Gå til innhold

Nemzo

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nemzo

  1. @ Premium og Skag1:

     

    Selvfølgelig er det ikke bare 10% av hjernen som er "nødvendig". Dette kan man se på de katastrofale følgene en får av hjerneskader.

     

    Men man bruker ikke hele hjernen hele tiden. Da mener jeg at alle senterene i hjernen er aktivert samtidig. Dersom du ser på hjernescanner, kan man se at alle senterene i hjernen ikke blir brukt samtidig. Dersom man ser det i en helhet, så bruker man hele hjernen "samtidig". Men alt er ikke aktivt hele tiden. Ved gitte tidspunkt er det ikke store deler av hjernen som er i aktivitet.

     

    Men for all del, man trenger hele hjernen for at den skal fungere som den skal. Og vi klarer ikke å gjøre hjernen vår mer effektiv enn den er nå (alstå til "full load"). Dessuten så er det ikke alltid at det er informasjon å prosessere for hjernen.

  2. Det kan nok stemme, men det er jo bare en haug med "if" kommandoer. Det blir nok et større problem når robotene faktisk skal lære av feil/oppdagelsene sine, og handle etter de.

    6314171[/snapback]

     

    Dette er faktisk allerede delvis løst. Det eksisterer roboter som finner ut nye ting på egenhånd, ved å for eksempel se på hva andre mennesker foretar seg, og lærer av feilene sine, akkurat slik som et lite barn gjør.

    6314233[/snapback]

    Men da er de jo allerede et stykke da :)

     

    Det største problemet blir nok som tidligere nevnt fantasi, bevissthet og følelser. Men meninger er da en super begynnelse :w00t:

  3. Vel, det finnes allerede menneskeskapte roboter som kan gjøre opp sine egne meninger.

    Det kan nok stemme, men det er jo bare en haug med "if" kommandoer. Det blir nok et større problem når robotene faktisk skal lære av feil/oppdagelsene sine, og handle etter de.

     

    Tror nok ikke meninger er det største problemet vi kommer til å støte på. Mange dyr som klarer dette, og det trengs ikke noe gigantisk kapasitet. Men for all del. Dette er en kjempebragd å ha klart nå, og en plass må vi jo begynne ;)

     

    Har også hørt at de mest avanserte menneskeskapte robotene som finnes har intelligense på lik linje med insekter.

    Dette har jeg også hørt, de er også formet som innsekter (6 bein) siden det er den beste måten å gå i røft terreng på. Tror de hadde kopiert krabben (noe i denne duren)

  4. Dersom man hadde full kjennskap til hjernen på atomisk skala, hva om man da kan emulere en hjerne via software på en supercomputer?

    Siden de samme kjemiske prosessene bli emulert perfekt i programvaren, skulle man jo tro programvaren ville bli bevist på noe vis?  :hmm:

    6313361[/snapback]

    Det beste ville nok være å lage en kopi av hjernen. Silisiumbrikker har nok ikke kapasitet nok til å yte så mye (tenker da størrelse/ytelse)

     

    I teorien så ville det gå, men den datamaskinen ville bli på størrelse med solsystemet med dagens teknologi. Uansett så synes jeg et viktigere spørsmål er: Ville den være bevisst? Og da mener jeg ikke at den "vet" at den eksisterer og forstår seg selv, jeg mener noe så enkelt som at den føler. At den har en bevissthet som oss, og at dens bevissthet faktisk er som vår. I mine øyne har ikke bevissthet noe som helst å gjøre med intelligens, det er et metafysisk fenomen som vi enda ikke har noen forklaring på.

    6313489[/snapback]

    Ja, det blir nok det største problemet. Som jeg skrev i forrige post, så blir det nok vanskeligst å kopiere fantasi/bevissthet/følelser.

     

    Hva er egentlig fordelen med å ha en datamaskin som fungerer likt menneskehjernen? Vi mennesker gjør en god del feil, jeg kan bla. referere til kalkulatoren i windows. Prøv å bli bedre i matte enn den er. Da er du god.

