Gå til innhold

konaz

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av konaz

  1. VI har noen spennende stillinger ledige der hvor jeg jobber. Noen som syns et par år i London høres spennende ut? Send meg en privat melding, eller post spørsmål her!

     

    Kjapt det vi driver med, vi programmere rike, ekstremt høy-trafikk nettsider. Vi skriver alt selv, fra database, apache-handler, applikasjons server, mellomvaren samt nettsidene. I tillegg har vi et mylder av støtteapplikasjoner, scripts og annet.

     

    Ungt og aktivt miljø!

  2. Først til forrige post: Et alternativ er å kjøpe en billig usb-dings på f.eks. ebay som gir deg ny lydutgang (og evt lydinngang)..

     

     

    Så et spørsmål:

    Jeg har for første gang koblet min laptop til en plasma-tv (Panasonic TH-42PX700) via vga-porten. Under avansert på innstillinger får jeg den eksterne skjermen kun opp som skjerm (ikke tv), men det er vel kanskje rett.. Jeg lurer derimot på hvilken oppløsning jeg skal velge eller om det er noe annet jeg må gjøre for å få gitt ut optimalt signal for 720p ?

    Nærmeste jeg kommer er liksom 1024x768, og det er jo 4:3 :/

    Forslag? Og er 60 Hz rett?

     

    På forhånd takk :)

    Sjekk spec'en på tv'en og sett oppløsninga til den native oppløsninga på tv'en. Ikke alltid du har den oppløsninga i nedtrekksvinduet, da må du google litt og finne et tilleggsprogram som legger den til.

     

    60Hz har ingenting og si så vidt jeg vet...

  3. Hei folkens,

     

    Har hatt min 1557 i 3 år nå (eller noe sånt), og nå har den ene hengselen gått i stykker. Den har rett og slett knukket av. Har prøvd å fjerne den slik at en ny kan settes på, men den sitter bom fast (den biten som sitter på skjermen).

     

    Er det noen som har hatt samme problemet, og funnet ut av det?

    9188644[/snapback]

     

    Har hatt mi 1557 i 1000 biter(den sto ute i regnvær i 2 dager)

    Du må åpne skjermen,den er bare noen klips som holder rammen rundt skjermen.

    Hengslen er skrudd fast i skjerm lokket.

    9269397[/snapback]

     

    Takker, maa prove det. Vet du noen som selger reserver deler paa nett? Har sokt litt rundt etter henglser, men uten hell. Er det lettest a sporre AOpen direkte?

  4. Hei folkens,

     

    Har hatt min 1557 i 3 år nå (eller noe sånt), og nå har den ene hengselen gått i stykker. Den har rett og slett knukket av. Har prøvd å fjerne den slik at en ny kan settes på, men den sitter bom fast (den biten som sitter på skjermen).

     

    Er det noen som har hatt samme problemet, og funnet ut av det?

  5. Flyttet til London for et år siden, sammen med kvinnfolket. Begynte på en MSc ved London Metropolitan University og fullfører den nå i slutten av august.

     

    Fikk meg jobb for to uker siden, og storkoser meg. Jobbmiljøet er helt fantastisk :love:

     

    Kanskje jeg somler meg til en liten blogg, eller kanskje like greit med en "jobb i utlandet " tråd der folk kan dele erfaringer, komme med spørsmål og slikt?

  6. Har du en spisedag i uka da?

    6667102[/snapback]

    Altså en dag der jeg spiser akkurat hva jeg vil for å holde metabolismen igang? Nei, har ingen spisedag som du kaller det, vet ikke hva jeg skulle spist på en slik dag. Jeg trener hver dag og spiser alle dager utenom to, der jeg faster. Jeg går ned maks 0,5 kg i uken nå.

    6667324[/snapback]

     

    Det hørtes ut som noe som hører hjemme i den usunne slanketråden. Hvorfor faster du i to dager? Galskap spør du meg!

     

    Forbrenningen i kroppen reguleres av et stoff som heter leptin, og etter bare 3-4 dager med kaloriunderskudd så synker dette stoffet med 50%, og forbrenningen din går ned. På en spisedag stapper du i deg langt over det som er forbrenningen din for å få opp igjen leptin-nivået. Det du burde spise på en spisedag er mye karbs (pasta, ris, loff, frukt) og middels med fett og protein. Effekten av en slik spisedag er viktig både for motivasjonen, forbrenning og humør. Det påvirker heller ikke vekten din negativt.

     

    Å faste når du trener hver dag er uhørt...

  7. Nå gikk det hele mye raskere enn antatt, og jeg har allerede hatt to arbeidsdager :)

     

    Jeg valgte det store firmaet, men det skal nevnes at de fortsatt er i STERK vekst. De har et meget komplekst system, med mange forskjellige produkter og teknologier, så det blir endel nytt å lære. Dette er selvfølgelig bra. Det er også en meget avslappet holdning til arbeidstid og slikt, mye frihet.

