Gå til innhold

lassegs

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lassegs

  1. Vi reklamerte litt for appen din på droidnytt.no

    Absolutt genial app, et par skriveleifer i appen og i features-lista på Google Code:


    •  
    • Trafikantens uten apostrof
    • Avviksinformasjon og Ruteplanlegger er vel funksjoner og ikke egennavn, og skal dermed ikke starte med store bokstaver.
    • GPS med store bokstaver
    • Detaljvisning i ett ord
    • WiFi-tårn i ett ord og store bokstaver på W og F
       

     

    I appen:

    Adressesøk i ett ord.

     

    Elsker programmet.

  2. Denne posten kunne nok gått under "Anbefalte programmer til Android", men dette er litt mer et verktøy enn et program.

     

    MinFreeManager

    En applikasjon som ble laget på basis av følgende tråd på xda-developers-forumet:

    How to configure Android's *internal* taskkiller (xda-developers.com)

     

    Som mange av dere sikkert vet har Android en intern task killer i kjernen. Dette er grunnen til at svært få programmer lar deg manuelt avslutte, Android skal ta seg av avsluttning automatisk. Desverre opplever mange av oss at dette ikke fungerer optimalt, og etter man har brukt noen applikasjoner blir mye av minnet brukt, og telefonen går tregt.

     

    Minneproblemet kan løses ved å bruke en task killer (f. eks. Taskpanel, Advanced Task Killer, TasKiller), men alle disse krever at du

    1. Manuelt avslutter programmer / manuelt setter opp en autokill liste.

    2. Kjører et ekstra program i bakgrunnen hele tiden.

     

    MinFreeManager fungerer annerledes. Dette programmet tweaker den interne task killeren. Dermed kan du sette opp den til å lukke programmer basert på hvor lite ledig minne som er på telefonen til en hver tid. Dette programmet ligger på market, men krever root-tilgang til telefonen.

     

    Jeg har installert det, og min telefon (HTC Hero, Android 2.1 VillainROM 2.1) virker mye raskere. Jeg anbefaler å teste det, hvis ikke du har gjort det allerede. Og hvis noen har testet det, hva er din erfaring? Jeg har satt på preseten "Agressive" og det virker som en god greie.

     

    Les mer om hvordan den interne task killeren fungerer i linken over.

  3. Kjære Gud, Allah, Buddah, Shiva etc,

     

    Jeg spør deg ikke om mye, men vær så snill å drep Flash en gang for alle, og måtte jeg aldri se det igjen. CPUen min greier snart ikke mer, browserne mine har begynt å snakke om selvmord og jeg har problemer med å overtale dem til at livet er verdt å leve.

    Alt jeg vil er at utviklerne faller om med pestbyller i ansiktet, og ta gjerne med deres førstefødte i samme slengen.

     

    rAmen.

  4. Hei folkens.

     

    Tenkte jeg bare skulle tipse om at Facebook i morgen har noe de kaller en "Mobile Mixer", som de har kalt inn journalister til. Ryktene sier at Google og Facebook har begravd stridsøksen og jobbet i lengre tid med en Facebook app som kommer til å bli lansert i morgen. Hold dere fast.

     

    Det hadde vel passet ypperlig? Spotify idag, Facebook i morgen :).

     

    LGS

  5. Nais! Nokia har vært så flinke til å samarbeide med Free Software communityet med Maemo 5 og 6. Dette står til kontrast med Google, som startet eget nytt prosjekt, hvor veldig mye av utviklingen foregår hos Google. Nokia tror jeg vinner i lengden på å ha mye kontakt med GNOME og KDE-miljøet i utviklingen av Maemo.

     

    Maemo 5 ligner på GNOME-skrivebordet (under panseret selvfølgelig), det kjører GNOME software stack, dvs. pulseaudio, bluez, gvfs, alt mulig rart. Og GTK for å tegne UI.

