Gå til innhold

mushi

Medlemmer
  • Innlegg

    7 019
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Innlegg skrevet av mushi

  1. DaniNichi skrev (5 timer siden):

    Spesielt ingen  jeg kjenner fikk noen av valgene du presiserer her.

    Mulig du holder til Oslo øst ?

    Samme her. Begge timene (+ombooking) fikk jeg valget mellom én dag og en eller annen gang på kveldstid. Da jeg booket om time 2 fikk jeg ikke se noe alternativ på hvilken vaksine. 

  2. Tåkefyrste skrev (6 timer siden):

    Hvilke reiserestriksjoner får jeg på meg siden jeg har fått Pfizer som dose 1 og Moderna som dose 2? Har jeg aldri hørt om, og hvis det er noen så burde de så absolutt opplyse om det før de gir meg en vaksine.

    Både USA og Storbritannia for deg 10 dager innreisekarantene med blandet vaksine. 

     

    Mye bra svar her! Så det er ingen måte for andre å kontrollere hvilken kombinasjon man har fått i ettertid? Bare å juge på grensa? 😳 

  3. KGMK skrev (På 6.4.2021 den 2.36):

    Hei,

    Jeg har gjort den største nybegynner feilen hele i fjor og betalt moms på salgsinntekene og ikke på netto inntektene. Det vil si jeg har betalt ca 50.000kr for mye moms for hele 2020. Er det mulig å kreve tilbakebetaling på dette? I så fall hvem skal jeg kontakte da?

    Har du innrapportert for mye MVA eller fakturert feil beløp ut til kunder? 

  4. NAVer skrev (5 timer siden):

    🤷‍♂️

    Hunden min bjeffet da hun var ute i hagen og det er seriøst det eneste som hjelper når det har blitt en vane. Den er for langt unna deg. Du må være til stede for å trene en hund. Min bjeffer så og si ikke nå og når hun ikke klarer å holde seg bjeffer hun én gang hun før hun løper inn og legger seg. 😅😂 

     

    Trøsten er at ved neste hund er du klar over dette og før stoppet det når den er valp/unghund. Man lærer så lenge man lever. 

  5. VegardBS skrev (På 15.9.2020 den 1.05):

    Noen som har tips om hva jeg kan gjøre for å få slutt på aggressiv holdning når hunden står i bånd? På tur er hun glad og elsker alle vi møter, men så fort hun er bindt fast ute så bjeffer og hyler hun etter alle som går forbi. Søppelbilen, lastebiler og pilgrimmer er den nye Hitler i følge hun... Blir så oppgitt

    Stå i vinduet og ta hunden inn hver gang den gjør noe uønsket. Den lærer etter ca 100 repetisjoner. Eller bare gå tur med den. 🤷‍♀️

  6. Jeg jobber innen økonomi og ønsker en master til høsten. Jeg tenker hovedsakelig siv økonom. Hva er mest fornuftig med tanke på videre karriere og jobbmuligheter? Jeg er snart 35 år med flere års erfaring i bransjen og en bachelor fra en offentlig skole.

    Hva er mest gunstig med tanke på Master? Er det verdt de ekstra 230-ish tusen i studielån kontra Oslomet? Har jeg andre alternativer? 

  7. comadore skrev (På 2.2.2020 den 16.36):

    Jobbtittel: Selger/kundeservice ansvarlig på salgs.avdeling

    Utdanning: Bachelor i økonomi

    Erfaring: Nåværende sted 3-4år. Tidligere 2-3 års relevant erfaring.

    Alder: 29

    Brutto årslønn uten tillegg: 450 000kr

    Tillegg: 0, ingen overtidstillegg. Jobbet noen hundre timer gratis de siste årene...

    Andre goder: "goder".. Betalt tlf(kun skatt), evt firmabil om ønskelig.(skattet selvfølgelig).

    Skatt: Altfor mye(vil jeg si uansett hvilken inntekt).

    Håper på ny jobb så fort som overhode mulig. Ingen interne muligheter og ingen påvirkning på lønn. Lønnstillegg per år=under inflasjonen. Bare kjipt markedet synes bachelor = 0 verdt.

     

    Gå mer skole så du får en bachelor i regnskap. Kommer du inn som regnskapsfører og er kjapp i hodet/nøyaktig vil du kunne gjøre den en god karriere og aldri slite med å få jobb. Det er nok ikke mange fag du mangler! Snitt lønn som autorisert ligger på rundt 550-600 husker jeg rett. 

    • Innsiktsfullt 1
  8. Torry Hol skrev (10 timer siden):

    Hva er normal lønn for en (kolonial)butikkmedarbeider som er 21-åring og har jobbet 2,5år i den samme butikken?

    pr idag er lønnen på 157,- og har vært det siden dag 1.

    Hørtes lite ut. Ca det samme jeg hadde for 5 år siden med 5 års erfaring som deltid. Hva med å spørre om høyere lønn? 10 kr mer i timen for eksempel. 