     

    Det mindre firmaet hadde et mye mindre produkt, som besto i hovedsak av en J2EE server som kommuniserer tredjeparts server og mobilklient.

     

    Forskjellen i lønn var ca 25 000 NOK per år + fordeler (privat sykeforsikring/pension/ol), samt at området er mye roligere.

     

    Dersom noen er interesserte, så kan jeg om en stund skrive litt om hvordan det er å jobbe i IT-bransjen i london som nordmann. Hører at det er endel nyutdanna som sliter med å finne jobb i Norge, og da kan det jo være et alternativ å prøve utlandet. Spennende iallefall.

  8. Tror nok det er mer effektivt å jogge enn å gå.

    6607601[/snapback]

     

    Som "stor mann" vil jeg overhode ikke anbefale å begynne å jogge. Turer i skog og mark er perfekt, prøv å holde pulsen på 60% (mener å huske at det er ideelt). Ellers virker det som endringene i kostholdet ditt er gode, bare pass på drikker med karbohydrater, der kan kaloriene samle seg fort opp. Spis regelmessig, og legg deg på et fornuftig kaloriunderskudd gjennom uka (ikke mer enn 1000kcal underskudd), men jeg anbefaler å ha en spisedag der du går over kaloriforbruket ditt. Dette forteller kroppen at den ikke trenger å gå i sultemodus og forbrenning holdes oppe gjennom neste uke.

  9. Jeg har vel igrunn ikke behov for noe ukentlig etegilde bare. Kalori-inntaket mitt resten av uka er såpass lavt <1500 kcal, at jeg føler det som en "utskeielse" å gå over det, men at jeg fremdeles holder meg under mine 2500 forbrukte kalorier.

    6611513[/snapback]

     

    Utifra dine tidligere innlegg anslår jeg din daglige kaloriinntak til mellom 700 - 900 avhengig om du jobber eller ei (rett meg gjerne). Har lest flere steder at dette er underernæring og direkte farlig. Lurte på om det inntaket er anbefalt av legen din eller noen andre, eller noe du har prøvd deg frem til selv?

     

    Lurer på hva som skjer dersom du begynner å spise 2500 kalorier om dagen igjen, for det er vel det som er målet?

     

    Dette er på ingen måte kritikk, syns du har vært flinkis som har klart å følge en diett.

  10. Vel, dette hadde jo vært gode nyheter dersom det stemmer - men jeg synes det ser stygt ut for teorien dersom man jamfører med filmen "Supersize me": (http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me)

     

    6610353[/snapback]

     

     

    Det skal vel nevnes at en av bieffektene til McDiet'en var forstoppelse og oppblåst mage. Tarmene har en enorm evne til å lagre guffe, så endel av kiloene kan ligge der + at store mengder karbohydrater/salt binder mye vann (store McBrus + chips gjør susen).

     

     

    Svaret ligger i noe som kalles næringspartisjonering. Kort sagt styrer du hvor kaloriene går hen ved å først gå på en lavkarbodiett sammen med trening, der glykogenlagrene gradvis tømmes. Førsteprioritet for kroppen i denne oppkarbingsperioden er å fylle opp glykogenlagrene igjen, fettlagring blir nedprioritert. Denne effekten varer i de 24-30 timer som er basis for anbefalingene, og kroppen lar deg i denne perioden få lov til å fortsette å forbrenne fett mens du spiser disse enorme mengdene mat.
  11. Jeg har vel igrunn ikke behov for noe ukentlig etegilde bare. Kalori-inntaket mitt resten av uka er såpass lavt <1500 kcal, at jeg føler det som en "utskeielse" å gå over det, men at jeg fremdeles holder meg under mine 2500 forbrukte kalorier.

     

    Ikke vil jeg spise godteri på fredager eller lørdager heller, for da skal jeg ut med venner, og kanskje på fest, og da vil jeg ikke være full av godteri og mat :whistle:

    6611513[/snapback]

     

    Da høres det nesten ut som du holder på å kjøre forbrenningen din i grøfta :hrm:

     

    Mulig det faktisk er nok å komme seg opp på normalt inntak en dag i uka da, selv om jeg har lest flere plasser at en skikkelig utskeielse er å foretrekke.

  12. Jeg er redd den teorien om maks 100g vektøkning per dag virker temmelig søkt på meg.  Enten er det mye verre enn som så - eller så er jeg et genetisk unikum.

     

    Hvis du klarer å gå ned i vekt på den måten du beskriver, er du enten en ungfole med psykopatisk forbrenning eller bare veldig heldig.

