Gå til innhold

John Keats

Medlemmer
  • Innlegg

    7 230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av John Keats

  1. Hei. Slitt med et litt kjedelig problem nå en god stund, og google har ikke kommet opp med noen svar. Har prøvd med både Win7 32 og 64 uten at det har vært noen forskjell.

     

    Når jeg spiller spill eller bruker applikasjoner som bruker lydkortet (merkelig nok ikke når jeg spiller av film eller musikk) så får jeg bluescreen etter rundt 30 min. Tar lenger tid med enkelte applikasjoner, men resultatet er alltid det samme.

     

    Først begynner lyden å "skurre" litt, høres ut som det er en radio med dårlig signal. Så noen minutter etterpå klikker hele maskinen og jeg må starte på nytt.

     

    Dette har irritert meg grenseløst nå over lengre tid, men fant endelig ut av det her i går. Jeg trengte å rydde opp i musikkbiblioteket mitt, instillinger for iPod, og en del andre saker, så jeg avinstallerte Winamp for å kunne begynne helt på nytt. Før jeg fikk installert det på nytt fikk jeg det for meg at jeg skulle prøve å spille litt for å se om det fortsatt skjedde.

     

    Suksess! Jeg spilte sammenhengene i 5 timer uten at det skjedde noe med datamaskinen. Første gang jeg kunne spille nå på månedsvis, og det etter å ha avinstallert Winamp.

     

    Har noen vært borti lignende? Jeg trenger jo Winamp for å høre musikk og oppdatere iPoden min, men om det betyr at jeg ikke kan spille spill, så er det en kjip tradeoff.

  2. Hallo kjære forum. Jeg har begynt på en forfatterkarriere som jeg mener å gjøre noe av ut. Trenger i den forbindelse en maskin som jeg kan bruke til å skrive på.

     

    Hovedsakelig ser jeg for meg å bruke den utendørs, på en kafè, eller hjemme. Jeg har satt som hovedkriterier at den er god å skrive på, med stor nok skjerm til at jeg ikke trenger å scrolle for å kunne lese en paragraf, og at batteritiden skal være så lang som mulig.

     

    Samtidig ønsker jeg ikke å bruke all verden med penger på dette, og siden maskinen kun er tiltenkt å skrives på, så trenger jeg ikke maskinkraft utover youtube, film i 720, musikk og tekstbehandling.

     

    Kunne tenkt meg en Apple-maskin, men det er ikke noe krav. Har dere noe å anbefale?

  3. Hei, jeg hadde same problem som deg selv før. Jeg kjøpte en bok som het Drawing on the Right Side of the Brain, som du kan kjøpe her: http://www.norli.no/...roduktId=984449

     

    Den er utrolig bra, og forklarer hvorfor vi tegner så utrolig feil i forhold til hvordan vi har tenkt oss at tegningen skulle bli, og hvordan vi kan endre på dette. Nå er det en stund siden jeg leste boken, men den lærer deg i hovedsak å se hva du vil tegne, i stedet for å tegne slik du tror motivet ser ut. (F.eks, alle vet at menneskehånden har 5 fingre, derfor vil alle tegne en klump hvor det stikker ut 5 pinner, fordi det er slik vi vil beskrive hånden med høyre hjerne). Venstre hjernedel blir overkjørt, og får ikke lov å tegne hånden slik som den mener en hånd ser ut. Boken lærer deg å la venstre halvdel få ta over styringen, og gjøre slik at du tegner det du faktisk ser.

     

    Etter å ha lest den og øvd litt på hva de prater om, så gikk jeg etter bare noen timer fra å tegne strekfigurer til å tegne tegninger som dette:

     

    19256_1271285595580_6806117_n.jpg

    • Liker 1
  4. Har jobbet litt med en tekst i det siste som først startet som en øvelse i engelsk. Siden har det ballet på seg, og jeg har faktisk greid å bli ferdig med et helt kapittel av en lengere bok som jeg nå ønsker å skrive ferdig.

     

    Nå er jeg på det punktet der jeg har lest igjennom teksten et par ganger og søker kritikk. Teksten er en prolog til en lengere historie og er på rundt 7 sider.

     

    Jeg håper egentlig på kritikk på både godt og vondt. Blir ikke såret av at folk skriver hva de tenker på, og tar det kun som noe å lære av.