     

    En "menneske datamaskin" er ikke akkurat trygg å bruke til kritiske opperasjoner, som f.eks. matte.

    6313655[/snapback]

    Tror nok meneskehjernen kan læres opp til å være like god i matte som kalkulatoren i windows. Sikkert bedre og. Et eksampel på dette er noen autister. De kan regne helt utrolige reknestykker, f.eks 146 826 * 185 195, på noen få strakser. Problemet er at mennesker må gjøre så mye annet også. Prøv å få en datamaskin til å bevege seg, snakke, styre en kropp og være sosial (det vanskeligste en hjerne kan gjøre ifølge mange, er så mye som skal klaffe) samtidig som den regner på et mattestykke med 16 siffer.

     

    Et eksampel på den utrolige kapasiteten til hjernen er Kim Peek. Han mangler forbindelsen mellom venstre og høyre hjernehalvdel og har en skade på venstre hjernehalvdel, dette gjør at han bruker den høyre hjernehalvdelen sin mer. Dersom du sier en eller annen dato for flere hundre år siden kan han faktisk fortelle deg hvilken dag dette var (eks. Søndag). Han har en helt utrolig regnekapasitet og hukommelse, men sliter litt mer på det sosiale. Han ser og husker alt han leser og ser, men det er ikke sikkert at han skjønner det. Nok et bevis på den utrolige kapasiteten til hjernen, folk kan læres opp til det meste.

     

    Edit: En annen grunn til at datamaskiner er bedre å rekne er nok at datamaskiner sin måte prosessere data på er med tall (1 og 0) De forstår ting ved hjelp av tall. Vår måte er vel litt mer "analog". Tall er jo ikke noe naturlig for oss, bare noe vi har funnet på.

  5. Har faktisk sett en dokumentar om dette for lenge siden. Tror de kom til slutt frem til at det var mulig, men kom til å ta laaaang tid.

     

    Verdens raskeste pc (IBM BlueGene/L) er på 280.6 TFlop/s (teraflops per sekund, billioner kalkulasjoner i sekunder, 10^12). Ingen annen superpc har en gang klart å overstige 100TFlop/s.

     

    Tror hjernen lå på rundt 300 TFlop/s eller høyere (siden vi bare bruker 10% av "kapasiteten dersom man måler i "hardware"). Greit nok at vi kanskje kan nå den regnekapasiteten, men kan vi klare å erstatte alle funksjoner til hjernen? Bare det å bevege seg og snakke vil ta utrolig mye regnekapasitet. Ikke minst hvordan maskinen vil kunne klare å ta opp ny kunnskap, lære seg ting av erfaringer. Og ikke minst bare for å gjøre det enda mindre virkelig: Hvordan skal datamaskiner klare å kopiere den egenskapen som gjorde at vi klarte å vinne mot Neanderlethalerene (Husker ikke helt hvordan det skrives), nemlig den fantastiske egenskapen å ha fantasi, kunne tenke fremover i tid. Det som gjorde at vi kunne gjemme bort vann "i tilfelle" vi trengte det.

     

    Det kan hende vi vil klare det, kanskje DNA - datamaskiner vil være løsningen. Men dette er nok et stykke inn i fremtiden, hvis vi i det hele tatt får det till. Det skumle er at det er da sci-fi teoriene kan bli virkelighet. Roboter som er smartere enn oss, tar over. Først må vi vel kanskje nedskalere superdatamaskinene litt også :whistle: .

     

    Alt dette er nok lite sannsynlig ettersom vi kommer til å utslette oss selv innen den tid :tease:

  6. Kikket på huse mitt i norge i bilder, var fint det, men dårlig oppdatert. naboen bygde på for ca. 7-8 år siden og det syntes ikke.

    6307169[/snapback]

    Vi solgte campingvogna for 3 år siden :innocent:

     

    Er faktisk mer redd for at USA skal kunne overvåke hele verden enn at terrorister skal kunne få tak i bilder så de kan planlegge en terroraksjon.

