit clients to only one file transfer protocol. NAS systems usually contain one or more hard disks, often arranged into logical, redundant storage containers or RAIDs (redundant arrays of independent disks), as do traditional file servers. NAS removes the responsibility of file serving from other servers on the network and can be deployed via commercial embedded units or via standard computers running NAS software.

     

    NAS uses file-based protocols such as NFS (popular on UNIX systems) or SMB (Server Message Block) (used with MS Windows systems). Contrast NAS's file-based approach and use of well-understood protocols with storage area network (SAN) which uses a block-based approach and generally runs over SCSI over Fibre Channel or iSCSI. (There are other SAN protocols as well, such as ATA over Ethernet and HyperSCSI, which however are less common.)

     

    Minimal-functionality or stripped-down operating systems are used on NAS computers or devices which run the protocols and file applications which provide the NAS functionality. A "leaned-out" FreeBSD is used in FreeNAS, for example, which is open source NAS software meant to be deployed on standard computer hardware. Commercial embedded devices and consumer "network appliances" may use closed source operating systems and protocol implementations.

     

    The boundaries between NAS and storage area network systems are also starting to overlap, with some products making the obvious next evolution and offering both file level protocols (NAS) and block level protocols (SAN) from the same system. An excellent example of this is Openfiler the opensource product running on Linux. San Magazine did a very informative review of this hybrid functionality.

  11. Fordi jeg kjører et mer avansert OS kan jeg legge til en disk eller to, og utvide raidet.

     

    Eller jeg kan kjøpe inn flere nye disker til et nytt raid device og fordi jeg har et et mer avansert OS kan jeg utvide mitt filsystem over dette nye raiddevicet.

     

    Ingen av disse er kompliserte operasjoner men ingen av dem er mulig på NAS bokser.

     

    EDIT: leif

    8467600[/snapback]

     

    Vi kan legge til disker, ekstra hyller, sette opp nye lun's, nye volumer etc på vår NAS boks (Netapp FAS3020). Utvidelse av volumer er heller ikke noe problem.

    Vi kjører også mye snapshots og asynkron block basert replikering til en remote destinasjon.

     

    Det eneste vi ikke kan gjøre er å kjøre applikasjoner på boksen vår. På vår netapp boks kjører vi Netapp data ontap OS, og vi har en oppetid nå på 2år.

     

    Kilden til denne diskusjonen er en Agami NAS boks. Ikke en 3000kr billig boks fra komplett. Det er store forskjeller på NAS.

  12. En tyngre kommersiell variant er nomadix.

    8153872[/snapback]

     

    Støtter svaret over. Vi kjører nomadix og er kjempe fornøyd. Med nomadix kan du benytte den interne antennen, eller du kan implementere nomadix i et større trådløst nett.

     

    Mener den minste Nomadix'en koster rundt en 8000 kr.

     

    Nomadix virker veldig profft fra en brukers ståsted.

  13. I den sammenhengen du viser med din siste link - hvilken verdi har begrepet "NAS", en kompleks filserver er da også et "network attached storage"

     

    hva man kaller barnet er vel ikke da så interessant lengre.

    8174143[/snapback]

     

    Ja en kompleks filserver kan også være et NAS. Mange NAS bygger da også på minimale server OS. Et eksempel er noen av HP sine NAS som bygger på Windows server 2003 storage edition.

     

    Når det gjelder Netapp er de vel den produsenten som har vært helt i front av NAS utviklingen. De har svært hurtige og stabile lagrings løsninger. Norsk Hydro vet jeg er en stor norsk kunde på Netapp.

  14. Men hva gjør du når din 1 eller 2 TB går full? kjøper du inn en ny NAS boks som blir filserver 2 og forholder deg til to lagringssteder? tungvindt.

    8162369[/snapback]

     

    På vår NAS boks kan vi da bare adde 1 hylle til med disk. Så får vi 7TB til med lagring plass.

     

    En eksternt harddisk med 54mbit wireless kan også være et NAS. NAS er rett og slett en spesialisert filserver. Noen er små og billige og andre er svært store og kostbare.

     

    Her er 2 eksempler:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=322600

     

    http://www.netapp.com/products/storage-sys...ge/fas6000.html

     

    Den siste netapp'en kan bygges ut til 504 TB.

     

     

     

    Vil du teste en svært avansert og gratis NAS vil jeg anbefale å ta en titt på Openfiler.

  15. Hvis de skal bevise at de kan sql, exchange, linux, vmware, san, lan/wan Cisco må noen ha investert  ~millionen og flere år på denne personen i kurs/sertifiseringer. Ingen er intressert i å miste en slik investering med det første og det blir defor vansklig å få tak i denne personen.

     

    De som har denne kunnskapen udokumentert finner du ikke uten og ta inn _mange_ søkere og ha tekniske tester for dem.

     

    Å stjele fra konkurrenter fungerer, men da må du vandligvis tilby gode betingelser så det blir skjeldent billig det heller.