     

    Ligger ute som PDF her: http://www.tentacleh...om/Prologue.pdf

    • Liker 1
  5. Min filosofi er at om du har muligheten til å øve på å skrive så grip den. Det er skjeldent jeg har så dårlig tid når jeg skriver at jeg ikke har mulighet til stor bokstav, så derfor skulle det heller bare mangler om jeg ikke tok meg tid til å skrive så rett jeg klarer.

    Faktisk er det eneste stedet jeg dropper stor bokstav i SMS, rett og slett fordi det blir en del mer klønete å skulle bruke tastekombinasjoner for å få det til.

  6. Takk for svar så langt. Bruker nå denne biten kode for å gjøre det jeg ønsker.

     

    int charactersInFileName = CountChars(imageNumber);
    string tmpNumber = "{0:" + string.Empty.PadLeft(charactersInFileName, '0') + "}";
    imageNumber = string.Format(tmpNumber, currentImage);
    

     

    Det optimale hadde såklart vært om alt en trengte gjøre var å skrive inn URL'en til det første bildet, og hvor mange bilder man trenger og la programmet fikse resten, men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Må i såfall prøve å lese kun tallene ut av URL'en, men da vet jeg ikke hva som skjer om det er tall andre steder i URL'en, som f.eks www.foo23.foo/image001.jpg

  7. Kopierer bare det samme som jeg postet på freakforum.

     

     

    Hei. Holder på med en liten batch downloader for å laste ned bilder fra en URL. Ble rett og slett lei av å manuelt endre URL'en for hvert bilde så jeg kan laste dem ned, men har et par spørsmål. Det enkleste for å illustrere hvordan jeg har gjort det vil vel være å laste opp et bilde av programmet.

     

    batchdownloader.png

     

    Jeg er ikke veldig godt kjent med strings, så det jeg gjorde var å dele opp URL'en i 3 deler. filendelsen, nummeret på bildet, og alt som kommer før. Konverterer nummeret til en integer som jeg øker med 1 for hvert bilde jeg laster ned, og konverterer tilbake til en streng, før jeg setter alle 3 sammen å laster ned bildet.

     

     

    Jeg ser selv at dette ikke er noen god måte å gjøre dette på, og jeg har det problemet med at når jeg kommer til bilde 99, så kræsjer programmet. I eksempelet går bildene fra 0078 til 0110. Og jeg konverterer bare de to siste sifrene til en integer, da å konvertere 0078 til int fører til at de to nullene forsvinner.

     

    Noen som kan dytte meg i riktig retning når det gjelder å håndtere strings slik jeg ønsker? Altså å øke tallet med 1 etter å ha lastet ned bildet. Koden er heller ikke spesielt fleksibel om URL'en er formatert på en annen måte.

  8. Holder på å lære meg C++, og satte meg ned for å skrive et plattformspill. Alt kjørte fint, men så satt jeg oppe i natt å flyttet mye av koden for Init og Events(input) over til en class.

     

    Vet ikke om dette er riktig bruk av classes, men nå virker altså ikke spillet lenger. Etter en del problemer med at spillet ikke ville kompilere har jeg luket ut feilene, og spillet kompilerer helt fin.

     

    Problemet nå er at når jeg starter så åpnes spillet som vanlig, vinduet setter seg til riktig størrelse, og jeg får en vindustittel. Problemet er at det virker som at alt jeg putter i hovedloopen min ikke kjøres. Grunnen til at jeg spør om hjelp er at så lenge jeg ikke har feil når jeg prøver å kompilere så klarer jeg ikke finne ut hvorfor det ikke virker som det skal. Jeg har liksom ikke noe å gå etter.

     

    Så da hadde jeg satt kjempepris på om noen kunne ta en kort titt og se om de skjønner noe av problemet :)

     

     

    Poster alt i spoiler tags

     

     

     

     

    MAIN.CPP

    #include "SDL.h"
    #include "SDL_image.h"
    
    
    #include "ourDeclarations.h"
    #include "ourGameEvents.h"
    #include "ourTimer.h"
    
    #include "ourBlock.h"
    #include "ourPlatform.h"
    
    #include <string>
    #include <iostream>
    #include <fstream>
    
    
    
    //Block type, xPosition, yPosition, xVelocity, yVelocity
    Block ourBlock(DIRT, 0.0, (SCREEN_HEIGHT - BLOCK_HEIGHT ), 0.0, 0.0);
    Block bounceBlock(BOUNCE, (SCREEN_WIDTH - BLOCK_WIDTH ), 0.0, -100.0, 0.0);
    
