Gå til innhold

Halvliter

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Halvliter

  1. Eg har ein kompis som jobber i butikk på eit kjøpesenter. Kjeden han jobber for sa akkurat opp avtalen dei hadde med eit vanndispenserfirma og nekter og inngå ny avtale. Dei har tilgong til vatn i vaskene på dei offentlige toaletta på senteret, men når dei er åleine på jobb kan dei ikkje forlate arbeidsplassen.

     

    Eineste loven eg finner om vatn på arbeidsplassen er denne: http://www.lovdata.no/for/sf/ad/xd-19950216-0170.html#8 der det står "Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstakerne har tilgang til drikkevann."

     

    Er det kjedens ansvar og stille vatn tilgjengelig? Kan dei ta seg betalt for ein eventuell vanndispensar ? Kva kan dagleg leiar gjøre?

  2. Bilde og lyd lagger ved streaming av videofiler frå server. Dette skjer bare av og til, og viss eg pauser litt så går det over, men av og til er ikkje det heller nok.

     

    Eg kan anta at det er fordi eg streamer over WLAN, men det er ca. 1.5 meter mellom router og laptopen eg streamer frå. Det skjer med ujevne mellomrom og ikkje alltid.

     

    Laptop er av nyere modell med 4 GB RAM, GeForce 9300M GS 256 MB skjermkort og Intel T5870 CPU.

     

    Server er kobla til router med Cat5-kabel.

     

    Router er ein Linksys WRT54GS.

  3. Eg skulle flytte på min bærbare maskin, og merka ikkje at harddisken var kobla i, den løsna frå kabelen og datt i golvet.

     

    Ingen ulyder frå harddisken, og lyser fortsatt, så straum får den, men ingen kontakt med Windows, og finner den ikkje i BIOS.

     

    Er det nokon som kan komme med tips til korleis eg kan finne ut om disken er dau?

     

    LaCie 500 GB, svart liten sak, fekk den brukt, så ukjent alder, men mest sannsynlig ikkje så gammel.

     

    Windows 7.

  4. Eg har to maskiner som er likt satt opp med Windows 7 Ultimate 64 bits.

     

    På den stasjonære har eg satt på deling på 3 NTFS disker, og ein partisjon av OS-disken (Også NTFS). Følgende metode brukte eg for å sette opp deling:

     

    Høgreklikk

    Egenskaper

    Deling

    Avansert Deling

    Huke av for Del denne disken/mappen

    Tillatelser - Everyone har "Alle tillatelser"

     

    På Network and Sharing Center, under Advanced setting:

     

    Turn On Network Discovery

     

    Turn On File and Printer Sharing

     

    Turn Off Public Folders

     

    Media Streaming is Off

     

    Use 128-bit

     

    Turn Off Password Protected Sharing

     

    ----

     

    Får ikke tilgang til \\Pc'ens navn\d

     

    Du har ikke tillatelse til å få adgang til \\Pc'ens navn\d

    Kontakt systemansvarlig for å få tilgang.

     

    Denne feilmeldinga får eg på 3 av fire partisjoner. Alle satt opp likt.

     

    Tips ?

  5. Eg vil bygge ein veldig enkel filserver til bandet mitt. Me skal ha fått tak i ein gammal (2-3 år) stasjonære PC, men eg har ikkje fått spesifikasjonene på den endå. Den skal stå på 24/7 på ei 10 mbit / 10 mbit linje. Ser for oss ca. 1 TB med lagringsplass

     

    Til nå har me brukt Dropbox som har fungert perfekt for oss, men det er blitt litt lite lagringsplass, og nei, oppgradere til 100 GB blir litt for dyrt. Brukarvennligheten til Dropbox faller veldig godt i smak, sidan den skal brukast av mongen.

    Det me skal bruke den til er å lagre bilder, musikk som me speler inn, dokumenter og anna. Poenget er at me skal veldig enkelt kunne få tilgong til det, og kunne redigere på ein enkel måte.