     

    Det billigste er ofte og ta inn en ivrig nyutdanna og kurse han opp på interne systemer, siden du skal ha en drifter og ikke en programerer kan det kansje også være aktuellt med en lærling ikt-driftsoperatør. Da får du 2 år "gratis" jobbing/kursing som du kan bruke til å se om denne personen er kvalifisert.

     

    Bruker du mye konsulenter? Kansje det du trenger er en avtale med et firma som kan sende ut konsulenter innenfor det området som trenges hver gang du skal gjøre noe, eller ved akutte feil(responsavtale). Hvis du får en konsulent som du ser er den ideelle kandidaten er det jo bare å gi han er tilbud som ikke kan sies nei til ;)

    8151435[/snapback]

     

    Vi endte til slutt opp med å hente en fra en konkurrent. Billig ble det ikke, men med en IT avdeling på 2 personer i den bransjen vi er i, er ikke lønnskostnadene til IT som "velter skuta".

  16. NAS egner seg best for hjemmemarked - fordelen av en filserver som kan gjøre mye data tilgjengelig for alle arbeidsstasjoner i huset uten å være avhengig av at en støyende boks som står å durer noen plass.

    For bedrifter ser en/flere tradisjonell(e) filserver(e) fortsatt ut som en bedre løsning.

    8141839[/snapback]

     

    Det er mange typer NAS. Noen er for hjemme markedet, andre definitivt ikke.

     

    Netapp boksene vi har er ihvertfall ingen hjemmemodeller. Vi valgte Netapp nas i steden for et tradisjonelt SAN, av den enkle grunn at de ga oss både NAS, FC og ISCSI SAN funksjonalitet, samt asynkron speiling over IP.

     

    Prisen på 200k for 12TB er grei om den er tilnærmet lik funksjonalitet/ytelse som tillsvarende netapp bokser.

     

    Agami boksen har garantert hotswap, uten at jeg har sjekket dette nærmere.

     

    En NAS boks er mye mer en bare en lagringboks. Det følger ofte med avansert software for blokk basert replikering/speiling og snapshot funksjonalitet. Derfor en noe høyere pris en hva man må betale for en komplett.no server full med billige disker.

  17.  

    Takk for svar:)

     

    Opprette et eget management VLAN, kunne du forklart litt mere hvordan dette gjøres evt en god link hvor det blir forklart?

    8028182[/snapback]

     

     

    Etter å ha fulgt denne tråden over tid og lest de diverse løsninger/svar som er kommet frem har jeg følgende råd til deg.

     

    Oppsettet som du skisserer vil vil fungere om det er satt opp riktig, men jeg kan ikke se at det er kommet noen argumentasjon for at du i det hele tatt trenger den løsningen som du selv skisserer. Basert på de postene du har skrevet tolker jeg det slik hen, at du ikke har så veldig mye erfaring med konfigurasjon av nettverk/switcher.

     

    Å begynne å sette opp et produksjons nett for 100 brukere utifra noen guider om vlan og lag 3 switching som du google'r deg til frem til vil jeg sterkt fraråde.

    Et stabilt nettverk er svært viktig, og jeg vil jeg jeg tidligere har skrevet anbefale deg å kjøre vanlig lag 2 switching. Ikke noe VLan trunking/tagging heller om du ikke har behovet.

     

    Etter hva jeg leser skal dine switcher gjøre 1 ting, og det er å transportere data fra klient til server.

     

    Nettverk kan gjøres enkelt og nettverk kan gjøres komplisert. Mitt råd er å holde det så enkelt som mulig.

     

    Gjerne utforsk muligheter, men gjør det på en test lab. Ikke i produksjon

  18. Hei,

     

    Lurte på om det var noen her som hadde vært borti dette scenarioet før?

     

    7995012[/snapback]

     

    Hehe, en av de første store konsulent oppdragene jeg var med på, var en konvertering fra Netware til NT4. Den gang mente jeg på at det fulgte med eget verktøy fra MS som gjorde jobben. Husket også at Compaq serveren vi satt opp boot'et på cd, det var vel også rimelig nytt da. :) Serveren hadde vel også 3x9.1gb i raid 5 også. :)

     

    Tiden flyr.. Er vel 10år til våren nå siden vi gjorde den oppgraderingen. :)

     

     

    (Sorry for avsporingen. Måtte bare mimre litt.)

  19. Kan man på en enkel måte hocke opp USB-enheter som er tilkoblet maskinen som kjører Console opp mot et image på VMware Server? - På samme måte som med Remote Desktop.

    7801575[/snapback]

     

    Da trenger du en slik:

     

    http://www.digi.com/products/usb/anywhereusb.jsp

     

    Ligger guide til hvordan dette gjøres på ESX server på websiden til produsenten.

     

    Har selv en slik boks hvor jeg har satt opp en USB ISDN boks.

×
×
  • Opprett ny...