    //Platform xOff, yOff, xVel, yVel, isBreakable, isSticky
    Platform testPlatform( 200.0, 400.0, 100.0, 0.0, false, false );
    
    //Our GameEvents class
    GameEvents mainGame;
    
    //Our timer class
    Timer gameClock;
    
    
    SDL_Surface *load_image( std::string filename )
    {
    //The image that's loaded
    SDL_Surface* loadedImage = NULL;
    
    //The optimized surface that will be used
    SDL_Surface* optimizedImage = NULL;
    
    //Load the image
    loadedImage = IMG_Load( filename.c_str() );
    
    //If the image loaded
    if( loadedImage != NULL )
    {
    	//Create an optimized surface
    	optimizedImage = SDL_DisplayFormat( loadedImage );
    
    	//Free the old surface
    	SDL_FreeSurface( loadedImage );
    
    	//If the surface was optimized
    	if( optimizedImage != NULL )
    	{
    		//Color key surface
    		SDL_SetColorKey( optimizedImage, SDL_SRCCOLORKEY, SDL_MapRGB( optimizedImage->format, 0, 0xFF, 0xFF ) );
    	}
    }
    
    //Return the optimized surface
    return optimizedImage;
    }
    
    
    
    
    
    
    
    
    void load_files()
    {
    //Load the sprites
    dirtblock = load_image( "Data/Img/dirtblock.png" );
    stoneblock = load_image( "Data/Img/stoneblock.png" );
    goldblock = load_image( "Data/Img/goldblock.png" );
    arrowblock = load_image( "Data/Img/arrowblock.png" );
    hotkey = load_image( "Data/Img/hotkey.png" );
    platform = load_image( "Data/Img/platform.png" );
    }
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    void collisionDetection()
    {
    //Check collision from above and below
    if ( ( ( bounceBlock.xOffset + BLOCK_WIDTH ) > testPlatform.xOffset ) && ( bounceBlock.xOffset < ( testPlatform.xOffset + testPlatform.WIDTH ) ) )
    {
    	//Check above
    	if ( ( ( bounceBlock.yOffset + BLOCK_HEIGHT ) > testPlatform.yOffset ) && ( bounceBlock.yOffset < ( testPlatform.yOffset + testPlatform.HEIGHT ) ) )
    	{
    		bounceBlock.yOffset -= bounceBlock.yVelocity * bounceBlock.timeSinceLast;
    		bounceBlock.yVelocity = -bounceBlock.yVelocity * 0.70;
    	}
    	//Check below
    	if ( ( bounceBlock.yOffset < ( testPlatform.yOffset + testPlatform.HEIGHT ) ) && ( ( bounceBlock.yOffset + BLOCK_HEIGHT ) > testPlatform.yOffset ) )
    	{
    		bounceBlock.yOffset += bounceBlock.yVelocity * bounceBlock.timeSinceLast;
    		bounceBlock.yVelocity = -bounceBlock.yVelocity * 0.70;
    	}
    }
    
    //Check collision from left and right
    if ( ( ( bounceBlock.yOffset + BLOCK_HEIGHT ) > testPlatform.yOffset ) && ( bounceBlock.yOffset < ( testPlatform.yOffset + testPlatform.HEIGHT ) ) )
    {
    	//Check left
    	if ( ( ( bounceBlock.xOffset + BLOCK_WIDTH ) > testPlatform.xOffset ) && ( bounceBlock.xOffset < ( testPlatform.xOffset + testPlatform.WIDTH ) ) )
    	{
    		if ( bounceBlock.xOffset < BLOCK_WIDTH )
    		{
    			bounceBlock.yOffset = testPlatform.yOffset - BLOCK_HEIGHT ;
    		}
    		bounceBlock.xOffset -= ( bounceBlock.xVelocity * bounceBlock.timeSinceLast ) + ( testPlatform.xVelocity * testPlatform.timeSinceLast);
    		bounceBlock.xVelocity = -bounceBlock.xVelocity;
    	}
    	//Check right
    	if ( ( bounceBlock.xOffset < ( testPlatform.xOffset + testPlatform.WIDTH ) ) && ( ( bounceBlock.xOffset + BLOCK_WIDTH ) > testPlatform.xOffset ) )
    	{
    		if ( bounceBlock.xOffset > ( SCREEN_WIDTH - BLOCK_WIDTH ) )
    		{
    			bounceBlock.yOffset = testPlatform.yOffset - BLOCK_HEIGHT;
    		}
    		bounceBlock.xOffset += ( bounceBlock.xVelocity * bounceBlock.timeSinceLast ) + ( testPlatform.xVelocity * testPlatform.timeSinceLast);
    		bounceBlock.xVelocity = -bounceBlock.xVelocity;
    	}
    }
    }
    
