Gå til innhold

terje_olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av terje_olsen

  1. Som hce går jeg også Teknisk Kybernetikk på gløs. Skal begynne annet årskurs til høsten. Min erfaring er at bærbar og studier går dårlig sammen. Det blir altfor lett å sitte å chatte eller sjekke vg for nye nyheter. Og til å ta notater på er det ingenting som slår blyant og papir! Det tror jeg også gjelder dragvoll-fag. Eneste unntaket må være data-relaterte fag, slik som IT-grunnkurs og Objektorinetert Programmering som jeg selv har hatt det siste året, og hvor det var svært så nyttig å kunne prøve ut ting som ble forelest på direkten!

     

    Men siden data-sal-tilgangen på Dragvoll er elendig og sikkert ikke blir bedre til hsøten er det kanskje ikke så dumt, siden mye informasjon (faglig og generellt) kommer digitalt.

     

    Jeg har en Inspiron 8600. Ganske stor, men har aldri hatt problemer med hverken dårlig batteri eller at den tar for mye plass. Det er uansett ofte en stikkontakt i nærheten i de fleste auditoier (iallefall på Gløs)...

  2. Har selv prøvd å ha nettverkt over en telefonledning. Den var 30 meter lang og ikke tvunnet. Det gjorde den ganske ustabil. Tror jeg hadde 75% loss når jeg kjørte ping. Men det fungerte til sitt bruk.

     

    En CAT5 kabel er ikke spesielt dyrt og kjøper du en rull på 100 meter (eventuelt får noe avkapp av noen som jobber med å legge kabel(det gjorde jeg ;-))), en tang og noen rj45 kontakter så er det utrolig hvilke andre steder det er behov kabel!

  3. Jeg og faren min har planer om å bygge en bærbar pc,siden de man får i butikken er ganske dyre. Vi har en gammel pc (windows 98) som vi skal gjøre om.

     

    Vi er ennå i planleggingsfasen og trenger derfor litt tips av mer erfarne pc-mennesker.

     

    Vi har vi tenkt å erstatte strømforsyninga med et lite blybatteri. Vi regner med at det ikke blir no problem, for den bærbare vil bruke mindre strøm enn det den gjør nå, siden vi uansett er nødt til å fjerne noen komponenter for å gjøre den bærbar.

     

    Så kommer sprøsmålene:

    - Er det mulig å kappe av den delen av hovedkortet hvor de hvite portene sitter? Har tilgang på stikksag... Blir det for røff behandling?

    - Trenger man den svarte kjøleribba som sitter oppa prosessoren?

    - Er det mulig å kjøre pc-en ut cd-spilleren og floppy-diskettstasjonen

    - Finnes det mindre harddisker? Den jeg har er så stor!

    - Er det mulig å bøye RAM-kortet ned mot hovedkortet? Jeg ønsker et så flatt hovedkort som mulig. Evnt. skifte til lavere RAM-kort?

     

    Trenger en LCD-skjerm som kan gå på batteri. Har noen tips om hva jeg skal velge?

     

    Er takknemlig for all hjelp jeg kan få! :roll:

×
×
  • Opprett ny...