    Ja, enig med deg i at det er skummelt at USA kan overvåke oss så mye. Men hvis noen skulle hatt de bildene, så er jeg mer redd for at de er i hendene på terrorister enn amerikanere.

     

    Så vis noen finner ut finger avtrykket ditt eller bruker et videokamera til å finne irisen din kan de faktisk overvåke deg helt til du dør.

    Dette er virkelig skummelt, men tror nok ikke de kommer til å bruke informasjon dersom det ikke er nødvendig. Det er nok bare kriminelle og "kriminelle" (de som er imot USA) som bør frykte dette. For Ola/Kari Normann vil det nok bare bli brukt til flyreiser og lignende identifisering.

     

    Dette kan nok bli veldig farlig i feil hender, men er jo ingenting å gjøre med det.. Kan liksom ikke si nei til at USA kan sende ut noen overvåkingssatelitter.

     

    Men tilbake til artikkel: Fant noen veldig fine bilder. Var en parkeringsplass i paris som sikkert er tatt på en solfyllt dag. Blå, røde og hvite biler. Kunne like godt vert et engangskamera fra et fly i lav høyde som google earth. Synes google earth er et bra program, og helt supert at det faktisk er gratis!

    Men at det er gratis vil ikke si at Google ikke tjener penger på det :thumbup: . De tjener nok grovt på at bedrifter kjøper reklameplass. Gratis = Flere brukere = Mer penger for reklame.

  7. Tada! :w00t:

     

    Jeg ser campingvogna vår!

     

    Men det er skummelt hvor mye en kan zoome inn med google earth noen steder. Dette kan jo faktisk bli et problem i fremtiden (men amerika kjøper rettigheter til bilder når de er i krig, slik at motstanderene ikke kan se hvor de beveger seg. Er faktisk en del firma som har sendt opp egne satelitter, og spesialisert seg på å selge sattelittfoto (ca 60 cm oppløsning) Men det og google earth er ingenting i forhold til sattelittbildene amerika har i hendene. 10-15 cm oppløsning (sikkert mer) Hvem trenger spionfly :ermm: . Snart kan de jo sitte å se i rompesprekken til en som raker ugress i hagen sin.. (kan sikkert gjøre det nå). Ansiktsgjennkjenning på kriminelle, lese bilnummer, satelittbildebevis ved ran og observere hvor morstanderen er kan bli virkelighet (det siste er nok i gang for lenge siden).

     

    Nattbilder er heller ikke noe problem hvis det er viktig å få tatt bilder av noe. Satelittene er utstyrt med reflektorer, så hvis det skulle være nødvendig kan de rette sollyset mot målet. Verdens største blits :ermm: . Plutselig lyser hele oslo opp midt på natten :dontgetit:

     

    Og det verste av alt: Rommet er internasjonalt farvann, så hvem som helst kan sende opp satelitter (er selvfølgelig en del en må ordne med, satelittbaner og lignende). Du kan foreksempel sende opp en satelitt som tar bilder med en ca 40 - 60cm oppløsning, og selge bildene til terrorister.

    Selv om ingen burde "eie" rommet, så er det skummelt at alle kan gjøre som de vil. Terroristangrep i fremtiden blir nok anti-satelitt bomber. Slik at de kan slå ut kommunikasjonssatelitter. Det ryker en del penger hvis deler av verden plutselig ikke kan kommunisere med hverandre via satelitt :whistle:

  8. Bestillte denne pc-en jeg også for noen timer siden.

    Konfigurerte meg ut ifra den som startet på 8000kr (Til venstre)

    Ringte inn, og de tok vekk 3 års hjemmeservice + at jeg valgte å oppgradere til True life skjerm (kommer til å bli brukt til fotoredigering) og 9- istedet for 6 cellers. Til sammen 8800 kroner. Noe som jeg så på som en grei pris. Spurte om jeg kunne få det 5% tilbudet som var i helgen siden jeg gikk glipp av det, men det gikk visst ikke sa de (orket ikke å mase noe mer på de om det, kunne jo sagt at jeg tjener 43 kr timen på jobb :ermm: , men de hadde nok ikke trodd meg, selv om det er sant) Tror jeg må øve meg på den prutingen.. Men kan liksom ikke be om og om igjen når de sier nei. Føler det ikke er passelig i Norge :innocent: .

