Gå til innhold

vidarlo

Medlemmer
  • Innlegg

    260
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vidarlo

  1. Hehe, var på tide at det vart røska litt opp i konspirasjonsteorier. Kan vel gjerne fortelle litt om motivasjonen for gjennomføringa av spøken:

    *Formidle kor enkelt det var å sette sammen konspirasjonsteorien. Det tok oss 2-3 timer å skrive, og deretter halva av det på å spre det litt.

    *Formidle kor lite truverdighet slikt egentlig har - for kor truverdig er ei side hosta på frac.dk? Med så tvilsomt innhold?

    *Påpeike kor enkelt det er å få folk til å gå på dette.

     

    På 5-6 timer greidde vi å få ITPro, ei stor side, på kroken. Det er skremmande at ei såpass populær side ikkje har bedre rutiner for kildekritikk. Endå meir skremmande er det at to personer kunne manipulere det så enkelt. Hadde vi ikkje nappa ut pluggen så hadde det tatt endå meir av...

     

    Kort sagt - det var gøy, dritgøy, men fy faen så skremmande resultatet er!

  2. Hvis du skal klare å måle spenningen på din 75 Ohms kabel fra leverandør så bør du i det minste ha ett multimeter med True RMS.

    Du vil få ei måling som er totalt på trynet. For det første er den full av støy, og for det andre er det så små ladninger at resistansen i multimeteret vil påvirke det. Det må berre sjåast på som ein potensialforskjell for alle praktiske formål.

     

    Og hårek - heil korrekt. Det er eit lågpassfilter på inngangen som knekker høge frekvensar frå switchmodestraumforsyninga til jord.

  3. Uh, det der er vel berre en repeater som støtter begge i en boks, ikkje en overgang?

     

    Eg ville bli forundra om noko slikt som OP spør etter finst, for protokollane er såpass ulike at det krev rimelig mykje maskinkraft å skrive om mellom dei, og det vil neppe gi veldig bra resultat. Då er det stortsett billegare å kjøpe USB-kort/firewire-kort. Det koster under 2 hundrelapper på ebay, og funker heilt utmerka.

  4. I mySQL?

    mysql> SELECT CURRENT_DATE();
    +----------------+
    | CURRENT_DATE() |
    +----------------+
    | 2008-02-09	 | 
    +----------------+
    1 row in set (0.00 sec)
    
    mysql> SELECT ADDDATE(CURRENT_DATE(),30);
    +----------------------------+
    | ADDDATE(CURRENT_DATE(),30) |
    +----------------------------+
    | 2008-03-10				 | 
    +----------------------------+
    1 row in set (0.00 sec)

  5. Jeg lurte på om det er mulig å bruke usb kabel til å koble sammen 2 pcér i nettverk eller om det kun er mulig med nettverkskabel?

     

    Litt usikker på om det kun går med USB kabel mellom begge PCer. Men jeg tror hvert fall at det skal kunne gå med en USB hub.

    Nei, det går ikkje med en kabel. USB er host-klient-arkitektur, og du må derfor ha ein elektronisk krins som opptrer som to klienter/slaver med kommunikasjonsmulighet mellom seg.

     

    Det er stortsett dyrare enn å kjøpe to billige nettverkskort (50,- pr stk), tregare, og mykje dårlegare støtta i forskjellige OS.

  6. Lurer på hva programmereren har gjort i dette tilfellet?

    Normalt så er jo "standarden" at man opplyser bedriftene om hva som er galt og hvordan hullet kan utnyttes, så setter man en tidsfrist for å fikse det, SÅ frigir man programmet for å utnytte hullet dersom det ikke har blitt fikset innen tidsfristen.

     

    Deretter oppgir bedriften en post (ofte en knowledge-post) der de sier hva som var feil, hvordan den kan rettes (dersom noe klienten må gjøre), og navnet på personen som oppdaget feilen og rapporterte den.

     

    Mitt inntrykk her er at programmereren heller ville skryte litt av ferdighetene (som i dette tilfellet ikke krevde stort), enn faktisk å rette feilen. For all del, kudos for tankegangen for å påpeke at dette kan utnyttes, men ikke kudos DERSOM han ikke sa ifra til bedriftene på en skikkelig måte først.

    9176715[/snapback]

    Saka har vore offentlig kjent ei stund. Viss du les litt, så finn du ut at det er over to veker sidan holet vart kjent første gang offentlig, gjennom den rapporten som blir nevnt i artikkelen på HW.no.

     

    Til *TROSS* for at holet har vore offentlig kjent har altså ikkje altinn eller andre gjort noko. Når dei velger å ignorere slikt er det ofte nødvendig å gå ut med PoC-kode, for å bevise at det funker, og skape skandale. Og det har jo åpenbart fungert å gå ut: Deler av problemet er fiksa. Difor støtter eg fullt ut handlemåten i denne saka.

     

    Modellen med å varsle ansvarlige for hull funker bare dersom en har en trussel: full disclosure. Les på WP om tankegangen bak Full Disclosure.

  7. XAMPP's name is an acronym for X (any of four different operating systems), Apache, MySQL, PHP and Perl.

    Ingen av dei tinga har noko som helst med e-post å gjere. For epost vil du ha en POP/IMAP-server og ein SMTP-server. Finst mange ulike implementasjonar, både avhengig og uavhengig av OS.

  8. PPPoE på fibertilkobling? Vil ikke det kreve unødvendig mye resusjer, spesielt ved høye hastigheter?

    8992736[/snapback]

    Nope. PPPoE er en relativt enkel protokoll, og enkel å implementere i hardware. Så eg kan ikkje tenke meg at det skal ta veldig mykje ressursar sjølv med høg fart.

     

    Tvert imot er det etter mi meining relativt vettugt å bruke den som autentisering, fordi ein får betre sikring av passord o.l. via CHAP.

×
×
  • Opprett ny...