    6610127[/snapback]

     

    Hehe, er nok verken...

     

    Dersom du putter i deg 2kg mat, så går vekta du opp 2kg, MEN det er ikke synonymt med at du legger på deg 2kg. Kroppen må gjennom en prosess for å gjøre om ekstra energi til fett, og dette tar ca 24t for å "produsere" 100g fett. Kalorier som ikke kommer med i den produksjonen blir lagret et liten periode i tarmene og brukt etterhvert, men mye blir rett og slett utskilt i avfallet.

     

    Fritt fra min hukommelse, som er noe dodgy :p

  13. Paul McKenna hadde en serie programer her borte (UK) som het "Paul McKenna will make you thin" eller no sånt. Hans metode gikk ut på å spise med en gang du ble sulten. Man skulle spise akkurat det man følte for. Reglene var at man måtte spise enormt sakte, og stoppe når sulten var borte. Han hevdet det funket på 80%, dog ser jeg stadig bælfeite folk i gata her så enten funket det ikke eller så ser folk for lite TV.

  14. Mener å huske at kroppen maks kan produsere 100g fett om dagen, så dersom du spiser alvorlig mye på lørdag så kan man si at du legger på deg 100g. MEN det gjør også at forbrenningen er høyere gjennom uka, så det skal gå opp i opp.

     

    Jeg føler det som en stor motivasjonsfaktor å vite at lørdag er fridag, og at jeg kan spise nøyaktig hva jeg vil. Prøver dog å få i meg storparten av godis og brus på dagen, og heller spise litt mer normalt etter klokka 7-8 (bruker å bli litt kvalm av all godisen uansett :!: ).

  15. Når det gjelder dette med én "spisedag" i uken er vel dette en grei ordning - så lenge man er enig med seg selv om hva "spise hva man vil" betyr. For ordens skyld: det betyr *ikke* at det er greit å lange i seg en økonomipose potetgull med dip eller bøtte i seg tolv halvlitere. Det betyr vel snarere at man - etter å ha spist helt korrekt de foregående seks dagene - kan unne seg litt bearnaise-saus på middagen, eller kanskje en snickers eller liten (100g) pose potetgull til kvelds. Eller noen drinker/pils.

     

    Er uenig. En dag i uka bør man glemme alt som heter kalorier og diett, og bare spise akkurat det man vil og hvor mye man vil.

     

    Om man får i seg 4000 eller 9000 kalorier spiller liten rolle med tanke på vekta, da det er tak på hvor mye av de kroppen klarer å gjøre om til fett. Resten går vel til spill (les: avføring).

     

    Litt av poenget med spisedag er nettopp å gå langt over kaloribehovet, da det "nullstiller" kroppen og holder forbrenningen din oppe.

  16. Det jeg vil fram til er at det er veldig farlig. Så en dokumentar på tv for en stund siden også om en som hadde stoppet å spise i lange tider og hun hadde vist ødelagt fordøyelsen. Så det eneste hun kunne spise var ferdig fordøyd mat.

    6607641[/snapback]

     

    Såg et program på Discovery om en kar som hadde slutta å spise og drikke. Han trakk energi fra sola. No joke. Vil dog ikke anbefale å prøve det :nei:

  17. Det var jammen meg et bra råd, hvis det faktisk funker :p

     

    Funker som flesk :D

     

    Men en ting. Jeg tenkte å spise mye oftere. Hva bør jeg spise som mellom-måltid? Jeg vet jo at frukt er det opplagte svaret, og spiser allerede masse frukt. Men ofte har jeg lyst på noe mer... håndfast.

    6603512[/snapback]

     

    Frukt er vel å bra, men det er fortsatt endel karbohydrater der. Knall å ha litt kald god kylling eller no sånt liggende i kjøleskapet. Ellers funker en brødskive med MYE skinke og tomat på. Men for all del, spis en frukt eller to iløpet av dagen, bare sunt.

  18. Er i avsluttningsfasen av min MSc, og begynte å søke jobb for 2 uker siden. Mandag smalt det, gikk på intervju og fikk jobbtilbud på dagen. Dagen etterpå fikk jeg tilbud fra et annet firma.

     

    Firma 1: Bra lønn + benifits, ca 140 ansatte

    Firma 2: Ok lønn + ca 15 ansatte (8 utviklere)

     

    Heller 70-30 mot det store firmaet, da de tilbyr en mye bedre tilleggspakke med opplæring, privat sykeforsikring, pensjon ol. Dessuten holder de på med meget spennende ting (samme bransje som firma 2).

     

    Det jeg lurer på da er om det er noen som har synspunkter på hvor det er best å jobbe i starten av karrieren?

     

    Må legge til at dette er i London.

×
×
  • Opprett ny...