     

    Eg skal klare å sette sammen og installere OS, men eg treng hjelp til å sette opp sjølve serveren. Har gode kunnskaper i Windows, og basiskunnskaper i Linux (Ubuntu).

  6. Då eg kom tilbake frå kjøkkenet i stad var skjermen min heilt svart, ikkje bakgrunnslys, men heilt kolsvart.

     

    Eg skrur det av og på, og så kjem det svart bakgrunnslys, men så forsvinn det igjen. Prøver igjen, og står klar for å skifte frå HDMI-inngongen til vanlege kanalar. Eg ser snø i 1 sekund før skjermen blir svart (igjen utan bakgrunnslys.) Det grøne lyset er på, og reagerer på trykk på fjernkontrollen.

     

    Har den tatt kvelden ?

  7. Og den er vel, som jeg forstår, allerede betalt fra før.

     

    Kun det "politiske" er grunn til at trådstarter skal velge Linux i dette tilfellet. Noe jeg personlig synes er en dårlig grunn alene.

     

    Dette var ei maskin som me fekk av nokon foreldre som forlengst har forflytta barnet sitt på skulen, så å få installert XP på nytt att er ikkje så enkelt som ein skulle tru.

     

    Dette har blitt eit lite prosjekt frå mi si side, for å eksponere ansatte og born for noko anna enn Windows (mest ansatte). Dette er ei maskin som skal stå tilgjengelig for alle, med trådlaust nettverkskort slik at internett er tilgjengelig.

    Mest sannsynleg vil nok maskina skiftast ut med ein ny Windows-laptop, ein til kvar gruppe, men kor lenge til får styrar og foreldreråd avgjere (pengar, pengar og atter pengar?)

     

    Eg er til dels kjent med Ubuntu, i og med at eg køyrer Ubuntu på mediacenter-PC'en heime, men har fått høyre at ein annan distro (er det distro det kallast?) som har utspring i Ubuntu vil køyre betre på ein PC med lavare specs.

     

    Planen er jo som sagt at ungane skal spele innholdsrike og lærerike spel, som f.eks Josefine serien. Desse er vel utvikla for Windows, men kanskje Wine kan fikse biffen?

  8. Eg har tenkt å ta turen til Skottland den 7 juli og skal reise heim att til moderlandet den 12 juli. Reisa går frå Haugesund til Edinburgh og heimreisa frå Glasgow til Sandefjord.

     

    Eg har ikkje vore i Skottland før, og treng tips til underhaldings- og informasjonsmoglegheiter.

     

    Eg har lyst å besøke eit destilleri, og kanskje kjøpe med meg nokon suvenirar heim att.

     

    Tips til overnatting for ein som ikkje treng så mykje, kun ei seng, sikker plass til bagasjen og ein dusj (Helst ikkje sovesalar på eit herberge).

     

    Andre ting som er verdt eit besøk mens eg er der borte ?

     

    Kor bør eg og kjøpe tax-free ? Det er vel og kome nye kvotar, nokon som kan klarere innholdet i dei ?

     

    Skreiv eit innlegg på eit whiskyforum, men tenkte å spørje her og, kjekt å få innsyn frå forskjellige synspunkt.

     

    Nå, nokon som har noko å komme med ?

  9. Eg leiger ein kjellarleilighet i eit hus som nå skal selgas. Både eg og husverten min er usikre på rettighetane mine, så eg spør her.

     

    Har ein standard leigekontrakt med ubestemt leigetid og 1 måneds oppsigelse.

     

    Kva rettigheter har eg viss den nye huseigeren bestemmer seg for å sei opp kontrakta mi? Overtar han leigekontrakten eg har med nåverande huseigar?

  10. Eg har ein gammel PC (CRT-skjerm fortsatt) stående i barnehagen eg jobber i som ungene får spele og trykke på, den er det installert Win XP på for å kunne kjøre gamle spel (Josefine, Mulle Mekk etc...)

     

    Er det nokon vits å prøve å installere Linux, vil me/dei ha nokon nytte av det ?

×
×
  • Opprett ny...