     

    Spurte også om det var mulig å bytte ut det optiske drevet og sette inn et batteri, men det var visst ikke mulig.

  9. Takker for alle svar.

     

    Skal vi se:

     

    Batteriet holder i omtrent 3 timer

    Det tror jeg er nok for meg. Kommer ikke til å være så "mobil" at jeg ikke finner en stikkkontakt innen 3 timer.

     

    Min støyer i alle fall ikke noe overdrevent

    Kan du (eller noen andre) utdype det litt mer? Nå er støy det eneste som får meg til å stusse på 1559.

     

    Vil den kunne brukes til forelesninger/vanlige timer ol.? (Dette er viktigt (!) for meg siden det tross alt er grunnen til at jeg vil kjøpe bærbar.) Dersom den støyer for mye vil jeg ikke ha lyst til å ta den med meg på skolen, og da er jo alt bortkastet (nesten).

     

    For meg er ikke grafikkytelse og rask prosessor det viktigste i en laptop. Begge disse tingene er som regel lik høy varmeutviking og dermed mer støy og kortere batterilevetid. PC'r som låter som støvsugere er over og ut for meg.

    Ja, du har rett i det du sier her, men dersom prosessoren og/eller gpu'en klokkes ned når du jobber med lette applikasjoner så blir jo dette den samme varmeutvilingen. Så den kan nok være lite støy på, bare den klokkes ned og har effektive og støysvake vifter.

     

    Men som sagt så vil jeg vite om 1559 bråker lite ved lette operasjone? Og om dette er mer, likt eller eventuelt mindre enn 1557. (siden den sikkert klokkes ned når den blir brukt lite)

     

    Betviler ikke at noen synes 1559 er bedre ut fra spec men da må man også ta i betraktning forskjellen i pris.

    1559 er billigere på netshop ( :w00t: ) Dessuten så er det 800 kr i forskjell, dette vil nok gå opp i opp/bedre enn 1557 pris/ytelse forholdet (mulig jeg har oversett noe her). Men som sagt, jeg vil vite noe om støyen.

     

    Btw. : Ser at Netshop har glemt (?) å ta bort tilbudet på 1559. (Som jada-jada også sier. Så ikke det) Så får jeg litt tid på meg til å tenke :) . Skal bestemme meg når jeg får gode svar på støyspørsmålet. Men slik det er nå, tyder det på at Netshop tar av med seieren (dersom alle er enige om at den støyer lite/lite nok).

     

    Hurra for Netshop :w00t: (håper det er samme pris i morgen også da :hmm: )

     

    Mvh.

     

    Nemzo

     

    Ot: Hva med meg får denne tråden til å snus om til en bæsj og bleietråd? :hmm: :

  10. (Sorry for dobbelpost, men det er jo tillegg av informasjon)

     

    Jeg har bestemt meg for ikke å slå til på tilbudet til Netshop grunnet at mange sier den produserer en del støy, mindre batteritid og jeg tror at 1557 vil passe bedre for meg. Dersom jeg skal spille så gjør jeg det på min stasjonære (den er riktignok i skrivende stund dårligere enn 1557, men 1 gb ekstra ram er på vei i posten fra komplett, så da vil den nok bli noenlunde like god (hvis ikke bedre)) Stasjonære er så mye billigere å holde up-to-date med utstyr til spilling.

     

    Takker de (den :whistle: ) som engasjerte seg. Men så er det slik at ikke alle her i verden eiger en Tundra 1559 (heldigvis ifølge mange som har prøvd den)

     

    Så da avslutter vi her og takker alle som har vert med på å lage denne tråden til det den er i dag.

     

    Mvh.

     

    Nemzo

  11. Les tråden for 1559 hvis du lurer på noe angående den pcen http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=472636

     

    Dessuten har både hardware.no og dinside.no testet 1559.