    
    
    
    
    
    
    void GameEvents::gameClean()
    {
    SDL_FreeSurface( dirtblock );
    SDL_FreeSurface( stoneblock );
    SDL_FreeSurface( goldblock );
    SDL_FreeSurface( arrowblock );
    SDL_FreeSurface( platform );
    
    SDL_Quit();
    }
    
    
    
    
    
    
    
    
    int main( int argc, char* args[] )
    {
    /*
    //Keep in case we need to debug later
    
    //We create a text file
    std::ofstream positions;
    positions.open ("positions.txt");
    int positionCount = 1;
    */
    
    //ourGame.gameLoad();
    
           load_files();
    
    mainGame.gameInit();
    
    
       //Fill the screen white
       //SDL_FillRect( screen, &screen->clip_rect, SDL_MapRGB( screen->format, 0xFF, 0xFF, 0xFF ) );
    
       //While the user hasn't quit
       while( mainGame.gameRunning == true )
       {
    	gameClock.start();
    
    
    
    	//Events
    		ourBlock.blockEvents();
    		testPlatform.platformUpdate();
    
    
    
    
    	//Update
    		ourBlock.blockUpdate();
    		bounceBlock.blockUpdate();
    		testPlatform.platformUpdate();
    
    		collisionDetection();
    
    
    	//Draw
    
    		SDL_FillRect( screen, &screen->clip_rect, SDL_MapRGB( screen->format, 0xFF, 0xFF, 0xFF ) );
    
    		apply_surface( 100, 100, hotkey ,screen );
    
    
    		ourBlock.blockDraw();
    		bounceBlock.blockDraw();
    		testPlatform.platformDraw();
    
    
    
    	if( SDL_Flip( screen ) == -1 )
    	{
    		return 1;
    	}
    
    	/*
    	//We write to the textfile
    	positions << "\nPosUpdate " << positionCount << ": " << ourBlock.yOffset << "\nTimeSinceLast: " << ourBlock.timeSinceLast << std::endl;
    	positionCount++;
    	*/
       }
    
    /*
    //We close the text file
    positions.close();
    */
    
       //Clean up
    mainGame.gameClean();
    
       return 0;
    }
    

     

     

    OURGAMEEVENTS.H

    #if !defined (OUR_GAME_EVENTS_H)
    #define OUR_GAME_EVENTS_H
    
    #include "ourDeclarations.h"
    #include "SDL.h"
    #include <string>
    
    class GameEvents
    {
    private:
    
    public:
    
    bool gameRunning;
    void gameLoad();
    void gameInit();
    void gameInput();
    void gameUpdate();
    void gameClean();
    void gravityShift();
    
    GameEvents()
    {
         gameRunning = true;	
    }
    
    ~GameEvents()
    {
    
    }
    
    };
    
    void GameEvents::gameLoad()
    {
    
    }
    
    void GameEvents::gameInit()
    {
    gameRunning = true;
    
    //Initialize all SDL subsystems
       SDL_Init( SDL_INIT_EVERYTHING );
    
       //Set up the screen
       screen = SDL_SetVideoMode( SCREEN_WIDTH, SCREEN_HEIGHT, SCREEN_BPP, SDL_SWSURFACE );
    
       //Set the window caption
       SDL_WM_SetCaption( "Gravity Shifting", NULL );
    }
    
    void GameEvents::gameInput()
    {
    //While there's events to handle
    while( SDL_PollEvent( &event ) )
       {
    	if( event.type == SDL_KEYDOWN )
    	{
    		switch( event.key.keysym.sym )
    		{
    			case SDLK_ESCAPE: gameRunning = false; break;
    			case SDLK_t: gravityShift(); break;
    		}
    	}
    	//If the user has Xed out the window
    	if( event.type == SDL_QUIT )
    	{
    		//Quit game
    		gameRunning = false;
    	}
    }
    }
    
    void GameEvents::gameUpdate()
    {
    }
    
    void GameEvents::gravityShift()
    {
    if( gravityStatus == UP)
    {
    	gravityStatus = DOWN;
    	gravityConstant = 1;
    }
    else if( gravityStatus == DOWN)
    {
    	gravityStatus = UP;
    	gravityConstant = -1;
    }
    }
    
    /*void GameEvents::gameClean()
    {
       //Quit SDL
       SDL_Quit();
    }*/
    
    #endif
    

     

    Har ikke inkludert ourBlock.h, ourPlatform.h eller ourTimer.h, siden jeg ikke har forandret noe på disse siden alt fungerte som det skulle. Poster de om ønsket.