     

    Maemo 6 kommer til å bruke QT, naturlig nok siden Nokia kjøpte norske Trolltech for et år tilbake. QT er toolkiten KDE bruker. Men Maemo vil likevel ha mye av de samme komponentene under panseret, som vanligvis tilhører Gnome. Derfor er Maemo så veldig spennende fordi det kommer snart til å kjøre et slags Gnome tegnet med QT. :D

  6. @kesse

    Selvom jeg ranter litt under her vil jeg absolutt anbefale deg å kjøpe HTC Hero. Dette er en solid telefon med OSet som kommer til å dominere smarttelefonmarkedet før 2010 er omme. Potensialet er enormt, og selvom jeg peker på et par svakheter under, ligger Android laaaaangt foran konkurrentene (symbian, iphone, palm pre). Er du die hard nokia-fan kan det sikkert være interessant å vente på n900 med nokia sin nye maemo-plattform også.

     

     

    @mobifil

    Godt skrevet, men jeg tror kesse fortjener et litt mer nyansert syn:

     

    1. Berøringsskjermen har støtte for multitouch, det meste av softwaren har ikke det. Det som finnes av multitouch er hacks fra HTC sin side. Multitouch er ventet i Android 2.0

     

    2. Kommer fra Cowon iAudio 7 som musikkspiller. Lyden på HTC Hero er flat og kjedelig i forhold. Vet at Cowon ligger i toppsjiktet på DACer, men likevel. Har dog liten erfaring om musikk på andre mobiler - bortsett fra iPhone som var lite å rope hurra for - hvis det er enda verre på andre mobiler, skrekk og gru.

     

    3. Jeg har ikke enorm fartstid med smarttelefoner, men jeg kan en del om software og software design.

    Telefonen kan oppfattes som treg. SenseUI krever mye, rettere sagt; en del av widgetene dens krever mye. Særlig uvant tror jeg det er for folk som kommer fra iPhone som er vant til å kjøre en app av gangen (begrensning på iPhone). Med flere apps oppe går man fort tom for ram. Da begynner den å cache til harddisk, og det er tregt.

    Den naturlige konsekvensen av dette, skulle man tro, var at alle applikasjoner har en egen "Quit (kill me)"-knapp. Men bortsett fra i RoboDefense har jeg ikke sett noe av dette - alle andre apps bare legger seg i bakgrunnen og suger systemressurser.

    Så er man stuck med en eller annen taskkiller i varierende kvalitet, taskiller, taskpanel eller lignende, som alle er vanskelig å nå. Det hele virker som en design flaw: Jeg må gjøre metaoppgaver hele veien for å gjøre det jeg egentlig vil. Dvs, jeg er ferdig med å leke med metalldetektoren (kul app btw) og jeg vil over til å se på youtube, men innom der må jeg stoppe innom taskpanel for å skru av metalldetektoren. Frustrerende.

     

    4. Nettlesern synes jeg er ubrukelig med Flash. Flash kjører staker gjennom leggen til nettlesern og får alle nettsider til laste sakte. For å få en noenlunde duganes opplevelse må man skru av flash. (savner flashblock). Da står igjen med en rask browser, men kanskje litt lite brukervennlig noen steder, f. eks. behandling av vinduer (du må inn i en meny, velge "Windows" og dermed velge nytt vindu. Ikke noe som indikerer at du har flere vinduer før du går inn der, osv).

     

    Ellers, nydelig telefon.

  7. Folkens, gled dere: Android Developers Challenge 2 er igang!

    Hva betyr det for deg? Er du utvikler gjelder det å skrive ferdig en app og nominere den. For brukere betyr det en ny bølge av kule apps.

     

    Da gjelder det også å stemme: I september kommer det en egen Android Dev Challenge App som gjør at man kan stemme fram den beste applikasjonen. Verdt å følge med på :)

     

    Les mer:

    http://code.google.com/android/adc/

     

    EDIT: La meg bare legge til at fra fjorårets konkurranse kom blant andre Locale, Picsay og TuneWiki inn. Så forvent mye bra i år også.

×
×
  • Opprett ny...