     

    1559 har bedre skjermkort enn 1557, og skal du spille så er 1559 et bedre valg enn 1557.

    Har nå lest gjennom tråden, men ble ikke så mye klokere av det.

     

    En sa at batteritiden var ca 2,5 t, en annen sa at den var 3-4 t (”med litt diverse” :dontgetit:. Sikkert strømstarende programmer, eller klokka prosessor/gpu litt ned.)

     

    Angående støy var de også uenige. En sier at den har en kronisk støy, en annen sier at den bråker for mye til skolebruk og en tredje sier at den er veldig stille, og bråker lite i lette programmer.

     

    Leste også gjennom hardware.no sine tester. Slik som jeg har forstått det så fikk ikke de et godt inntrykk av 1559.

    Tundra 1559 er den ventede oppgraderingen av den svært populære Tundra 1557. Og i så måte skuffer den dessverre.
    Prisen er ikke dårlig, men totalt sett er ikke Tundra 1559X noe stort å hoppe i taket for.

     

    Hardware.no likte derimot 1557 veldig godt.. Er også den maskinen jeg egentlig hadde peilet meg inn på, men jeg ble litt usikker når 1559 var satt ned med 1000kr. Er fremdeles litt usikker :dontgetit: . Dersom 1559 ikke hadde vert på tilbud, hadde jeg valgt den uten å nøle, men 1000kr er ganske mye for en fattigslig student.

    Klarer ikke å bestemme meg :no: . 1557 har løftet seg i og med at mange sier at 1559 er støyende. Støy er noe jeg ikke vil ha på en skolepc (det gjør ingenting om den støyer under tunge applikasjoner, bare den er stille på skolen når jeg bruker word ol.)

  12. Har tenkt til å kjøpe meg en bærbar pc. Pris er jeg fleksibel på, men helst ikke over 11- 12000. Hva jeg er ute etter kan du lese lenger nede.

     

    Etter å ha skamfart forumet for anbefalinger (og etter hva jeg mener passer best etter mine bruksområder) Har jeg silt meg frem til 2 pc-er:

     

    Tundra 1559 Ukens tilbud! Derfor hadde det vart fint om jeg kunne fått svar før kvelden siger på. :-)

    Tundra 1557

     

    Er ute etter den pc'en av disse som har best pris/ytelse (her er støy og batteritid med. Dette prioriterer jeg høyt (se nedenfor).

     

    Pc'en skal hovedsakelig brukes til skolearbeid (Word, brainstormingprogrammer ol.), men Det hadde også vert fint å kunne spille litt (Hadde vert fint om den kunne takle spill som kommer noenlunde bra (Elder scolls 4: Oblivion :dribble: ). Men som sagt er den hovedsakelig til skolearbeid, og batteritid og støy er høyt prioritert.

     

    Psdata 1557:

    Lest "Den store 1557 tråden" (faktisk hele). Og sitter igjen med et godt inntrykk om 1557. Den skal være relativt støyløs, grei nok ytelse (takler mange spill bra) og lang batteritid (4 timer). Det eneste jeg stusser litt på er om 1559 er bedre i forhold til pris/ytelse siden den er på tilbud. Skal kjøpe med 512mb ekstra ram

     

    Netshop 1559:

    Har ikke vert så så mye om den her på forumet, så derfor har jeg en del spørsmål angående denne pc-en.

     

    1) Hvor lang batterilevetid er det på 1559? Det står 3,5 t på netshop. Stemmer dette i praksis?

     

    2) Støy: Hvor mye støyer denne? Fint om dere visste noe om denne i forhold til 1557. Har en anelse om at den støyer en del (lite gunstig på foredrag).

     

    Kunne sikkert ha kastet opp enda flere spørsmål, men dere kan kanskje stille opp fordeler og ulemper, slik at det blir lettere å velge. (Skal kjøpes med 1024mb ram)

     

    Pc-er jeg har sett på, men valgt bort:

     

    Dell 9300: Bra ytelse, men for stor og tung. Også litt dyr

     

    Dell 6000: Grei, men jeg tror at 1557 eller 1559 vil basse bedre til meg (men viss dere mener at den har bedre pris/ytelse enn de jeg har listet over, så skal jeg vurdere den på nytt.)

