Gå til innhold

chia3

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chia3

  1. Sitter selv med et 10D, og har ventet på denne fordi jeg håpet den ville være like mye bedre 20D som 20D er enn 10D...

    Litt småskuffende at bildebrikken og alt med bildekvalitet fortsatt er det samme, på en helt ny modell..

     

    Nesten så jeg vurderer å sitte på gjerdet en stund til; kanskje det lanseres en 1D Mark III i løpet av våren, og at man da får 1D Mark II (N) på "billigsalg"?

  2. Takk for informasjon og beskrivende bilde, roger_h99.

    Har modifisert den største av GPU-kjølerne til kjøler for chispettet (gjorde dette eg. før jeg fikk bildet ditt, men takk likevel :-).

    Jeg gjorde en litt annen variant enn deg; bøyde en ståltråd diagonalt mellom to av hempene, og lot en ekstra nedbøyning på midten av ståltråden fiksere kjøleren v.h.a. en nedsenkning jeg boret midt oppå den. (Fikk ideen fra festemekanismen til Zalman CPU-blokken). Slangene stripset jeg til de to resterende hempene.

     

    Så nå skulle jeg ha et system som ikke gir galvanisk korrosjon, da kobberelementer er unngått. (Kvakksalveren: Kobberbunnen av CPU-blokken til Zalman er forgylt, som skulle forhindre korrosjon).

     

    Hadde allikevel vært interessant om noen hadde konkrete resultater fra eksperimenter med blanding av kobber og aluminium i samme vannkjølingssystem, skjønt dette muligens kan være et skrekkeksempel: http://forum.overklokking.no/index.php?showtopic=322597

  3. Hei!

     

    Skaffet meg i forrige uke, som mitt første vannkjølingssystem, Zalmans vannkjølingssett RESERATOR1, i tillegg til en Zalman GPU-kjøler av anodisert alu.

    Var fornøyd med dette (lydsvakt og grei temp), men chipsettet, som er avkjølt med en passiv zalman-kjøler, gikk opp i 60 grader da alle kabinettviftene ble fjernet. (HK: ABit IC7-G; kabinett: Chieftec Dragon NoiseControl).

     

    Lurte på å bote på dette ved å installere en AC vannblokk (AC24035) over chipsettet.

     

    PROBLEMET er at AC vannblokken har kobberbunn, mens Reserator1 vanntanken består av ubehandlet (børstet) aluminium. Fordi aluminium står over kobber i spenningsrekken, og disse to metallene kommer i elektrisk kontakt via kjølevannet, vil da aluminiumstanken oksideres/brytes ned/korroderes, mens kobber fra kobberblokken vil feste seg (reduseres) til aluminumstanken.

    Dette hevder Microplex vil unngås ved å tilsette ACFluid til kjølevannet.

     

     

    SPØRSMÅLET er om noen av dere har prøvd å koble nakent (uten forgylling, f.eks.) kobber sammen med aluminum i samme vannkjølingssystem.

    I så fall:

     

    -Forekommer det noen korrosjon (kobberavfarging på aluminiumen, nedbrytning av aluminiumen e.l.)? Er dette med eller uten korrosjonsbeskyttelse som ACFluid?

     

    -Er det god korrosjonsbeskyttende effekt av ACFluid? Noen som vet om noe bedre?

     

    -Er det erfart noen som helst problemer i forbindelse med slik blanding av kobber- og alu-enheter i samme vannkjølingssystem? Hvordan er de i så fall løst?

     

    -Noen alternativer til å bruke chipset-kjøler med kobberbunn? Å bytte ut alu-tanken er uaktuelt...

     

    Til slutt noe helt annet: Noen som vet hvor i loopen chipsetkjøleren helst bør sitte? Har per idag CPUen først, deretter GPUen. Lurte på å koble Chipset-kjøleren enten mellom disse eller helt til slutt.

×
×
  • Opprett ny...