Gå til innhold

dr.steen

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dr.steen

  1. En annen mye brukt metode er ved å bruke blitz, hvor scenen settes opp slik at blitzen slår ut kraftig på det du skal ta bilde av mens den ikke rekker til (eller peker mot) det som er bak objektet (som da vil bli eksponert som sort). Denne metoden er ofte brukt for å ta bilder av planter/dyr/insekter i skog. En forutsetning er god kjennskap til blitzteknikk og at man har blitzen frigjort fra kameraet, gjerne med en off-shoe camera cord eller annet fjernstyringsutstyr.

  2. Kan vel helt fint bruke den med en vanlig skjerm, å kunne benytte touchfunksjonalitet går nok ikke, ettersom den både ikke er laget for det, og det ikke finnes en inngang for touch-kontrollene i den. Du kan imidlertid kjøpe et bluetooth-keyboard og bruke sammen for lettere å skrive inn ting.

  3. Hadde et lignende problem her som jeg løste uten å bytte ut hovedkortet. Vet ikke om du har sendt inn ditt allerede, men verdt å prøve ut hvis du fremdeles har det.

     

    Jeg kom heller ikke inn i bios etter jeg la til mer ram (4x1gb, fra 2x1gb). Prøvde så å resette bios (ut med batteri+clear jumber) for å komme inn, men ingenting virket. Selv om jeg tok ut igjen de to nye brikkene jeg satt inn gjorde dette ingen forskjell.

    Prøvde deretter å bruke kun én minnebrikke, ingen forskjell.

    Prøvde de tre andre, en etter en, i slot 1 på HK. Ingen forskjell.

    Prøvde så en etter en i slot 2 på HK. Ingen forskjell.

    Derimot fant jeg ut at maskinen kom inn til bios når jeg hadde en av mine fire minnebrikker i slot 3 på hovedkortet.

    Da kunne jeg gå inn i biosen og gjøre mange innstillinger for å få alle fire til å virke. Måtte stille ned farten på mine også når jeg skulle bruke fire , fra 800 til 667mhz. Måtte også sette memory til unlinked, og timings manuelt, pluss booste minnevolten til 2.1 (fra 1.9). Deretter kunne jeg benytte meg av 4gb, og memcheck86 kjørte ferdig uten problemer, spilte også Far Cry 2 i flere timer uten feil.

     

    Idag derimot, når eg skulle teste maskinen igjen etter å ha vært slått av i natt, krasjer Windows 7, og memcheck86 viser MASSER av feil. Er litt clueless selv her akkurat nå.

     

    Om posten min er til hjelp eller ikke vet jeg ikke, ville nå bare dele mine erfaringer.

  4. N95 8GB er seriøst den beste mobilen jeg har eid hittil. Kjøpte den rikignok for over et år siden, men den er så allsidig at det skal i grunnen mye til for at jeg skifter den ut. Sverget fra T68-tiden til Sony Ericsson, men etter T610 og senere to P-serie telefoner gikk jeg over til Nokia N95 8GB og det var en ren befrielse.

    Kommer nok snart bedre mobiler, den er jo ikke state-of-the-art lenger, men uansett _svært_ så bra.

  5. Heisann alle sammen! Har ikke fått tak i statens veivesen for et råd; så jeg slenger det ut her jeg. Skal nemlig kjøre fra Bergen til Oslo på fredag og lurer på om dette lar seg gjøre med sommerdekk ettersom vinterdekkene mine er altfor dårlig og jeg har skiftet til sommerdekk. Eventuelt hvilken rute jeg bør velge for å slippe unna for glatt føre. Håper noen har noen innspill! :O

  6. Det hadde jo vært veldig fint, men jeg stiller meg veldig tvilende ettersom jeg ikke engang får koblet til nettet. Tar manuelt nettsøk og kommer ikke inn på netcom, ingen tilgang. Gikk for en time siden og varte ca 15 minutter, men nå er det ingen tilgang igjen.

     

    Hehe, bor på kalfaret, man hører vel festen lang vei, ettersom de fleste husene her ikke er særlig festorienterte hehe

  7. Har ikke E65 selv, men N95-8GB og kan bare fortelle om min erfaring med den, som jeg går ut ifra har mange likhetstrekk med E65 ettersom begge er relativt nye S60-telefoner. Ordrene blir ikke lagret automatisk slik som på S.E. telefoner, men du må stave de og lagre de i telefonen for bruk. Problemet, slik jeg har hatt det, er imidlertid at alle ordene man legger inn forsvinner med jevne mellomrom. Jeg har ikke forstått helt hva som trigger dette, men det har hendt flere ganger i løpet av de to månedene jeg har hatt telefonen. På en tidligere samsung telefon jeg hadde fant jeg ut at det samme skjedde når telefonens SMS-minne ble fullt, men det er ikke tilfellet på N95 da jeg ikke har slettet noen meldinger på den og har ca 1000 i inboxen.

     

    Jeg har ikke hørt om noen fiks som kurerer dette, og kan naturligvis forstå at dette er et stort problem hvis man skriver på dialekt. Kan dessverre ikke hjelpe deg noe mer med dette, kanskje noen andre her har noen tips?

  8. Ang fokustesten; tok du bilde av arket/skjemaet i mer eller mindre nøyaktig 45grader? Ser ikke slik ut, og blir da vanskeligere å bedømme om linsen har fokusfeil eller ikke. Ser utvilsomt ut som om den har truffet bra, men for å få et helt korrekt resultat og verifisere at den er helt 100% må du ha den veldig nærmt 45grader i forhold til linsen. Slik at f.eks 20mm merkene på arket både foran og bak blir like mye ute av fokus. Slik det er nå kan det se ut som den har bakfokus-feil, uten at dette sikkert er tilfelle. Mest synlig på F/2.8 naturligvis.

  9. Prøvde nettopp på N95 8gb her og fikk lyd uten problemer.. (Over wlan). Prøvde å uploade et konsertopptak på 2:35 min, men filen var for stor kom det frem dessverre.. :( Kjedelig med slike begrensninger da. Filen er ca 60mb. Ellers så det ut som et veldig bra laget program. Blir mer og mer glad for å ha kjøpt denne mobilen!

     

    edit skrivefeil

  10. Hvis du vet at lydkortet har surroundmuligheter og bare har en lydutgang, er dette etter all sannsynlighet en kombinert analog og optisk utgang. Hvis du slår på den optiske utgangen, vil du se at det lyser rødt ut av den og du kan kjøpe en optisk kabel for å koble til surroundanlegget ditt, sett at dette har en optisk SPDIF inngang da. Du kan ikke bruke en splitter på det analoge signalet for å gjøre dette.

  11. De 'mørke feilene' er nok oppe også, med mindre du har beskåret bilde, men tror jeg ser det oppe også, men det er litt mindre iøynefallende der. Jeg pleier å fikse slike ting (eller legge det til, alt ettersom ønsket effekt) i Photoshops innebygde Raw-importer. Finnes nok hav av andre steder man kan fikse dette også, se etter 'Vignetting'.

×
×
  • Opprett ny...