     

    Har også sett på noen asuser, men de ble for dyre for meg.

     

    Takker på forhånd for svar

     

    mvh

     

    Nemzo

     

    Tar forbehold om eventuelle feil :p

  13. Har en venn som har et problem med harddiskene sine. Når han setter i flatkablene vil ikke harddiskene starte opp, men når han tar de ut starter de helt fint. Han får også opp feilmeldingen: "Disk boot failure, please insert system disk and press enter"

    (Jeg hadde nesten samme problem før, men det var at harddisken ikke ville boote fra rett disk. Her starter de ikke opp engang.)

     

    Det hele begynnte da han skulle resete bios på et annet hovedkort. (Samme harddisker sto i) Dette hovedkortet virket ikke, og da han byttet tilbake virket ikke det heller. Han kommer inn i bios, men harddiskene vil ikke starte opp som sagt. Han har sjekka at både strømkablene og flatkablene står skikkelig i.

     

    Noen idêer om hva dette kan være?

  14. Takker for alle svar.

     

    Har problemer med å kjøre spill med mitt 9200se (selfølgelig), og tror eg går for et nytt.

    har sett på r 9600xt der står det mellom Powercolor og Club 3d. Eg sparer 100 kr på club 3d (siden broren min skal bestille fra komplett og mpx). Lurer på om det er verdt å spandere 100kr for et powercolor kort??

    Ser ærlig talt ikke helt pointet med å kjøpe et skjermkort for å ha det i 3mnd men..:hmm:

    Nei, men tror ikke eg vil holde ut i 3 mnd med mitt skjermkort ettersom eg spiller en del.

  15. Hei

     

    Eg tenkte å kjøpe nytt skjermkort til pc'en og lurte på om eg kunne få noen tips.

    Pc'en min består av:

    Socket A hovedkort: epox 8krai

    cpu: amd xp 2500

    ram: twin mos pc2700

    gpu: Radeon 9200SE :thumbdown:

     

    9200se er altfor svakt til spillene eg spiller nå. Skal ikke kjøpe ny pc nå (blir vel om 3-4 måneder). Så eg lurte på anbefalinger på skjermkort. Til nå har eg vurdert:

     

    Radeon 9600xt

    Radeon 9800 pro

    geforce 6600 GT

     

    geforce 6600gt er klart det beste kortet, men lurer på om det er vits i å kjøpe et så godt kort til pcen min. Vil pcen klare å utnytte kortet til fulle?

     

    Siden jeg snart skal kjøpe ny pc uansett vil jeg ikke bruke så altfor mye på skjermkortet. I alle fall siden jeg ikke kan bruke det i min neste pc om jeg går for pci-e. Hvilket skjermkort burde eg kjøpe for at skjermkortet ikke lenger skal være flaskehalsen?

  16. Satt faktisk her nettop å leste på denne topicen samtidig som eg satt på msn. Broren min kom trøtt heim, og leste hva som sto på skjermen.

    Venn:ska u kjøpekamer a

    Venn:kamer

    Venn:a

    Plutselig braut broren min ut: kamerr a???

    Eg såg rart på han og sa: Ja, kamera......

    Så sa han litt forvirra:.......åja kamera ja..

    :w00t:

    (Han pleier å være kvass, men var ikke helt i siget i dag)

     

    No nettop mens eg skreiv forrige posten satt broren min og fikla på ein IQ test han fikk til jul (var en der ein skulle få ein ring ut av eit tråd og jernsystem (ting)som han hadde klart før) han hadde lagd ei stor floke, og eg spurde han: Kordan klarte du da?? (såg litt rart på han) Han svarte irritert: Da e mitt problem!!!!!!!

     

    (Trur han bør gå og legge seg no :p )

     

    Edit: måtte legge til det siste med iq testen

×
×
  • Opprett ny...