     

     

     

     

     

    Her er et bilde av hvordan det ser ut når jeg kjører:

     

    whitewindow.png

  9. Han kunne fortelle at det kun er sentralbanken som kan trykke en valuta, og disse pengene lånes så ut til bankene med rente. Her rakk jeg opp hånda og lurte på om dette stemte, for om det kun er sentralbankene som er opphav til alle penger, og disse pengene skal betales tilbake med rente så må det vel betales tilbake mer penger enn det eksisterer?

     

     

    Husk på at det finnes flere land her i verden med sentralbanker.

     

    Og? Det forandrer jo egentlig ingenting.

  10. Vi hadde skrivetrening på barneskolen men jeg mestret det aldri. Har hatt en datamaskin så lenge jeg kan huske og har alltid gått for en jobb der jeg kommer til å bruke denne, derfor har nok det å skrive blitt nedprioritert. Jeg ser rett og slett ikke hvordan det å skrive pent skal kunne komme meg til gode i en jobb der en hovedsakelig holder på med data.

     

    Har prøvd å forhøre meg litt men jeg kvalifiserer ikke til å bruke datamaskin under eksamen og må derfor klare meg med penn og papir, noe jeg mener er på trynet da jeg kan skrive minst tre ganger så langt og mye mer ryddig, i tillegg til at det vil være lettere å formulere seg på denne måten.

     

    Å bruke masse tid på skrivetrening er uaktuelt, det har jeg rett og slett ikke tid til med 5 fag, jobb og andre aktiviteter som skal gjøres hver uke.

  11. Håper dette er rette kategori for å putte dette. Har seg slik at jeg tar opp noen fag i år som privatist og mitt store mareritt ble virkelighet. Eksamen gjennom privatistkontoret her i Oslo kan ikke gjøres på data, men må utføres med penn og papir.

     

    Problemet er at ferdighetene mine med penn og papir er mildt sagt på trynet. Jeg har så lenge jeg kan huske slitt med skriften min og det er faktisk så ille at jeg selv ikke alltid klarer å tyde noe jeg har skrevet. Språkmessing har jeg få problemer når det gjelder rettskrivning, men jeg kommer til kort når jeg skal skrive manuelt blant annet fordi jeg gjør en del fæle ting som jeg ikke selv skjønner noe av.

    Det er ofte jeg skriver en helt annen bokstav midt i et ord selv om jeg vet hvordan ordet staves. Dette gjør jeg aldri på data. Samtidig kan det hende jeg fullstendig glemmer enkelte ord i en setning og noen ganger gjentar jeg det samme ordet flere ganger på rad.

     

    Jeg aner ikke hvorfor dette skjer, for jeg vil si jeg skriver tilnærmet perfekt når jeg bruker tastatur, og gjør ingen av disse blemmene. Med penn og papir blir dermed hva jeg skriver en stor usammenhengende suppe, og det hjelper ikke at jeg skriver så stygt at ingen skjønner hva som skal stå.

     

    Muntlig har jeg alltid gjort det kjempebra på skolen, med karakterer fra 4+ til 6, mens den skriftlige biten de gangene jeg ikke har fått lov å bruke data har aldri gått høyere en 4, som regel rundt karakteren 3.

     

    Kunnskapsmessig vil jeg si at jeg scorer ganske høyt. Jeg vet selv at jeg kommer til å gjøre det bra når det gjelder evne til å reflektere og begrunne mine egne synspunkter i det jeg skriver, men jeg er redd for at skriveferdighetene kommer til å trekke meg så langt ned at jeg like så greit bare kan la være å møte. Jeg er nemlig ikke interessert i lave karakterer når jeg vet jeg ligger sterkt an i faget. Særlig ikke med tanke på at det jeg vil studere krever gode karakterer.

     

    Noen som vet hvordan jeg eventuelt kan forbedre meg selv?

×
×
  • Opprett ny...