  9. Hva er symptomene på girkassa?

    Fin når den er kald. Med en gang det er litt lunk komemr det ulyder og du kjenner det er noe galt med bilen. Den siste uka kjenner jeg et nøkk når jeg bytter gir. Blir verre og verre etterhvert som bilen blir varmere. Olja var også full av spon. 

  10. Hvor langt har bilen gått? Vet at Volvo ofte mener at de ikke trenger å bytte olja på automatkassa og dermed havarerer det etterhvert. Problemet om du kjøper ei brukt kasse er at det samme kan skje igjen når som helst. 

    Rats er ihvertfall et firma som virker veldig bra og seriøse. Ville ha hørt med de om hva slags alternativer det finnes. Regner med at det fort koster deg 10-15 tusen bare å få skrudd ut og inn girkassa også. 

     

    http://www.rats.no/Automatgear-Tjenester/Gearkasser/Volvo.aspx

     

    Bilen har gått 170'. Synes det er tidlig for ei kasse å ryke. Verkstedet kjøper vist kassene et sted som gir de garanti i 3 mnd. 

     

    Føler det hele er ren lotto (med en ganske stiv pris), men sjangsen for at ny kasse ryker igjen er vel like stor som hvis jeg byttet bil... 

  11. Girkassen min har røket og jeg har et par alternativer.

     

    Jeg kan kjøpe en ny kasse (47.000,- dette er uaktuelt), kjøpe en brukt kasse med 3 mnd garanti (ca. 12.000), kjøpe en overhalt kasse (her hadde verkstedet dårlige erfaringer med leverandørene, ligger litt dyrere enn fra hoggeri) eller selge bilen som den er og kjøpe en ny. V70 2.0, manuell, 2010-modell.

     

    Bilen er ellers i fin stand. Bare å bytte kassa er jo svindyrt og er litt bekymret for at den ryker på nytt om to år. Tips/erfaringer? :)

  12.  

    Casablanca har jeg ikke vært i.

     

    De aller fleste som rir på kameler faller ikke av og blir ikke smittet av MERS, men det er greit å vite om faren.

     

    Er det denne turen du skal på?

    http://www.tammyandchrisonthemove.com/camel-riding-in-morocco/

    Det er noe tilsvarende jeg var tenkt å få til, men det bør være fra en seriøs aktør. Det er hovedsakelig den klare nattehimmelen i ørkenen jeg er ute etter. Har aldri vært i ørken før. Kan jo også være aktuelt å finne noen aktører som bruker kjøretøy fremfor kameler. Det må da være mulig å finne? Hmm.

     

     

     

    Mange år siden jeg var i Marocco, men det jeg husker best er byen Essaouira. Anbefales. Sterkeste minne fra Marrakesh er da jeg fikk en ape i kjetting i håret. Og de har fantastisk mat i Marocco! 

     

     

     

    Det ser ut som en høyaktuell by! Er det dyrt å reise rundt i Marokko, mellom byer?

     

     

    Vi tok en stapp full buss uten air-con. Kostet knapper og glansbilder.  :closedeyes:

  13. Du vil kunne se zouker i Agadir. Ellers er den store severdigheten i Marrakesh el-Fnaa som er en stor plass med restauranter og underholdere som er eksperter på å få panger ut av folk. Ja, man kan se mye rart der, men det er slitsomt. Bodde på et hotell som hadde overblikk over plassen og vi hørte trommene derifra til langt på natt.

     

    Mitt høydepunkt i Marrakesh var en tur over Atlas-fjellene til eventyrbyen Ait ben Haddou og mot Sahara. Det er litt langt dit for en dagstur fra Agadir, men det er kanskje andre gamle byer innover mot Sahara som man kan se.

     

    Det jeg vil advare mot er de som vil gi dere en tur på kamel ved nærmeste lille ørkenlignende slette. Det er slitsomt og ubehagelig å sitte på kameler og de stinker. Det er også endel som faller av og skader seg da det er ganske høyt, spesielt farlig ved start eller slutt av tur.

     

    I tillegg har man nå MERS som er meget farlig og som man mener spres via kameler. Kjøtt, melk eller urin fra kamel kan også smitte. Ja, det er faktsk noe helsekosttull i mange arabiske land at man skal drikke kamelurin da den skal ha magiske egenskaper.

     

    Jo lengere man er unna kameler, jo bedre.

     

    Et viktig punkt du glemmer er strengt talt dyrevelferd. Man bør holde seg langt unna aktiviteter som involverer dyr når man er på ferie. I svært få tilfeller har dyret det bra. 

     

    ---------

    Mange år siden jeg var i Marocco, men det jeg husker best er byen Essaouira. Anbefales. Sterkeste minne fra Marrakesh er da jeg fikk en ape i kjetting i håret. Og de har fantastisk mat i Marocco! 

     

    essaouira-normal.jpg

     

    IMG_3930.jpg

×
×
  • Opprett ny...